|
![]() |
#6301 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Stižu mi Diamondi 9.1 i vjerojatno Marantz PM-66SE. Marantz je stariji, ali trebao bi biti dobar, a kada se slegne prašina oko selidbe za ~1g, piknuo bi si kakvog 320bee. Na Ebayu ću u još zet Monsterov 3.5mm na RCA za 20$ i to je to.
![]() |
![]() |
#6302 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Imam problem s pojačalcem, radi se o TA2024 (class T iliti D). Kad je spojeno samo na napajanje (12V) i u komp kao izvor zvuka (Xonar DS ili integrirana) čuje mi se neko pištanje odma čim spojim, bez da išta svira. Kad spojim na mob nema toga. Na normalnim zvučnicima se to ne čuje.
![]() |
#6303 |
aka Mithrandir
Datum registracije: Nov 2003
|
Čudno vibriranje kod subwoofera
Možda ovo nije najbolja tema gdje bi postavio pitanje, ali mislim da bih tu mogao dobit dobar odgovor. Naime, subwoofer mi ispušta neke čudne vibracije pri radu, kao da vibrira neka stvar na polici, nešto kao krckanje. Pogledao sam membranu, izgleda mi potpuno čitava, mogao bih ga rastavit, ali ne znam toliko o zvučnicima da bi znao na što da obratim pozornost. Subwoofer je Monitor Audio R370HD: http://www.monitoraudio.co.uk/produc...ius-hd/r370hd/ Ako bilo tko ima neku ideju, unaprijed zahvaljujem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6304 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Možda sama kutija suba rezonira? Tj. možda nije dovoljno kruto izrađen.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6306 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Probaj umrtviti sub, stavi par kila novina gore pa vidi (čuj) ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6307 |
aka Mithrandir
|
Eh, slomio sam nogu prošli tjedan, tako da će ovo biti pravi poduhvat ![]() Ako išta znači, kada sam okrenuo sub na bočnu stranu, rezoniranje se i dalje čulo, tako da sumnjam da vibrira sama kutija zbog stalaka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6309 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Stigli dijelovi za sub prekjučer...napokon...bio sam sretan kao malo dijete, došlo mi da se upišam od sreće... Čim dodjem sa posla nabacim par slika...sve je pospajano i radi, ostaje još samo ljepljenje kože i stavljanje šiljaka... Uglavnom, sub trese kao mutav, samo čekam da se ormar rastavi od vibracija ![]() Btw.da li tko zna kako ga je najbolje podesiti? spojen je na Marantz NR1602 u sobi cca. 4x5m2, i da li je Hypex ds2.0 prejak za tiw200xs? Volume control držim na malo više od pola i kada pojačam glazbu driver poprilično skace...nebih volio nešto spaliti |
![]() |
![]() |
![]() |
#6310 |
aka Mithrandir
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6311 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6314 |
aka Mithrandir
|
Krivo sam se izrazio...ima nozice, a ne stalke ![]() Danas poslagao knjige na kutiju, i časopise, i čini mi se da se jednako čula ta vibracija, makar mi se činilo da se prij jakim udarima ništa ne čuje (možda jednostavno tada prevlada bass). I onda šećer na kraju, od vibracija mi je pala knjiga a kabel i odlomila vrh konektora ![]() Nadam se da nisam neku veću štetu napravio ![]() EDIT:nagradno pitanje: kako izvući konektor iz sub-a, ne mogu s pincetom, a i čini mi se da nemam prostora to ikako zahvatit ![]() EDIT2: ako ikoga zanima odgovor na nagradno pitanje...uzmite zihericu, zagrijte vrh upaljačem dok se ne ugrije...i taj dio zabodite u plastični dio konektora, i pričekajte da se ohladi...nakon toga, izvucite i voila ![]() Zadnje izmijenjeno od: messiah. 28.05.2012. u 20:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6315 |
Premium
|
Što je bolje uzeti, Xonar DX ili uDAC2? uDAC je skuplji i imao bi problema oko spajanja headseta za igranje, no da li daje bolji zvuk u stereu? Na internetu nalazim samo usporedbe s D2X i STX.
![]() |
![]() |
#6316 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() ![]() P.S. Suzdržavam se od audiofilske terminologije ![]()
![]() |
![]() |
#6317 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
Pozz, imam jedno banalno pitanje. Želim si uzet KRK Rokit RP5 G2 i, naravno, spojit ih sa PC-em i gramofonom. Eh sad, zanima me kako se aktivni monitori spajaju sa PC-em? Vidio sam na YT da mnogi koriste razne audio interfejse koji su, btw, solidno skupi. Jel ih moguće izbjeći? Također sam vidio da se monitor spaja xlr kablom. Uglavnom, ono što ja želim jest da mi netko malo objasni spajanje monitora sa PC-em. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6318 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
Sori za slučajni dabl post. Briši ovo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6321 |
Moderator
|
ma dobro nek nađe model za poslaćenim konektorima ![]() uglavnom ili 3.5mm na stereo cinč kabel ili 3.5mm na stereo cinč konverter i onda klasičan stereo cinč kabel pošto vidim da dotični aktivni spikeri imaju i rca i xlr ulaze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6322 |
Premium
|
Evo kroz dan, 2 mi stiže uDAC-2. Još tražim pojačalo, onaj Marantz je otpao zbog šuškanja. Trenutno je u igri C315bee. Ako netko ima kakvu preporuku za oko 1000kn, max 1300 tu sam.
![]() |
![]() |
#6323 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Ne znam jesi napisao koje zvučnike imaš? To je dosta bitno, jer za tolko love, otprilike možeš ovako: EDIT: Diamondi, sad vidim......ne znam baš onda za T-ampove? Možda netko ima dobro iskustvo. (Technics isto izbjegavati). Novo: Možeš imat KingRex, Project, ili slično malo T-pojačalo za 1300-1400 kuna (Vincent/TAC Spark mislim da ima i za manje). Eventualno osnovni Denon ili Yamaha, ako su na akciji. Sve to dolazi u obzir ako imaš zvučnike kojima ne treba puno snage (i ako ne trebaš više od jednog ili dva ulaza, kad govorimo o mini pojačalima) Polovno: ima hrpa novijih pojačala (recimo, 5 godina starih) za tu lovu, ali NAD-ovi ili Cambridge audio neće zvučat isto - ovisi o zvučnicima. Treća opcija je sačuvati 500 kuna za refreš, i kupiti pojačalo sa 20+ godina. Ako imaš "teže" zvučnike, to bi ti bio najbolji izbor. Npr, ovaj Sansui bi morao biti iz najboljih vremena te firme: http://www.njuskalo.hr/hi-fi-kompone...-oglas-5260769 Zadnje izmijenjeno od: jean luc. 31.05.2012. u 14:46. Razlog: Primjetio činjenicu |
![]() |
![]() |
![]() |
#6325 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Da li bi dobro funkcioniralo pojačalo Sony ta-f190 s Asus xonar dx. Zvučnici su Wharfedale vardus 100. Evo slike zvučne http://techreport.com/r.x/asus-xonar-dx/card.jpg i pojačala http://www.audioscope.net/images/amp_sony_taf190_b.jpg Ima li što bolje za 400 kn od ove zvučne
![]() |
#6326 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Ovaj amp je iz polovice 80-ih, i ima X-balanced tehnologiju, što je kasnije Sansui isticao do kraja postojanja kao svoju vrhunsku tehnologiju (prodavao se na njuškalu nedavno za dosta love i jedan pre-izlaz sustav nad kojim sam slinio u Poljopskrbi svojevremeno - B- i C-2301, nažalost izlaz je bio neispravan). Bez obzira na to, morao bi ljepše svirati od dosta toga iz oglasa, pogotovo za malo više od 100 eura. Ja sam imao 3 sansuija, od (polu)monster-receivera 8080 do A-700 (vjerojatno najsmješnija serija, plastična fronta sa kliznim potom) i niti jedan nije pružio nezadovoljavajući zvuk, za razliku od nekih drugih imena. Naravno, ne treba očekivati AU919 ili nešto slično......... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6328 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6329 |
Premium
|
Ta pojačala iz 80ih su mi prestara, ma koliko god dobro zvučala ne bi ih uzeo. Najradije bi nešto do 5g. starosti. Gledam Nadove C352 1700kn (ne ide dolje i malo van mogućnosti), C325 1450kn i Marantz PM7000 1500kn (probao bi spustiti na 1300). PM7000 mi je već malo staro, da li je zrelo za refresh ili može još par godina svirati bez ikakvih radova? Na kraju se nekako svodi na PM7000 i C325, još je tu Cambridge A340 za 1100kn i Marantz PM4001 za 1000kn. Ebemu planirao sam dati do 800kn tek tako da svira, na kraju ode skoro pa duplo. E da, daljinski je must!
što vole strance da nas vozaju u autu i kupuju skupe lance Zadnje izmijenjeno od: Srdan. 01.06.2012. u 20:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6330 |
Moderator
|
si gledao koliko je marantz 5003? |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |