|
|||||||||||
|
|
#541 | |
|
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Sad na njegovo mjesto dolazi ponovo green, eventulano red, ne pada mi napamet za backup disk uzimat po 200-300 skuplja rješenja samo zato šta je green serija na lošen glasu Čak ni red ne mislin kupovat, eventulano ga izvuć na garanciju + nadoplatu. Preskup mi je to hobi za diskove koji mi ne služe za sistem, u SSD mi nije bija problem uložit, to je skroz druga priča...
|
|
|
|
#542 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
nadam se da će još malo povuć ![]() Također, dao sam preko tisuću kuna za SSD, ali za arhivu i storage diskove kupit dva najjeftinija s mirror podacima i kad jedan ode samo garancija kao zamjena. Ili ovo što ti kažeš, nisam o tome prije razmišljao - nakon dvije godine prodat s garancijom i uzet novi ![]()
|
|
|
|
#543 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
|
|
|
|
#544 |
|
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
|
|
|
|
|
|
#545 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Ja sam isto nedavno uzeto WD green 3TB-a, i isto vrlo brzo parkira glavu i kuzi se mali delay kad kliknem na nesto na njemu. No, kako sam ionako uzeo taj disk samo za backup... to me ni najmanje ne smeta ![]() |
|
|
|
|
|
|
#546 | ||
|
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() Jedino što imaju teoretski duplo više ciklusa prije nego postanu cigle. Citiraj:
|
||
|
|
|
|
|
#547 |
|
Antimićanin
|
Jipiiii a dobro, meni će Red služiti za backup svih diskova iz kompa u USB ladici i sinkronizirat će se svaka 2-3 tjedna jednom, tako da mislim da tu nebi trebalo biti problema... barem se nadam, jelte ![]() |
|
|
|
|
|
#548 |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Eto vam Wd smeca disk koji se samounisti pogotovo pod linuxom. Korektni su s garancijom, ali sta to znaci kad svako malo crkavaju, imam nas 4 diska svake godine jedan wd crkne.
|
|
|
#549 | |
|
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Samo trudin se mijenjat ta čuda svako dvije godine cca, ne iz neke nesigurnosti, već čisto iz razloga šta je to zadnja granica kad se nekakva osjetnija lova može uhvatit...Pa uskoro jedan green ide na prodaju iz istog razloga.
|
|
|
|
#550 |
|
Antimićanin
|
|
|
|
|
|
|
#551 |
|
Uptime 99.99%
|
|
|
|
#552 | |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Vrijeme će pokazati koliko su ti diskovi uistinu kvalitetniji i sigurniji od ostalih . Nakon što je moj WD Black bacio kašiku nakon 3 godine korištenja , ne vjerujem više nikome . |
|
|
|
|
|
|
#553 | ||
|
Antimićanin
|
Citiraj:
Tog zelenog mogu koristiti samo da mi pude podmetač za pivu ![]() Citiraj:
|
||
|
|
|
|
|
#554 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() Imao sam prije godinu dana jednog WD green koji je nakupio nekoliko bad sectora tjedan dana prije isteka garancije. Iste sekunde sam otrčao u dućan gdje sam ga kupio kako bih ga zamijenio ![]() Barem znam od koga neću kupovat disk na tržnici ![]()
|
|
|
|
#555 |
|
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
http://blog.backblaze.com/2014/01/21...-should-i-buy/ Možda nekog i zanima... PS - Svi diskovi će kad tad umrijeti - backup backup backup... Ja samo zelene, zbog tišine. Plavo/crno mi preglasno. SGT ne želim (ni Maxtor ni Samsung diviziju), a Hitachi (WD/HGST) ima samo 7200rpm modele. Toshoba 3.5'' = Hitachi divizija (HGST). Edit: sorry, nisam vidio da je već linkano. |
|
|
|
|
|
#557 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Kupujem veći, pouzdaniji i tiši storage disk pa se dvoumim oko 2TB/3TB Toshiba i Western Digital Red serije (Toshiba je nešto jeftinija, ali godinu dana manje garancije) Gledam ove 5k i 7k Hitachije koje spominje Backblaze pa vidim da ih nema baš na tržištu i Western Digital Red seriju. Vjerujem da je to zbog toga što je Toshiba kupila Hitachi i zalihe su se potrošile i sad šibaju pod Toshiba brandom. Čini mi se da je sada Hitachi 5k serija > Toshiba DT01ABAxxx Hitachi 7k serija > Toshiba DT01ACAxxx Mislim da i ovo govori u prilog tome ![]() http://www.hotukdeals.com/deals/tosh...6#post17744557 Što mislite o tome? Vidim da su neki uzeli Toshibe, kakve vam se čine? |
|
|
|
|
|
#559 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Kupio sam model od 2TB i model od 3TB dok je garancija još bila 3 godine . Poučen pozitivnim iskustvom sa Hitachi diskom od 1TB odlučio sam se na Toshibe i za sada sam zadovoljan . |
|
|
|
|
|
|
#560 |
|
Uptime 99.99%
|
Ja sam isto uzeo toshibu od 1tb cini mi se da koriste samo jednu plocu. Disk je stvarno tanak i lijepo radi.
|
|
|
#561 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Dobro ti se čini ![]() Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#562 |
|
Premium
|
Evo kako to izgleda na WD2003FZEX , nešto malo brži od predhodnika FAEX diska i nešto malo tiši ( i dalje glasniji od Samsunga , Toshibe i WD Red diska ) . Stvara prilično velike vibracije u odnosu na druge diskove što se manifestira bukom jer se vibracije prenose na kučište , a i sam disk se čuje . Ako ga usporedimo sa novijim single platter diskovima ne izdvaja se ni po čemu osim po buci i vibracijama koje stvara u radu , možda je čak i nešto sporiji od Seagate diska . Jedina prednost ovoga diska u odnosu na ostale single platter diskove je garancija od 5 godina . |
|
|
|
|
|
#563 | |
|
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 24.03.2014. u 17:45. |
|
|
|
|
|
|
#564 |
|
Premium
|
Disk je topliji od Toshibe i WD Red diska nekih desetak stupnjeva . Ako te tješi i kod mene se čuje zujanje kada se gasi disk + rondanje kučišta pri paljenju računala čiji su uzrok vibracije WD Black diska . Sa Samsung F1 diskom nisam imao ovakih zvukova pri paljenju . Interesantno je i to da je Toshiba DT01ACA300 3TB koju također imam u kompu BRŽI DISK od WD Black FZEX diska , o da brža je . |
|
|
|
|
|
#565 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
brijte vi na toshibe i samsunge koliko oćete, ja sam danas prebacia 50-ak GB fileova s FAEXA na EZEX sa 125-150MB/s. mislim da od toga teško može bolje, a da je u domeni klasičnog hdd-a.
|
|
|
#566 |
|
Premium
|
Nemam razloga uzdizati Toshibu, rekao sam da sam vlasnik tih diskova i mjerio sam brzinu xy puta . Razlika je nekih 2-3 % u korist Toshibe to su činjece . Da mi je bilo vidjeti koliko dugo si držao brzinu prijenosa podataka 150MB/s sa FAEX diskom ! Misliš da ne može bolje u domeni klasičnog diska ? Pitaj vlasnike novih single platter Seagate diskova . |
|
|
|
|
|
#567 |
|
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Uzeo bih si hard od 2 TB i primamljiva mi ova cijena u protisu http://www.protis.hr/products/detail...000dm001/52330 pa me zanima jel to dobar omjer uloženo dobiveno ili da uzmem neki drugi,imam SSD te stoga bi mi hard služio uglavnom za pohranu filmova igara i ostaloga. Kako se ponašaju IntelliSeek i IntelliPower hardovi,imaju li kakve značajnije prednosti ili ih izbjegavati u širokom luku? |
|
|
|
|
|
#569 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
http://www.protis.hr/products/detail...wd20efrx/62924 |