Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.12.2012., 19:52   #10801
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
prije 15 godina... sad je matori i čangrizavi starac
syss je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2012., 20:05   #10802
Rebbit
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
od tih sisa se i ukocio ko kujac
od onda ni omekanio

Lenovo Thinkpad T14
Logitech MX Master 2S
Logitech MX Keys

Galaxy S23+

Rebbit je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2012., 01:44   #10803
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
ParaNorman - izvrstan, dugo nisam gleda ovako dobar animirani film, preporuka definitivno

Update:
Pogleda Hobbita, 48FPS djeluje čudno na momente ali generalno ok, nikakva mučnina ili što god, jedina mučnina je bila šta je film bezveze i "kraj" je ajme.
Nemoš Hobbita stavit u 3 filma po 3 ure da se postaviš na trepavice....

LOTR je ima one Director's cut verzije, ali meni se čini da će Hobbit valjati jedino kad se ova 3 filma spoje i napravi Redux verzija od 4 ure

Zadnje izmijenjeno od: Mar. 20.12.2012. u 00:06.
Mar je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2012., 14:12   #10804
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
[IMDB pitanje]

Gdje se na IMDB-u nalazi Checkin button? Do prije par mjeseci je bio normalno kod svakog filma, i sad ga ne vidim više već neko vrijeme? Nitko na internetu nema taj problem, koliko guglah...

Svojim Checkinovima mogu pristupit jedino kad odem u svoj account, al to nema smisla, kad nemrem dodavat nove chekinove.

Anyone?
Ladybug je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2012., 14:27   #10805
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Ladybug Pregled postova
[IMDB pitanje]

Gdje se na IMDB-u nalazi Checkin button? Do prije par mjeseci je bio normalno kod svakog filma, i sad ga ne vidim više već neko vrijeme? Nitko na internetu nema taj problem, koliko guglah...

Svojim Checkinovima mogu pristupit jedino kad odem u svoj account, al to nema smisla, kad nemrem dodavat nove chekinove.

Anyone?
Dolje ti je u Share...
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2012., 14:30   #10806
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Dolje ti je u Share...
AAAAAAAA to je to! Ispred nosa!! Hvala
Ladybug je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2012., 21:55   #10807
Ammy
Registered User

Ammy's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
This Means War OK film. Nadmetanje dva prijatelja za istu curu. 7/10
Staro 21.12.2012., 22:01   #10808
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Ammy Pregled postova
This Means War OK film. Nadmetanje dva prijatelja za istu curu. 7/10
Hebote, ovaj Tom Hardy je počel iskakati iz paštete ove i prošle godine. Kao i onaj Sam Worthington (ili kak se već zove) pred kojih 2-3 godine...
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2012., 23:21   #10809
sharyn
Premium
Moj komp

sharyn's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
bome da... čovjek glumi svuda u zadnje vrijeme. od komedija preko akcića pa do šverca alkohola. svuda ga ima
Staro 22.12.2012., 00:10   #10810
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Taken2? Šipci po imenu Marko,Boris...itd? ROFL od filma..... poštedite nas trojke!
trouble je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2012., 05:35   #10811
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
Taken2? Šipci po imenu Marko,Boris...itd? ROFL od filma..... poštedite nas trojke!
Meni je vrh manijakalno poliranje......Toyote.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2012., 10:11   #10812
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
Kaj, nevalja?
Staro 22.12.2012., 13:10   #10813
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Ne da ne valja,nego kao da je neka parodija,sve je loše u filmu al najjače mi je kad ženska koja ne zna paralelno parkirati i padne dva puta vozački,dakle još nije položila,vozi po milijunskom gradu u kojem je prvi put,u autu u kojem je prvi put kao da je desetorostruka prvakinja WRC-a.
Veki-os je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2012., 13:20   #10814
Fatal
kenova?
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007

I efekti su super, opcenito estetski dojam je fantastican. Radnja relativno ok, mada imho poprilicno losiji od LOTR-a - osjeća se velika razvodnjenost priče. Likovi bezvezni - Bilbo ispada nebitan i nevazan lik u usporedbi s Frodom. Cijela druzina je isto bezvezna, svi likovi su nekako na isto shemu i razvoj likova je los.

Osim efekata, dobre su poveznice sa LOTROM (posto hobbita nisam citao), price o proslosti medjuzemlja, zagonetke su ok (iako lagane ) kao i "jeste li znali" preko pauze. Sve u svemu, worth watching, pogotovo za fanove serijala

-->
Lol, ko da je Taken jedinica realna Mislim meni je jedinica bila super, nabrijana zabavna akcija sa superčovjekom - realnost i opcenito veliko ukljucivanje mozga u takvim filmovima samo syebe stvar

Pogledao i Hobbita u HFR-u nekidan.

I efekti su super, opcenito estetski dojam je fantastican. Radnja relativno ok, mada imho poprilicno losiji od LOTR-a - osjeća se velika razvodnjenost priče. Likovi bezvezni - Bilbo ispada nebitan i nevazan lik u usporedbi s Frodom. Cijela druzina je isto bezvezna, svi likovi su nekako na isto shemu i razvoj likova je los.

Osim efekata, dobre su poveznice sa LOTROM (posto hobbita nisam citao), price o proslosti medjuzemlja, zagonetke su ok (iako lagane ) kao i "jeste li znali" preko pauze. Sve u svemu, worth watching, pogotovo za fanove serijala

Zadnje izmijenjeno od: Fatal. 22.12.2012. u 13:31.
Fatal je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2012., 16:39   #10815
ivan77
Guest

Taken 2 = 1/10 , dosadno , patetično prenemaganje, čak je i Šerbedžija prepijan ovaj put.
  Reply With Quote
Staro 22.12.2012., 17:28   #10816
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Bilbo je i u knjizi na početku totalno nebitan i tako je prikazan... Kasnije se on iskaže.. Nema veze s odnosom frodo naspram grupe...

-->
Citiraj:
Autor Fatal Pregled postova

Bilbo je i u knjizi na početku totalno nebitan i tako je prikazan... Kasnije se on iskaže.. Nema veze s odnosom frodo naspram grupe...

Staro 22.12.2012., 23:23   #10817
Hrvoje xyz
lepi

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor Fatal Pregled postova
Lol, ko da je Taken jedinica realna Mislim meni je jedinica bila super, nabrijana zabavna akcija sa superčovjekom - realnost i opcenito veliko ukljucivanje mozga u takvim filmovima samo syebe stvar
Meni je taken jedinici puno bolja od dvojke.Dvojka je tak..isforsirana , ne kuzim tko i kak je to radio.Da ti šipci imena Boris , Marko ?? albanija je 100km daleko od granice ukrajine i neceg, bugarske ? totalna glupost..

Taken 1 mi je stvarno dobar film, zanimljiv.
Hrvoje xyz je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2012., 01:20   #10818
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Evo taman pogledao hobbita u imax-u i film je prosjećan. Najviše me zanimalo onih 48 fps-a. Fluidnije od 24 bome je, ali bez 60 to nije to! Izgleda da moram čekat avatar 2 da vidim potpuno glatki video.
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2012., 02:41   #10819
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor Blue_Fatal1ty Pregled postova
Evo taman pogledao hobbita u imax-u i film je prosjećan. Najviše me zanimalo onih 48 fps-a. Fluidnije od 24 bome je, ali bez 60 to nije to! Izgleda da moram čekat avatar 2 da vidim potpuno glatki video.
U IMAXu je 24fps, btw.

3D apsolutno nista dobro nije uveo u filmski svijet, a sad ce se forsat i to sranje od 48fps radi 3D-a.

Snimke vjencanja i djece trebaju bit sto realnije ali ne i film. Filmove ne gledam zato da si priblizim realnost nego da se maknem od nje i da masta radi svoje... Sve ove glupe gotovo servirane điđamiđe sa 3D efektima i 48fps meksička sapunica efektom je zaglupljuvanje publike.

...Najvise problema sa trzanjima slike kod slideanja kamere je bilo na prijelazu na digitalnu sliku i projektore, al to su popravili kroz godinu dana.

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 24.12.2012. u 03:30.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2012., 12:14   #10820
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
U IMAXu je 24fps, btw.

3D apsolutno nista dobro nije uveo u filmski svijet, a sad ce se forsat i to sranje od 48fps radi 3D-a.

Snimke vjencanja i djece trebaju bit sto realnije ali ne i film. Filmove ne gledam zato da si priblizim realnost nego da se maknem od nje i da masta radi svoje... Sve ove glupe gotovo servirane điđamiđe sa 3D efektima i 48fps meksička sapunica efektom je zaglupljuvanje publike.

...Najvise problema sa trzanjima slike kod slideanja kamere je bilo na prijelazu na digitalnu sliku i projektore, al to su popravili kroz godinu dana.

da točno sad se vidi da je to 24.

Ali s tobom se nebih složio. ne rade 48 fps-a da bi približili realnosti nego da film bude fluidniji!
Jesi kad gledao film u 48,60 ili 120 fps-a?
Staro 24.12.2012., 12:21   #10821
Nick7
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Autor Blue_Fatal1ty Pregled postova
Jesi kad gledao film u 48,60 ili 120 fps-a?
Umm.. jesi ti?
Skini: SmoothVideo Project
S njim mozes gledati film u 60FPS ili 120FPS (ako imas 120Hz monitor).
Stvar stvarno radi, ali... efekt koji daje na film - stvara ga negledljivim.
bas zato sto sve postane previse fluidno, i film vise nije film.. nego nesto kao kvazi dokumentarac.. a sva ona drmusanja kamera postaju 'plutanja' kamera, te daje jos gori efekt.
Moj ti je savjet da probas, i vidis koja je razlika izmedju 'filmskih' 24FPS i vise...
Nakon toga sumnjam da ces vise pozeliti ista iznad 24FPS za filmove
Nick7 je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2012., 12:41   #10822
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Citiraj:
Autor Nick7 Pregled postova
Umm.. jesi ti?
Skini: SmoothVideo Project
S njim mozes gledati film u 60FPS ili 120FPS (ako imas 120Hz monitor).
Stvar stvarno radi, ali... efekt koji daje na film - stvara ga negledljivim.
bas zato sto sve postane previse fluidno, i film vise nije film.. nego nesto kao kvazi dokumentarac.. a sva ona drmusanja kamera postaju 'plutanja' kamera, te daje jos gori efekt.
Moj ti je savjet da probas, i vidis koja je razlika izmedju 'filmskih' 24FPS i vise...
Nakon toga sumnjam da ces vise pozeliti ista iznad 24FPS za filmove

