Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 20.01.2014., 17:25   #5371
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Žao mi je kolega tebe osobno, ali mi je drago što se ti i tebi po problemima slični javljate u ovu temu. Konačno je taj hype i liptanja tjelesnih tekućina na te poluproizvode malo splasnulo.
Ništa dalje ne pokušqvaj nego probaj garantiju riješiti preko lopina od kojih si kupio.
Brko je offline  
Staro 20.01.2014., 17:27   #5372
ECHO
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Pa mislim da bi kad ga spojiš na komp putem usb-a trebalo raditi i punjenje probaj pa malo sačekaj i vidi oćitava li baterija išta(ako je potpuno prazna treba cca 20-30min da pokaže punjenje) valjda
ECHO je offline  
Staro 20.01.2014., 17:34   #5373
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Mislim da je mobitel u "čajniz-zdrk-Li-Hwong" modu. A punjač još pucketa...ma divotica.
Brko je offline  
Staro 20.01.2014., 17:43   #5374
haloBing
Registered User

Datum registracije: May 2007
još da je malo hladnije, punjenje bi s tim pucketanjem imalo baš romantični ugođaj
haloBing je offline  
Staro 20.01.2014., 17:49   #5375
sokre10
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Pozdrav,
Malo sam prolistao temu. međutim nisam baš našao nešto o Newman N2

http://www.antelife.com/newman-n2-qu...one-black.html

Ima li tko kakvih iskustava, čini mi se super cijena.
Hvala!
sokre10 je offline  
Staro 20.01.2014., 17:51   #5376
two-faced paras
lip ka slika

two-faced paras's Avatar

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Mislim da je mobitel u "čajniz-zdrk-Li-Hwong" modu. A punjač još pucketa...ma divotica.
Čini mi se da mogu plakat,kad skinem i vratim bateriju pokazuje čas 85%,pa 10% pa čak i 1%,u statusu baterije piše not charging,sad sam spojio s punjačem od drugog moba,kabel je u redu jer komp prepozna novi hardver.
Kakva je procedura i kakva su iskustva s garancijom na Banggood-u?
two-faced paras je offline  
Staro 20.01.2014., 18:12   #5377
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Staro 20.01.2014., 18:41   #5378
chief_wolfinjo
Guest

Citiraj:
Autor two-faced paras Pregled postova
Čini mi se da mogu plakat,kad skinem i vratim bateriju pokazuje čas 85%,pa 10% pa čak i 1%,u statusu baterije piše not charging,sad sam spojio s punjačem od drugog moba,kabel je u redu jer komp prepozna novi hardver.

ovako da ne gubiš vrijeme odmah otvori dispute jer nažalost na banggoodu se prave grbavi ako ih kontaktiraš putem e-maila...
i samo traži full refund i to je to. a ne za pomp odnosno bomb da ti nude neku opet zamjenu.... jedino što ti preostaje da napraviš možda hard reset, staviš drugi rom pa da vidiš dal će biti razlike ako ne... i ako ti se da može da odneseš u neki servis ?

inače jedini pravi kinez je Oppo i možda Prestigio

Staro 20.01.2014., 18:43   #5379
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
@two. Vjerojatno će ti odobriti refund (ili popraviti mobitel) ali morati ćeš im vratiti mobitel u Kinu.
Moj inew http://i.imgur.com/jIvpwqx.jpg
Imao male probleme s rootom jer se sam jedva našao drivere pa se s ničime nije dao rootati. Na kraju kineska aplikacija Shuame uspjela rootati. Iako je na računalu zaglavili na 5% i na mobitelu stalno iskakalo obavijest za dozvolom instalacije neke datoteke odspojio sam za minutu i imao je KingUser te je bio rootan. Stavio mobileuncle, recevoery.img na kojem je touch cwm6 stavio. Napravio backup u cwm, instalirao update.zip. Obrisao cache i dalvaik cache. Restart, install su-yes. I e je to to.
Ostao sam bez Chromea ali sam ga ponovno instalirao, Google Play je tu.
OTG i NFC proradili s 1.0.3
Nemam NFC kartice ali prepoznaje nepoznatu karticu kada približim Erste karticu, spojio 8gb usb ....
Super mobitel, GPS signal jako jako dobar vidi 19 satelita neki su i zeleni s 41, preciznost 3m.
Ekran jako dobar. Kamera je možda i bolja od gt99. No sve ću u petak objaviti.
Nisam požalio što sam ga kupio, nikakvi problemi za sada.
Staro 20.01.2014., 18:45   #5380
fora
Registered User

fora's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Što se tiče razgovora i dogovora - sve ok. Što se tiče refunda koji je dogovoren prije mjesec dana, svaki put je, citiram "Something is wrong with your Paypal account".

ps. moje iskustvo s Bangom
fora je offline  
Staro 20.01.2014., 18:56   #5381
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor haloBing Pregled postova
još da je malo hladnije, punjenje bi s tim pucketanjem imalo baš romantični ugođaj

Citiraj:
Autor sokre10 Pregled postova
Pozdrav,
Malo sam prolistao temu. međutim nisam baš našao nešto o Newman N2

http://www.antelife.com/newman-n2-qu...one-black.html

Ima li tko kakvih iskustava, čini mi se super cijena.
Hvala!
Odlična cijena. Iako je to godinu dana stara pila, hardverski je blizu sgs3. Nema led notifikacije i malo je odeblji. Bio moj prvi pick nekada. Odustao sam jer je bilo dosta reklamacija.
Brko je offline  
Staro 20.01.2014., 19:24   #5382
two-faced paras
lip ka slika

two-faced paras's Avatar

Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
ovako da ne gubiš vrijeme odmah otvori dispute jer nažalost na banggoodu se prave grbavi ako ih kontaktiraš putem e-maila...
i samo traži full refund i to je to. a ne za pomp odnosno bomb da ti nude neku opet zamjenu.... jedino što ti preostaje da napraviš možda hard reset, staviš drugi rom pa da vidiš dal će biti razlike ako ne... i ako ti se da može da odneseš u neki servis ?

inače jedini pravi kinez je Oppo i možda Prestigio
Jadan li san i nevoljan,dispute ne mogu otvorit pošto su prošli svi rokovi,slat mob nazad u kinu je teška zajebancija(špediter) ili mogučnost ponovnog plačanja pdv-a.Do danas sam čeka Zte 967s,a kad sam otvorija paket naša sam ovaj mob koji je 55 $ skupli nego šta sam ja platija.Dok sam s s njima dopisiva kroz 12 mjesec bili su ga ponudili kao zamjenu uz nadoplatu,ja im reka ako je ista cijena šalji.Čak su mi poslali silicon case za Zte i memorijsku od 8Gb koju su obečali uz Zte.
Ništa tu meni nije jasno,čini mi se da ću o svom trošku to riješavati.
Dajte mi sugestije za servisera u splitu koji bi moga ovo riješiti.
Staro 20.01.2014., 20:51   #5383
bodija
Registered User

bodija's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Jadan li san i nevoljan,dispute ne mogu otvorit pošto su prošli svi rokovi,slat mob nazad u kinu je teška zajebancija(špediter) ili mogučnost ponovnog plačanja pdv-a.Do danas sam čeka Zte 967s,a kad sam otvorija paket naša sam ovaj mob koji je 55 $ skupli nego šta sam ja platija.Dok sam s s njima dopisiva kroz 12 mjesec bili su ga ponudili kao zamjenu uz nadoplatu,ja im reka ako je ista cijena šalji.Čak su mi poslali silicon case za Zte i memorijsku od 8Gb koju su obečali uz Zte.
Ništa tu meni nije jasno,čini mi se da ću o svom trošku to riješavati.
Dajte mi sugestije za servisera u splitu koji bi moga ovo riješiti.
Prvo što tribaš napraviti je rootati mobitel i ubaciti CWM,i drugi rom, pa ćeš onda viditi jeli sve OK.
bodija je offline  
Staro 20.01.2014., 21:50   #5384
two-faced paras
lip ka slika

two-faced paras's Avatar

Citiraj:
Autor bodija Pregled postova
Prvo što tribaš napraviti je rootati mobitel i ubaciti CWM,i drugi rom, pa ćeš onda viditi jeli sve OK.
Problem ,osim šta to do sada nisam radio je i taj šta nemam struje u mobu za ikakve pokušaje.
Staro 20.01.2014., 22:06   #5385
ShrinkCro
Registered User

Datum registracije: Jan 2014
moze mi neko rec razliku izmedu mtk6589 i mtk6582
Staro 20.01.2014., 22:09   #5386
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

SP flash tools ionako instalira novi stock rom kada je mobitel ugašen, bez baterije, samo sa spojenim usb kabelom
Staro 20.01.2014., 22:22   #5387
santos
Premium
Moj komp

santos's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
@two. Vjerojatno će ti odobriti refund (ili popraviti mobitel) ali morati ćeš im vratiti mobitel u Kinu.
Moj inew http://i.imgur.com/jIvpwqx.jpg
Imao male probleme s rootom jer se sam jedva našao drivere pa se s ničime nije dao rootati. Na kraju kineska aplikacija Shuame uspjela rootati. Iako je na računalu zaglavili na 5% i na mobitelu stalno iskakalo obavijest za dozvolom instalacije neke datoteke odspojio sam za minutu i imao je KingUser te je bio rootan. Stavio mobileuncle, recevoery.img na kojem je touch cwm6 stavio. Napravio backup u cwm, instalirao update.zip. Obrisao cache i dalvaik cache. Restart, install su-yes. I e je to to.
Ostao sam bez Chromea ali sam ga ponovno instalirao, Google Play je tu.
OTG i NFC proradili s 1.0.3
Nemam NFC kartice ali prepoznaje nepoznatu karticu kada približim Erste karticu, spojio 8gb usb ....
Super mobitel, GPS signal jako jako dobar vidi 19 satelita neki su i zeleni s 41, preciznost 3m.
Ekran jako dobar. Kamera je možda i bolja od gt99. No sve ću u petak objaviti.
Nisam požalio što sam ga kupio, nikakvi problemi za sada.
ag, uvijek mi je uzitak citati tvoje recenzije.

brko, bio sam od petka. brz pc ekspert foruma, nes je bio problem s providerom, danas su slozili pa sam se morao javit
4 dana su mi dovoljna pokora
Staro 20.01.2014., 22:35   #5388
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Santos, nemam niš protiv tebe i tvog javljanja ovdje, ali fakat nije nužno obavještavati više o carini i koliko ti je mob tamo. Eto, samo to
Brko je offline  
Staro 21.01.2014., 00:09   #5389
cyclone
life is a rollercoaster..
Moj komp

cyclone's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Citiraj:
Autor ShrinkCro Pregled postova
moze mi neko rec razliku izmedu mtk6589 i mtk6582
MTK6582 je novija platforma od MTK6589, ima bolji graficki cip i nesto bolje performanse prema antutu benchmarku. Na MTK6582 je max rezolucija 1280x720 i kamera je 8mpix max (ostalo je softversko poboljsanje, npr 13Mpix - identicno kao i na starom modelu TS7 jer pretpostavljam da te zanima taj model). Je li novi TS7 MTK6582 bolji od starog? Neznam kako bi to uopce usporedio u samom radu, ove benchmark brojke prakticki ne znace puno, osim ako si kupujes mob da ima sto bolji benchmark rezultat.
cyclone je offline  
Staro 21.01.2014., 01:49   #5390
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor cyclone Pregled postova
MTK6582 je novija platforma od MTK6589, ima bolji graficki cip i nesto bolje performanse prema antutu benchmarku. Na MTK6582 je max rezolucija 1280x720 i kamera je 8mpix max (ostalo je softversko poboljsanje, npr 13Mpix - identicno kao i na starom modelu TS7 jer pretpostavljam da te zanima taj model). Je li novi TS7 MTK6582 bolji od starog? Neznam kako bi to uopce usporedio u samom radu, ove benchmark brojke prakticki ne znace puno, osim ako si kupujes mob da ima sto bolji benchmark rezultat.
Okej je ovo što govoriš no mislim da je bilo priče i o manjoj potrošnji na novoj platformi pa je to plus s obzirom da sintetika govori da su po snazi tu negdje. Ja bi radije uzeo 6582 da sad kupujem jer trenutno imam 6589 u svom uređaju i nije jako dobar battery life.
bg_4_l je offline  
Staro 21.01.2014., 05:02   #5391
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
@ago
Obzirom da za sve stranice koje si linkao novi ROM iNew v3 treba registracija, nakon malo čačkanja naišao sam na Antelife blog gdje ima sve potrebno za njegovu instalaciju i bez ikakve registracije
http://blog.antelife.com/2014/01/15/...gs-solved.html
Staro 21.01.2014., 09:25   #5392
brandon
azriel

brandon's Avatar

Datum registracije: May 2008
Upiknuo sam Newman-a N2, $129 sa youtube kuponom, javim dojmove za 30 dana

Uzeo sam ga radi dobre kamere, fizičkog gumba za kameru, aktivnog cummunity-a i samsung procesora šta znači dobar GPS. Čini se da imaju dosta problema sa ekranom pa očekujem eventualno frku sa time :/

Ne mogu naći ništa bolje za $130 od toga.
Staro 21.01.2014., 09:50   #5393
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Jedno pitanje ili opažanje
Kako vama fizička tipka za kameru može biti "prednost" ili poželjna stvar?

Meni je ostalo upamćeno da je fizička tipka vrlo nepoželjna jer prilikom njenog okidanja mobitel se "mrdne" i fotka bude u velikoj većini slučajeva mutna na neki način..
Ipak sam za to da je okidanje na touch ekran mila majka

Naravno, sve ovisi kako je ta tipka izvedena, ali po youtube videima dobar dio mobitela ima "jednostupanjsku" tipku, ne znam kako bi to drugačije nazvao. Znači obična tipka, bez ikakve modulacije

Ag008 - Volio bi probat taj tvoj novi mobitel. Ćemo se nać sutra oko podna, moram ionako na biro
Staro 21.01.2014., 11:02   #5394
Necronomicon
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Moj komp

Necronomicon's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Vidim da se u zadnje vrijeme dosta pricalo o kvaliteti ovih kineskih drlja pa da i ja nešto pridodam.

Od onoga što je meni prošlo kroz ruke tj. malo se duže koristilo su Cubot GT99, Haier W910, Lenovo A390, ZTE v967s
i sad sam nabavio Huawei Ascend P1 i Newman N2.

Po pitanju kvalitete ja bi to složio ovako od naboljeg pa prema najgorem (bez ova zadnja dvojca jer su još nova):
Haier W910, Lenovo A390, ZTE v967s, Cubot GT99.
Cuby je zadnje smece koje se doslovno raspada, da ne ponavljam probleme GPSa, mreže, bluetootha i tako to, jedino ima OK fotke i to je to.
ZTE, iako na njemu sve radi odlicno razocarala me izrada koja je bolja od Cubota ali ipak ispodprosjecna, mob se doslovno raspekmezi i od najmanjeg pada,
pogotovo onaj crni obrub oko ekrana. Takoder me smeta ZTEova politika uvaljivanja svega i svacega pa su kasniji modeli imali još slabiji proc i kameru, koji su ionako dno dna...
Haier je odlicno složen i izdržljiv mob, kod mog brata je prošao svašta i još radi, bio je i u moru, promocio, rastavljan je i opet kad se sklopi izgleda ko novi, nigdje ne škripi, plastika je kvalitetna.
Lenovo zasad nije imao nikakvih problema i kvaliteta plastike je barem 3 puta bolja nego na ZTEu. Mana mu je opet MTK cipset.

Opcenitog sam mišljenja da je svaki mob sa MTK cipsetom jeftino sranje koje samo na papiru zvuci lijepo.
Evo jedan dokaz, na nijednoj MT6589ki ja nisam vidio prihvatljiv gameplay.
RR3 i Asphalt 7 je neigriv (osim ako vama nije problem gledati slideshow od igre) a vidi cuda na Huaweiu P1
koji ima zastarjeli Texas Instruments OMAP 4460 (dual core na 1.5GHz i PowerVR SGX540) ide bez problema.
Znaci ima slabiju grafiku SGX540 prema SGX544 u 6589ki i opet ide dosta bolje, cak i kretanje menijima je brže a sve ovo je testirano na ICSu ne JBu gdje su performanse još bolje.

Da se nadovežem i na Newmana kad se već spominje, nisam ga nešto puno koristio pa je rano za zaključke.
Došao je sa nekim bezveznim romom bez gappsa i ja sam odmah bez imalo razmišljanja stavio rom ed Xtreamera.
Xtreamer prodava isti mob pod imenom Joyz, rom je gotovo stock android sa Apex launcherom i zasad koliko sam vidio bez ijednog buga što inače i nije slučaj na Newmanovim firmwareima.
Mob je stvarno hebeno brz i sve se odvija trenutno, jednostavno neusporedivo s MTK sranjem. Antutu je oko 18000.
Ovako na prvu mob izgleda izrađen kao tenk i dosta je masivan, nigdje ne škripi i sve to super izgleda.
Naravno to ništa ne mora značit, vidjet će mo kad se prvi put zvekne od pod.
Ovako zasad prezadovoljan i vidi se da je mob viša klasa od ovih MTK poluproizvoda do 200$ koje sam vidio / koristio.
Ono što bi na ovom mobu trebalo biti najbolje a to je kamera to me na kraju najviše i razočaralo.
Nisu problem slike i kvaliteta već sam očekivao trenutno okidanje i zero shutter lag a što nije slučaj.
Pri dobrom osvjetljenju fokusira i okida jako brzo, međutim u zatvorenom pod umjetnim osvjetljenjem nekad mu treba oko sekunde (možda nekad i više) da fokusira i okine.
Evo par primjera od jučer (napominjem da je bio kišovit dan i da nisam skinuo foliju s objektiva koja je izgleda bila malo zamašćena )

Staro 21.01.2014., 11:21   #5395
brandon
azriel

brandon's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor Omerta Pregled postova
Jedno pitanje ili opažanje
Kako vama fizička tipka za kameru može biti "prednost" ili poželjna stvar?

Meni je ostalo upamćeno da je fizička tipka vrlo nepoželjna jer prilikom njenog okidanja mobitel se "mrdne" i fotka bude u velikoj većini slučajeva mutna na neki način..
Ipak sam za to da je okidanje na touch ekran mila majka

Naravno, sve ovisi kako je ta tipka izvedena, ali po youtube videima dobar dio mobitela ima "jednostupanjsku" tipku, ne znam kako bi to drugačije nazvao. Znači obična tipka, bez ikakve modulacije

Ag008 - Volio bi probat taj tvoj novi mobitel. Ćemo se nać sutra oko podna, moram ionako na biro
Meni se mrda kad stiscem po ekranu i moram biti fokusiran na gumb i njegovu lokaciju, puno mi je bolje imati gumb pod prstom. Svakome njegovo

Citiraj:
Autor Necronomicon Pregled postova
Da se nadovežem i na Newmana kad se već spominje, nisam ga nešto puno koristio pa je rano za zaključke.
Došao je sa nekim bezveznim romom bez gappsa i ja sam odmah bez imalo razmišljanja stavio rom ed Xtreamera.
Xtreamer prodava isti mob pod imenom Joyz, rom je gotovo stock android sa Apex launcherom i zasad koliko sam vidio bez ijednog buga što inače i nije slučaj na Newmanovim firmwareima.
Mob je stvarno hebeno brz i sve se odvija trenutno, jednostavno neusporedivo s MTK sranjem. Antutu je oko 18000.
Ovako na prvu mob izgleda izrađen kao tenk i dosta je masivan, nigdje ne škripi i sve to super izgleda.
Naravno to ništa ne mora značit, vidjet će mo kad se prvi put zvekne od pod.
Ovako zasad prezadovoljan i vidi se da je mob viša klasa od ovih MTK poluproizvoda do 200$ koje sam vidio / koristio.
Ono što bi na ovom mobu trebalo biti najbolje a to je kamera to me na kraju najviše i razočaralo.
Nisu problem slike i kvaliteta već sam očekivao trenutno okidanje i zero shutter lag a što nije slučaj.
Pri dobrom osvjetljenju fokusira i okida jako brzo, međutim u zatvorenom pod umjetnim osvjetljenjem nekad mu treba oko sekunde (možda nekad i više) da fokusira i okine.
Evo par primjera od jučer (napominjem da je bio kišovit dan i da nisam skinuo foliju s objektiva koja je izgleda bila malo zamašćena )
Sad mi je jako drago sta sam ga kupio, iako racunam da cu dobiti neki sa greskom jer je na akciji :/

Zadnje izmijenjeno od: brandon. 21.01.2014. u 14:15.
brandon je offline  
Staro 21.01.2014., 12:04   #5396
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Ne znam otkrivam li vam ja toplu vodu no znate li da iako mobitel nema fizičku tipku većina androidi/stock camera app kada je kamera uključena okidaju pritiskom na Volume Down. Tako da nema smisla govoriti da je prednost fizička tipka kada je ionako imate. Makar je tako na mom Cubotu.
Staro 21.01.2014., 12:50   #5397
chief_wolfinjo
Guest

na samsung note-u tipka za vol+ - je za zoomiranje.

Staro 21.01.2014., 13:44   #5398
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Panda je objavila neki clearance sale na mobitele. Koliko vidim, jedino pošteno je ZTE Nubia Z5 Mini za 276$ preksutra u 7 ujutro (3 krug). Problem je što im je samo 1 (jedna) na lageru.
http://www.pandawill.com/clearance-sale201401.html
Staro 21.01.2014., 14:39   #5399
stops
Premium
Moj komp

stops's Avatar

Datum registracije: Feb 2013
Od Androida 4.3 volume tipke se mogu koristit za slikanje ali to opet varira do mobitela tj ROMa. Na mom ZTEu +- u defaultnoj kameri samo pojacavaju i stisavaju zvuk
stops je online  
Staro 21.01.2014., 14:42   #5400
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Ako se ne varam, postoji i malo more softmodova vezanih da se volume tipke mogu postaviti kao shutter, a negdje sam vidio da je to čak i u opcijama aplikacije za okidanje slika i videa.
Mislim da sam kod frenda na ZTE-u vidio da je stavio neku aplikaciju sa Google Playa u kojoj može dodijeliti Vol - ili + da bude shutter.
Brko je offline  
Zaključane teme

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno