|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Enkom A1521-I + repeater
Trebao bih pomoć oko najjeftinije/najbolje solucije postavljanja repeatera na Enkom. U iznajmljenom sam stanu gdje nema neta i stanodavka nam je ponudila svoj net, ali je signal nikakav. Hvatam ga uz prozor jedva. Dok antenu nisam usmjerio prema našem stanu nije ga bilo nikako. Tako da bih kupio neki repeater (pitanje je koji) i gdje ga postaviti da hvata signal. Hvala! EDIT: Evo kako situacija otprilike izgleda, skica... Prvotno sam mislio (dok nisam jos provjerio koji je modem kod nje u pitanju) staviti samo jaču antenu. Međutim, fiksna je. ![]() Zadnje izmijenjeno od: NeooS. 29.03.2014. u 02:01. Razlog: skica |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Ovaj ti je ok http://www.edimax.com/en/produce_det...=378&pl1_id=1& |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: NeooS. 29.03.2014. u 02:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Trebao bi, ali to ti nitko ne moze garantirati dok ne probas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Da, to mi je jasno.. Samo mi nije jasno da li su dBi kod antene najbitniji da bi to bilo sigurno ili ima još parametara o kojima ovisi jačina signala koju ce repeater ''pružati''. Npr. ova antena na Edimaxu ima 3dBi. Da li on može bit bolji nego recimo neki sa 5dBi antenicom? Ili ni to ne mozemo sa sigurnoscu reci? Tnx Zadnje izmijenjeno od: NeooS. 29.03.2014. u 10:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Na ovom Edimaxu amtena se moze promjeniti i stavito jaca tako da to nije problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
SAD gledam specifikacije tog Edimaxa, Pise spajanje putem LANa da bi bio WLAN AP. Hoću ga moć bežično spojiti na ENKOM (na poziciji ucrtanoj u prvom postu), pa da dalje salje WIFI signal, jer drukčije nije moguće,izvedivo (LAN)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
1 - mislim da se vanjska antena na Enkom - u se ne skida > napravi windsurfer, nasad na antenu i usmjeri prema lokaciji tvog repetera 2 - obavezno proskenirati WiFi kanale na obje lokacije i otkriti koji je kanal slobodan tj. nema susjeda ili im je signal minimalan, taj otkriveni kanal fiksno postaviti u Enkom - u 3 - kupiti jednu od ovih antena: http://www.nabava.net/antene__820/tp...24ghz__3847621 http://www.nabava.net/antene__820/ai...-24ghz__662931 i staviti je umjesto originalne na EW-7228APn 4 - konfigurirati EW-7228APn u Universal Repeter mod rada, prilagoditi ip adrese prema Enkom - u (vidi na kojoj je ip adresi) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
1. Da, na Enkomu je antena fiksna.. Gledao sam,postoji mogućnost zamjene, ali preko konektora direktno na matičnoj, a obzirom da nije mojj modem, nego stanodavke (tj.u najmu Iskona), to necu raditi. Ovaj windsurfer, ako signal na edimaxu bude OK i net nam u stanu bude zadovoljavajući, ne moram raditi? Ako signal bude loš, onda bih se s tim poigro. 2. Kako bih najlakse mogao proskenirati kanale? Ili da proguglam? 3. Ok 4. Ok |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|