|
![]() |
#602 | ||
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Koliko su te izašli po komadu?
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 15.06.2012. u 17:22. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#603 | |
Premium
|
Citiraj:
150kn komad. opric. otkad sam probao noctuu, iskreno sve drugo mi je lose. neki dan uzeo u linksu jedan ac i excalibur. sa ex nisam zadovoljan, a ac pokvaren i vratio ga. poz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#604 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
NHF, ali kako mislis otkad si probao noctuu ?Ne kuzim to nikako, kako si to probao... Kvalitetni ventovi jesu ali 150 kn za jedan jedini vent je pre preskupo pa makar on svirao harfu dok puse. I neznam po cemu nisi zadovoljan sa Excaliburom, vrhunski vent. Sa potenciometrom ga smanjis na brzinu koju zelis, a puse odlicno. u kompu imam 4 slip streama 1200 rpma na 5 v , komp se ne cuje, a temp proca u bf3 ne prelazi 56c, grafe 50 s takvim propuhom ( na procu je excalibur na 7v, na grafi ac 7v) .
![]() |
#605 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ponovo IMHO, vec na prvi pogled kad sam ga otpakiro nisam bio bas odusevljen, vjerovatno sam to samo ja pa mi nemojte zamjerit, jednostavno mi zgleda na prvi pogled el chipo, a bome nije neg je vise od pola noctue. noctua je skupa jako, priznajem, ali eto, odlucio sam ulozit u to i imam garanciju 5 ili 6 godina, ne sjecam se sad. ventovi izgledaju odlicno napravljeno, ne cuju se, nema kliktanja kod pwm-a i sl. ac je dosao neispravan i toliko bucio da sam poludio. mislim da je mozda ostao bez ulja/masti pa grebe. drugi dan ga vratio i sad cekam zamjenu. sad bih najiskrenije vratio oba u links i uzeo pare ili nesto drugo u zamjenu, ali mi se neda natezat snikim. ![]() edit: ovo je ac koji sam uzeo pa pripazite ak uzimate da nije cijeli batch koma. cuje se to grebanje i kad ga se zavrti prstom lagano http://www.links.hr/?naziv=ventilato...kl=050.908.171 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
|
To kakvo je pakiranje je jedan par rukava, drugi par je konstrukcija venta , specifikacije,mogucnost ciscenja itd itd... Razlika izmedju njega na 7v i delte na 7v je 3 c max, pa ti vidi kakav je to propuh a ne cuje se ni 30% kao delta. Nije jeftin ali excalibur je fan za cpu kuler a ne za kejs.Noctua ventovi jesu vrhunski ( imao sam 2 kom na d14), dobar protok i relativno tihi, ali su to bili ventovi na cpu i u cijeni od 600 kn koliko bila d14 nisu skupi .Dati za kejs vent 150 kn je puno bez obzira na tih 5-6 g ![]() ![]() ![]()
![]() |
#607 | |
Premium
|
Citiraj:
to sto svi pisu da su noctue ruzne necu ni komentirat jer mene briga dali je vent ljubicast, plav il crn. ugradim ga u kuciste i vise ga ne vidim, a iskreno nije mi ovo uopce ruzno, dapace malo je drugacije i prilicno sam siguran da su to namjerno napravili da bi se i izdaleka razlikovali i to je pametan marketing. delte nisam nikad ima pa nemogu komentirat. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#608 | |
Premium
|
Citiraj:
Još uvijek nisam shvatio zašto nisi zadovoljan sa excaliburom. U kompu imam dvije noctue koje su mi ventovi za kućište i dva excalibura koji su mi na cooleru od proca i po meni je to idealno rješenje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#609 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() enivej ne kazem da je ex los cooler, samo kazem da meni nije sjeo i to je to. spremit cu ga i stavit mozda u bratov komp. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
Premium
|
Na 1200RPM možda i jesu za nijansu glasniji, ali mislim da nije stvar u glasnoći nego; kako bi to nazvao u "boji zvuka" / "tonalitetu". Mene na primjer NF-P14 FLX na 1000-1100RPM izluđuje, kao da imam roj pčela u kućištu iako realno nije uopće glasna... jednostavno mi smeta to hukanje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#611 |
Banned
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#612 |
Premium
|
pozdrav. samo upozorenje da pripazite. doticni 120mm AC vent: http://www.links.hr/?naziv=ventilato...kl=050.908.171 je ocito ili cijeli batch u banani ili kao proizvodna linija. dosao mi zamjenski i opet grebe unutra za poludit. probao ga u ducanu i odmah se skuzi kad se prstom zavrti. vratio ga i uzeo lovu. stari (isto ovakav, ali crni, mislim da je model 12l) 120mm AC non-PWM imam jos uvijek doma i nakon godina koristenja to je jos uvijek najtisi vent kojeg sam imao ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
Premium
|
Što kažete na ove ventilatore (1900)? Imaju ogromnu protočnost zraka, brzinu bi ionako ograničio sa potenciometrom.. Nafrljio bi ih samo u slučaju igara ili nečeg sličnog što dodatno zagrijava komp. Vrlo su jeftini. Nebi ih uzimao ali me interesira što mislite o njima? thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#615 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
![]() |
#616 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#617 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Pogledaj si verziju tog Scythe venta: PWM Adjustable. Spojiš vent na pwm, i još imaš pot na kablu da možeš smanjit dodatno kad surfaš i slično.
![]() |
#619 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Ako se kupuje AC F12 TC ventilator onda treba uzeti u obzir da se na 32°C vrti na 550 rpm, a na 38°C na 1250 rpm pa treba dobro odredit poziciju termalnog senzora. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#620 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
A neznam, gle, ako si dobro podesiš PWM profil, onda ti praktički potenciometar ni netreba. Osim na ventu od procesora i eventualno jednog venta koji upuhuje. S tim da potenciometar već imaš na kablu od venta( dobije se i limić da se može montirat na kućište) Dobro zapažanje, znači da nevrijedi stavljat negdje da visi u zraku
![]() |
#621 |
Premium
|
Uz Fractal Arc Midi sam već dobio baš dobar potenciometar za 3 venta (znaš kakav je jer si imao kućište). I dobilo se još 3 venta uz to.. Ali morat ću se malo poigrat sa upuhom/ispuhom jer je na gornjoj stranici kućišta stavljen filter za prašinu a pošto meni vent od hladnjaka procesora puše prema gore, onda moram taj vent na kućištu okrenut da puše van i naravno maknut filter prašine. Ali krenuo sam u OT. Uglavnom, neću PWM ventove, vjerujem više sebi.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
@Pupo Nisam srdit niti itko me srdio ![]() Samo je malo dosadno ponavljati kao papiga kad već postoji tražilica. Bilo je već rasprave na sve strane. @Omerta Ne shvaćaj doslovno, napisao sam u žurbi i preko mobitela. Imao sam 1200 i 1900 rpm. 1900-tke sam stavljao na CPU i vrtio je fino , ugodnije kao potpuno nov ali nakon nekog vremena ( najmanje mjesec dana ) počinje mi ići na živce zvuk kao usisavač. Nije da pljujem po marki nego po modelu za koju nisam bio zadovoljan. Eto iskreno, pljujem po Slipstreamu zbog ležajeva a ne samo zbog cijene kako bi naši forumaši mislili da imam para ko blata i gledam najskuplje. Kupujem ono što je kvalitetno i dosmrđenja. Bitno mi je omjer cijena, buka i MTBF (Mean Time Between Failures). ![]() Ako je u pitanju Noctua, volite spominjati kremasto, ružno, itd.. a mene uopće ne smeta niti izgled lopatice a u plusu kad imam garanciju na 6 godina.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Planiram kupiti Noiseblocker BlackSilentPro PL2. Ima li netko iskustva s navedenim ventilatorom? Stavio bi ga na hladnjak Xigmatek Gaia SD1283 da "obaram rekorde" u zemlji i inozemstvu. Alternativa mu je jedan od najružnijih ventilatora ikad, Noctua NF-P12 PWM. Kažu da ružno je novo lijepo, ali strah me da mi ne lažu. Nakon što sam OVO vidio, rastopio sam se od milja i dragosti poput sladoleda na suncu. Pomozite braćo mila iz Čavoglava! |
![]() |
![]() |
![]() |
#624 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Odličan vent, al spor dosta. Uostalom, kao i svi ostali nečujni ventovi, i kvaliteta izrade i dodatci su na mjestu. Probao sam 120ku, i super je vent i pod tim mislim tih i s ok performansama. Al to nikako nije vent za obarat rekorde. Vidim sad da ćeš uzimat ovaj 1400okr model, s njim očekuj da se čuje jer se i noctua čuje na toliko tak da ono.
![]() |
#625 |
Premium
|
Ma neće mi on bit stalno na 1400 okretaja. Spojit cu ga na CPU fan header na majci ploči i u BIOS-u podesit na AUTO, tak da mu ona odredjuje brzinu po potrebi. Totalno mi je fora vent, a pogotovo dodatci i sistem kablovinja. P.S. Ono za "obaranje rekorda" je bila sprdnja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#626 |
Banned
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Premium
|
Trbonja, moj ti je savjet da se ostaviš tih senzora i da si nabaviš normalne ventove i neki potenciometar tipa Zalman Fan Mate 2. P.S. Kupio sam danas Noiseblocker NB-BlackSilentPRO PL2 i vent je čista fantazija. Nažalost, ovo im je bio zadnji takav (u Hrvatskoj) i rekli su da ne znaju kada će im doći nova pošiljka, pa sam tužan i lagano razočaran. |
![]() |
![]() |
![]() |
#629 |
Premium
|
Ma sve što možeš poželjeti od venta. Najradije bi sad iz ovih stopa otišao u Njemačku po još 3 komada. Imao sam do sad Arctic Cooling Arctic F12, Cooler Master Blade Master 120, Cooler Master XtraFlo 120, Enermax Magma UCMA12, Scythe Slip Stream SY1225SL12M, SilverStone Air Penetrator AP121, Xigmatek CLF-F1251 i Xigmatek XLF-F1254, ali niti jedan od njih me nije ni približno toliko oduševio. Puno je pozornosti posvećeno sitnim detaljima koje ostali proizvođači zanemaruju, a koji nerijetko život znače. Sutra ću možda nabaciti slike ili neki video, ali mislim da to baš i nema smisla (a i lijen sam), jer ga više nema kod nas za kupiti i pitanje je kad će ga opet biti. Ovdje je sve rečeno... http://www.xbitlabs.com/articles/coo...ndup-1_11.html ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#630 |
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|