Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.11.2002., 16:49   #1
zoro
Premium

Datum registracije: Sep 2002
Igraonica

Jel ima neko od vas iskustva sa igraonicama ? PSX , PS2 , PC ili X-Box ? Budući da malo imam posla , pa ga malo nemam , imao sam ideju da otvorim igraonicu. Doduše , sad sam dobio posao , ali još uvijek mislim da bi otvaranjem igraonice mogao zaradit koju kunu , ne previše , ali da bi mi ostala barem jedna plaća - 500 Eura , a da bi se ulaganje relativno brzo vratilo. Griješim li ili vi imate drugačije mišljenje ? Poznate li nekog tko ima igraonicu ? Kako mu ide posao , koliko mašina ima ( PC , PS2 , X-Box ) , koliki mu je prostor gdje radi , lokacija itd ? . Moja su razmišljanja išla u ovom smjeru : 10 PC-ija , Duron 1200 , GF3Ti200 , HDD 20GB , Monitor 17 " , 256 MB SDRAM ( jeftiniji je ) Takva konfiguracija ne bi došla više od 5500 kn sa uključenim WinXP HE , na 10 komada bih dobio popust . Prostor ( cca 50m2 ) bi došao 300 Eura , u bilizini je škola , ulica je prometna itd. Ali nedavno sam vidio ponudu u King Crossu za X-Box i 2 igre za 2000 kuna + kupim Tv 55cm za 1500 kuna = 3500 kuna . 10 takvih uzmem to je 35 000 kuna ( a uz to sam dobio 20 igara ) i mogu počet radit . Ili je možda bolje izabrat PS2 zbog većeg broja igara . Šta mislite o ovoj ideji ? Ajde javite se sa savjetima

Zoro
Staro 20.11.2002., 19:42   #2
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Ako mislis napravit neku prcvarnicu gdje ces jedan mjesec biti 200 kuna u minusu a onda za blagdane 300kn u plusu nemoj niti pomisljati malo si zaboravio koliko ce te doci igre jedna igra je 400kn a na vise kompjutera sto mislis ? a licence windowsa? jedna stvar je doma imati policu sa 200 cdeova traxdate i kolekciju svih OS-a a kad otvoris posao zato sve moras imati licence. prije 3 godine nisi morao ali danas gledajuci sto se desava po dubovniku moras rade velike akcije. u svakom slucaju predlazem ti sto bolja racunala. ono sto si spomenuo je smece.

IGRAONICA " IDEM TAMO POPODNE POPIT CU PIVU I IDEM DOMA"
6 racunala od toga HOST za mrezne igre 512 DDR Geforce 2mx 1.4GHZ XP ili P4 a ostali 256 DDR G2 2mx i po 1000mhz Athlon ili Intel. Nikakvi duroni i celeri. - na ovaj nacin popodne dignes 50kn ako je sat 10 kn

IGRAONICA " igra se turnir XXX vlasnik je rekao da neki od nas dodemo sat prije da ugradimo vlasite gamepade/joysticke miseve , konfiguriramo njegove i kontrole po zelji, ulaz je 250kn po klanu ali nagrada je 1000 i neki kurci od algoritma i zole . - na ovaj nacin dignes 500kn u jedno popodne

10 racunala od toga 1 1024 rama i 2ghz ostali po 512 DDR i geforce 4 od 600kn, 1.4 ghz

sto se tice playstationa 2 sigurno ce ti vise dolaziti djece i imat ces sigurnu zaradu ali ja osobno radim posao koji mi se svida ne koji mi donosi veci novac. u danasnje vrijeme pokvarenih ISP u hrvatskoj tih kurvinih sinova igraci VAPE za centrom za odrzavanje klanskih fightova i lan partija. Zamisli jednom tjedno lan parti counter strikea dode njih 10 svatko da po 30kn i igraju 6 sati to ti je 300kn u sest sati. onda organiziras starcraft od ponoca do 6 ujutro tako smo mi radili barem u dbk i naplatis im opet desetorici 300kn. ide to stari samo treba izgradit ime naci klanove a to se sve moze i da sredit mislim ako zelis biti najbolji i postati ime ako zelis djecicu iz vrtica dovoditi na playstation dva IGRICEEEEEEEE i stavlati svaki dan u dep po 100kn mozes ali isto tako mogao si uopce ne pitati ovdje imamo li savjet kad nezelis biti najbolji jedan od nas
Oglas

Oglas
Staro 21.11.2002., 00:33   #3
zoro
Premium

Gosparu moj !

