|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Igraonica
Jel ima neko od vas iskustva sa igraonicama ? PSX , PS2 , PC ili X-Box ? Budući da malo imam posla , pa ga malo nemam , imao sam ideju da otvorim igraonicu. Doduše , sad sam dobio posao , ali još uvijek mislim da bi otvaranjem igraonice mogao zaradit koju kunu , ne previše , ali da bi mi ostala barem jedna plaća - 500 Eura , a da bi se ulaganje relativno brzo vratilo. Griješim li ili vi imate drugačije mišljenje ? Poznate li nekog tko ima igraonicu ? Kako mu ide posao , koliko mašina ima ( PC , PS2 , X-Box ) , koliki mu je prostor gdje radi , lokacija itd ? . Moja su razmišljanja išla u ovom smjeru : 10 PC-ija , Duron 1200 , GF3Ti200 , HDD 20GB , Monitor 17 " , 256 MB SDRAM ( jeftiniji je ) Takva konfiguracija ne bi došla više od 5500 kn sa uključenim WinXP HE , na 10 komada bih dobio popust . Prostor ( cca 50m2 ) bi došao 300 Eura , u bilizini je škola , ulica je prometna itd. Ali nedavno sam vidio ponudu u King Crossu za X-Box i 2 igre za 2000 kuna + kupim Tv 55cm za 1500 kuna = 3500 kuna . 10 takvih uzmem to je 35 000 kuna ( a uz to sam dobio 20 igara ) i mogu počet radit . Ili je možda bolje izabrat PS2 zbog većeg broja igara . Šta mislite o ovoj ideji ? Ajde javite se sa savjetima Zoro
![]() |
#2 |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
Ako mislis napravit neku prcvarnicu gdje ces jedan mjesec biti 200 kuna u minusu a onda za blagdane 300kn u plusu nemoj niti pomisljati malo si zaboravio koliko ce te doci igre jedna igra je 400kn a na vise kompjutera sto mislis ? a licence windowsa? jedna stvar je doma imati policu sa 200 cdeova traxdate i kolekciju svih OS-a a kad otvoris posao zato sve moras imati licence. prije 3 godine nisi morao ali danas gledajuci sto se desava po dubovniku moras rade velike akcije. u svakom slucaju predlazem ti sto bolja racunala. ono sto si spomenuo je smece. IGRAONICA " IDEM TAMO POPODNE POPIT CU PIVU I IDEM DOMA" 6 racunala od toga HOST za mrezne igre 512 DDR Geforce 2mx 1.4GHZ XP ili P4 a ostali 256 DDR G2 2mx i po 1000mhz Athlon ili Intel. Nikakvi duroni i celeri. - na ovaj nacin popodne dignes 50kn ako je sat 10 kn IGRAONICA " igra se turnir XXX vlasnik je rekao da neki od nas dodemo sat prije da ugradimo vlasite gamepade/joysticke miseve , konfiguriramo njegove i kontrole po zelji, ulaz je 250kn po klanu ali nagrada je 1000 i neki kurci od algoritma i zole . - na ovaj nacin dignes 500kn u jedno popodne 10 racunala od toga 1 1024 rama i 2ghz ostali po 512 DDR i geforce 4 od 600kn, 1.4 ghz sto se tice playstationa 2 sigurno ce ti vise dolaziti djece i imat ces sigurnu zaradu ali ja osobno radim posao koji mi se svida ne koji mi donosi veci novac. u danasnje vrijeme pokvarenih ISP u hrvatskoj tih kurvinih sinova igraci VAPE za centrom za odrzavanje klanskih fightova i lan partija. Zamisli jednom tjedno lan parti counter strikea dode njih 10 svatko da po 30kn i igraju 6 sati to ti je 300kn u sest sati. onda organiziras starcraft od ponoca do 6 ujutro tako smo mi radili barem u dbk i naplatis im opet desetorici 300kn. ide to stari samo treba izgradit ime naci klanove a to se sve moze i da sredit mislim ako zelis biti najbolji i postati ime ako zelis djecicu iz vrtica dovoditi na playstation dva IGRICEEEEEEEE i stavlati svaki dan u dep po 100kn mozes ali isto tako mogao si uopce ne pitati ovdje imamo li savjet kad nezelis biti najbolji jedan od nas ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Gosparu moj ! Slažem se sa tobom u nekim stvarima , au nekima baš i ne . U čemu se slažem ? U turnirima tipa CS , klanovskim mečevima , tj . svim akcijama u kojima se ekipe okupljaju radi igre , jer ekipa je sastavljena od više članova , a ne samo od jednog - pa je i promet veći . Osim toga , treba izgradit i ime kako kažeš i slažem se kako je to najbolji način . Što se tiče zarade ( valjda prometa ) od 300 kn za 6 sati , to ti i nije neki promet . Igraonica 500m od moje zgrade toliko zaradi poslijepodne od 18 do 22 sata , a imaju 7 računala i svi su u to vrijeme zauzeti , a ja bi imao 10 i još školu u blizini. Što se tiče hardvera , ne znam zašto bi ona konfiguracija bila smeće . Vjerovao ili ne , ta igraonica ima Celerone 800 , a druga na Jarunu ima Durone 700 , a grafičke su u oba slučaja mx i to GF2,a ne 4 . Osim toga duron 1200 i GF3Ti 200 ,glatko pokreću i vrte bez problema sve igre na tržištu. Istina , sada su cijene pale pa bi mogao za iste pare uzeti XP1600+ i Radeon 9000pro 64 Mb. SDRAM je tu jer je bitno jeftiniji , a zadovoljava potrebe . Treba gledat ekonomski , a ja sa 400-500 kn dnevnog prometa uz troškove i porez zaradim pristojnu plaču . Samo ključan je dnevni promet koji ne bi smio bit ispod 400 kn , svjestan sam da moram imati sve originale , ionako se sve svede na 10-ak igrica . Hvala ti na savjetu , uvjek je dobro čuti drugo mišljenje . X-Box bi mogao biti dobra nadopuna , tu ne trebaju licence , to je odmah 900 kn manje po stroju + razlika u cijeni . BTW , može li se X-Box umrežiti , jesu li oni konektori rj-45 za povezivanje konzola ? Pozdrav ! Zoran
![]() |
#4 | ||
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
Zašto?Zato što je došo frend sa P3, Gf3Ti200,256MB RAM-a,DVD 16x40x.Inače on već posluje 6 mj. i nije još isplatio svu opremu (dnevni promet 350-400kn).
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Faraon
|
Zorane moras misliti na buducnost i na nove igre ove konfiguracije sto sam ti nabrojao sada pokrecu sve a ono sto ti mislis uzeti sada pokrecu ali prekosutra nece. stvar je u tome da nemoras kupovati novih 10 kompjutera za 6 mjeseci kad izade Counter Strike Condition Zero i Unreal 2 i C&C : Generals. a to ti SDRAM stari nece moci nista niti duron niti celeron. Pozdrav legijo ![]()
![]() |
#6 |
Premium
|
Puno je istine u vašim riječima , ali mi se čini da zanemaruje-te jednu stvar , a to je da ne pokreću svi najzahtjevnije igre na najvišim rezolucijama na najvećim monitorima sa max detalji i 4xAA , pa da im treba XP 2800+ i Radeon 9700pro . Svi znamo da je hardver uvijek za 2 generacije ispred softvera , programeri ne pišu softver koji se vrti samo na 3GHz procesoru jer tko bi to onda kupio - 1% ljudi nije baš neko tržište . Ja npr. volim igrati F1 2002 , a tek sam je nedavno podignuo , probe radi , na 1024 x 768 - 32 bita i nisam vjerovao kada sam vidio da mi framerate ne pada ispod 30 , a sve to na duronu 800 i MSI GF2 mx sa 32 mb sdrama i 256 mb sdrama . Inače uglavnom igram u 800x600 jer mi je monitor 15 " . Ali , umjesto d1200 i gf3ti200 , uzmem si ipak xp1600+ i radeon9000pro , razlika je 5000 kn na 10 komada , sdram ostaje jer je promjena preskupa ( MBO i DDR umjesto SDRAM i MBO je cca 9000 kn razlike na 10 komada ). Ali , dajte svoje mišljenje o X-Boxu i Ps2 , mogućnostima umrežavanja i kombiniranju sa PC-ijem . Pozdrav
![]() |
#7 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
neznam dal se tu sta promijenilo u zadnje dvije godine, ali kad sam ja sa skvadrom isao po igraonicama nigdje nisi mogao vidjeti nijednu original igru. eventualno su imali original hrvatskih igara, sraz i slicno. o operativnim sustavima da ne pricamo. a s druge strane, dal ste u ove racunice uracunali porez? ili je to cash na ruke a prijavljujem 10 kuna prometa? ![]()
![]() |
#8 | |
Night shift
|
Citiraj:
![]()
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Faraon
|
Jeli on komprimira image jer ako ne onda bi se mogao opalit minmum install a opet igrati kao s full da nemoras sve dvaput prebacit na komp.
![]() |
#10 | |
Night shift
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
Sto se tice igraonica... tu se nitko nece obogatiti i imati ce mnogo posla. Ali netko i to treba da radi. Mene zanima dali je netko za to da se skupi sva ova pamet sa PC Experta i zaigra jedno popodne i vecer u nekoj igraonici u ZG, gdje se piva toci na hektolitre. ![]() Samo neka se netko primi organizacije, a ja cu da platim pice dobrodoslice (pivo ![]() ![]()
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
![]() ovima gore sto se raspravljaju oko virtual driveova i slisnih sranja - puno bolje je staviti no-cd crack, samo napravis full install i to je to a ne sad instalaciju plus 600 mb CDa trpat na disk... sve je to ok ali sumljam da ce netko stavljati 80 gb diskove u igraonicu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Što se mene tiče , dogovoreno . Izaberite igraonicu i vrijeme , ja sigurno dolazim . A što se 80 gb diskova tiče , njima sigurno nije mjesto u igraonici . Tamo je i 40gb previše ., A Hoće li neko reći par riječi o X-Boxu i PS2 i mogućnosti umrežavanja , te nešto o periferijama ( npr. tipkovnica na X-Box - ide li to ? ) - tu baš nisam jak. Zoran
![]() |
#14 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
PC konfa koju si naveo je blaga jeza u najmanju ruku ![]() primjerena konfa: ( ovaj puta VE-mil bez nekog posebnog razloga ) MBO: Leadtek nforce 2, inergrated LAN, intergrated sound: 999,21 Kn CPU: Athlon XP 1700+ :567,00 Kn RAM: brandname DDR 256 Mb PC 266 : 640,00 Kn HDD: Maxtor 30 GB 7200 o/min: 638,00 Kn Monitor: LG 17" 775 - FT ( 1024*768 85 Hz - dovoljno ) : 1.530,00 Kn Miš: Logitech S 61: 40 Kn Tastatura: neka za cca 70 Kn ili Logitech interent keyboard za 97,38 Kn Slušalice: Labtec 302 stereo + mic: 140,00 Kn Sve zajedno: 4.651,00 Kn :clap: Nije strašno, a PUNO bolje od originalne konfe. Što se tiće X-boxa i PS2 - stavka je televizor. Eh sad možeš kupiti bog te pitaj Quadro isl. Ipak obzirom na kvalitetu igračeg HW-a, neki Panasonic/Sony isl. od barem 52 cm dijagonale je " a must ", dakle cca 3.000,00 Kn za telku i još 2.000,00 za konzolu. Dakako tu su i igre od 500-700 Kn po komadu ![]() ![]() Sve u svemu, uzmi PC nešto ala ono gore navedeno ili slično ( nipošto ne lošije/jeftinije ) i udri brigu na veselje. Koliko češ zaraditi je više pitanje marketinga/oglašavanja/razno raznih turnira isl. U cijelu kalkulaciju ubaci i interijer. Ako ti je smještaj prčvajzlin - zaboravi. Ako se mene pita svaka od takozvanih igraonica bi obvezno trebala imati ne više od 2 compa po velikom stolu i ugodne stolice ( office skaj stolica ala direktorska cca 800 Kn u Metrou ). Sve to zajedno s pristojnom pilom i da vidiš kako ekipa dere CS/UT2k3/WC3/Q3 ... etc. My 2 cents... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
A di ti je grafička i cd-rom ? A zašto bi kupio monitor 17" za 1500 kn kad mogu ispod 1000 ? Pa neću ja igrat na njemu ! A onaj tko bude igrao igrat će manje - više sat-dva , a ne 5 sati u komadu . Ako se i nađe koji igrač od 5 sati u cugu kupim samo za njega Sonya ili Samsunga NF , jer će mi ga ionako isplatit . A sad najvažnije ! Pa ja kupujem stvari za igraonicu , a ne za sebe ! Ne mora sve biti vrhunsko i najskuplje . Ionako igrači koji dolaze u igraonicu kod kuće imaju PC , vjerovatno bolji od ovog u igraonici . Pitanje je onda zašto dolaze u igraonicu ? Pa ja mislim da dolaze zato što u kući nemaju ono što ima u igraonici , a to je 10 ili više PC-ija i igra u mreži , to je ono što im igraonica pruža . Stoga ni TV za X-Box ne mora biti vrhunski , danas ima stereo Tv-a od Sonya za 2000 kn +/- 200 kn i to flat . A sve ove igre se bez frke vrte na : Tower 300 w - 250 kn
![]() |
#16 |
Premium
|
nastavak : Tower 300W - 250 kn MBO Sdram - cca 500 kn 256 MB sdram - 250 kn XP 1600+ - 580 kn cooler - 200kn Ati R9000pro - 950 - gigabyte 64mb cdrom - 200 kn hdd 40gb ata 100 - 700kn tipkovnica + miš + slušalice - cca 200 kn modem 100 kn mrežna 150 kn Monitor 17" - 1024 x 768 / 85 Hz - cca 1000 kn Total : cca 5100 kn - a mislim da ipak nije šit konfa , čak i nadoplata za ddr platformu od 300kn/MBO i 300kn/ddram nije previše to je onda cca 5700 i više nego OK .
![]() |
#17 |
Premium
|
Čak mislim da je ova moja konfa kada zamijenim MBO i RAm za ddr jeftinija od tvoje , a možda ( ne bih htio biti pretenciozan ) i bolja od nje . Tebi fali cdrom i grafička , a to je cca 1300 kn. pozdrav
![]() |
#18 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
CD ROM fali to je istina - znaći cca 250 Kn Ova nova konfa - konkretna je podosta dobra. U svakom slućaju dovoljna za igre. Umjesto modema bih predložio ISDN - ako će se več surfati na 2 kanala može i 6-7 compova savršeno glatko. 40 Kn veća pretplata mjesećno mi se ne ćini pretjerano. DDR je svakako neophodan u današnje vrijeme, žalosno je staviti R 9000 u par s SDRAM - om koji ga nemože hraniti .... Što se monitora tiće nema mi gorega nego kada gledam u zamuljani ekran lošeg monitora pri možda 85 Hz. 1500 Kn je neki realan minimum kvalitete za 17" bez obzira što ne kupuješ za sebe .... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
imam frenda koji ima igraonu i koja relativno dobro radi. Pod relativno mislim da svaki dan od 6 do 10 je sve puno, 8 kompova. Decko kaze da dnevno ima oko 200-300 kuna prometa u prosjeku. 10 kuna sat, 15 kuna 3 sata Ne znam detalje, no tako mi je rekao jer je i mene interesiralo tako nesto. Sh. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
I feel devilish today ...
Datum registracije: Oct 2001
|
Mislim da se svadjate oko krivih stvari. Konfiguraciju je bar lako slozit. Sto se tice izbora PC/PSX/XBox, pa recimo da znam 4 igraonice sa PSX/PSX2 koje sui sto propale sto presle na PC-e. Ja se Cak igram kvazi admina u jednoj manjoj igraonici na kvartu. Kompjuteri su najmanji problem. Zaboravljate da u toj igraonici netko mora raditi. Doticna osoba treba biti placena. Ako je igraonica legalna ubijaju te porezi i sl. Na kraju, statistika kaze, igraonice u principu zivotare od vlastitog prometa a vlasnik nesto love dobiva od cinjenice da ima velik protok ljudi pa dila hardverom cd-ovima i sl. E da, sto se tice inspekcije, pitao sam vlasnika lokalne igraonice na sto treba paziti i kaze da je dovoljno paziti da zatvaras u propisano vrijeme, da imas legalno uposleno nekog da radi (nema crnjaka) i da imas origigi Windowse.
Athlon 64 X2 4400+; Gigabyte GA-M57SLI-S4 nForce 570 SLI MBO; 2x1 GB DDR800 AData; Gigabyte 8600GTS Silent; Antec P180; Tagan 380W SuperSilent; 3x120mm FAN; 3x320 GB Seagate 7200.10; Samsung 226BW 22" LCD |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
Sto se tice okupljanja, ja sam za. otvorite neki thread da se dogovorimo gdje i kad. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|