|
![]() |
#513 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Ma skoro svaki WD mi je prije ili kasnije proklikao i to bi bio kraj naseg druzenja, a druzim se s WD-om od IDE 3.2GB.
![]() |
#515 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Do sada nisam imao problema sa diskovima , još od modela sa 850 mb ! Preferirao sam prije Seagate , zatim sam prešao na WD i Hitachi koji mi se pokazao još kao najbolji disk . Bilo je tu rasprave oko Hitachi diskova i znam da se neki neće složiti samnom zbog kako su naveli lošeg iskustva sa tim brendom . Osobno sa moje strane imaju samo pohvale . Da se vratim na temu o diskovima većim od 1 TB ..... Moram reći da sam nakon dvije godine korištenja neugodno iznenađen sa WD Black serijom hard diskova . Model WD Black od 1TB , 1002FAEX je jednostavno preglasan i to konstanto roštanje je za poluditi . Po danu mi ne smeta , ali po noći je iritantno jer je kompjuter u sobi gdje spavam , a skidam torrente pa je uključen ... Model od 2TB , WD 2001FASS je počeo rikavati , pun je nestabilnih i bad sektora . Imam još 2 Samsunga od 1TB F1 i jedan Samsung od 1TB F3 HD103SJ , za sada se drže i rade bez greške . |
![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Svi diskovi crkavaju, sa Seagatom, Samsungom i Hitachijem sam imao dobra iskustva, a s WD-om kad crkne onda pocne klikati. To je problem sto ne mozes izvuci podatke, a vec mi je dosta da stalno WD-ove moram vaditi iz raida jer crkavaju, tako da koristim Seagate s kojim nema toliko problema. Green je super sto crkne, pa dobijes novog greena, ali sto mi to znaci kad znam da ce opet crknuti, zadnji green mi je crknuo 1.5TB i dobio sam u zamjenu 2TB s novom garancijom. WD je po tom pitanju korektan, ali sta to znaci ako trosis vrijeme i mozes izgubiti podatke, ako ne koristis RAID ili jos jedan backup.
![]() |
#517 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Green seriju nisam htio niti spominjati , to je dno dna .... Neznam kakvi su sada ovi novi modeli ali oni stariji od prije 2 godine su bili strašno nepouzdani ..... Privlačna im je bila cijena , ali kada se čovjek opeče , zaobilazi ih u širokom luku . |
![]() |
![]() |
![]() |
#518 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Potpis Koristio greena 2 mjeseca i krepo, od onda vise nikad green. Trenutno imam wd red i prezadovoljan sam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Guest
|
Kao storage disk, green je idealan. Jedno vrijeme mi je bio is sitemski. I nije da toliko bitno sporiji od 7200 black |
![]() |
![]() |
#522 |
šaljivdžija
Datum registracije: Dec 2013
|
Koliko se sjećam dok sam radio sa HR distrijima, to je igra Microline/Asbis/MSan, ovisi kak koja serija naleti, nekad 24 mj. nekad 36 mj. - bezveze... Najbolje nazovi dučkas pa pitaj da ti pročitaju sa deklaracije kaj piše, naravno ak ga imaju na lageru..
![]() |
#523 |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
Nisam pratio raspravu o green seriji i neznam koliko je relevantno mojih 7-8 green diskova raznih serija koje sam imao, ali svi su radili bez problema. To u statistici kvarova ne znači puno, ali to je mojih par crtica o tim diskovima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#524 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Također i kod mene već preko dvije godine (ili tako nešto) radi 1TB koji je kupljen od našeg člana Ivic@. Koristim ga povremeno kao storage pri čemu ga spajam na dock.
We are the best, *uck all the rest.. MiR Odgovoran trgovac:1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Zadnje izmijenjeno od: Omerta. 19.01.2014. u 09:50. Razlog: Nije kupljen od Kristijan1 nego od Ivic@ |
![]() |
![]() |
![]() |
#525 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Samo se radi o statistici pojedinog korisnika. Meni je rikno samsung 2tb i 3 razna zelena na poslu. Dakle 4 takva "green" diska. Meni dovoljno da ih zaobiđem. A opet, ni jedan crni ili plavi wd mi nije odapeo, tako da ih drage volje preporučujem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#526 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Zadnje izmijenjeno od: Mr.Ex.President. 20.01.2014. u 17:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Antimićanin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Torrent freek
|
Ovo je disk na kojen je ionako backup podataka ![]() I ja mislin da je tri, al nikako nać ambalažu sa papiron, bez toga mi neće ni prihvatit reklamaciju...
![]() |
#529 |
Antimićanin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Torrent freek
|
Ma lako za to, protrnem kad se sjetim da su mi podaci samo na jednom disku sada ![]() ![]()
![]() |
#532 |
Torrent freek
|
A nisan ni očekiva da će mi dat WD Red ![]() ![]()
![]() |
#533 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#534 |
Antimićanin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
http://blog.backblaze.com/2014/01/21...-should-i-buy/ Zanimljivi rezultati na uzorku većem od 27 000 diskova.
![]() |
#536 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#537 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Odličan i poučan link. O ovome govorim kada kažem da bi forumu dobro došlo više podataka a manje praznovjera. Iako, svatko tko se jednom opeče na gubitku podataka, vjerojatno ne želi natrag na taj brand neovisno o tablicama ![]() Nego, jedno usputno pitanje iako nije baš za temu: je li normalno na WD green seriji osjetit neko "kašnjenje" pri pristupu podataka? OS mi je na SSDu, ali ako želim nakon nekog vremena otići na WD disk u my computer, kao da trebam čekati dvije sekunde da se disk zavrti prije nego što mi otvori particiju. POnekad mi se to događa i na SSDu, što je još čudnije. Ući u recyle bin - ponekad mi treba sekunda da izlista sve. Kao da čujem neki lagani spin i klik u kućištu. Diskovi su svi skenirani u HD Tuneu i svi su "uredni". Pogašen je u power menagmentu sleep mode diskovima..
![]() |
![]() |
#538 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Imaš WDIDLE alat za promjenu tog agresivnog parkiranja glava. Napravio sam to na svom 20EARS modelu i od onda je ok šta se toga tiče. Ne znam sad upute napamet, potraži. Nije teško za naći. EDIT: evo, prvi link odmah: http://www.youtube.com/watch?v=J2eYyRI_F98
![]() |
#539 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#540 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Diskovi su mi backupirani i to mi ne smeta toliko jer je ionako storage disk, pa vjerojatno trenutno neću firmware mijenjati. Najstariji green mi ima 17 000 sati rada i 95 000 "load cycle count" Vidio sam puno gore na netu, tako da zasad neću paničariti ![]() Za usporedbu, WD blue od 640GB ima 29 000 sati rada i samo 2500 load cycle countova ![]()
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|