|
![]() |
#812 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Mislim da i iz Tele2. |
![]() |
![]() |
#814 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
Kod mene, S3 iz Vipa... eMMC Check kaze: VTU00M 11/2012 0xf7 Sane Chip. |
![]() |
![]() |
#815 | |
Guest
|
Citiraj:
imam note2 a kaze mi s3 ![]() ![]() jesam li u opasnosti? imam garanciju(neka krepa mob dat ce mi novi, nemam nsita vazno a slike su ionako na microsd), samo me brine hoce li ju uvaziti obzirom da je rootan i binary counter je na 1, pa hocu li moci sve to vratiti na stock ako krepa zbog tog cipa |
|
![]() |
#817 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Fix je došao prekasno, čipovi su već bili istrošeni i nikakav fix ne pomaže. Tek bi kod nedavnih aktivacija taj fix trebao pomoći. Većina(ako ne i svi) koji smo kupili u hrvatskoj imamo taj čip u svojim SGS3/N2 mobitelima, na jednom drugom forumu je bilo pisano zašto. |
![]() |
![]() |
#819 | |
"Samo vodu ne!"
|
Citiraj:
Citiraj:
Malo sam pokrenuo neke stvari na više mjesta. Za sada me uglavnom Samsung Intarnational, Samsung Hrvatska i servisi seljakaju jedni drugima i nitko neće ni zucnuti, iako je očito da svi sve znaju. Ali neće moći dugo. Naročito ne, ako se ljudi počnu raspitivati aktivnije. Zato sam ja odlučio biti uporan koliko mi to vrijeme dopusti. Red je da se zna o čemu se radi. Zanimljivu, iako neprovjerenu, insajdersku informaciju sam dobio od Samsung Njemačka. Navodno nijedan službeni ROM nema ništa slično fixu za SDS, jer je to, ponavljam opet; navodno, nemoguće. Fix-evi su navodno samo za exynos bug, a Samsung je samo odlučio ne negirati glasine da je fix i za SDS, kako bi maksimalno izbjegli negativni publicitet. S druge strane, nisu ništa službeno ni rekli o tome. Od svih priča, ova mi je do sada najuvjerljivija. |
|
![]() |
![]() |
#820 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
koja smola, kupiš telefon (smartphone) za cca 500 eur i onda strepiš kad će doći dan da crkne. I imaš tajmer, od cca 200 dana ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#821 |
Guest
|
e ako mi krepa mob zbog tog cipa i pocnu zezati oko garancije zbog roota/binary countera, tebe zovem ![]() inace, jel to SIGURNO krepavanje, ili samo postoji vjerojatnost? jer imam u planu note2 imati jos 1god minimalno( a ako povecaju gabarite note3 onda 2 godine) |
![]() |
#822 |
Guest
|
Osobno sam čekao najviše 2 dana na popravak mobitela ![]() I naravno da to nije sigurno krepavanje. ![]() |
![]() |
#823 | |
"Samo vodu ne!"
|
Citiraj:
Najgore od svega je što Samsung izgleda mulja na veliko s tim. Malo ima fix. Malo nema. Postoji SDS. Ne postoji SDS. Već se 2 mjeseca o tome masovno piše, a oni se, nakon što su već jednom posluslužbeno priznali da SDS postoji, prave svi redom blesavi. Kad ih pitaš nešto konkretno o tome, kao nemaju pojma o čemu pričam. Naročito ovi naši. Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 06.02.2013. u 21:28. |
|
![]() |
![]() |
#825 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Ja imam N2 (i taj čip) ali koliko sam shvatio SDS se može izbjeći custom kernelom..... Koristim Perseus kernel ali još i drugi su to sad stavili tak da ne bi trebalo biti problema. U svakom slučaju to bi samsung skoro trebao riješiti sa update-ranim romom (ako već nije).... Zadnje izmijenjeno od: denied. 07.02.2013. u 00:20. |
![]() |
![]() |
#826 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nisam baš neki stručnjak, ali čini mi se malo vjerojatno da će hardverski problem uspjeti riješiti softverskom zakrpom. Nije nemoguće, ali... Mislim da su custom kerneli i razni fixevi samo mazanje očiju i da treba raditi backup uređaja čim češće kako mu se bliži SDS. EDIT: btw, može li se nekako vidjeti kad je mob prvi put uključen? Pitam da mogu započeti odbrojavanje tj. da vidim koji je dan (S)D(S).
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 07.02.2013. u 08:59. |
![]() |
![]() |
#829 |
"Samo vodu ne!"
|
Zadnji neprovjereni i poluslužbeni info od Samsunga (Njemačka) je da fixa nije bilo u LL7, nego se tek na njemu radi i očekuje se za 1-2 tjedna. Zanimljivo je da ta ekipa preporuča korištenje samo Samsunga aplikacija, jer one, navodno, ne mogu prouzročiti SDS ni na neispravnom čipu. ![]() |
![]() |
![]() |
#830 |
Premium
|
Pretpostavljam da će zbog toga Samsung kupiti Viber, Skype, Rovio (Angry Birds serija) i sve ostale tj. da će Google Play prodavati samo njihove aplikacije i usput preimenovati u Samsung Play. ![]()
#831 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
![]() |
#832 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
znaci, ukratko...vi svi imate uredjaje koji vam mogu krepati svaki tren, vjerojatno upravo onda kad vam budu najvise tribali... Meni je to prestrasno...
#833 |
"Samo vodu ne!"
|
Da. Dodaj tome još i da, sad kad smo kupili "top of the line" smartphone (koji, iskreno, je moćna stvar kad radi), nosimo sa sobom neki stari telefon za slučaj da ovaj crkne. A Samsung nas uz sve to još mulja i svi se prave blesavi. I ne samo to, nego dosta otvoreno prijete i naglašavaju koje sve stvari poništavaju garanciju, a toga ima podosta. Taj dio mene najviše nervira. Ako su već za*ebali, red bi bio da priznaju i objave službeno o čemu se radi. Pa ako treba, neka zamjene uređaje sa SDS čipom. No tu možda leži potencijalni globalni problem o kojem se do sada nije pričalo. Stvari bi mogle biti ozbiljnije nego što mislimo. Što recimo ako 75% ili više svih S3 i Note2 uređaja ima SDS i riknut će unutar prve godine korištenja? To bi mogao biti veliki problem i za Samsung. Možda već i je, pa se zato skrivaju. Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 07.02.2013. u 13:31. |
![]() |
![]() |
#834 |
Premium
|
Živo me zanima šta bi se dogodilo kad bi neki poslovnjak kome je mob radno sredstvo, došao reklamirati crknuti S3. Trebao bi dobiti neki zamjenski, zar ne? Ali, ima kvaka 22 - S3 ima microSIM. Koji drugi mob to ima osim vrhunskih modela? Meni na pamet padaju samo još 3: iP4, HOX i HOS.
#835 |
"Samo vodu ne!"
|
Pa vratiš MicroSIM u onaj veći komad plastike koji je izrezan kao obični SIM (ili kak se već zove, mini SIM). Tako je barem kod Tele2. Ja to radim redovito. Ali to nije nikakvo opravdanje, naravno. |
![]() |
![]() |
#836 |
Premium
|
Zašto bi ti ili ja morali imati adapter? Najmanji je problem naručiti ga sa baje za 1$ s poštarinom. Neka o tome razmišlja onaj kojemu si donio mob na reklamaciju.
#837 |
Banned
Datum registracije: Jun 2007
|
Pa kad doneses mobitel u Tmobile/Agram na servis daju ti taj adapter besplatno |
![]() |
![]() |
#839 | |
Guest
|
Citiraj:
Zašto bi njih uopće bolilo briga kakav ti imaš SIM? To je stvar operatera, a ne Applea, Samsunga ili svetog Petra. I da, upravo si ti taj koji se mora brinuti o tome isto kako se moraš brinuti o tome da ne upališ recimo data u roamingu i nabiješ par soma kuna računa. |
|
![]() |
#840 |
Premium
|
OT: Data roaming mi je po defaultu isključen na svim mobitelima, a mobilni internet kojeg imam u sklopu pretplate (1Gb) ionako nikad nisam iskoristio do kraja.
Uređivanje | |
|
|