Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 10.09.2012., 16:07   #361
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Osta Pregled postova
Dogovoreno Ukoliko je u pitanju normalni računar ( u nazad max dvije godine ) i doneseš ga do mene. Sry, ali prebacivanje muzike plaćati 200 kn je aposlutni bezobrazluk... Više lurkam po forumu nego tipkam, ali ovo je bilo jače od mene. Na svu sreću pošto imam normalan posao ove stvari sam prepustio drugim ljudima, uglavnom familiji i frendovima još takve stvari radim.
Volio bi te vidjeti kako bi to "nabrzinu" riješio kod korisnika vulgaris (domaći obični kratkodlaki) koji ima podatke svuda po disku, mail bazu od stoljeća sedmog i aplikacije "koje su sve bitne".

Što se mog tiče - uz sve instalacije u firmi i s brzom internet vezom, uz instalaciju uz normalni rad treba mi min tri do četiri dana.

Dva sata je teško i za redovnu instalaciju windoza, kamoli što više.
Staro 10.09.2012., 16:12   #362
Osta
Premium
Moj komp

Osta's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Domaćeg korisnika vulgaris ne računam. Ti si rekao svoj komp, osim ako mi ne želiš uvaliti staru 486dlc s 5.25 disketama da ti stavljam dos i stari autocad te da čupam stare podateke s njih i podešavam idiotske com portove ( locker ide na njih ili na lpt jer ipak moramo raditi s legalnim aplikacijama ) te se zafrkavam s ručnim namještanjem irq-a jer ipak želimo da naš sb od 100 maraka radi, mislim da je normalna instalacija windowsa na računalu korisnika kao ti ( zna koja je konfiguracija, koje grafe ima, koju matičnu, što želi ) izvediva za dva sata.
Osta je offline  
Staro 10.09.2012., 16:15   #363
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
uz sve instalacije u firmi i s brzom internet vezom, uz instalaciju uz normalni rad treba mi min tri do četiri dana. .
Kakve vi to prozorcice u firmi imate, kod mene su jos ovakvi u uporabi http://toastytech.com/guis/win311exit.gif ali krece se na bolje jer smo tenutno u fazi tranzicije na Ubuntu
RAUL je offline  
Staro 10.09.2012., 16:23   #364
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Domaćeg korisnika vulgaris ne računam. Ti si rekao svoj komp, osim ako mi ne želiš uvaliti staru 486dlc s 5.25 disketama da ti stavljam dos i stari autocad te da čupam stare podateke s njih i podešavam idiotske com portove ( locker ide na njih ili na lpt jer ipak moramo raditi s legalnim aplikacijama ) te se zafrkavam s ručnim namještanjem irq-a jer ipak želimo da naš sb od 100 maraka radi, mislim da je normalna instalacija windowsa na računalu korisnika kao ti ( zna koja je konfiguracija, koje grafe ima, koju matičnu, što želi ) izvediva za dva sata.
Nemoj trčati pred rudo. Windoze se jedva instaliraju za dva sata i to ako imaš jaaaaaako dobar link.

Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
Kakve vi to prozorcice u firmi imate, kod mene su jos ovakvi u uporabi http://toastytech.com/guis/win311exit.gif ali krece se na bolje jer smo tenutno u fazi tranzicije na Ubuntu
Mislim da sam neki dan bacio zadnju instalaciju.
Staro 10.09.2012., 16:32   #365
RAUL
Registered User

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova

Mislim da sam neki dan bacio zadnju instalaciju.
3.11 Central and Eastern Europe ?Ja je jos uvijek imam na floppy-ju za nedaj boze
RAUL je offline  
Staro 10.09.2012., 16:43   #366
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Sry, ali prebacivanje muzike plaćati 200 kn je aposlutni bezobrazluk...
Da se nadovezem na ovo, uopce nije.
Ja sam imao taku srecu da sam morao nedavno trpat muziku na ipod covjeku
koji bez razmisljanja ostavlja 50 kn baksisa konobaru, plati sugavi ipod
debelo cetveroznamenkasto i onda misli da se ja moram valjda zbog mira
u svijetu drkat s tim jer on nije u stanju skuzit taj toliko hvaljeni user friendly,
idiot proof i sl. sistem sinkronizacije. E pa 200kn je malo. Najradije bih poceo
ko na bausteli, kolko materijal, tolko i ruke. Ima tu nes. I onda da mene bude
sram naplatit? Nek ide u jebeni apple servis drugi put.

job security - example
rodney je offline  
Staro 10.09.2012., 16:54   #367
Osta
Premium
Moj komp

Osta's Avatar

@rodney Sry, ali ovo je bilo samo moje mišljenje. Forum i služi tome, razmjeni mišljenja Cijela familija mi ima iphone ( mislim da su firme dobile popuste na to s obzirom koliko ih je došlo ) i također sve kolege na poslu. Sinkronizacija i neke muke oko prebacivanja nikad nije bilo. Jedino što kod iphona naplatim ako ne radim kolegi ili seki je jailbrejk. O deranju seljačina kojima je normalna ljudska komunikacija na razini retardiranog babuna s viškom novaca od pamtenog tatice iz državne službe ne bih, ali podržavam :P

@iggy

Imam jako dobar link, bez brige. Iss, iskreno se nadam da google neće toliko brzo pospremiti ovo o 3.11 jer sam inače nadrapao kao žuti kad stari skuži. Uspio sam ga konačno uvjeriti da njegova antikna apartura ne radi i da se ništa ne da zamijeniti/popraviti/instalirati jer ako se opet toga dotakne, ne gine mi vrapče. Ono slaganje sli-ja prije postojanja dotičnog s dvije "profesionalne" elsine grafičke za acad i tjeranje dotičnih da prorade kako je to reklamirano u sklopu s tabletom i lockerom na lpt-u ( jedna grafa vesa local bus a druga normani pci ) je stvar koju ne želim nikome.
Osta je offline  
Staro 10.09.2012., 16:59   #368
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
3.11 Central and Eastern Europe ?Ja je jos uvijek imam na floppy-ju za nedaj boze
Ja sve pobacao. Od DOS-a 5.0, preko windoza do OS/2.
Staro 10.09.2012., 17:01   #369
Osta
Premium
Moj komp

Osta's Avatar

os2? Nema te love koja bi me natjerala da se toga dotaknem....
Osta je offline  
Staro 10.09.2012., 17:04   #370
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Sinkronizacija i neke muke oko prebacivanja nikad nije bilo.
Nisam ja rekao da je sink neki problem, u tome i je stvar.
Ali nije meni problem ni wc oprat, 20-30min za cijelu kupaonu,
al nebih ga nikom zdravom oprao iz usluge pa da je sam Isus Krist.

job security - example
rodney je offline  
Staro 10.09.2012., 17:13   #371
Osta
Premium
Moj komp

Osta's Avatar

To stoji. Ne bih ni ja nikome wc prao Fora je da ovo što radim i kome radim, radim iz usluge. Zašto? Jer u krugu ljudi di se ja krećem i s kojima radim i dalje vrijedi ono staro načelo "ruka ruku mije", naročito kada treba "dišama" treba srediti te iphone stvari ili komp za kćer/sina te namjestiti kućno kino. Mislim da je najveći problem kako kome odrediti cijenu, osim ako nisi stvoren kao robot i nemaš apsolutno razumijevanja za bližnjeg svoga i u duši si prljavi kapitalista.

Nedavni primjer, zamolila me majka da kada se konačno pojavim doma da li bi mogao jednoj njenoj poznanici srediti laptop, da joj kćer ima za školu. Došao doma, donio čovjek komp, neki laptop koji je toliko bio u banani da čak ni nativnu rezu nije mogao vrtiti. Sredim to za sat i pol dok igram tenkiće na netu i dođe me pitati mjaka da koliko ću to naplatiti. Kažem, 150 i da sam joj još stavio neke serije da može mala gledati. Majka me pogleda i kaže da će onda ona platiti jer oni nemaju ni za kruh. Znači to je familija di majka radi za 1800kn u teksitlnoj tvornici, a otac kao dostavljač kruha za isto toliko i imaju dvoje djece koje kreće u školu. Misliš da je u redu uzeti 200kn ljudima koji nemaju djeci za tablu čokolade za posao koji odradiš dok se igraš? Zagreb je druga stvar, Ovo je priča iz mog rodnog kraja di su bircevi jedina stvar koja još radi i di svi bježe ako mogu. Zato čovjeku nije bilo nimalo teško doć cijepati drva za zimu cijeli dan.I ne, laptop nije kupljen nego je bio poklonjen za krizmu. ( celeron )

Zadnje izmijenjeno od: Osta. 10.09.2012. u 17:15. Razlog: pravopis
Osta je offline  
Staro 10.09.2012., 17:15   #372
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
os2? Nema te love koja bi me natjerala da se toga dotaknem....
Daleko najbolji OS svih vremena, samo treba znati raditi s njim.
Citiraj:
To stoji. Ne bih ni ja nikome wc prao Fora je da ovo što radim i kome radim, radim iz usluge. Zašto? Jer u krugu ljudi di se ja krećem i s kojima radim i dalje vrijedi ono staro načelo "ruka ruku mije",
Da mi je svaka ruka dala po kunu, sad bi bio Gates.

Ne ide svima to tako.
Staro 10.09.2012., 19:08   #373
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Dogovoreno Ukoliko je u pitanju normalni računar ( u nazad max dvije godine ) i doneseš ga do mene. Sry, ali prebacivanje muzike plaćati 200 kn je aposlutni bezobrazluk... Više lurkam po forumu nego tipkam, ali ovo je bilo jače od mene. Na svu sreću pošto imam normalan posao ove stvari sam prepustio drugim ljudima, uglavnom familiji i frendovima još takve stvari radim.
Ali prebacivanje muzike na iPhone, iPod i slično nije baš isto. Začudio bi se koliko je to ljudima "teška rabota", a iTunesi kao sveto pismo. Iskreno, ja vas ljudi ne kužim, gledajte to ovako. Znači računalo je luksuz, prosječno računalo je oko 2500 kn, jeftini prijenosnik oko 3500 kn. Nitko danas računalo ne kupuje a da ono nije spojeno na internet. Ja sam pretplatu na T-Comu sa telefonom plaćao oko 280 kuna mjesečno i to pišljivih 15GB + tel. impulsi.

I onda je vas neke sram uzet 200 kuna za servis? Zašto?

Meni se, otkad se pročulo da naplaćujem, posao prepolovio. Ali para je sigurna, nema živciranja, naravno besplatno ide prijateljima kao i bilo kakva druga usluga. I nema više da je mene sram kad kažem: "Ma za cugu će bit oke", a frajer prebire po novčaniku i na kraju izvadi 20 kuna za 2 sata popravljanja tuđeg "posla"... Samo da napomenem, ni taj se više nije nikad vratio .
tutix je offline  
Staro 10.09.2012., 19:28   #374
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Danas:

Toshiba. Kompletno rastavljanje, vadjenje mb van, skidanje heatsinka, ciscenje, zamjena paste, ciscenje tipkovnice i ekrana, ponovno sastavljanje, ukupno cca 2 sata (mob, klijenti...bla...bla) = 450kn sa laganim odstranjivanjem smeca iz windowsa.

Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com

Neki Hp, laganica skidanje tipkovnice, skidanje heatsinka, ciscenje, zamjena paste, ciscenje tipkovnice i ekrana, ponovno sastavljanje, ukupno cca 1 sat (mob, klijenti...bla...bla) = 300kn sa laganim odstranjivanjem smeca iz windowsa.

Pohrani.com Pohrani.com

Sve sa racunom. Placeno uz osmjeh i zahvalu kako je tih njihov laptop.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline  
Staro 10.09.2012., 21:39   #375
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Ali prebacivanje muzike na iPhone, iPod i slično nije baš isto. Začudio bi se koliko je to ljudima "teška rabota", a iTunesi kao sveto pismo. Iskreno, ja vas ljudi ne kužim, gledajte to ovako. Znači računalo je luksuz, prosječno računalo je oko 2500 kn, jeftini prijenosnik oko 3500 kn. Nitko danas računalo ne kupuje a da ono nije spojeno na internet. Ja sam pretplatu na T-Comu sa telefonom plaćao oko 280 kuna mjesečno i to pišljivih 15GB + tel. impulsi.

I onda je vas neke sram uzet 200 kuna za servis? Zašto?

Meni se, otkad se pročulo da naplaćujem, posao prepolovio. Ali para je sigurna, nema živciranja, naravno besplatno ide prijateljima kao i bilo kakva druga usluga. I nema više da je mene sram kad kažem: "Ma za cugu će bit oke", a frajer prebire po novčaniku i na kraju izvadi 20 kuna za 2 sata popravljanja tuđeg "posla"... Samo da napomenem, ni taj se više nije nikad vratio .
Totalno se vidim u ovome...jednog dana je došlo do toga da jednostavno je svima bilo normalno da mi se donese bilo što i tomek bu složil...ispalo je da tomek nije imao vremena ni za sebe više pa mu je puklo. U početku je bilo 200kn samo rad i nema instalacije ilegale - zaboli me - ak nema račun - ne diram. Danas uz svakodnevnih 7 sati za kompom na poslu mi ni ne pada na pamet da ikome išta prčkam - nit imam vremena nit mi se da. Oni kojima slažem besplatno (cura, bratići) imaju gore OpenSuse već 2 godine + i ne zovu me za ništ. Ljudi su se naučili da mi nekaj stipkamo i vid ba komp radi...e pa to nije tak jednostavno i treba se pošteno naplatiti.
tomek@vz je offline  
Staro 14.09.2012., 23:15   #376
Trbonja
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2008
Trbonja je offline  
Staro 15.09.2012., 08:19   #377
reezon
Premium
Moj komp

reezon's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Totalno se vidim u ovome...jednog dana je došlo do toga da jednostavno je svima bilo normalno da mi se donese bilo što i tomek bu složil...ispalo je da tomek nije imao vremena ni za sebe više pa mu je puklo. U početku je bilo 200kn samo rad i nema instalacije ilegale - zaboli me - ak nema račun - ne diram. Danas uz svakodnevnih 7 sati za kompom na poslu mi ni ne pada na pamet da ikome išta prčkam - nit imam vremena nit mi se da. Oni kojima slažem besplatno (cura, bratići) imaju gore OpenSuse već 2 godine + i ne zovu me za ništ. Ljudi su se naučili da mi nekaj stipkamo i vid ba komp radi...e pa to nije tak jednostavno i treba se pošteno naplatiti.
Istina. Tako je i meni...ko god bi se sjetio zvao bi mene i kao meni je to pet minuta. Jednom sam tako jednoj ciciji od čovika koji dnevno zaradi do 700 EUR-a izgubia cilo popodne na čišćenje računala. Počastia me colom . Kolegicama i prijateljima nikad ne naplaćujem, al zato oni preporuče dalje pa naplatim njihovim prijateljima i susjedima.
reezon je offline  
Staro 17.09.2012., 20:12   #378
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Danas došo red na redovno čišćenje bojlera. Lik očistil kamenac i zel 450 kuna. Trebal sam mu reći da je to previše i da to ne vrijedi tih para

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline  
Staro 17.09.2012., 20:37   #379
Alvin
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
Vjerovatno si čovjeku radio komp....
Alvin je offline  
Staro 17.09.2012., 21:56   #380
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Alvin Pregled postova
Vjerovatno si čovjeku radio komp....
A vidio si kako se ikad cisti tipa vailantov kombi bojler ?
Staro 17.09.2012., 23:09   #381
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Danas došo red na redovno čišćenje bojlera. Lik očistil kamenac i zel 450 kuna. Trebal sam mu reći da je to previše i da to ne vrijedi tih para
Si dobio racun?

Koliko vremena i materijala je potrosio?

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline  
Staro 17.09.2012., 23:23   #382
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Bio na poslu, stari je bil doma. Račun mislim da nije dobil
Al zadnji puta kad je bil kod mene je potrošil 1l solne kiseline (oko 10kn) i oko sat i pol - dva vremena.

Xulos, nije Vailant neg Viessmann i već sam bio gledal kak se čisti ali iskreno ja se time baš i ne bi igral iako nije neki SF.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline  
Staro 17.09.2012., 23:36   #383
JuiceBox
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Citiraj:

Xulos, nije Vailant neg Viessmann i već sam bio gledal kak se čisti ali iskreno ja se time baš i ne bi igral iako nije neki SF.
Ma sve 5. Ali to izgleda kao da izmjenjivac topline, koji izgleda ovako spojis na vodeno od kompa i pustis da pumpa vrti 20 min kiselinu i uglanca ga x 2 jel imas veci i manji izmjenjivac. Vratis nazad pregledas diznu i uzmes 350 kn. Cisto rekreativno...Ne podcjenjujem njihov rad, oni brinu za sigurnost bojela ipak je to plin,ali redovni servis je ovo gore navedeno a to stvarno nije komplicirano, tako da 300 kn za winse+popraten drivere i programe nije puno.

Zadnje izmijenjeno od: JuiceBox. 17.09.2012. u 23:43.
JuiceBox je offline  
Staro 17.09.2012., 23:39   #384
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ako je tako onda 100kn max uzet!!!
syss je offline  
Staro 17.09.2012., 23:43   #385
JuiceBox
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Tako nekako i dvajs kuna za cevape vel'ke
Staro 17.09.2012., 23:46   #386
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

100 je za frendove
syss je offline  
Staro 17.09.2012., 23:54   #387
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Žene mogu platiti "u naturi" .
Staro 18.09.2012., 00:25   #388
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Citiraj:
Taj posao koji naučiš za 10 min 450 kn?!?!?

Pa to sa materijalom i dolaskom max 150 kn, i usput nek pogleda dal sve ostalo u bojleru dobro radi za te novce.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline  
Staro 18.09.2012., 00:40   #389
MORH
Premium
Moj komp

MORH's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Mene samo jedna stvar bode u oci a to je naplata "prijateljima". Naplati servis nekome koliko oces al prijatelju se ne naplacuje. Bar u mom selu...
Staro 18.09.2012., 00:41   #390
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

oni nemaju forum di si jedan drugom ruše cijenu
syss je offline  
Zaključane teme

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme