Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.10.2012., 21:42   #1
robi64
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
spajanje tv lcd-a i prijenosnika hdmi kablom kako

dakle spojio sa prijenosnik( hp 4710s)sa lcd tv-om sa hdmi kablom i tako bih gledao tv dakle sa kompa na tv radi većeg ekrana pa pitam: kako da stavim u sleep mod prijenosnik da ga mogu zatvoriti da nemam na dva monitora isti film,a da mi se prijenosnik ne ugasi,mislim da mi prijenosnik preko dvd-a i dalje vrti film kada je zatvoren prijenosnik jer kada ga zatvorim sve se ugasi
robi64 je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2012., 21:49   #2
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Lijepo: isključiš u windowsima opciju za akciju lid closed

Znači: Ukucaš u start "Power options" te dobiješ to. Tamo imaš opcije za odabr kad kompjuter spava, kad gasi ekran itd. Nisam sad na laptopu pa ti ne mogu točno napisat ali tamo negdje je i opcija što da napravi kad zatvoriš poklopac . Inače puna putanja do power optionsa: Control Panel\Hardware and Sound\Power Options
Forace je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.10.2012., 22:05   #3
robi64
Banned
Moj komp

probao sam ali mi se onda gasi komp potpuno a meni treba da mi se samo ugasi ekran a komp da mi i dalje radi
Staro 15.10.2012., 22:20   #4
vision19
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2011
Start-control panel-power options-chose what closing the lid does- biraj do nothing

Ja na tu foru imam spojen monitor isto tako da ovo bi moralo raditi
Staro 15.10.2012., 22:45   #5
robi64
Banned
Moj komp

ok to sam napravio i sad da još pitam da li je moguće tako gledati film na tv lcd-u a na kompu nešto drugo raditi ali da na tv-u bude i dalje film dakle nekako ga spustiti u tray ili što već a na kompu recimo surfati na netu a da slika na tv-u i dalje bude film a ne ono što je na monitoru od prijennosnika uh mislim da znate što hoću reći da nema možda neki program za to
Staro 15.10.2012., 22:48   #6
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Mozesaliprobajm alopr oguglatisi gu ransam dacesnacr jesenje.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2012., 00:17   #7
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor robi64 Pregled postova
ok to sam napravio i sad da još pitam da li je moguće tako gledati film na tv lcd-u a na kompu nešto drugo raditi ali da na tv-u bude i dalje film dakle nekako ga spustiti u tray ili što već a na kompu recimo surfati na netu a da slika na tv-u i dalje bude film a ne ono što je na monitoru od prijennosnika uh mislim da znate što hoću reći da nema možda neki program za to
Ok ako još jednom pročitam ovo boldano pišem tutorial .

Znači u kratkim crtama:

Windows extended desktop:

U driveru se bira proširena radna površina. Ovisi od drivera do drivera međutim pojam se svodi na isto - radna površina se proširuje na drugi monitor. Samim time 2 monitora i tako proširena radna površina znači da aplikacija koja se nalazi na jednoj radnoj površini nema veze sa drugom.

U prijevodu ako gledamo film na tv.u na njega stavljamo player koji puštamo u full screen mode ... na kompu nastavljamo normalno raditi - jedno sa drugim nema interakcije tj. ne smeta. Naravno ako povučemo miša slučajno preko tv.a vidjet će se.

Što se tiče 2 različita zvuka - pisao sam već prije. U pravilu default se postavi na zvučnu, a HDMI izlaz zvuka se postavi u playeru ili obrnuto.

Šta još ... eh da izbjegavajte koristiti "show desktop" naredbu jer ta naredba smanji i prozor od playera (više od par puta sam to napravio svojima )
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2012., 02:08   #8
robi64
Banned
Moj komp

još da pitam i ovo dakle spojio sam se sa tv-om i prijenosnikom sa pc vga kablom ali na tv lcd-u nemam tona,inače sam se spojio u extend display modu tako da mogu gledati film a na prijenosniku biti na netu istovremenu pa pitam:što uraditi da na tv lcd-u dobijem ton sa takvim spajanjem,inače sa HDMI kablom imam normalno ton na tv-u no sa vga kablom NE
Staro 16.10.2012., 02:19   #9
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
VGA prenosi samo sliku... Tako da ako želiš ton moraš spojit posebno audio kabel iz izlaza za slušalice na TV. Vjerojatno će ti trebat onaj adapter sa 3.5mm stereao jacka na chincheve pošto televizori obično imaju chinch ulaz za zvuk...
njuskalo je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2012., 08:15   #10
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Obićno imaju imaju "banana" ulaz uparen sa vga ulazom, barem noviji, a chinchevi su upareni sa chinchevima.
Koji točno TV imaš?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.10.2012., 00:24   #11
robi64
Banned
Moj komp

telefunken th19d740u-e
Oglasni prostor