|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2005
|
hladenje za graficku
imam leadtek a380 geforce 5950 ultra 256 mb sa aktivnim zracnim hladenjem. u zadnje vrijeme ventilator sve vise i vise zuji sto me pocelo nervirati. u planu imam nabaviti vodeno hladenje za procesor. isplati li mi se kupovati dodatni vodeni blok za graficku ili mogu na nju staviti neko zracno (po mogucnosti i pasivno) hladenje koje ce biti relativno tiho? ako se odlucim vodom hladiti i graficku karticu, treba li mi jaca pumpa/veci hladnjak za vodeno? mislio sam uzeti crpku eheim 1048 i radiator aqua-computer airplex evo 240. u zagrebu sam nasao jedino ova dva bloka za graficke: - aqua twinplex - zalman zm-gwb1 koja od ta dva odgovara mojoj grafickoj?
![]() |
#2 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
kad vec ionako nabavljas vodeno blok za kartcu mozda nije losa investicija medjutim blokovi su skupi i (najcesce) ne hlade memoriju, a i vodeno ce ti slabije hladit proc zato razmisli i o nekom zracnom hladjenju koje ce te doc barem duplo jeftinije a jednako ce dobro hladit pogledaj malo po forumu sta ljudi koriste. neka zracna hladjenja dobro rade svoj posa a prakticno su bezsumna da sumiran - moj glas za zracno hladjenje svega osim proca
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
ako imas dost jaku pumpu(preko 800l/h) mos si nabavit vodeno...al tu je opet bed sa memom kako je to tooma reko...pa bi morao nabavit pasivnjake za nju,pa neki tihi vent koji bi pirio po njima itd itd itd...pa stoga ti se vodeno jos ne isplati... nv silencer nema do njega ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Re: hladenje za graficku
Citiraj:
Rađe kupi novu graf. mjesto vodenog hlađenja!!! ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Re: hladenje za graficku
Citiraj:
Rađe kupi novu graf. mjesto vodenog hlađenja!!! ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2005
|
pa s performansama graficke sam poprilicno zadovolja, sto se ne bi moglo reci za temperaturu procesora (pogledaj amd podforum), pa cu se u svakom slucaju odluci za investiciju u hladenje. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|