|
![]() |
#1141 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Sve te ploče valjaju no ne za dugotrajan rad pod opterećenim procesorom kakav je AMD FX8000. Za takve igre ti treba poštena ploča s kvalitetnom 8+2 faznom regulacijom napona.
![]() |
#1142 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2012
|
Jel bolje ovo, s novim amd trinity procesorom ASROCK FM2A55M-DGS AMD A10 X4 5800K ILI Amd fx x8 8120, 8150 ASUS M5A78L-M/USB3 Zanima me sta je bolje!! Pitam zato što sam čuo da je novi trinity bolji od i5 bilo koje k verzije! Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 08.11.2012. u 21:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1146 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
Ok posto se ne kuzim previse u ovo imam pitanje. Za koji dan uzimam phenom 965 i 2x2gb ddr3 1600mhz. Trazim sto jeftiniju plocu koja ce to podrzati pod uvjetom da ima bar 5.1 sound. Pitanje, kod maticne gledate kako regulira napon? Po biosu? Po socketima koje podrzava? Jer po mom misljenju je samo bitno da ja imam di gurnut svoje tehnikalije :>. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#1147 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1148 |
Moderator
|
Obzirom na procesor preporuka je ploča sa što boljom regulacijom napona. Dakle ovako nešto.
![]() |
#1149 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
Taj procesor je dovoljno jak da mu ne treba klokanje.Zašto onda davati 200 kuna više za ploču ako ju ne misli iskoristiti do kraja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1150 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Ak ne misli klokat onda mu ni ne treba taj procesor već i3, i onda može komotno uzet jeftinu ploču od 300 kn za njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1151 |
Moderator
|
Meni se pred očima skurila jedna MSI dok se vrtio Prime95 a CPU je bio na def postavkama. Ne kažem da će se to i njemu desiti ali eto, nek ima na umu. Da ne velim da mu je bolje uštedit 70-ak kuna pa uzet 955BE a ne 965BE
![]() |
#1152 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa phenom 965 je i dalje na defaultu bolji od i3 po svemu osim igrama (a ni tu ne zaostaje puno) a jeftiniji je, možda ga zato čovjek kupuje. A možda samo želi AMD. Vjerojatno je ovo bila neka greška na ploči ako se samo tak skurila na def taktovima i naponu (iako ne šteti malo undervoltat, vjerojatno se može), a ako će OC-at onda bolja ploča (ali i hladnjak)... @fripper: nisam koristio niti jedan, napisao sam to uglavnom samo zbog ove usporedbe. Netko od vas (AnandTech ili Fripper) očito je krivo testirao. Slažem se da bi bilo dobro uzet bolju ploču zbog 125W TDP, ali možda bi i ne baš šroteks ploča dobro služila, pogotovo ako se undervolta malo... Uostalom, čovjek pita za preporuku ploče a ne CPU-a, istu je dobio pa nek odluči dal će jeftiniju ili skuplju i bolju... Zadnje izmijenjeno od: njuskalo. 28.10.2012. u 13:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1153 | |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
vi očito i3 niste nikada koristili, vec sam 4 phenom 965 prodao jer je 5x sporiji u konvertiranju i obradi videa od i3...i naravno opet uzeo sam i3 ![]() Zato šut up vi phenom frikovi ako niste nikada koristili i3! Kada budete koristili i ako onda budete rekli dao je brži phenom u svemu osim igrica, ok, brži je,nije! I da za amd tipa phenom i buldogi treba dobra ploča,nema veze jel hoce ili nece klokati...takodjer potpis na wolv-ov post... Citiraj:
Ne znam kako ostalima,ali meni i3 je brzi,vidljivo. Al eto fx 8120 mi je bio brzi od i5 ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 28.10.2012. u 14:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1158 |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
Da vidis ,mislio sam da su iste po pitanju regulacije.. Nego gledam malo maticne i sata/usb kontrolere i nije mi jasno zasto je skoro svugdje po dva kontrolera razlicitih proizvodjaca? Recimo amd 950 southbridge i asmedia sata kontroler(oba dva su sataIII) na asus m5a99fx? Cemu to sad? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1159 |
Brazilian Jiu-Jitsu
Datum registracije: Dec 2011
|
Moze neko napisat koje jos maticne osim 970//990xa ud3 imaju 8+2 regulaciju am3/am3+ socket?? da su negdje u istom cijenovnom rangu |
![]() |
![]() |
![]() |
#1161 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Zanima me sljedeće... Posjedujem Asrock 770 Extreme 3 matičnu, i volio bih obaviti nadogradnju na nesto malo jace sa d slota za grafe. E sad što se isplati, a što ne. Mogao bih se razvući do nekih 500-600kn, da li se za to isplati kaj uopće uzimati ?? Konfa iz rubrike moj komp.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
skupljaj lovu za GA-970A-UD3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1163 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1164 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Nije niš precijenjena, @Goranbm ASUS M5A97 PRO R2.0 je za tebe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1165 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Malo je precijenjena. Kvalitetna 4+1 regulacija će sasvim ugodno raditi ako je hlađena i ako se ne pretjeruje s naponom. Neka ploča sa 8+2 regulacijom je možda sigurniji izbor, ali nije potrebno ograničavati se samo na njih pogotovo ako se ne pretjeruje. Još jedna dobra praksa je izbjegavati MSI ploče za AMD ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|