Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.10.2012., 10:40   #1
Verbum
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Samsung Chromebook

Verbum je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2012., 10:44   #2
jucca
Premium
Moj komp

jucca's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Moze ko objasniti:

"Expanded Wi-Fi

It has dual Wi-Fi to make it easier to connect to wireless networks."
jucca je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.10.2012., 10:49   #3
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
najjednostavnije:
to je ulltra super mega naziv za neku pizdariju koju vjerojatno ima pola laptopa, samo kaj ovak bolje zvuci
domis je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2012., 12:31   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Šta možeš s time? Postoji li neki pandan Google Playu s kojeg bi skidao appse za taj OS?
Gledam malo specke ovih jeftinijih. Imaju Exynos 5 u Dual čipset koji zvuči dosta solidno (dual core, 1.7GHz, Cortex A15, Mali T604 GPU) i kad tad će doći na mobitele.
Staro 19.10.2012., 12:56   #5
ivo_k
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2011
pa imas chrome web store.

inace, isprobao sam onaj najjaci chromebook prije par mjeseci (series 5 550) i mogu reci da je zakon za koristenje - od boota preko samog rada, gledanja hd videa na yt pa do kvalitete izrade.
sve glatko i bolje nego na obicnom laptopu s windowsima kojeg sada imam.
lagan, baterija traje 6-8 sati...i nedostupan u hr, niti ce uskoro biti. bas smo supak svijeta sto se tice ovih stvari
ivo_k je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2012., 23:06   #6
poltergeist
Premium
Moj komp

poltergeist's Avatar

Datum registracije: Aug 2010

Opet Samsung...
Staro 20.10.2012., 10:22   #7
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor poltergeist Pregled postova

Opet Samsung...
Morat će Apple sve patentirat šta je blizu boje aluminija i crnih tipki.
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2012., 11:47   #8
poltergeist
Premium
Moj komp

poltergeist's Avatar

Daleko od toga, ali mislim da je vrijeme da Samsung zaposli par pristojnih dizajnera. Ali sudeci po rezimu kakav je tamo, njima je bitnije da zaposle jos 10 000 radilica, ustekaju na dizajnu i uguraju jeftine komponente u plastiku da bi mogli to prodavati za kikiriki. Sry ali za mene to nije napredak u tehonlogiji. Zato se i necu cudit kada im ti ChromeBookovi ostanu sjedit na policama kao i vecina Intel ultrabookova.

Zadnje izmijenjeno od: poltergeist. 20.10.2012. u 12:06.
poltergeist je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2012., 13:37   #9
ivo_k
Registered User
Moj komp

smisao chromebooka je da bude pristupacan i jednostavan.
sve ono sto obicni pc-evi nisu, bilo mac bilo windows.
sama njihova namjena, nacin financiranja i odrzavanja je napredak tehnologije.
oni nisu tu da se nadmecu komponentama i dizajnom s 10 puta skupljim masinama.
Staro 20.10.2012., 14:14   #10
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Baš da je pristupačan sa 550$, i nije (model sa 3G). U normalnom civiliziranom svijetu možda, ovdje kod nas gdje još po selima ne jedu kuhano, a radnik pita šta je to plaća - nikako.

Šta to točno radi za te novce? Hara internetskim prostranstvima nemogućim brzinama?
Oglas

Oglas
Staro 21.10.2012., 12:16   #11
ivo_k
Registered User
Moj komp

kod nas ga ni nema u prodaji, a za tih 550$ neces nigdje naci bolju masinu.
uostalom, postoji bolji nacin financiranja kroz mjesecnu pretplatu za pravne osobe sto masovno koriste npr. skole u SAD-u. za par desetaka dolara po korisniku dobijes uredjaj, google apps, administracijsku konzolu i garanciju 2 godine da ce ti zamijeniti uredjaj ako mu se nesto dogodi.
kad se zbroji TCO rastura klasicna mac/windows racunala...

bilo bi bolje da nase skole i fakulteti na tome moderniziraju skolstvo, a ne na skupim i beskorisnim ipadima, promasenim projektima e-imenika i bacanja para microsoftu.
Staro 21.10.2012., 12:27   #12
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor ivo_k Pregled postova
uostalom, postoji bolji nacin financiranja kroz mjesecnu pretplatu za pravne osobe sto masovno koriste npr. skole u SAD-u. za par desetaka dolara po korisniku dobijes uredjaj, google apps, administracijsku konzolu i garanciju 2 godine da ce ti zamijeniti uredjaj ako mu se nesto dogodi.

bilo bi bolje da nase skole i fakulteti na tome moderniziraju skolstvo, a ne na skupim i beskorisnim ipadima, promasenim projektima e-imenika i bacanja para microsoftu.
Pa obični Celeroni (Sandy Bridge) su oko 2500 kn tako da je ovo promašaj.
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2012., 12:57   #13
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Za 550$ se može nabaviti normalni lap sa winsima u USA.
Staro 21.10.2012., 13:38   #14
ivo_k
Registered User
Moj komp

kao sto sam rekao, isprobao sam tih 550$ i bolji je nego bilo koji "normalni" laptop te pa i nesto vise cjenovne klase.

windowsi su nebitni, oni su samo platforma koja ti omogucuje rad. platforma koja za firme i skole jako kosta, a za nezahtjevne korisnike cesto stvara probleme.
npr. rado bih starcima uzeo chromebook kad bi ga bilo za kupiti umjesto da njih i sebe mucim odrzavanjem kompova koji ionako sluze samo za otici na internet.
cek, pa zapravo danas ogromna vecina racunala i sluzi za koristenje interneta...
Staro 21.10.2012., 16:26   #15
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Slažem se s tobom da je ljudima koji ne znaju ništa o softveru sasvim svejedno koji je OS gore. Surfanje je isto i na winsima i na Chrome OS i na Linuxu. Meni, i mnogim koji se više kuže u materiju bi to bio ograničavajući faktor.
Staro 21.10.2012., 21:10   #16
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor ivo_k Pregled postova

Znači, dok dođe k nama bit će i 700$, a za te novce kupiš lap koji je HW-om moćniji od te malopotrošačke igračkice barem za 3X, vrti ono što ljudi najbolje znaju koristiti, čak i od iste marke proizvođača.

Ovo drugo je baš sweet, ali npr. moja malenkost nije pravna osoba. Kao ni mnogi drugi, pa mi to znači k'o u Kragujevcu "Hvaljen Isus".

Po čemu točno rastura? Otvaranju Google welcome screena? Mislim, uglavnom jedino to i radi od ovog ostalog što radi konkurencija.

Škole i fakulteti su već dovoljno love izbili radnom narodu kroz proračun iz usta, nek' si nađu bolje neku korisniju zabavu za traćenje vremena i novaca od toga.
Staro 22.10.2012., 09:00   #17
ivo_k
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor [GOW]Nec Pregled postova
Znači, dok dođe k nama bit će i 700$, a za te novce kupiš lap koji je HW-om moćniji od te malopotrošačke igračkice barem za 3X, vrti ono što ljudi najbolje znaju koristiti, čak i od iste marke proizvođača.

Ovo drugo je baš sweet, ali npr. moja malenkost nije pravna osoba. Kao ni mnogi drugi, pa mi to znači k'o u Kragujevcu "Hvaljen Isus".

Po čemu točno rastura? Otvaranju Google welcome screena? Mislim, uglavnom jedino to i radi od ovog ostalog što radi konkurencija.

Škole i fakulteti su već dovoljno love izbili radnom narodu kroz proračun iz usta, nek' si nađu bolje neku korisniju zabavu za traćenje vremena i novaca od toga.
u UK je 400 funti, znaci manje od 4000kn.
za taj novac dobis kvalitativno puno losiji "klasicni" laptop, koji nije hardverski uopce mocniji, tezi je, baterija mu puno krace traje i zahtijeva zajebanciju oko administracije.

a vrti - vidi cuda, chrome, sto vrtis vecinu vremena i na klasicnom laptopu.
ako nisi programer, dizajner, gamer - drugo ti i ne treba.
to je prijenosno racunalo zaboga, ne radna stanica.

sto se tice skolstva, to sam spomenuo jer su bas chromebookovi u SAD-u popularni u skolama i fakultetima, s idejom da svaki ucenik/student ima racunalo i google appse, a ne kod nas s idejama o tabletima koje ne bi papina kasa isfinancirala.

uglavnom, ovo nece u dogledno vrijeme doci kod nas, ako ikada i dodje.
tko ima priliku neka isproba vani pa ce vidjeti sto je pravi netbook
Staro 22.10.2012., 16:09   #18
poltergeist
Premium
Moj komp

poltergeist's Avatar

Ma kakvi crni netbookovi. Pa to je dead market. Ne vidim razloga zasto bi ikad kupio ovaj chromebook umjesto iPada ili drugog tableta. Keyboard + trackpad? To mozda treb ljudima koji dnevno napisu 5000 rijeci. A velika vecina tih ljudi ce se onda odluciti za Macbook Air ili slicno koji ima punokrvni OS.

Ne kazem da nekome ovaj proizvod ne smije biti zanimljiv i dobar. Kupaca ce biti sigurno, samo u toliko malim kolicinama da nece ostaviti nikakav trag na trzistu.
Staro 22.10.2012., 20:32   #19
ivo_k
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor poltergeist Pregled postova
Ma kakvi crni netbookovi. Pa to je dead market. Ne vidim razloga zasto bi ikad kupio ovaj chromebook umjesto iPada ili drugog tableta. Keyboard + trackpad? To mozda treb ljudima koji dnevno napisu 5000 rijeci. A velika vecina tih ljudi ce se onda odluciti za Macbook Air ili slicno koji ima punokrvni OS.

Ne kazem da nekome ovaj proizvod ne smije biti zanimljiv i dobar. Kupaca ce biti sigurno, samo u toliko malim kolicinama da nece ostaviti nikakav trag na trzistu.
mrtvo trziste? hoces reci da je internet mrtav?

ipad je super gadget, ali tablet nije koristan za nikakav rad.
macbook air je isto odlican, ali kosta da se smrznes.

uostalom, chromebook je zamisljen da se prodaje firmama, skolama i fakultetima.
vidi troskovnu razliku http://www.google.com/intl/hr/chrome...tco.html#tco=1

pa sad opravdaj macbook air za svakog zaposlenika
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge