Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.05.2012., 13:41   #1
kasper_sky
Drive. vruummm,shatatataa
Moj komp

kasper_sky's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Iron Front – Liberation 1944

WW2 tactical simulation using the ArmA 2 engine!

-Tactical war simulation: play as a soldier in 1st person and as a commander in 3rd person
-Large-scale battles involving infantry, tanks and warplanes
-Commanding troops and vehicles, and steering all vehicles makes you feel like you're really there
-Two campaigns against a historical backdrop
-Lots of settings options, from shooter to tactical
-Huge arsenal of authentic weapons
-Over 35 vehicles and planes
-Extensive multiplayer capabilities, with cooperative and PvP battles
-Powerful editor

http://ironfront.deepsilver.com/en/
http://www.youtube.com/watch?v=WEeRRD3iD88

STEAM available
kasper_sky je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2012., 23:45   #2
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Jos jedna igra na ARMA II enginu sa svim svojim manama i vrlinama..
MAGARAC je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.05.2012., 13:29   #3
Michel
Premium
Moj komp

Michel's Avatar

Datum registracije: May 2004
Žali bože hit and run . Čisti roadkill od igre
Michel je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2012., 12:46   #4
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor Michel Pregled postova
Žali bože hit and run . Čisti roadkill od igre
meni miljama bolje od RO2 jer je to pravi taktički combat simulator dok je RO2 COD-like shooter nimalo nalik originalnom RO....
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2012., 11:03   #5
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Koga zanima najjeftinije sam našao download verziju za 18 eura ovdje:

http://www.onlinekeystore.com/

Treba se prvo registrirat pa verificirat tel/mob (dobije se pin SMS-om) i onda se verificira. Tada se može kupovati sve što ima i to ide i karticom i paypalom..Ovo je daleko najjeftinije što sam našao. Na steamu je 30 eura. SAd je već i izašao jedan patch koji rješava dosta toga + jedna lijepa nova mapa i novo oružje. Igra je teška 7 GIGI pa tko nema brzi internet doma ili na poslu onda će se načekat dok se skine (skida se u dijelovima).
Staro 13.06.2012., 10:46   #6
Michel
Premium
Moj komp

Michel's Avatar

Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
meni miljama bolje od RO2 jer je to pravi taktički combat simulator dok je RO2 COD-like shooter nimalo nalik originalnom RO....
Hm, meni nije baš radila.... Singleplayer sam samo mogo probat i bio je bože sačuvaj, trigeri nisu radili pa par minuta bi stajao ali se sljedeći dio misije ne bi učitao.
Kaže lik sada čete vidjeti kako mp 40 neprecizno gađa, kad ono ja lijepo ciljam metu na nekih 50 metera i pucam a ono ispucava metke 30 metara od mene u pod. Totalno neispolirana igra sve neki glitchevi......

Isto ko arma, čiji engine koristi.... kao vojna simulacija a jedino što ne valja je pucanje. Samo što ovdje ništa ne valja. ( Preklapo se zvuk, hrpa bugova, misije nisu radile u potpunosti normalno i tako. Je li do "pokretača" bilio ne znam.

Možda je multi bolji.

EDIT: Zaboravio reći u RO sada ima i classic mod koji je kao stari ro i dosta ga ljudi igra. Ali baš poć usporediti RO sa call of duty je barem bezobrazno Tko god je probao obje igre zna.
Mislim u Codu trčiš, bunny jumpaš a u Ro pogotovo na classic modu ideš prostoriju po prostoriju jako tiho uz puno taktiziranja a ovi što trče ko muhe bez glave dobiju jako brzo metak.
Staro 15.06.2012., 15:14   #7
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Hm, meni nije baš radila.... Singleplayer sam samo mogo probat i bio je bože sačuvaj, trigeri nisu radili pa par minuta bi stajao ali se sljedeći dio misije ne bi učitao.
Kaže lik sada čete vidjeti kako mp 40 neprecizno gađa, kad ono ja lijepo ciljam metu na nekih 50 metera i pucam a ono ispucava metke 30 metara od mene u pod. Totalno neispolirana igra sve neki glitchevi......

Isto ko arma, čiji engine koristi.... kao vojna simulacija a jedino što ne valja je pucanje. Samo što ovdje ništa ne valja. ( Preklapo se zvuk, hrpa bugova, misije nisu radile u potpunosti normalno i tako. Je li do "pokretača" bilio ne znam.

Možda je multi bolji.

EDIT: Zaboravio reći u RO sada ima i classic mod koji je kao stari ro i dosta ga ljudi igra. Ali baš poć usporediti RO sa call of duty je barem bezobrazno Tko god je probao obje igre zna.
Mislim u Codu trčiš, bunny jumpaš a u Ro pogotovo na classic modu ideš prostoriju po prostoriju jako tiho uz puno taktiziranja a ovi što trče ko muhe bez glave dobiju jako brzo metak.
Neznam za tvoje sposobnosti gađanja i koliko voliš arkadu u samoj igri ali izašla su 2 patcha koja su dosta toga riješila a sada izlazi još jedan. Igra je hardverski zahtjevna i ima još dosta bugova (uz visoke hardverske zahtjeve, glavni razlog zašto svaku večer ima "samo" 2-3 servera sa 30-50 ljudi) slično kao i ARMA2 serijal ali to nije čudno jer za razliku od RO2 ima ogromne mape, hrpe textura i puno realniju simulaciju samih brobi, pogotovo tenkova...di je unreal 3 engine od unaprijeđenog ARMA2 enginea...ma neusporedivo..ali ja znam što masa više voli...Iskreno, mislim da kad ispoliraj usve bugove i kad ubace nove jedinice (bilo developeri bilo kao mod) onda će igra biti popularna kao ARMA2....dakle imat će svoju publiku a ostatak ekipe će se raspucavat na shooterima....RO2 ima neku dozu realizma u odnosu na COD ali je puno bliži COD-u nego nekoj real(nijoj) (i taktičkoj) simulaciji borbi, odn. više je to neki shooter smješten u ww2.....
btw ako si igrao piratsku verziju (sumnjam da si dao pare za if44 ) onda ti zaštita niti neće dozvoliti da pucaš precizno, slično kao u ARMI2

Nije mi jasno kako si očekivao da sa ovim strojem koji imaš ARMA2 engine leti?? Unreal 3 engine je em stariji em daleko jednostavniji od ARMA" enginea....totalno druga koncepcija, texture manje, mape su u IF44 ogromne....brdo jedinica, detaljno kalkulirani DM od tenkova, vozila itd...sto stvari....

Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 15.06.2012. u 15:24.
Staro 16.06.2012., 21:34   #8
Michel
Premium
Moj komp

Michel's Avatar

Nigdje nisam napisao da mi trza u smislu kao da stroj nije dovoljan.
Dapaće pod broj jedan, nevolim post processing u arma enginu jer samo zamulja pa je off u mene antialiasing nikad nisam volio zbog utjecaja na performanse pa mi je off iako na medium nije neki problem, texture su mi na very high i većina ostaloga na high vidljivost 1600 metara i tako ide jako solidno, dosta visoki fps na 1680 full igrivo.... Pogotovo otkad sam stavio ssd nema onih mikro ucitavanja tu i tamo kao neki stuttering što bi prije hard radio.

Pogledat ću koji multiplayer video na youtube ali ovo što sam probao je izgledalo puno manje dorađeno od jedne arme barem na prvu. Neka izađe još koji patch pa ćemo vidjeti.

Kad ve uspoređivamo engine reću iskreno: Ne volim ut3 engine nešto posebno.
Ali u armi su iz nekog razloga napravili rudimentarnu pogrešku :
Oružje izgleda jako glupo u ruci, neprijatelji propadnu u zemlju nekad kada legnu pa ih nemožeš normalno gađat samo glava viri. Multi misije znaju biti bože sačuvaj. Po ure pripreme i onda jedan metak bum. Lako da je to normalno nego zna bit jedan metak od tog protivnika koji mi napola propadne.
Ili nedaj bože kad smo jednom 40 minuta odabirali oružja i slično i krenuli helikopterom preko planine i jedna shilka bila..........

Edit: Samo da se razumijemo volim jako kad igra cilja na realizam, ali nevolim trošenje svog vremena na neke stvari kao pripremu oruzja pola sata. Mislim ako ne znaju nakon toliko vremena što će onda nek se ubiju odma. Da taktika je i u stvarnom životu presudna ali je ovo ipak igra. Mogli su onda "simulirati" i kako vojnik ne znam trenira svaki dan pa da moram uru prelazit zapreke neke i sklekova pravit i slično. Glupost.

Inaće sam počeo kao ljubitelj operation flashpointa i arme ali ti neki problemi su me skroz odvratili od nje. Iako ih imam uredno na steamu,
I kupit u i armu 3 skoro sigurno. Jedino me jako brine konfa za nju jer će ipak biti dosta zahtjevnija po viđenom na traileru. U tebe je vidim jako solidna konfa, to će ić super.
Staro 16.06.2012., 21:59   #9
Michel
Premium
Moj komp

Michel's Avatar

Pogledo sam multi gameplay i mogu reć da je ovo nešto sasvim drugo u pravu si. Mogo bi ozbiljno razmislit o kupnji
Staro 19.06.2012., 12:20   #10
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Pogledo sam multi gameplay i mogu reć da je ovo nešto sasvim drugo u pravu si. Mogo bi ozbiljno razmislit o kupnji
Ovdje ti je daleko najjeftinija (17 eura odn. 128kn)....download verzija...tako da nisu neke pare taman da igraš povremeno...priznajem da ima još dosta bugova (npr. nekad je tenk imun na pogotke AT launchera) ali taj i još hrpu drugih bugova će ispravit (to su potrdili devsi) sljedeći patch koji izlazi uskoro...barem se trude ispolirat igru a patchevi izlaze dost često....
ma mislim, volim ja i RO2 ali kad nije to na tragu RO1 a i ja sam tip koji je oduvijek najviše volio simulacije..nekad i RPG ali....davnih dana kad sam imao vremena na pretek hehe
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.06.2012., 12:20   #11
Michel
Premium
Moj komp

Michel's Avatar

Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
Ovdje ti je daleko najjeftinija (17 eura odn. 128kn)....download verzija...tako da nisu neke pare taman da igraš povremeno...priznajem da ima još dosta bugova (npr. nekad je tenk imun na pogotke AT launchera) ali taj i još hrpu drugih bugova će ispravit (to su potrdili devsi) sljedeći patch koji izlazi uskoro...barem se trude ispolirat igru a patchevi izlaze dost često....
ma mislim, volim ja i RO2 ali kad nije to na tragu RO1 a i ja sam tip koji je oduvijek najviše volio simulacije..nekad i RPG ali....davnih dana kad sam imao vremena na pretek hehe
Evo hvala, pogledo sam ih nekoliko sada (trailera mislim ) i sviđa mi se.
Mogao bi kupiti kada plaća dođe nisam još 100% ali ono.... moglo bi se
Staro 25.06.2012., 22:44   #12
Michel
Premium
Moj komp

Michel's Avatar

Uhiti će me mala snaga
Amo redom

1) Kupio, ali na onoj stranici imaju plus kao neku proviziju pa je 140 kn.
2)Skinem patcham, ok sve na mjestu
3)Ulazim namještam kontrole i sve vidim sve skupa nema 100 j.... igraća cijela igra online. Sve mi jasno ajde....
4) Ulazim u server sa najvećim brojem igraća njih 50. Visoki ping.
Igra ide solidno ali poleti u desktop i više se ne želi alt tab....
tako 5 puta dok mi nisu rekli da iskljucim aa.

5) Pola sata igranja se svodilo na vozikanje okolo i to slijedim tim koji zna što radi i po mapi ide gdje treba. Nakon pola sata vozikanja okolo nisam sreo niti jednog j.... protivnika. Upravo sam platio 140 kn da bi poslje smjene gdje sam fizički radio 8 sati ko manijak do slabosti igro ovo smeće. I sad što je najgore neda mi vrag mira i opet ću uć u igru.

Upomoć : Kako se zovu mape bez vozila ili bar da su manje ne ovako puno vožnje ? Kako se zabaviti uopće u ovoj igri ne kontam sry ?
Staro 26.06.2012., 12:34   #13
kasper_sky
Moj komp

kasper_sky's Avatar

hahaha
čitam vas koji fail
Staro 27.06.2012., 21:14   #14
Michel
Premium
Moj komp

Michel's Avatar

Ajde gnomisa barem ako ti se da kada da zajedno zaigramo pa da se nadjemo na nekom serveru ?
Staro 30.06.2012., 13:10   #15
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Ajde gnomisa barem ako ti se da kada da zajedno zaigramo pa da se nadjemo na nekom serveru ?
Sljedeći tjedan izlazi patch koji će riješiti puno bugova.
Ja nisam ni očekivao da ekipa koja nikad nije bila prava publika za simulacije tipa ARME išta shvaća u IF44 i da joj se to uopće viđa. Niti da im se da "vozikati okolo". Daj odmah sve ajmo ratatatat, nek sve leti i pršti ko u crtiću!
Nego, šalu i sprdnju na stranu...imaš i opciju da se kao pješak, padobranom spustiš gdje hoćeš oko neprijateljskih baza (ali izvan one zone koja je na mapi označena linijama). Potrebno je samo kod respawna doći do "operativnog" stola. Najpopularniji server je ARMA2.ru i tamo u večernjim satima bude i 80 igrača. Bolje jedan puni serer u ovakvoj igri nego 100 punih servera u nekoj shooter arkadici...Ja ponekad igram s frendom jer su na serveru stavili da se tenk može pokrenuti samo ako su dva igrača unutra. Meni je igra zabavna i sreo sam mnogo protivnika u MP...bilo je i prilično napetih tenkovskih bitaka...jebiga, u toj igri se teško snaći ako nikad prije nisi igrao ARMU u MP.
Koji ti je nick tamo? Ako te nađem na listi servera da te mogu kontaktirati. Igra ima ingame commse (ja koristim onaj unutar vozila recimo) a možemo koristiti i TS. Inače igra ima podršku za TrackIR (ili Freetrack) što znači da možeš gledati oko sebe bez potrebe da kao robot okrećeš i pušku u tom smjeru u kojem gledaš...sad zamisli kako je to cool kad si zapovjednik tenka i izvirio si van i lijepo snimaš situaciju na bojištu (dok tenk ide full speed)......toga nema u onim arkadicama od shootera....

I još nešto...IMHO igra vrijedi 140 kn samo da igraš single player jer je editor najbolji ikad u bilo kojoj igrici...i jako je zabavno.

@Kasper...ajd ti lijepo zaroštaj tu kantu od kompa i opali neki call of duty, onak, za svoj ćef....

Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 30.06.2012. u 13:19.
Staro 30.06.2012., 15:44   #16
kasper_sky
Moj komp

kasper_sky's Avatar

ovo zadnje ti nisam skužio ili se izrazi ili nemoj pisat.
IF44 mi se jako sviđa obožavam takve igre tj. simulacije.
igro sam cod skoro pa sve. i mogu reć da mi je najbolji cod1.51 uo base asault.60player server limt. šteka ali je zato masovno. obožavam masovne fajtove na velikim mapama. imam bf jer je igra veća i ima vozila pa to volim pićtit. a na steamu ćak obožavam igrat RO,darkest hour:europe44-45 i ro2,
armu 2 imam nebrini. kad izađe patch i tu javite da je pokrpano dosta bugova odma ju kupujem.
pa ti reci
Staro 02.07.2012., 11:45   #17
Michel
Premium
Moj komp

Michel's Avatar

Ma dobro jedno se vozit malo, ali 8 do 15 kilometara sa vozilom koje ide 25 km na sat je malo hehe.
U igri mi je nick MichelGTX.

Nego evo dva tri tipa koja sam čuo pa da prenesem.
Na nvidia karticama zadnja serija drivera prije 300 serije daje najbolje performanse. Stavio sam ih i da fluidnije ide igra. Dalje kada pođe u tab dole
samo pritisnuti shift zatim minus (na numeričkoj strani tipkovnice) i onda upisati "flush". Uglavnom igra je jako nedovršena i jako neispeglana i ima memory leakova samo tako. Ali ovo flush barem isprazni memoriju.

Sinoć sam imo prvi wow gameplay. Igrali neku mapu i neki od mojih je izađo iz tenka i poginuo a ja ušo u taj tenk i sakrio se iza neprijateljskih linija između drveća i ugasio motor. Prolazili su niti 20 metara od mene. I pustio sam ih neko vrijeme dok nisu cijelu obranu preselili tik do mene. I onda udrio.
5 pješaka , 3 tenka uništena i jedan prijateljski vojnik
I onda me netko pogodio nisam znao ni otkud
Imam osjećaj da su još igru radili punom parom godinu dana da bi bila jako dobra.
Staro 02.07.2012., 13:21   #18
kasper_sky
Moj komp

kasper_sky's Avatar

dobio si rpg u dupe.
jel možeš micat kupolu tenka dok je on ugašen. motaš ručno kupolu?
Staro 26.11.2012., 17:41   #19
Michel
Premium
Moj komp

Michel's Avatar

A jada ti jada pogledo sada kad nema na svim serverima skupa 5 igraća. Koji je ovo promašaj bio
Staro 20.02.2014., 17:51   #20
Michel
Premium
Moj komp

Michel's Avatar

Htio bi opet probati igru prošla je koja godina i patcheva i svega, pa me zanima , ali nikako da nađem odakle da skinem esd kao digitalnu verziju koju sam ja kupio. Ima na stranici jedno za 2 eura ali ne želim plaćati igru koju već posjedujem.

