|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Samsung Chromebook
Google je izdao novi laptop "Samsung Chromebook": http://www.google.com/intl/en/chrome...romebooks.html http://www.samsung.com/us/computer/chromebook |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Moze ko objasniti: "Expanded Wi-Fi It has dual Wi-Fi to make it easier to connect to wireless networks." |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Šta možeš s time? Postoji li neki pandan Google Playu s kojeg bi skidao appse za taj OS? Gledam malo specke ovih jeftinijih. Imaju Exynos 5 u Dual čipset koji zvuči dosta solidno (dual core, 1.7GHz, Cortex A15, Mali T604 GPU) i kad tad će doći na mobitele.
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2011
|
pa imas chrome web store. inace, isprobao sam onaj najjaci chromebook prije par mjeseci (series 5 550) i mogu reci da je zakon za koristenje - od boota preko samog rada, gledanja hd videa na yt pa do kvalitete izrade. sve glatko i bolje nego na obicnom laptopu s windowsima kojeg sada imam. lagan, baterija traje 6-8 sati...i nedostupan u hr, niti ce uskoro biti. bas smo supak svijeta sto se tice ovih stvari ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2010
|
Daleko od toga, ali mislim da je vrijeme da Samsung zaposli par pristojnih dizajnera. Ali sudeci po rezimu kakav je tamo, njima je bitnije da zaposle jos 10 000 radilica, ustekaju na dizajnu i uguraju jeftine komponente u plastiku da bi mogli to prodavati za kikiriki. Sry ali za mene to nije napredak u tehonlogiji. Zato se i necu cudit kada im ti ChromeBookovi ostanu sjedit na policama kao i vecina Intel ultrabookova. Zadnje izmijenjeno od: poltergeist. 20.10.2012. u 12:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
smisao chromebooka je da bude pristupacan i jednostavan. sve ono sto obicni pc-evi nisu, bilo mac bilo windows. sama njihova namjena, nacin financiranja i odrzavanja je napredak tehnologije. oni nisu tu da se nadmecu komponentama i dizajnom s 10 puta skupljim masinama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Baš da je pristupačan sa 550$, i nije (model sa 3G). U normalnom civiliziranom svijetu možda, ovdje kod nas gdje još po selima ne jedu kuhano, a radnik pita šta je to plaća - nikako. Šta to točno radi za te novce? Hara internetskim prostranstvima nemogućim brzinama? ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
kod nas ga ni nema u prodaji, a za tih 550$ neces nigdje naci bolju masinu. uostalom, postoji bolji nacin financiranja kroz mjesecnu pretplatu za pravne osobe sto masovno koriste npr. skole u SAD-u. za par desetaka dolara po korisniku dobijes uredjaj, google apps, administracijsku konzolu i garanciju 2 godine da ce ti zamijeniti uredjaj ako mu se nesto dogodi. kad se zbroji TCO rastura klasicna mac/windows racunala... bilo bi bolje da nase skole i fakulteti na tome moderniziraju skolstvo, a ne na skupim i beskorisnim ipadima, promasenim projektima e-imenika i bacanja para microsoftu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
kao sto sam rekao, isprobao sam tih 550$ i bolji je nego bilo koji "normalni" laptop te pa i nesto vise cjenovne klase. windowsi su nebitni, oni su samo platforma koja ti omogucuje rad. platforma koja za firme i skole jako kosta, a za nezahtjevne korisnike cesto stvara probleme. npr. rado bih starcima uzeo chromebook kad bi ga bilo za kupiti umjesto da njih i sebe mucim odrzavanjem kompova koji ionako sluze samo za otici na internet. cek, pa zapravo danas ogromna vecina racunala i sluzi za koristenje interneta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Slažem se s tobom da je ljudima koji ne znaju ništa o softveru sasvim svejedno koji je OS gore. Surfanje je isto i na winsima i na Chrome OS i na Linuxu. Meni, i mnogim koji se više kuže u materiju bi to bio ograničavajući faktor.
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
Ovo drugo je baš sweet, ali npr. moja malenkost nije pravna osoba. Kao ni mnogi drugi, pa mi to znači k'o u Kragujevcu "Hvaljen Isus". Po čemu točno rastura? Otvaranju Google welcome screena? Mislim, uglavnom jedino to i radi od ovog ostalog što radi konkurencija. Škole i fakulteti su već dovoljno love izbili radnom narodu kroz proračun iz usta, nek' si nađu bolje neku korisniju zabavu za traćenje vremena i novaca od toga.
![]() |
![]() |
#17 | |
Registered User
|
Citiraj:
za taj novac dobis kvalitativno puno losiji "klasicni" laptop, koji nije hardverski uopce mocniji, tezi je, baterija mu puno krace traje i zahtijeva zajebanciju oko administracije. a vrti - vidi cuda, chrome, sto vrtis vecinu vremena i na klasicnom laptopu. ako nisi programer, dizajner, gamer - drugo ti i ne treba. to je prijenosno racunalo zaboga, ne radna stanica. sto se tice skolstva, to sam spomenuo jer su bas chromebookovi u SAD-u popularni u skolama i fakultetima, s idejom da svaki ucenik/student ima racunalo i google appse, a ne kod nas s idejama o tabletima koje ne bi papina kasa isfinancirala. uglavnom, ovo nece u dogledno vrijeme doci kod nas, ako ikada i dodje. tko ima priliku neka isproba vani pa ce vidjeti sto je pravi netbook ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Aug 2010
|
Ma kakvi crni netbookovi. Pa to je dead market. Ne vidim razloga zasto bi ikad kupio ovaj chromebook umjesto iPada ili drugog tableta. Keyboard + trackpad? To mozda treb ljudima koji dnevno napisu 5000 rijeci. A velika vecina tih ljudi ce se onda odluciti za Macbook Air ili slicno koji ima punokrvni OS. Ne kazem da nekome ovaj proizvod ne smije biti zanimljiv i dobar. Kupaca ce biti sigurno, samo u toliko malim kolicinama da nece ostaviti nikakav trag na trzistu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Registered User
|
Citiraj:
ipad je super gadget, ali tablet nije koristan za nikakav rad. macbook air je isto odlican, ali kosta da se smrznes. uostalom, chromebook je zamisljen da se prodaje firmama, skolama i fakultetima. vidi troskovnu razliku http://www.google.com/intl/hr/chrome...tco.html#tco=1 pa sad opravdaj macbook air za svakog zaposlenika ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|