|
![]() |
#13321 |
Guest
|
American Beauty je jedino što valja? Ma daj... Svakakva sr*nja su napisana na ove zadnje dvije stranice, ali ovo je vrh. Pa iste godine je bilo boljih filmova, a ne nakon... Insider, Šesto čulo, i Green Mile koji je bolji od svih njih skupa. American Beauty ![]() |
![]() |
![]() |
#13322 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
American Beauty je odličan film. definitivno zaslužen oscar. Makar moram reći da sam ja ove godine zadovoljan dodjelama Oscara!
![]() |
#13325 | ||
Guest
|
Citiraj:
99-ta je jedna od najboljih godina, a Oskara je uzeo film kojeg se pogleda jednom i dosta ti je. ![]() Jedina gora pljačka je bila Oskar za Rockya, pored Taxi Drivera. Honorable mention: The Hurt Locker. Nisu za Oskara, ali moram spomenuti i meni najdraže filmove te godine: Sleepy Hollow i The Phantom Menace. Zato što Star Wars i Tim Burton. ![]() Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Nybelung. 06.03.2014. u 10:19. |
||
![]() |
![]() |
#13327 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13328 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Ja tvrdim.. Meni je remek djelo, drugima ne mora biti.. Sve je stvar ukusa, takav "zanr" se ili voli ili ne.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13329 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Za Kum vrijedi urbana legenda da je jedan od rijetkih filmova koji su isti ili bolji od knjige na osnovu kojih su snimljeni.
![]() |
#13330 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
http://oi62.tinypic.com/vhcp79.jpg radionica za niže razrede OŠ ![]() @brko - uzmi u obzir da je kum snimljen skoro dvadeset godina prije goodfellasa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13332 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
@sa_stilom ja i ti kao da smo gledali druge filmove sa istim nazivima ![]() ali dobro, razliciti ljudi, razliciti kriteriji. Dobro da je tako! ![]()
![]() |
#13334 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
The Wolf of Wall Street (2013) - 5/10 Escape Plan (2013) - 7/10 Da vidimo. ![]() ![]() ![]() ![]() Ti si bolju ocjenu dao filmu gdje su švarc i stalone šatro neki intelektualci. ![]() ![]() ![]() S druge strane imamo film za kojeg je dobar dio ljudi očekivalo oscara. Ma i bez oscara taj film je super. ![]() Captain Phillips (2013) - 6/10 Je recimo sto milijuna puta bolji film od escape planea koji nema radnju. Evo možemo ih staviti u isti koš jerbo kao akcija neka i eto igrom slučaja oboje na moru. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13335 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Edit: Doduše, prepisao sam ocjenu koji sam dao na IMDBu, jer ako mi je nešto za npr 6.5, onda stavim 7, ako je nešto 7.4, opet stavim 7, a velika je razlika. No, slušam...
![]() |
![]() |
#13336 |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Šesto čulo je jedan od najglupljih filmova koje sam gledao u životu. Svi mi imamo različite ukuse ali usporediti American Beauty sa Šestim čulom je ko da usporediš Scarlett Johansonn i Maju Šuput. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13339 | |||
Premium
|
Citiraj:
Escape plan, očekivao sam totalno loš film, pogotovo radi glumaca, žanr filma, itd... na oba su me glumca ugodno iznenadila, priča mi se svidjela, zato 7. Philips, debilno mi je da svi filmovi snimljeni po istinitim događajima dobivaju oskara nekako po standardu. Film je dobar, naspram istine debelo uljepšan, no ima rupu dosade i zato manja ocjena. Citiraj:
Svaki film koji ima takav ili sličan efekt za razne kategorije kriterija, diže u mojim očima ocjenu. Citiraj:
edit: Kad usporediš Wolfs, taj i ima još jedan, ne mogu se sjetit sada naziva, lako se poistovjetiti s pričom i istinom koju većina ljudi prolazi, dok Wolf ima svoju dimenziju gdje ekipa prevesla sve žive i mrtve i sad je to kao super. edit2: Evo, sad sam prekopao, ovaj treći se zove Margin Call (2011) - Dao sam mu 7/10. Priča se odvija na WallStreetu, dok u Assault on WS se ta priča odvija u životu običnog čovjeka. Ta dva filma su mi kao komplet. Zato Assault on WS mi je vrlo dobar.
MC Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 06.03.2014. u 13:10. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#13340 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ama ne pričam o glumcu nego o čovjeku koji radi takve bljuvotine od filmova da je to strašno, konkretno vamo pričam o assault na wall street koji je za njega valjda životno dostignuće, a ako ti je životno dostignuće akcijoni film onda baš i nisi dostignuo vrh filmske umjetnosti imho film je zabavan i ono oke napucačina, ali ako on ima 8 onda filmski klasici imaju barem 28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13341 |
Premium
|
Evo, dodao sam objašnjenje. Taj film sam gledao kao "nastavak" na Margin Call i priča je ta koja me se zaista dojmila. Gro filmova su razne bajke bogataša koji su se domogli love na raznorazne načine, takvi filmovi često imaju visoke ocjene, jer pobacaju "dobre" glumce u njih. Ovaj film ima dapače "lošeg" glumca i prikazuje, kao što već rekoh, priču s druge strane koja me doslovno rasplakala ![]() A to zaslužuje veću ocjenu od Wolfa jer taj niti me rasplakao, a niti iskreno nasmijao, više manje zgrozio radi ljudskog debilizma. No i to, naravno zaslužuje aplauz... kako kome. edit: Nadodajem, po mom osobnom mišljenju, jer tu smo da izrazimo svoja mišljenja i dojmove. edit2: Sad malo smijeha, no vidjeti Dominic Purcell kako je ucviljen je kao vidjeti Švarcija da cvili ![]() ![]()
MC Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 06.03.2014. u 13:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13342 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Za sve u dilemi kako treba izgledati odličan akcijski film, a što je ovaj sljedeći i više od toga -> A Bittersweet Life (2005) Rekli bi kod nas za ovo: drama, brate. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13343 | |
Premium
|
Citiraj:
Nego, ima li organa po ekranu, pitam jer draga mi je osjetljiva na iste, pa onda takve filmove gledam sam.? Mislim, dve-tri kratke scene su ok, stavim joj ruke na oči, no ako je tog previše, onda... javi
![]() |
![]() |
#13345 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
prvo tamo na audijofilu, pa sad ođe...kakvi vražju klasici??? po kome??? po nekim kritičarima koji popljuju film koji zaradi hrpu love, a nafale film koji je samo za probranu publiku??? jebote klasici više...njihovo vrijeme je prošlo- danas se snimaju filmovi kudikamo složeniji al samo zato jer je tema neki svemir ili vanzemaljci to ne vrijedi niš u uspreddbi sa recimo "trećim čovjekom" koji je po meni dobra ideja, al katastrolafno snimljen sa odvartnom muzikom!!! al eto, to je kao klasik i svi mu se moraju pookravat. Ukusi se razlikuju - al ne znam zašto su uzeti ukusi nekih ljudi kao mjerilo za kvalitetu filma. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13347 |
Premium
|
![]() |
#13349 |
Premium