Hilfe
Staro 20.02.2014., 17:55   #21
gsxr750k9
Banned
Moj komp

Datum registracije: Apr 2011
nema zivog pesa frende. ja sma je uzel davnih dana, obecavajuca ali kao i sve malo ozbiljnije igre nestala u vidu magle.
abandonware.
ocajan sam za dobrim tactical shooterom ali kak je kolega rekel u temi insurgency.. WW3 nam ne gine
gsxr750k9 je offline   Reply With Quote
Staro 20.02.2014., 18:20   #22
Michel
Premium
Moj komp

Michel's Avatar

E, ma i ja sam je tako uzeo na samome izlasku .... šteta baš je mislio eto opet probat, ništa onda ww3
Staro 20.02.2014., 20:08   #23
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2013
Citiraj:
Autor gsxr750k9 Pregled postova
nema zivog pesa frende. ja sma je uzel davnih dana, obecavajuca ali kao i sve malo ozbiljnije igre nestala u vidu magle.
abandonware.
ocajan sam za dobrim tactical shooterom ali kak je kolega rekel u temi insurgency.. WW3 nam ne gine
Pa imaš RO2.....a taktike u ARMA3 koliko ti ogromne mape žele
Tvrdi je offline   Reply With Quote
Staro 20.02.2014., 20:12   #24
gsxr750k9
Banned
Moj komp

RO2 jos i zaigram imam oko 500+ sati na njemu.. al arma3 nisam ni probal jer ne mislim ganjat botove..
Staro 21.02.2014., 08:35   #25
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
RO2 jos i zaigram imam oko 500+ sati na njemu.. al arma3 nisam ni probal jer ne mislim ganjat botove..
Kakvi crni botovi...
Staro 21.02.2014., 11:26   #26
gsxr750k9
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor gnujko Pregled postova
Kakvi crni botovi...
serveri su ili coop ili 97% Altis Life RPG
hilarious
Staro 21.02.2014., 11:47   #27
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
serveri su ili coop ili 97% Altis Life RPG
hilarious
Vidim da dosta komentara bacaš onak, bez da si stvarno probao. Dakle ima brdo Wasteland servera (survival sandbox). Probaj, iznenaditi ćeš se.

Nego, back on topic, IF44 je bila super ideja ali publike malo..a šteta...s tenkovima je posebno bilo zabavno.

Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 21.02.2014. u 11:53.
Staro 21.02.2014., 11:59   #28
gsxr750k9
Banned
Moj komp

stari. ne zelim nikakav sandbox survival shit nego takticki military FPS/SIM.
arma nije zamisljena da bude nekakav jebeni survival/RPG mode.
over and out
Staro 21.02.2014., 16:29   #29
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
stari. ne zelim nikakav sandbox survival shit nego takticki military FPS/SIM.
arma nije zamisljena da bude nekakav jebeni survival/RPG mode.
over and out
Pa ima i toga. Iako iskreno manje servera. Nisu svi COOP. A to kako je zamišljena tako je bilo i sa starim armama pa su modovi preuzeli. Osim toga kaj fali modovima? Ima dobrih.
I jedan mali podsjetnik. Tamo još od Flashpointa i ARME1...igra je bila i zamišljena prvenstveno kao COOP MP sa velikom ulogom modova.

I evo ti malo za početak a poslije ako mi se bude dalo:

http://www.tacticalbattlefield.net/f...forum.php?f=33
Staro 21.02.2014., 22:49   #30
Michel
Premium
Moj komp

Michel's Avatar

I ja sam ro2 razgazio vise, nemogu ga treba mi pauza, arma 3 mi se nije svidila baš ovo što čovjek kaže sve neki wasteland itd.... ili coop, to je bio i moj dojam nekako. Ma nije mi engine dobar iskreno za armu sve je nekako trzakavo izbaci me iz dojma, tako da iskreno mi se baš svidio insurgency zbog toga kako se ponaša engine i osječaja pucanja itd, za igru koja lići na bf samo puno realnije,

a sada bi htjeo neku igru usput koju bi igrao kad želim baš malo hardcore igru do kraja realističnu. Ma odo sutra na airsoft
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno