Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 31.01.2013., 00:16   #571
doky
Premium
Moj komp

doky's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Nije.

Da prolistaš temu vidio bi da nije baš neargumentirano branjenje, al bolje nemoj, okani se ove teme...

Osobno mi se Google gadi svojim poslovanjem, ali ne serem po Androidu. Dapače, mislim da je odličan sustav, nit bolji, nit lošiji od WP-a jer su drugačije konceptuirani. Drugo, ljudi ne kuže koliko je Microsoft ustvari bitan tržištu jer ipak je konkurentnost ono što najbolje unaprijeđuje proizvode. Drugo, spominješ Microsoft i njegov horor, e pa dragi kolega baš taj njegov horor je najbolji i najpopularniji operativni sustav za osobna računala, dobro znamo di je Apple po tom pitanju, a o Googlu da ne pričamo, kompanija koja nemre sama smislit desetak linija koda pa kupuju i financiraju druge razvojne studije, svaka im čast na tome jer novac sve pokreće pa eto ima tu i dobrih proizvoda. I onda jedan MS izbaci nešto novo na tržište, u početku s puno problema što i je bilo za očekivat jer je automatski ušao na tržište s nulom dok je konkurencija već uzela ogroman dio kolača i sada kada stvari dolaze na svoje mjesto nađu se tudumi (nhf, moje osobno mišljenje, nemoj ga molim te shvaćati važnim u svom životu) koji seru po WP-u samo zato jer je to MS.
doky je offline  
Staro 31.01.2013., 01:35   #572
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Ne,seremo po MSu i WPu zato što ne dopušta individualcu prilagodbu sučelja potrebama korisnika.... tj,moraš imat malo osobnosti i reć NEĆU koristit vaš OS onako kako vi mislite da bi ga ja trebao koristit! Za to treba imat karakter....90% ljudi koji hoda na ovom svijetu ga nema...
trouble je offline  
Staro 31.01.2013., 01:47   #573
doky
Premium
Moj komp

doky's Avatar

Pa gle, svak ima svoj ukus...

I nije baš da se ne može prilagoditi ali da je limitiran to stoji, ja recimo na start screenu imam sve važne prečace (pozivi, mail, poruke, WhatsApp, Fejs...) koji mi ujedno prikazuju i njihove notifikacije, vrem. prognozu, live nogometne rezultate, tile koji prikazuje kad se emitiraju sljedeće serije koje pratim i sl. Sve što sam imao i preko widgeta na Androidu imam sad i tu u tilesima na start screenu.
doky je offline  
Staro 31.01.2013., 04:25   #574
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor V.I.P Pregled postova
jucer uzeo 8x, mogu reci da sam jako iznenadjen
S time što si ga uzeo? Ili stanjem u drzavi? Daj detalje malo, da vidimo dojmove.

Isprobao ga ja malo, frend uzeo, tako... velik pomak unaprijed u odnosu na WP7, svidja mi se UI i kud to sve vodi, simple je za koristenje... Samo i dalje nije to to za mene, mozda 2015-te maznem neku Nokiu sa WP9... do tada, Jelly Bean. I kamera je odlicna, u najmanju ruku jednaka a najcesce i bolja od Galaxy Nexusa kojeg imam. Microsoft mozda i potegne na 5-10% trzista do kraja godine.
Staro 31.01.2013., 09:42   #575
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
@doky... daj pliz link na ovaj app za serije.
syss je offline  
Staro 31.01.2013., 09:42   #576
daxxx88
Premium

daxxx88's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
tj,moraš imat malo osobnosti i reć NEĆU koristit vaš OS onako kako vi mislite da bi ga ja trebao koristit! Za to treba imat karakter....90% ljudi koji hoda na ovom svijetu ga nema...
ne, trebaš imat karakter pa si isprogramirat svoj OS onakav kakav baš ti želiš
ti isto sad svrstavaš ljude u (karakterne) kategorije prema tome koji mobilni OS koriste i kako

meni se osobno baš ta jednostavnost i laka dostupnost bilo čega (bez da swipeam preko 7 ekrana) sviđa
ne da mi se zafrkavati s instaliranjem custom romova (iako ih ima) i modificiranjem svega živoga, jer to ne želim, nije mi potrebno - tu rasprava staje i to je to, ne radi "nedostatka karaktera"
želim da ono što mobitel treba raditi radi brzo i fluidno - wp je tu za mene pobjednik

sučelje sa wp8 jest prilagodljivije korisniku nego što je to bio wp7 (no i to će se promijeniti sa 7.8 updateom)
a ako ti to nije dosta, ok, ne sviđa ti se, ostani pri svome "modabilnom" androidu ili čemu već
i budi jačeg karaktera nego mi ostali lol

edit: opet nisam slušao djeda kad mi je govorio "don't feed the trolls, son"
ne raspravljam više o ovome, piši šta hoćeš

What man is a man that doesn't make the world better

Zadnje izmijenjeno od: daxxx88. 31.01.2013. u 09:57.
daxxx88 je offline  
Staro 31.01.2013., 09:59   #577
ivo_k
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2011
1. probao sam wp jos u verziji 7 na mobitelu razvojnog programera dok u hrvatskoj to nije ni postojalo, cak ni u pamfletima microsoftovih trolova. wp8 sam probao na 2 nokie u zadnjih nekoliko mjeseci, izgled os-a necu komentirat jer prihvacam da ima ljudi kojima se svidja, medjutim prodajni rezultati govore za sebe, usprkos nokijinoj reputaciji, brandom zvan windows i ogromnoj pari upucanoj u pranje mozga kroz reklame, placene clanke i komentatore po drustvenim mrezama i portalima. ne da nije upalilo, nego je po meni cak prodaja i losija nego sto zasluzuje biti, jer ipak OS radi, za razliku od prijasnjih microsoftovih "mobilnih" proizvoda.

2. reci da google nije smislio 10ak linija koda ne bi palo na pamet ni dvorskom slugi stevea ballmera. ako nisi znao, sve uspjesno sto je microsoft napravio je popalio (DOS) ili kopirao (windows, office). svi pokusaji inovativnosti su propali zbog korporativne politike koja se sastoji od recikliranja koda starog 20+ godina, prisilno zakljucavanje na svoju platformu i zatiranje otvorenih standarda, sto ih zadnjih godina i kosta i kostat ce ih vjerojatno propascu jer postaju irelevantni u post-pc svijetu gdje ostali osim znanja imaju i novaca.

ne mora se nitko slagat sa mnom, ali zapitajte se bi li ulozili novac u microsoftove ili nokijine dionice? pogotovo dok sa svih strana bruji SELL SELL SELL...
ivo_k je offline  
Staro 31.01.2013., 10:20   #578
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ja obavljam pozive sa mobitela, a ne sa dionice.

@dax... tako nekako i ja gledam na to sve.
syss je offline  
Staro 31.01.2013., 10:39   #579
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Ne razumijem ove trollove na wp8 temi, nemaju pametnijeg posla nego kenjat po wp 8
gin.tonic je offline  
Staro 31.01.2013., 13:25   #580
doky
Premium
Moj komp

doky's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
@doky... daj pliz link na ovaj app za serije.
TVShow ja koristim i prezadovoljan sam, odlična aplikacija.

Ima i besplatna lite verzija, ali ima reklama i nema sve funkcije.
doky je offline  
Staro 31.01.2013., 13:29   #581
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

TIS PRAVI!

thnx!
syss je offline  
Staro 02.02.2013., 03:00   #582
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Meni se prelazak sa Androida na WP čini logičan korak kada popizdiš od silnih custom ROM-ova, loše autonomije i nekih sitnica zbog kojih bi dobio živčani slom. Nije mi jasno koliko mogu stavljat naglasak na igre, procesnu snagu, jezgre, 2GB-a RAM-a, 5" ekrane, a ne mogu sredit RAM menadžment da mi u roku sekunde prikaže prikaz zadnjih poziva. Alo', to je još uvijek telefon, pozivi i SMS-ovi moraju radit najbolje, a onda tek popratan sadržaj.

Doduše, na WP-u fali još ponekih sitnica koje na Androidu uzimam zdravo za gotovo ali gledam u kojem smjeru ide i sviđa mi se, vjerojatno će slijedeći telefon bit neki WP. Fluidnost u radu i autonomiju mijenjam za sve Android aplikacije i igre na svijetu...
tutix je offline  
Staro 02.02.2013., 04:26   #583
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor daxxx88 Pregled postova
ne, trebaš imat karakter pa si isprogramirat svoj OS onakav kakav baš ti želiš
ti isto sad svrstavaš ljude u (karakterne) kategorije prema tome koji mobilni OS koriste i kako

meni se osobno baš ta jednostavnost i laka dostupnost bilo čega (bez da swipeam preko 7 ekrana) sviđa
ne da mi se zafrkavati s instaliranjem custom romova (iako ih ima) i modificiranjem svega živoga, jer to ne želim, nije mi potrebno - tu rasprava staje i to je to, ne radi "nedostatka karaktera"
želim da ono što mobitel treba raditi radi brzo i fluidno - wp je tu za mene pobjednik

sučelje sa wp8 jest prilagodljivije korisniku nego što je to bio wp7 (no i to će se promijeniti sa 7.8 updateom)
a ako ti to nije dosta, ok, ne sviđa ti se, ostani pri svome "modabilnom" androidu ili čemu već
i budi jačeg karaktera nego mi ostali lol

edit: opet nisam slušao djeda kad mi je govorio "don't feed the trolls, son"
ne raspravljam više o ovome, piši šta hoćeš
Samo ću jendo reć,Mario Balotelli

A vidiš,swipe 7 ekrana se riješava instaliranjem bilokojeg drugog launchera...al za to uz karakter treba imat i malo tikve na ramenima....stoga,uz karakter još neš fali očigledno kad se poziva na takve idiotarije(7 ekrana lol).... here's a sausage,feed yourself

BTW,kad mi sustav brani da imam weather widget,drugačiju tipkovnicu,više od 3 appa u backgroundu(wp7,multitasking,stvar stara kolko valjda i ja,a star sam) itd...jednostavno to više nije stvar za mene. Meni recimo ne valjaju Aveo brisači na autu. Želim Bosch Aero,odem,uzmem,montiram. Od Ininog goriva mi auto loše vuče....ok,odem na OMV il neš drugo. Cura mi je loša u sexu,ok,nek bude loša z nekim drugim,ja idem po novu. (u prevodu,ne želim vozit defaultno korejsko smeće i cure koje se pale na nj,odem i kupim si Škodu) Odabir je ono što nas čini jedinstvenima,makar i odabir bio loš. BTW,koristio sam WM još u najranijim verzijama Palmova,znam o čemu pričam. A fora fluidnosti i brzine kod androida....jedine Androide koji su bili sluggish sam vidio kod sebe(HTC Hero...al pogle spec,drugo se nije rodilo kad je taj izlazio) i kod frenda kaj ide na tekme i ima IQ na razini ping pong loptice i stavi gore 256 igrica u background dok čeka obradu u 5.PP. BTW,HTC 8X ulazi 5 sekundi+ u Whatsapp poruku...busted.!

I nhf infant moj(ako ti je već deda znao e-izraze i fraze,mora da nisi pre-star jel?),ja sam samo iznio moje mišljenje zašto ljudi seru(izraz intelektualno zakinutog za mišljenje opoziciono njegovom) po WP kao platformi i to ne na trollovskoj bazi (npr....ma trza i WP,vidio na svoje oči,usporedba jeltene na 7 swipeova) a dobio odgovor JA VOLIM JENDOSTAVNO(svaka čast,doktrina naš ruđeraša je da uvijek volimo komplicirano) što priznajem kao temeljni argument... te nakon toga dosta hrane za skandinavska mitska bića

I tu završavam...

Zadnje izmijenjeno od: trouble. 02.02.2013. u 04:49.
trouble je offline  
Staro 02.02.2013., 09:48   #584
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Pa dobro, jel nekima od vas tu uredu da netko možda ne želi ili mu se ne sviđa Android? Jel to prihvatljivo?

Evo meni se ne sviđa, a posebno mi se ne sviđa cijela ta nova neka logika koja je prisutna na svakom modernom mobilnom OS-u, da za svaki drek trebaš instalirat neku aplikaciju, neki dodatak, neki čisto drugi softver (ili ROM). Kupio nedavno Sony xperiu miro za osobu koja je prije bila na "dumb telefonu" i zapanjen sam kako softver "koji se toliko može prilagoditi" out of the box ima izbor zvoni-vibrira-ne zvoni i ima opciju za paljenje i gašenje wifija, te bluetootha. Ostalo se gotovo ništa ne može podesiti, mislim ni ton za poruku. Naravno, za gašenje tih famoznih suvišnih početnih ekrana treba raditi ne znam kakve kemije koje bi ja i znao napraviti, iako za sad navodno nema stabilnih alternativa za taj mob, ali što s onima koji nisu toliko tehnički potkovani? Kako su stvari krenule, još malo pa se neće moći kupiti mobitel koji je donekle OK glede baterije i kamere, a da nije Android ili neki drugi smartphone.

Baš mi je žao što je Symbian tako rano pokopan, imao je manje-više sve bitno već out-of-the-box, a radio je na krševima od mobitela, s tim da mu većina ljudi "trzanje" i "štekanje" nije nikad oprostila, a sad bez problema koristi jednako tako trzajuće i štekajuće Androide koji imaju 10 puta jači HW.
FitzTN je offline  
Staro 02.02.2013., 09:58   #585
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Znam da neki mobiteli nisu još kod nas u prodaju ali ću staviti vijest, vjerojatno će doći i na HTC mobitele ovaj firmware...

Radi se o novom update-u za Nokiu Lumiu 620, 810, 820, 822 i 920 koji omogućuje:

1.DLNA podršku

2.Flip-to-Silence (netko je pitao na forumu za ovo)

3.Play To app,

te ostala minorna pobošljanja (battery life, device performance)

Link:
http://www.wpcentral.com/nokia-fw-hi...feature-lumias
gin.tonic je offline  
Staro 02.02.2013., 10:02   #586
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Flip to Silence već postoji, barem kod mene na 8S

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline  
Staro 02.02.2013., 10:05   #587
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Evo da se i ja javim, sa malo 'prvih' dojmova.
Nakon 50ak android mobitela, uzeo sam iz znatiželje 8s.
Skratit ću priču koliko mogu, samo ću reć da je masa fanatika za wp8 digla isti u nebo, totalno neutemeljeno i bezrazložno. Wp8 kao os je onako, ni tam ni vam, masu glupavih nedostataka - najviše me smeta sporo ulaženje u aplikacije zbog lošeg (ili nepostojećeg, nisam provjeravao) multitaskinga, točno vidim kad ugasi app nakon što sam odmah iza otvorio još 2 druga; kad hoću brzo obrisati više teksta mob zašteka na 2 sec pa odjednom obriše sve; trpanje svakog instaliranog appa u jedan beskonačni niz, umjesto da je to podijeljeno na više ekrana; kašnjenje poruka u nekim chat appovima; neprikazivanje postotka baterije, nego moram brljat po meniju tj settingsima da dođem do tog podatka; baterija ne traje ništa spektakularno više nego na androidu istih karakteristika (imam paralelno uz 8s androida sa 2 jezgre, stock ics-om i 4" ekranom, da ne bi bilo mudrih komentara (sony xperia P, sa zadnjim stock romom); itd, da ne nabrajam dalje.

Kamera je dosta loša za današnje pojmove, negdje na razini 5mpix kamera od prije 3-4 godine, no to je do modela, nema veze sa wp8. Također i šlampava izrada donjeg poklopca koji zijeva točno na sredini ispod win tipke (provjeravao sam na 5 komada novih 8s-a u trgovini, na svima je isto, štoviše na žuto sivom više zijeva nego na domino modelu).

Da se razumijemo, fluidnost koju svi toliko hvale, to stoji, ali to je očito jedini pravi argument kad se priča o silnim prednostima wp8. Držanje signala je odlično također, ie za surf nije loš, ponuda aplikacija je zadovoljavajuća, ima sasvim pristojan broj besplatnih za većinu stvari, osim te toliko spominjane 'prave' navigacije, sve se plaćaju, nema besplatnog rješenja, kao što npr na sonyu dolazi besplatno puna inačica wisepilota.

Sve u svemu, nisam razočaran jer nisam imao prevelika očekivanja, s obzirom da sam imao i winmobile mobitele, i na kratko kod sebe par wp7 uređaja, ali mogli su i bolje riješit neke stvari, no eto, imho, wp8 ne zaslužuje toliko pljuvanja koliko se ke.a po njemu, ali definitivno niti toliko dizanja u nebo od pojedinaca jer ima solidan broj failova za nešto što je najavljivano kao boom u svijetu mobilnih os-ova i kao ogroman napredak u odnosu na wp7.
Staro 02.02.2013., 10:21   #588
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
najviše me smeta sporo ulaženje u aplikacije zbog lošeg (ili nepostojećeg, nisam provjeravao) multitaskinga, točno vidim kad ugasi app nakon što sam odmah iza otvorio još 2 druga;
FFS lupaš o multitaskingu a veliš nisi probao? Multitasking normalno radi. Iako ne znam što zapravo ti smatraš mutitaskingom:/
I u koje to aplikacije sporo ulazi i definiraj ''sporo''

Citiraj:
kad hoću brzo obrisati više teksta mob zašteka na 2 sec pa odjednom obriše sve;
Prvi glas, meni se to nikad nije desilo. Dupli tap i delete

Citiraj:
trpanje svakog instaliranog appa u jedan beskonačni niz, umjesto da je to podijeljeno na više ekrana;
Tako je zamišljen, meni je recimo to OK. Posebice jer je sortirano po nazivu a možeš i koristiti tražilicu ili pak skočiti na grupu po prvom slovu. Meni se recimo osobno to više svidjelo do podjele po ekranima pa više ne znam što mi stoji gdje.

Citiraj:
kašnjenje poruka u nekim chat appovima;
Koji appovi? Meni WhatsApp radi savršeno i bez ikakvog kašnjenja.

Citiraj:
neprikazivanje postotka baterije, nego moram brljat po meniju tj settingsima da dođem do tog podatka;
Jel takav problem instalirat Battery Info? Prikazat će ti postotak i Time Remaining + možeš ga dodat da stoji na lock screenu

Citiraj:
Također i šlampava izrada donjeg poklopca koji zijeva točno na sredini ispod win tipke (provjeravao sam na 5 komada novih 8s-a u trgovini, na svima je isto, štoviše na žuto sivom više zijeva nego na domino modelu).
Ma daj. Pa meni je kvaliteta izrade miljama ispred nekog plastičnog Zmazunga. Gdje to zjeva? Naprotiv moram se pomučit ko kreten ako je hoću skinut.

Meni konkretno najviše smeta taj način na koji koristi internu memoriju i nadam se da će to sredit uskoro. I čudno mi je da to nisi naveo jer je to u biti najveći problem WP8. Kod 8S me smeta ta ''kvaliteta'' fotki jer su me razmazile fotke na K800, pa i Vivaz je imao pristojnu kameru. No opet preko toga sam prešao.
Smeta me i što ne mogu instalirat app na mem karticu.

No opet, ne razumijem kako nekima nije jasno da se nekima ovo više sviđa od androida. Neke zbilja zaboli za ''otvorenost'' ili ''zatvorenost'' platforme. NEke ne zanimaju custom romovi i flešanje, modanje i sl.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 02.02.2013. u 10:30.
Wolverine je offline  
Staro 02.02.2013., 10:38   #589
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
FFS lupaš o multitaskingu a veliš nisi probao? Multitasking normalno radi. Iako ne znam što zapravo ti smatraš mutitaskingom:/
I u koje to aplikacije sporo ulazi i definiraj ''sporo''
U bilo koje Ako sam bio u marketplaceu, otvorim viber, treba mu par sec, iz vibera otvorim link za webpage u ie, i kad se vraćam u viber natrag iz ie, traje maltene pol minute dok otvori viber (samo idu one točkice gore desno u vrhu ekrana).

Citiraj:
Prvi glas, meni se to nikad nije desilo. Dupli tap i delete
Stisni i dugo drži del tipku na većoj količini teksta. Ne da samo zašteka mob, nego proizvede i nekakav glupi zbuggani zvuk.

Citiraj:
Tako je zamišljen, meni je recimo to OK. Posebice jer je sortirano po nazivu a možeš i koristiti tražilicu ili pak skočiti na grupu po prvom slovu. Meni se recimo osobno to više svidjelo do podjele po ekranima pa više ne znam što mi stoji gdje.
Tebi je ok, meni nije, nelogično mi je scrollat dolje do preksutra, bez obzira na mogućnost skakanja po prvom slovu.
Kombinacija s više ekrana mi je daleko bolja jer si tematski složim tri ekrana i mir - osnovni appovi, aplikacije za posao i treći ekran za igre i multimediju.

Citiraj:
Koji appovi? Meni WhatsApp radi savršeno i bez ikakvog kašnjenja.
Koristim skype, viber, whatsapp i line, zbog povećeg broja ljudi s kojima komuniciram, pa kako tko šta koristi, tako moram i ja, što zbog posla, što privatno, jbg. Nekad dođe notifikacija normalno sama, nekad vidim tek kad uđem u app, bez obzira što su na svima uključene notifikacije uredno.

Citiraj:
Jel takav problem instalirat Battery Info? Prikazat će ti postotak i Time Remaining + možeš ga dodat da stoji na lock screenu
Nije problem, nisam tražio takav app na marketu uopće, ali je retardirano ne imati to implementirano u sam os u 2013.-oj godini

Citiraj:
Ma daj. Pa meni je kvaliteta izrade miljama ispred nekog plastičnog Zmazunga. Gdje to zjeva? Naprotiv moram se pomučit ko kreten ako je hoću skinut.
Napisao sam ti, točno ispod win buttona. Nisam rekao da se lako skida, nego da zijeva, na svim primjercima koji su bili u trgovini (ja sam ih iz kutije vadio), na nekima malo, na nekima preko 1mm lufta. Kvalitetu 'plastičnog samsunga' koji mi je primarni mob za duge poslovne razgovore ću ti rado pokazati kad god se nađeš u mom kraju (D500 kojeg imam od trena kad su postali dostupni za kupit, sa originalnom baterijom, maskom, koji radi dan danas kao prvog dana , ili još starijeg S500, koji izgleda još 5x očuvanije jer je još kvalitetnija izrada bila (da ne spominjem još jedno 20ak samsunga kao sek. mobitel koje sam imao, no to je offtopic i nerelevantno)).

Edit na tvoj edit - ne smeta me taj kvazi manjak memorije, jer ne trpam na mob sve i svašta, nego mi treba 10, max 15 appova za normalan rad i to je to. Da je debilno što se ne može inst. app na sd card, je, ali što je tu je, bar ga ima, za razliku od nekih drugih mobitela koji niti nemaju utor, pa si ograničen i sa storage prostorom za filmove i glazbu (nije da to meni treba, nego samo mišljenje).
Što se tiče flashanja i moddanja, nije u tome stvar (govorim s mog gledišta), to je već stvar pojedinca, i rasprava je bespredmetna. Na stranu 'kupovanje' aplikacija i ostali bonusi customizacije....
Staro 02.02.2013., 10:45   #590
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Za viber ti lijepo piše u iskustvima da je još praktički u beta fazi za WP8 i da ne radi baš najbolje. Kad izbace neki noviji update raditi će kako treba. Mislim to je nešto opće poznato jer se o tome piše posvuda. Nije to mana WP-a nego izdavača koji nije izbacio update od rujna prošle godine.

Vezano za poruke, velim meni na WhatsAppu dolaze i odlaze sasvim normalno i nema nikakvog kašnjenja.

Vezano za smrzavanje na delete, ja kad imam hrpu teksta za brisat prvo obilježim tekst pa ga brišem na jedan klik (common sence). Evo baš sam probao i nije se smrzo

Slikao sam ti svoj primjerak, reci mi gdje zjeva? Isto sam vidio par komada i nisu zjevali, možda nisu bili vraćeni kako treba.

U kvalitetu plastičnog Zmazunga sam se i sam uvjerio, nisi sad ti jedini koji je u životu imao više od jednog uređaja

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline  
Staro 03.02.2013., 12:21   #591
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

pošto mi je poslovni ne koristim baš vacap, makar ga imam instaliranog i fino mi je povukao sve kontakte sa exchange-a i dodao u vacap.

kolega koristi ko privatni i radi bez greške... također bak ima 7.5 i radi bez greške.

isto nisam iskusio ovo smrzavanja kod brisanja.

zijevanje nula bodova, evo baš gledo jesam li ja lud ili šta.

potpisujem ovo za samsung definitivno... ovo sve novo su plastičnjaci i isto tako je dosta toga prošlo kroz moje ruke.

još samo da se osvrnem na kameru... u nekom prosjeku gledano 8s fotka bolje nego xperia p koju svakodnevno koristim.
syss je offline  
Staro 03.02.2013., 12:31   #592
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Ma fotka drek moj
Ako svijetla ima dovoljno onda su i fotke dobre, no čim je nešto tamniji ambijent fotke su u banani čak i ako se poigraš s ekspozicijom i ISO setinzima.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline  
Staro 03.02.2013., 12:56   #593
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma velim kad gledaš neku srednju vrijednos dan/noć... xperia p nije neki raj.
syss je offline  
Staro 03.02.2013., 13:29   #594
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Možda xperia P nije neki raj, ali je zato 8S pakao.
Staro 03.02.2013., 13:31   #595
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Nije baš pakao, ima i uređaja s gorim kamerama, no kvaliteta senzora je u banani obzirom na cjenovni rang uređaja.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline  
Staro 03.02.2013., 18:40   #596
NinX
Premium
Moj komp

NinX's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Sestra posjeduje HTC 8S i mobitel radi super, dosta fluidno...
Kamera nije bas neka, ali moze posluziti, a sto se tice zjevanja poklopca kod win tipke, na njezinom se primjeti (sivo zuti model)
Uglavnom, mobitel je super, koristi ga vec neko vrijeme i nije bilo nikakvih problema.
Staro 03.02.2013., 22:47   #597
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Evo da se i ja javim, sa malo 'prvih' dojmova.
Nakon 50ak android mobitela, uzeo sam iz znatiželje 8s.
Ovo 50tak bi trebalo značit da si posjedovao valjda sve ikad izašle android telefone ili samo ja nešto fulao?
U isto vrijeme ljude često nazivaš prištavim pubertetlijama koji nemaju život. Čudno.
sh0kre je offline  
Staro 04.02.2013., 00:15   #598
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

apsolutno ne vidim poantu u tvome postu.
Ako je i ima 10 000 mobitela, to ne znači da cijeli dan bulji u njih, nego da ih koristi kao svaki drugi korisnik, po potrebi. A ne znači ni da su svi njegovi, već da je doša u kontakt s njima...
Pokuša si mu vratiti nekako za sve te poklopljene? You dog, you...
Uglavnom, fail.
Staro 04.02.2013., 00:56   #599
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Nisi ni shvatio poantu, jer čovjek ljude naziva prištavim pubertetlijama zato što vole vidjeti 3d zgrade u navigacijama. I meni je takav prikaz draži a zamisli, nit sam prištav a još manje pubertetlija. A ako si nedajbože češće spojen na wifi, a ne 3g svetski čovek onda valjda imaš prišteve veličine ovećih jabuka i slični primjeri sa prethodnih stranica... Sa druge strane navodi da je imao 50tak androida što mi ne priliči jednom ozbiljnom čovjeku kakvim se predstavlja, već prije eto tim istim prištavim pubertetlijama koji imaju vremena za proučavanje svakog ebenog milimetra mobitela i sl. pizdarije (hint: "zijevanje poklopca" ) i tako 50tak puta khm.
sh0kre je offline  
Staro 04.02.2013., 08:31   #600
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

shokre, sa jopisom sam naucija par stvari: ili ga volis ili ga mute-as.

svi mi volimo pametovati (neki vise, neki manje), no moram priznati da u moru postova koje procitam, jopisovi mi na kraju izadju najkonstruktivniji i objektivniji, bar za svijet mobitela.
A sta se tice zijevanja na 8S, takodjer bi popizdija da kupim mobitel i na njemu zijeva poklopac.
Ne znam, to mi je ko da kupis primjerice iPhone i on u kutiji ostecen

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na