Slažem se sa tobom u nekim stvarima , au nekima baš i ne .
U čemu se slažem ? U turnirima tipa CS , klanovskim mečevima , tj . svim akcijama u kojima se ekipe okupljaju radi igre , jer ekipa je sastavljena od više članova , a ne samo od jednog - pa je i promet veći . Osim toga , treba izgradit i ime kako kažeš i slažem se kako je to najbolji način . Što se tiče zarade ( valjda prometa ) od 300 kn za 6 sati , to ti i nije neki promet . Igraonica 500m od moje zgrade toliko zaradi poslijepodne od 18 do 22 sata , a imaju 7 računala i svi su u to vrijeme zauzeti , a ja bi imao 10 i još školu u blizini.
Što se tiče hardvera , ne znam zašto bi ona konfiguracija bila smeće . Vjerovao ili ne , ta igraonica ima Celerone 800 , a druga na Jarunu ima Durone 700 , a grafičke su u oba slučaja mx i to GF2,a ne 4 . Osim toga duron 1200 i GF3Ti 200 ,glatko pokreću i vrte bez problema sve igre na tržištu. Istina , sada su cijene pale pa bi mogao za iste pare uzeti XP1600+ i Radeon 9000pro 64 Mb.
SDRAM je tu jer je bitno jeftiniji , a zadovoljava potrebe . Treba gledat ekonomski , a ja sa 400-500 kn dnevnog prometa uz troškove i porez zaradim pristojnu plaču . Samo ključan je dnevni promet koji ne bi smio bit ispod 400 kn , svjestan sam da moram imati sve originale , ionako se sve svede na 10-ak igrica . Hvala ti na savjetu , uvjek je dobro čuti drugo mišljenje . X-Box bi mogao biti dobra nadopuna , tu ne trebaju licence , to je odmah 900 kn manje po stroju + razlika u cijeni . BTW , može li se X-Box umrežiti , jesu li oni konektori rj-45 za povezivanje konzola ?

Pozdrav ! Zoran
Staro 21.11.2002., 11:18   #4
Raven_1
Night shift
Moj komp

Raven_1's Avatar

Datum registracije: Jul 2002
Citiraj:
Originally posted by zoro
Što se tiče hardvera , ne znam zašto bi ona konfiguracija bila smeće . Vjerovao ili ne , ta igraonica ima Celerone 800 , a druga na Jarunu ima Durone 700 , a grafičke su u oba slučaja mx i to GF2,a ne 4 . Osim toga duron 1200 i GF3Ti 200 ,glatko pokreću i vrte bez problema sve igre na tržištu.
Za sada.
Citiraj:
Treba gledat ekonomski , a ja sa 400-500 kn dnevnog prometa uz troškove i porez zaradim pristojnu plaču . Samo ključan je dnevni promet koji ne bi smio bit ispod 400 kn , svjestan sam da moram imati sve originale , ionako se sve svede na 10-ak igrica .
Jedan tip je tako u mojoj zgradi otvorio igraonicu s Celeronima na 800 i GF2MX, 128MB RAM-a,CD-ROM 24x (prije godinu dana), a sad je ta prostorija prazna i čeka najam.
Zašto?Zato što je došo frend sa P3, Gf3Ti200,256MB RAM-a,DVD 16x40x.Inače on već posluje 6 mj. i nije još isplatio svu opremu (dnevni promet 350-400kn).

Proc: AMD X2 3800+ cooled by TT BigTyphoon
Matična: ABIT AN8 SLI
RAM: 2x512MB OCZ Platinum EL rev2 PC3200
Grafička: SAPPHIRE ATI RADEON HD3450 256MB
HDD: WD 40GB i Samsung 160GB @ 7200
RW:DVD-ROM Pioneer DVD-106
PSU: 420W Xilence RedWing

"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again."

--uoɥʇʎd ʎʇuoɯ--
Raven_1 je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2002., 11:49   #5
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Zorane moras misliti na buducnost i na nove igre ove konfiguracije sto sam ti nabrojao sada pokrecu sve a ono sto ti mislis uzeti sada pokrecu ali prekosutra nece. stvar je u tome da nemoras kupovati novih 10 kompjutera za 6 mjeseci kad izade Counter Strike Condition Zero i Unreal 2 i C&C : Generals. a to ti SDRAM stari nece moci nista niti duron niti celeron. Pozdrav legijo
Staro 21.11.2002., 15:05   #6
zoro
Premium

Puno je istine u vašim riječima , ali mi se čini da zanemaruje-te jednu stvar , a to je da ne pokreću svi najzahtjevnije igre na najvišim rezolucijama na najvećim monitorima sa max detalji i 4xAA , pa da im treba XP 2800+ i Radeon 9700pro . Svi znamo da je hardver uvijek za 2 generacije ispred softvera , programeri ne pišu softver koji se vrti samo na 3GHz procesoru jer tko bi to onda kupio - 1% ljudi nije baš neko tržište . Ja npr. volim igrati F1 2002 , a tek sam je nedavno podignuo , probe radi , na 1024 x 768 - 32 bita i nisam vjerovao kada sam vidio da mi framerate ne pada ispod 30 , a sve to na duronu 800 i MSI GF2 mx sa 32 mb sdrama i 256 mb sdrama . Inače uglavnom igram u 800x600 jer mi je monitor 15 " .

Ali , umjesto d1200 i gf3ti200 , uzmem si ipak xp1600+ i radeon9000pro , razlika je 5000 kn na 10 komada , sdram ostaje jer je promjena preskupa ( MBO i DDR umjesto SDRAM i MBO je cca 9000 kn razlike na 10 komada ).

Ali , dajte svoje mišljenje o X-Boxu i Ps2 , mogućnostima umrežavanja i kombiniranju sa PC-ijem .

Pozdrav
Staro 21.11.2002., 15:20   #7
dpajur
PC Ekspert

dpajur's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
neznam dal se tu sta promijenilo u zadnje dvije godine, ali kad sam ja sa skvadrom isao po igraonicama nigdje nisi mogao vidjeti nijednu original igru. eventualno su imali original hrvatskih igara, sraz i slicno. o operativnim sustavima da ne pricamo.

a s druge strane, dal ste u ove racunice uracunali porez? ili je to cash na ruke a prijavljujem 10 kuna prometa?

Intel Xeon X5550
Asus Rampage II Extreme
6GB Corsair Dominator GT
PowerColor Radeon PCS+ 5870
Samsung PM800 256GB SSD
Samsung F3 EcoDrive 2TB
Seasonic X750
Silverstone TJ-07
Dell U2311H

Cooling:
Thermochill 140.3
Fractal Design 140x3
EK Supreme HF
EK 5870FC v2
Laing DDC 3.25 + EK DDC Top v2
EK Multioption 250
mCubed T-Balancer XL
Build Log
dpajur je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2002., 10:53   #8
Raven_1
Night shift
Moj komp

Raven_1's Avatar

Citiraj:
Originally posted by dpajur
neznam dal se tu sta promijenilo u zadnje dvije godine, ali kad sam ja sa skvadrom isao po igraonicama nigdje nisi mogao vidjeti nijednu original igru. eventualno su imali original hrvatskih igara, sraz i slicno. o operativnim sustavima da ne pricamo.

a s druge strane, dal ste u ove racunice uracunali porez? ili je to cash na ruke a prijavljujem 10 kuna prometa?
Promijenilo se malo, ali ja znam za 2 igraonice(jedna ima shit PC-je)u mom kvartu koje nemaju originale već koriste Virtual Drive

"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again."

--uoɥʇʎd ʎʇuoɯ--
Staro 22.11.2002., 18:34   #9
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Jeli on komprimira image jer ako ne onda bi se mogao opalit minmum install a opet igrati kao s full da nemoras sve dvaput prebacit na komp.
Staro 25.11.2002., 18:35   #10
Raven_1
Night shift
Moj komp

Raven_1's Avatar

Citiraj:
Originally posted by gospar
Jeli on komprimira image jer ako ne onda bi se mogao opalit minmum install a opet igrati kao s full da nemoras sve dvaput prebacit na komp.
Možeš komprimirati image, ali nije stvar u tome koliko zauzima nego što ti ne treba više CD (korisno kad igra dolazi na 3CD-a npr.).Imaš i Virtual CD 4 (ili noviji), ako ti se ovaj program ne sviđa.

--uoɥʇʎd ʎʇuoɯ--
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.11.2002., 10:30   #11
Studano
Premium

Studano's Avatar

Datum registracije: May 2002
Sto se tice igraonica... tu se nitko nece obogatiti i imati ce mnogo posla. Ali netko i to treba da radi.

Mene zanima dali je netko za to da se skupi sva ova pamet sa PC Experta i zaigra jedno popodne i vecer u nekoj igraonici u ZG, gdje se piva toci na hektolitre.

Samo neka se netko primi organizacije, a ja cu da platim pice dobrodoslice (pivo ), svakom sudioniku preko 18 godina.
Staro 26.11.2002., 11:42   #12
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Originally posted by Studano
Sto se tice igraonica... tu se nitko nece obogatiti i imati ce mnogo posla. Ali netko i to treba da radi.

Mene zanima dali je netko za to da se skupi sva ova pamet sa PC Experta i zaigra jedno popodne i vecer u nekoj igraonici u ZG, gdje se piva toci na hektolitre.

Samo neka se netko primi organizacije, a ja cu da platim pice dobrodoslice (pivo ), svakom sudioniku preko 18 godina.
ako platis svakpom bure nekog dobrog piva (guinness recimo) dolazim

ovima gore sto se raspravljaju oko virtual driveova i slisnih sranja - puno bolje je staviti no-cd crack, samo napravis full install i to je to a ne sad instalaciju plus 600 mb CDa trpat na disk...
sve je to ok ali sumljam da ce netko stavljati 80 gb diskove u igraonicu
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2002., 12:11   #13
zoro
Premium

Što se mene tiče , dogovoreno . Izaberite igraonicu i vrijeme , ja sigurno dolazim . A što se 80 gb diskova tiče , njima sigurno nije mjesto u igraonici . Tamo je i 40gb previše .,

A Hoće li neko reći par riječi o X-Boxu i PS2 i mogućnosti umrežavanja , te nešto o periferijama ( npr. tipkovnica na X-Box - ide li to ? ) - tu baš nisam jak.

Zoran
Staro 26.11.2002., 12:32   #14
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
PC konfa koju si naveo je blaga jeza u najmanju ruku

primjerena konfa: ( ovaj puta VE-mil bez nekog posebnog razloga )

MBO: Leadtek nforce 2, inergrated LAN, intergrated sound: 999,21 Kn
CPU: Athlon XP 1700+ :567,00 Kn
RAM: brandname DDR 256 Mb PC 266 : 640,00 Kn
HDD: Maxtor 30 GB 7200 o/min: 638,00 Kn
Monitor: LG 17" 775 - FT ( 1024*768 85 Hz - dovoljno ) : 1.530,00 Kn
Miš: Logitech S 61: 40 Kn
Tastatura: neka za cca 70 Kn ili Logitech interent keyboard za 97,38 Kn
Slušalice: Labtec 302 stereo + mic: 140,00 Kn

Sve zajedno: 4.651,00 Kn :clap:

Nije strašno, a PUNO bolje od originalne konfe.

Što se tiće X-boxa i PS2 - stavka je televizor. Eh sad možeš kupiti bog te pitaj Quadro isl. Ipak obzirom na kvalitetu igračeg HW-a, neki Panasonic/Sony isl. od barem 52 cm dijagonale je " a must ", dakle cca 3.000,00 Kn za telku i još 2.000,00 za konzolu. Dakako tu su i igre od 500-700 Kn po komadu i ekipa od cca 12 godina koja se igra

Sve u svemu, uzmi PC nešto ala ono gore navedeno ili slično ( nipošto ne lošije/jeftinije ) i udri brigu na veselje. Koliko češ zaraditi je više pitanje marketinga/oglašavanja/razno raznih turnira isl.

U cijelu kalkulaciju ubaci i interijer. Ako ti je smještaj prčvajzlin - zaboravi. Ako se mene pita svaka od takozvanih igraonica bi obvezno trebala imati ne više od 2 compa po velikom stolu i ugodne stolice ( office skaj stolica ala direktorska cca 800 Kn u Metrou ). Sve to zajedno s pristojnom pilom i da vidiš kako ekipa dere CS/UT2k3/WC3/Q3 ... etc.

My 2 cents...
Paske je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2002., 18:15   #15
zoro
Premium

A di ti je grafička i cd-rom ? A zašto bi kupio monitor 17" za 1500 kn kad mogu ispod 1000 ? Pa neću ja igrat na njemu ! A onaj tko bude igrao igrat će manje - više sat-dva , a ne 5 sati u komadu . Ako se i nađe koji igrač od 5 sati u cugu kupim samo za njega Sonya ili Samsunga NF , jer će mi ga ionako isplatit .

A sad najvažnije ! Pa ja kupujem stvari za igraonicu , a ne za sebe ! Ne mora sve biti vrhunsko i najskuplje . Ionako igrači koji dolaze u igraonicu kod kuće imaju PC , vjerovatno bolji od ovog u igraonici . Pitanje je onda zašto dolaze u igraonicu ? Pa ja mislim da dolaze zato što u kući nemaju ono što ima u igraonici , a to je 10 ili više PC-ija i igra u mreži , to je ono što im igraonica pruža . Stoga ni TV za X-Box ne mora biti vrhunski , danas ima stereo Tv-a od Sonya za 2000 kn +/- 200 kn i to flat . A sve ove igre se bez frke vrte na :

Tower 300 w - 250 kn
Staro 26.11.2002., 18:25   #16
zoro
Premium

nastavak :

Tower 300W - 250 kn
MBO Sdram - cca 500 kn
256 MB sdram - 250 kn
XP 1600+ - 580 kn
cooler - 200kn
Ati R9000pro - 950 - gigabyte 64mb
cdrom - 200 kn
hdd 40gb ata 100 - 700kn
tipkovnica + miš + slušalice - cca 200 kn
modem 100 kn
mrežna 150 kn
Monitor 17" - 1024 x 768 / 85 Hz - cca 1000 kn

Total : cca 5100 kn - a mislim da ipak nije šit konfa , čak i nadoplata za ddr platformu od 300kn/MBO i 300kn/ddram nije previše

to je onda cca 5700 i više nego OK .
Staro 26.11.2002., 18:29   #17
zoro
Premium

Čak mislim da je ova moja konfa kada zamijenim MBO i RAm za ddr jeftinija od tvoje , a možda ( ne bih htio biti pretenciozan ) i bolja od nje . Tebi fali cdrom i grafička , a to je cca 1300 kn.

pozdrav
Staro 27.11.2002., 08:53   #18
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Citiraj:
Čak mislim da je ova moja konfa kada zamijenim MBO i RAm za ddr jeftinija od tvoje , a možda ( ne bih htio biti pretenciozan ) i bolja od nje . Tebi fali cdrom i grafička , a to je cca 1300 kn.

pozdrav
nforce 2 ima on board VGA chip klase GF 4 MX 440
CD ROM fali to je istina - znaći cca 250 Kn

Ova nova konfa - konkretna je podosta dobra. U svakom slućaju dovoljna za igre.

Umjesto modema bih predložio ISDN - ako će se več surfati na 2 kanala može i 6-7 compova savršeno glatko. 40 Kn veća pretplata mjesećno mi se ne ćini pretjerano.

DDR je svakako neophodan u današnje vrijeme, žalosno je staviti R 9000 u par s SDRAM - om koji ga nemože hraniti ....

Što se monitora tiće nema mi gorega nego kada gledam u zamuljani ekran lošeg monitora pri možda 85 Hz. 1500 Kn je neki realan minimum kvalitete za 17" bez obzira što ne kupuješ za sebe ....
Paske je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2002., 17:21   #19
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Citiraj:
Gosparu moj !

Samo ključan je dnevni promet koji ne bi smio bit ispod 400 kn
Zorane,

imam frenda koji ima igraonu i koja relativno dobro radi. Pod relativno mislim da svaki dan od 6 do 10 je sve puno, 8 kompova. Decko kaze da dnevno ima oko 200-300 kuna prometa u prosjeku. 10 kuna sat, 15 kuna 3 sata
Ne znam detalje, no tako mi je rekao jer je i mene interesiralo tako nesto.

Sh.
shimpa je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2002., 09:44   #20
numa
I feel devilish today ...

numa's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Mislim da se svadjate oko krivih stvari. Konfiguraciju je bar lako slozit.

Sto se tice izbora PC/PSX/XBox, pa recimo da znam 4 igraonice sa PSX/PSX2 koje sui sto propale sto presle na PC-e.

Ja se Cak igram kvazi admina u jednoj manjoj igraonici na kvartu.
Kompjuteri su najmanji problem. Zaboravljate da u toj igraonici netko mora raditi. Doticna osoba treba biti placena. Ako je igraonica legalna ubijaju te porezi i sl. Na kraju, statistika kaze, igraonice u principu zivotare od vlastitog prometa a vlasnik nesto love dobiva od cinjenice da ima velik protok ljudi pa dila hardverom cd-ovima i sl.

E da, sto se tice inspekcije, pitao sam vlasnika lokalne igraonice na sto treba paziti i kaze da je dovoljno paziti da zatvaras u propisano vrijeme, da imas legalno uposleno nekog da radi (nema crnjaka) i da imas origigi Windowse.
Athlon 64 X2 4400+; Gigabyte GA-M57SLI-S4 nForce 570 SLI MBO; 2x1 GB DDR800 AData; Gigabyte 8600GTS Silent; Antec P180; Tagan 380W SuperSilent; 3x120mm FAN; 3x320 GB Seagate 7200.10; Samsung 226BW 22" LCD
numa je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2002., 14:09   #21
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Citiraj:
Originally posted by numa
E da, sto se tice inspekcije, pitao sam vlasnika lokalne igraonice na sto treba paziti i kaze da je dovoljno paziti da zatvaras u propisano vrijeme, da imas legalno uposleno nekog da radi (nema crnjaka) i da imas origigi Windowse.
Stvar je u tome da BSA nema ovlasti nad igrama, tj clanovi BSA su kao sto i ime kaze (Bussines Software Association) su proizvodjaci poslovnog softvera, a ne zabavnog. Ima i nekad organizacija za zabavni (ne znam kak se zove), ali oni nisu aktivni u hrvatskoj. tako da se slazem da trebas imati samo Windowse origigi (ili neki drugi bussines software, ako ga mislis stavljat).

Sto se tice okupljanja, ja sam za. otvorite neki thread da se dogovorimo gdje i kad.
Elven je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno