|
![]() |
#2491 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Zna li tko kad ce 4,3 verzija izići za Galaxy S3 za TCom? Vip je kao prvi izbacio, međutim to je ona verzija sa bugovima, što su i sami priznali, i sada se kao čeka da to isprave i izbace kako treba verziju softwarea. Ima li tko informaciju kada ili nešto više o tome? ![]() |
![]() |
![]() |
#2492 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Ništa sigurno, naravno. Pošto su rekli da će ići do 5.0, logično je očekivati i 4.4. S druge strane, preskočili su 4.2.2, pa mogu i 4.4. U ovom trenutku je opet i 4.3 nesiguran za N2. Navodno je zbog bugova zaustavljen 4.3 OTA seed za S3, a time je vjeorjatno stopiran i 4.3 za N2. Tak da ovim tempom ćemo dobiti 4.4 kad bude 6.0 vani... Osim toga sudeći prema S3 4.3 romovima, nisu se baš nešto potrudili s optimizacijom. Čist lako bi se moglo dogoditi da nam 4.3 updateovi donesu samo loše stvari (KNOX, battery drain, još veći lag), a ništa zanimljivo (note3 feature)... Sve mi se nekako čini da ćemo se dalje više oslanjati na XDA... |
![]() |
![]() |
#2493 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Zapravo mislim da će (a u biti mislim, trebali bi) 4.3 za S3 riješiti vrlo brzo.. 4.3 uz noviji kernel koji je izašao s Kineskim 4.3 funkcionira odlično, barem po feedbacku na xda.. Dakle, prepakirat s novijim kernelom i vozi.. EDIT: u prvom update-u 4.3 (ovom kao povučenom) nema KNOX-a |
![]() |
![]() |
#2494 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kome nije dosta standardna baterija, sad može nabaviti 6.500mAh bateriju za N3 http://www.sammobile.com/2013/11/16/...wOdVuU.twitter
#2495 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#2496 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
#2497 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Pise na sammobile da je navedeni leak oznacen kao final build sto bi trebalo znaciti da leak sadrzi sve mogucnosti koje ce imati sluzbeni ROM. A sljedeci tjedan bi trebali krenuti i sluzbene nadogradnje... Ako sam dobro kopirao ovo bi trebala bit tema na xda. http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2499794 I paznja KNOX aktivan na ovom ROM-u. |
![]() |
![]() |
#2499 |
Premium
|
Pogledaj u temi Android mobiteli. Imas na kraju objasnjenja. Ukratko neka zastita od Samsunga koja pokazuje kad si flashao custom Rom i izgubio garanciju. Navodno da jos nisu skontali kak to zeznut pa treba bit oprezniji s time.... |
![]() |
![]() |
#2500 |
"Samo vodu ne!"
|
KNOX je novi Samsungov ciganluk. I to najgori do sada. Službeno je to sustav sigurnosti za enterprise level. U stvarnosti je metoda ultimativne kontrole, pod izlikom sigurnosti. Uglavnom kao obični user dobiješ bloatware koji ti uspori mob i učini ga "savršeno sigurnim" (nisu se potrudili detaljno objasniti smrtnicima kako), i što je najvažnije i najgore, dobiješ zaključani bootloader, koji ima flag koji se aktivira ako bilo što ručno flešaš i kojeg je nemoguće resetirati, za razliku of flash countera kojeg smo do sada mogli resetirati. Dakle što god custom staviš na mobitel (rom, kernel, recovery, root) aktivira se bootloader flag i gubiš garanciju. Osim toga prestanu raditi KNOX featuri, što god bili. Šmrc. Čak i ako ODIN-om downgrade-aš na starjii StockROM koji nema KNOX, opet se aktivira flag. Ili recimo ako ti iz nekog razloga rikne službeni OTA u procesu, postoji mogućnost da se aktivira flag. Neki su to već prijavili na XDA prilikom običnog ODIN flashanja. ![]() Provjereno servisi vani odbijaju garancije kad je KNOX warranty void 0x1. Na S4/N3 se to aktivira eFuse-om, odnosno fitiljem koji se aktivira softverski, a uništi dio hardware-a u memorijskom čipu. To je naravno ireverzibilno, i dokaz da si nešto prčkao. Vrlo vjerojatno je to "zaštita" koju neće biti moguće nikad zaobići. Koliko sam ja shvatio, ostaje samo pitanje, imaju li stariji uređaji koji će dobiti KNOX (dakle Note2 i S3) taj eFuse!? Ako nemaju, onda postoji šansa da će se na njima to moći zaobići. Sad će opet naš sammy fanboy skočit na mene i pokušat će mi odgristi glavu, ali jedini razlog zašto postoji KNOX je taj da Samsung može legalno poništiti hrpetinu garancija i pri tome pošteno uštediti/zaraditi na štetu vlastitih korisnika. I kad jesu i kad nisu krivi. Da nije tako, onda bi korisnicima omogućili prije flashanja da odaberu žele li KNOX "zaštitu" ili ne. Ali pošto to ni nije zamišljeno kao zaštita, onda ti ga samo fino nabiju. I to je samo korak dalje u onome što svi slutimo već neko vrijeme; a to je ciljano ograničavanje radnog vijeka uređaja. DAKLE UPOZORENJE; ako možete, suzdržite se neko vrijeme od flashanja 4.3 firmware-a. Barem dok se ne razjasni sve do kraja, ili dok se eventualno ne nađe lijek za Samsung pakost. PS Pošto je zadnji leak XXUEMK4 izgleda ono što će biti finalna verzija, Note2 neće dobiti ništa od Note3 S-Pen feature-a, i sve mane 4.1.2 Stock Roma ostaju. Dakle najgori scenarij koji sam ja osobno mogao očekivati od 4.3 na N2. Kao tračak nade ostaje mogućnost da će se u 4.3 stock moću ugraditi bootloader sa dosadašnjih leakova za N2 (kojeg će trebati poraviti pošto uzokuje dosta problema) i da će se na to moći dodati Note3 feature-i ručno. Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 18.11.2013. u 07:25. |
![]() |
![]() |
#2502 |
"Samo vodu ne!"
|
Pa jasno je k'o dan zašto. |
![]() |
![]() |
#2503 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Nadam se samo da neće druga ekipa počet pratit trend Smasunga. Meni ne treba drkanje po bootloaderu i mjenjanje kernela, romova itd. Meni treba samo root i to je to. A i to bi ova tužibaba od KNOX-a prijavila, ako sam dobro pročitao članak i razumio tekst. |
![]() |
![]() |
#2504 |
"Samo vodu ne!"
|
I meni treba samo root. Ali root zadire u bootloader, pošto ga treba otključati. Ergo; aktivira se flag. Zbog roota i jest to sve skupa, jer je najlakše za svako sranje pokriviti root i tako odbiti garanciju. Skužili su da je dosta ljudi naučilo zaobići flash counter i tako se rodio KNOX. |
![]() |
![]() |
#2506 |
"Samo vodu ne!"
|
Za koji uredjaj? Prvi leakovi za N2 ni nisu imali knox... |
![]() |
![]() |
#2508 |
"Samo vodu ne!"
|
Da. Nisam baš siguran za S3. S4 i N3 imaju custom TW romove koji su prerooted i elimiran im je KNOX i bootloader. Osim što to nije još 100% provjereno, nikad ne znaš što je ubačeno u takve romove. Ili što fali. A i zna IMEI frknuti na takvima. Kako god, to je očito budućnost na Samsungu. Meni se za sad čini najlogičnijim pričekati još malo na 4.1.2 i nadati se da će se pojaviti čisti 4.3 kojem je samo maknut KNOX, a dodani samo note3 S-pen fičuri... Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 18.11.2013. u 10:59. |
![]() |
![]() |
#2509 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
neznam kakvi su zakoni u EU sto se tice hardverskog ostecenja a ne softwerskog. kakve veze ima knox 0x1 kad je ekran otisao. treba malo to prouciti. nego useri na xda su reportali da su im neki serviseri resetirali knox na 0x0 s nekim uređajem koji oni imaju i to mogu tako da nije efuse. jer su useli dobivali 0x1 cim su pogrijesili sifru knoxa par puta. |
![]() |
![]() |
#2510 |
"Samo vodu ne!"
|
Opet se postavlja pitanje; na kojem uređaju? S3 i N2 možda nemaju eFuse. Terotski ne možeš ispraviti eFuse. A navodno ih S4 i N3 definitivno imaju. |
![]() |
![]() |
#2514 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
prognozirali ste smrt iOS-a jer je zatvoren, prognozirali ste kolaps WP8 radi istog razloga i sad se jedan jedini proizvođač android mobitela "zatvara" i da ima neke gubitke? halo, pa samsung ima goru medijsku kampanju od Apple-a, time privlače većinom "idiot" usere koji koriste ono što im je servirano. A preko 90% android korisnika su takvi. Mislim da uopće nisam vidio ljude da imaju rootane mobitele koji su van kruga ovog foruma. A uostalom, imate Sony, LG, HTC, Motorolu ako vam baš smrdi Samy ![]() |
![]() |
![]() |
#2515 |
Dino Saur
Datum registracije: Jan 2012
|
|
![]() |
![]() |
#2516 |
Samsung Mob!ler
Datum registracije: Mar 2012
|
Ja bi od svih tih ove generacije možda uzeo samo LG (iako je LG), G2 sveukupno izgleda ludilo, one tipke su mi retardirane na prvu, ali uživo je možda i dobra baza. Ipak, uzmi u obzir da 90% ljudi koji uzimaju smartphone su oni koji nemaju pojma ni što je to ni za što služi, tako da mislim da Knox neće smanjit puno prodaju, Samsung je brend kao što je i Apple, a nitko im se ne može približiti. Jedino možda Sony po meni, jako i poznato ime, relativno lijep dizajn (većini, meni baš i ne) i neloš marketing. Ostali... ne znam, bar ne na našem tržištu. LG je poznat po smeće mobitelima ala Cookie, HTC je poprilično nepoznat, Motorole ni za lijeka, Alcatel nešto kolača kupi dobrim cijenama, Nokia je zaostala u razvoju s WP-om i to je to. Al di je više onaj Alcatel, brutalan mob, navodno ne previsoka cijena i odlična dodatna oprema, skoro čisti Android... odličan konkurent Noteu 3 bar u teoriji. |
![]() |
![]() |
#2517 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#2518 |
Dino Saur
Datum registracije: Jan 2012
|
|
![]() |
![]() |
#2519 |
Guest
|
Ma, samo neka maknu microSD potporu i ne moram više gledati uopće Samsung. Trenutno držim fige za Lenovo, Sony (kada krene se okej ekranima)... Još da mi je SD kartulje i ala htc one zvučnika i mikrofone (nokia bla bla). To je to. |
![]() |
Uređivanje | |
|
|