Ja sve filmove gledam u 60 fps-a. Gledam ih preko Splash playera koji preko grafičke renderira film u realnom vremenu.

A ovo što si spomenuo za plutanja kamera to jedino ima u ovom pretvaranju iz 24 u 60 fps-a. Ako je film sniman u 48 ili 60 tog plutanja nema jer je tako snimano!

Zato baš i želim pogledat film koji je sniman u 48 ili 60.
Staro 24.12.2012., 13:51   #10823
Mad_Duke
Guest

Kakvo pretvaranje iz 24 fpsa u više? Film se mora gledati prema tome kakav je source. Svaka pretvaranja su idiotarija koja ne izgleda dobro. Najbolji primjer su svi oni algoritmi na modernim TV-ima koji "ubaciju" dodatne frameove pa sve izgleda kao da si na drogama.

Ja ne znam koji vrag ljudi kukaju o 48 fpsa. Pa za Boga miloga, nije ovo debata 2D vs. 3D. Tu svakom svoje. Zar bi isto govorili za audio da je sniman do sada u 128 kilobita mp3-u pa ga u novim filmovima stavljaju u 256 kilobita? 48 fpsa nema nikakav utjecaj na content. Ono što radi jest da su one silne brze, sportske, akcijske scene brutalno fluidnije. Također, daje više razrješene ruke redatelju jer neke brze scene jednostavno nije mogao snimiti do sada jer bi u takvom setupu to izgledalo katastrofa u 24 fpsa.

Tehnologija je dogurala stvarno daleko, a ljudi bi još gledali film u 24 slike u sekundi. Probajte snimiti neku akcijsku igru pa smanjite framerate na 24 pa vidite kakav je to gušt.
Prikladna pjesma
  Reply With Quote
Staro 24.12.2012., 17:02   #10824
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Datum registracije: May 2006
Pogledao:
Taken 2 (2012) - 7/10
Skyfall (2012) - 7/10

Počeo sam gledati i Cloud Atlas, no nakon 30 min izgleda da ću morati ponovo, teško mi je pratiti 6 priča u isto vrijeme
Staro 24.12.2012., 17:50   #10825
Nick7
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2004
@Mad_Duke: Jesi ti ista od ovoga probao pogledati, ili samo prduckas razmisljajuci?
Pogledaj recimo traler The Hobbit-a od 48FPS-a, i onda od 24FPS-a.
Da, 48 FPS-a ima utjecaj na content. I to veliki.
To nije kao sto ti usporedjujes vidi bitrate na muzici, vec u potpunosti drukcije - film vise ne izgleda kao film, vec vise podsjeca na dokumentarac, a sami pokreti djeluju ubrzano. Sve zato jer je sve puno vise zagladjeno i tecnije.
Jednostavno, gubi se filmski dozivljaj.

Btw, evo ti link za trailer The Hobbit-a od 48FPS-a.
Nick7 je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2012., 18:47   #10826
Mad_Duke
Guest

Oh ne, snimamo filmove u 14 slika u sekundi, a ovi idu u 24. Katastrofa. To više nije filmski.

Oh ne, ovi su dodali i zvuk.

Oh ne, evo boje. Filmovi u boji su amaterski i izgledaju čudno. Ajmo mi koristiti crno-bijelo samo. Filmovi u boji su rezervirani za kućne snimke samo.

Oh ne, ovi snimaju u 48 slika u sekundi. TO više ne izgleda kao film...

Naglasak na ovo sa bojom jer je tako doslovno bilo.
-..

Rekoh svoje, niste normalni. Ali neka, nitko vas niš ne pita Ja se samo nadam da neće biti 48 već 60 ili jednog dana 120 slika u sekundi. Samo zato jerbo sam već dokazano superčovjek sa najboljim vidom na planeti.
  Reply With Quote
Staro 24.12.2012., 20:56   #10827
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Dao bog da igrali CoD u 24 fps-a!
Staro 24.12.2012., 21:00   #10828
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Dredd - jebena filmcina, samo cu to reci 8/10.
Staro 24.12.2012., 21:12   #10829
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
Dredd - jebena filmcina, samo cu to reci 8/10.
Slažem se. Dobar je stvarno. Pogledao danas iz 1995 opet kad sam bio već u djiru "Old skul"
  Reply With Quote
Staro 24.12.2012., 21:30   #10830
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Scene krkanja i headshotova su neprocjenjive Jedan od boljih filmova ove g definitivno.

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na