Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.05.2012., 18:55   #3361
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
A ja sam uvijek imao bateriju puno (ili skoro punu) prije stavljanja novog ROM-a (više slučajnost nego da sam pazio na to). No nije baš neka razlika jer će se nakon par punjenja-pražnjenja kalibrirati.
Staro 30.05.2012., 22:43   #3362
androidfan
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2011
kako da upacim patch za zvuk u ovaj cm rc3, koji folder i u kojem obliku?

pitam zato što sam instalirao rc3, provjereno treba patch, nakon toga sam instalirao patc i nekako mi je izmiksan taj rc3 i benruova verzija (baterija je zelena umjesto plava, kod skrolanja je na kraju žuto umjesto plavo, za verziju piše da je benru)...

inače cm je daaaaleko brži od stocka... u zadnje vrijeme sam primjetio kako mi na benruovom cm-u ne želi spremiti izmjene... recimo promjenim zvuk melodije, ali ne želi se promijeniti, ne želi staviti lozinku za otključavanje, stalno se svjetlina vraća na početnu vrijednost (nakon gašenja ekrana), neće da upali gps...
androidfan je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2012., 23:03   #3363
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
Citiraj:
Autor androidfan Pregled postova
kako da upacim patch za zvuk u ovaj cm rc3, koji folder i u kojem obliku?

pitam zato što sam instalirao rc3, provjereno treba patch, nakon toga sam instalirao patc i nekako mi je izmiksan taj rc3 i benruova verzija (baterija je zelena umjesto plava, kod skrolanja je na kraju žuto umjesto plavo, za verziju piše da je benru)...

inače cm je daaaaleko brži od stocka... u zadnje vrijeme sam primjetio kako mi na benruovom cm-u ne želi spremiti izmjene... recimo promjenim zvuk melodije, ali ne želi se promijeniti, ne želi staviti lozinku za otključavanje, stalno se svjetlina vraća na početnu vrijednost (nakon gašenja ekrana), neće da upali gps...
Možda si stavio supersonic patch,on ti ga metne na defaultnu temu,a postavke ne rade ako si metnuo skriptu,složi postavke pa onda stavi v6super charger,govorim za 8.2v6

fix za zvuk ne mijena temu
dulesbj je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2012., 23:12   #3364
androidfan
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor dulesbj Pregled postova
Možda si stavio supersonic patch,on ti ga metne na defaultnu temu,a postavke ne rade ako si metnuo skriptu,složi postavke pa onda stavi v6super charger,govorim za 8.2v6

fix za zvuk ne mijena temu
je, koristim skriptu... šta onda kad naštimaš metiš skriptu i nema mijenjanja malo smiješno...

vjerojatno je taj supersonic patch... stavljam update.zip od 1.90 MB, i moram priznat fino mi popravi zvuk u slušalici...

jel može neki link za audio patch koji ne mijenja "temu"...

čudno mi što mi promijeni i Mod version i Build number

EDIT:

našao sam audio patch...

i još jedno pitanje: da li ram manager pro može zamijeniti supercharger skriptu?

Zadnje izmijenjeno od: androidfan. 30.05.2012. u 23:40.
Staro 31.05.2012., 02:18   #3365
Huaweista
Registered User

Datum registracije: May 2012
Pocetak

Pozdrav

Ja sam kupio Huawei U8650 preko mtel u B. Luci i na njemu je 2.3.6 OS Android originalni i krenuo sam sa uputstvima sa prve strane da odradim Root na telefonu.. Prije toga sam dekodirao telefon preko neke aplikacije za 10 evra uspjesno.

Medjutim nakon pokretanja SuperOneClick javlja mi :
"The falowing device does not have drivers instaled:
Android Adapter
Driver source:
C:\Documents and Setting\...SuperOneClickv2.3.1\Drivers\android_winusb.custom.inf
Would you like me to install it for you?"

Ja izaberem OK i onda mi javi:
"Unable to load DLL 'DIFxAPI": The specific module could not be found (Exception from Hreslut: 0x8007007E"

Nakon te poruke opet kliknem OK i onda kao krene da radi i prosto mi zaledi SuperOneClick.
Prije toga sam instalirao WIN XP drivere sa prve strane od Codiaca.

Pomoc?!

Hvala
Huaweista je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2012., 08:48   #3366
SteveO
Registered User

Datum registracije: Apr 2012
Ljudi, dali postoji neki ROM da nema bugova, Fundowsky 4.0 Clean me ubija, svako malo se zamrzne telefon, usporen je u om nakon par dana koristenja, sporo mi sve otvara, pa nije valjda da nema posteni ROM koji bi radio kao na ostalim telefonima te klase ? Nemam nista instalirano na njega, mozda 10 ak programa i to je to.

Hvala
SteveO je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2012., 09:10   #3367
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
i još jedno pitanje: da li ram manager pro može zamijeniti supercharger skriptu?
Po meni - ne može. Supercharger je stvarno vrhunska skripta, a aplikacije tog tipa poput RAM Managera meni osobno nisu baš nešto ubrzale računalo, ali vjerojatno mogu poboljšati neki multi tasking.
Staro 31.05.2012., 11:22   #3368
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Citiraj:
je, koristim skriptu... šta onda kad naštimaš metiš skriptu i nema mijenjanja malo smiješno...

vjerojatno je taj supersonic patch... stavljam update.zip od 1.90 MB, i moram priznat fino mi popravi zvuk u slušalici...

jel može neki link za audio patch koji ne mijenja "temu"...

čudno mi što mi promijeni i Mod version i Build number

EDIT:

našao sam audio patch...

To si stavio update svih 5 patcheva,ali to ti je staro,jel imaš novu braviu,za slike,stavljaj si posebno,jedan po jedan,restart,pa dalje,tako preporučaju,ja dok sam stavio 8.2 skriptu,nisam mogao promjeniti od cm one postavke za svijetlo,kad sam ju maknuo,dalo se,zato ti kažem da mislim da je to.
Staro 31.05.2012., 16:57   #3369
androidfan
Registered User
Moj komp

jep, ram manager pro se ne može mjeriti sa v6 supercharger...

evo ovaj rc3 sa v6 radi zasad bez problema, sve postavke se mogu mijenjati i nisam našao veće zamjerke...

radi i automatsko pojačavanje svjetline ekrana ali samo jednom (znači upališ mob u mraku, odeš na svjetlo - svjetlina se pojača... odeš u mrak ništa se ne mijenja dok ne ugasiš-upališ ekran) što je i u redu...
Staro 31.05.2012., 18:06   #3370
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor SteveO Pregled postova
Ljudi, dali postoji neki ROM da nema bugova, Fundowsky 4.0 Clean me ubija, svako malo se zamrzne telefon, usporen je u om nakon par dana koristenja, sporo mi sve otvara, pa nije valjda da nema posteni ROM koji bi radio kao na ostalim telefonima te klase ? Nemam nista instalirano na njega, mozda 10 ak programa i to je to.

Hvala
ja koristim fundowsky 4 clean i to mi je najbolji rom. ništa mi ne šteka, sve onak kak meni treba.. imam ga otkad ga je napravio i uvijek se vraćam na njega nakon isprobavanja nekog drugog.. ja se ne mogu naviknut na CM.. eto, meni je jednostavno LOŠ..
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2012., 18:49   #3371
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Imam jedno pitanje. Svi vi koji koristite v6 skriptu koji kernel koristite? Jer koliko sam shvatio ima nekoliko kernela koji se ne slažu s supercharger skriptom i nakon instaliranja ne može se ništa mjenjati od postavka on vrati odmah na početno stanje. Sad ću instaliralit RC3 pa da isprobam neki drugi kernel?

Imam iste simptome kao androidfan

Citiraj:
recimo promjenim zvuk melodije, ali ne želi se promijeniti, ne želi staviti lozinku za otključavanje, stalno se svjetlina vraća na početnu vrijednost (nakon gašenja ekrana), neće da upali gps...
sipe je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2012., 20:21   #3372
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Citiraj:
Autor sipe Pregled postova
Imam jedno pitanje. Svi vi koji koristite v6 skriptu koji kernel koristite? Jer koliko sam shvatio ima nekoliko kernela koji se ne slažu s supercharger skriptom i nakon instaliranja ne može se ništa mjenjati od postavka on vrati odmah na početno stanje. Sad ću instaliralit RC3 pa da isprobam neki drugi kernel?

Imam iste simptome kao androidfan
To se meni dešava sa genkolarovim kernelom,apdejtanim,šta god promijenim u postavkama,vrati na defaultno.

Pitanje za vucu?
Da li ti nakon slaganja skripte stavljaš onaj faw,boot i browse as root,ali u system/etc/init.d na super99,evo zalijepiti ču tutorijal.

After restart, Open Script Manager and:1. Go to /system/etc/init.d
2. Tap on S99SuperCharger and set the following properties:
  • Favorites (Star Icon)
  • Root (Green Android Skull Icon)
  • Start on Boot (Gear Icon)
3. Tap on Save
4. Close Script Manager and Restart your phone

Da li ovo gore napraviš,i na samom početku isto kaže da treba označiti i root i faworite,kada ju pokrečeš.
Staro 31.05.2012., 20:31   #3373
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Jok. Samo stavim browse as root kod paljenja, pokrenem skriptu i dalje pratim što me pita.

P.S. Sad više nisam ziher jer dugo nije bio mobitel kod mene, ali možda prije pokretanja skripte stavim da je ona kosturska glava zelena i onda opalim RUN i podesim skriptu.

Ovo za Favorite i to pojma nemam šta i kako i gdje.
Staro 31.05.2012., 20:38   #3374
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Jok. Samo stavim browse as root kod paljenja, pokrenem skriptu i dalje pratim što me pita.

P.S. Sad više nisam ziher jer dugo nije bio mobitel kod mene, ali možda prije pokretanja skripte stavim da je ona kosturska glava zelena i onda opalim RUN i podesim skriptu.

Ovo za Favorite i to pojma nemam šta i kako i gdje.
Evo cijeli tutorijal za nju:
1. Download and Install the required apps (BusyBox + ScriptManager) to run this script.
2. Install BusyBox and select BusyBox version v1.16.2 or higher.
NOTE:
Reboot your phone after installation. This is optional but recommended specially if you are upgrading from a lower version of BusyBox.
3. Install Script Manager
4. Open Script Manager and grant SuperUser Access
  • Tap on Menu > Advanced Options > Config
  • Scroll down until you see Browse as Root
  • Tap on it and press the back button to save
  • Once again grant Script Manager SuperUser Access to save config
  • Exit Script Manager
5. Open Script Manager and browse for V6_SuperCharger_for_Android-Update9_RC8.2.sh.pdf
  • Tap on it and set properties to:
  1. Favorites (Star Icon)
  2. Root (Green Android Skull Icon)
  • After setting properties, tap on Run to execute the script installer
  • When executed, it will do initial test, be patient and wait for it to complete its tasks
II. SUPERCHARGER INITIAL SETUP
6. A bunch of text will start scrolling on your screen . . . and will ask you if
1. Home Locked in Memory?
· Type N for No and then press enter and another enter to continue to drivers console
7. First time SuperChargers will make a pit stop at Driver Options and set the following for Driver Options:
1. Scrolling Speed : 1 (Fast)
2. Use Build.Prop? : n (No) to use local.prop
3. Fix Emissions on Boot – just press enter to proceed
4. Run Fix Emissions on Boot? : y (Yes) to run Fix Emissions on Boot
This will fix app permissions to avoid force closes
5. Integrate? : y (Yes)
6. Disable Cool Animations? : y (Yes) to speed up execution of script
8. Press enter to return to drivers Console. Pressing enter will automatically run Quick V6 Cust-OOMizer and will calculate optimum SuperMinFree values
1. Apply SuperMinFree Calculator Settings? : y (Yes) to apply calculated MinFree values so you don’t need to choose from 512 HP, but if you wish to select between 5-7, you need to complete supercharger initial setup and then run supercharger and then select 5-7.
5. UnLedded (Multitasking){8,14,40,50,60, 75 MB}
6. Ledded (Balanced){8,14,55,70,85,100 MB}
7. Super UL (Aggressive){8,14,75,90,95,125 MB}
2. Press The Enter Key... – just press on enter key to continue. This action will backup Re-SuperCharger files to SD Card .
3.SuperClean & ReStart : y (Yes) to SuperClean & ReStart.
This will wipe your dalvik-cache and bootup time will take 1-2 minutes depending on the number of apps installed on your phone.
9. After restart, Open Script Manager and:
1. Go to /system/etc/init.d
  • Favorites (Star Icon)
3. Tap on Save
NOTE:
If you don’t follow step 9, you will get an error the next time you run the script and it will show you owner’s handbook on your default web browser.
III. BULLETPROOF LAUNCHER
10. After restart, open Script Manager and Run V6_SuperCharger_for_Android-Update9_RC8.2.sh.pdf, If you added it to favorites, tap on Menu > Favorites and then tap on V6_SuperCharger_for_Android-Update9_RC8.2.sh.pdf to run it and proceed in applying BulletProof Launcher:
1. SuperCharger will run Test Drive, just wait for it to finish and then continue to the Drivers Console.
2. On the Drivers Console select:
  • 13 for OOM Grouping Fixes + BulletProof Launcher
3. BulletProof? : y (Yes) to apply BulletProof Launcher
4. Press Enter to go back to Drivers Console
IV. NITROLAG NULLIFIER
11. Back to the Drivers Console, select:
  • 21. Nitro Lag Nullifier {Experimental}
  • Enter (N)ullify, (U)n-Nullify, E(X)it: N (Nullify) to apply Nitro Lag Nullifier
  • After applying Nitro Lag Nullifier, press enter to go back to Drivers Console.
V. ENGINE FLUSH
12. Back to the Drivers Console, select:
  • 18. Engine Flush {ReCoupe RAM & Kill Lag}Continue and drop all file system caches? : y (Yes) to clear system cache on RAM
  • After Engine Flush, press enter to go back to Drivers Console.
VI. SUPERCLEAN AND RESTART
13. Back to the Drivers Console, select:
  • 30. SuperClean & ReStart {Wipe Dalvik & Reboot}
  • Do you want to SuperClean & ReStart now? : y (Yes) to commence SuperClean and Restart
VII. VERIFY SUPERCHARGER STATUS14. After restart, Open Script Manager and run V6 SuperCharger again. You should see Supercharger Level: 100%

Samo tu su vrijednosti za samsung young,ali nema veze,ja stavljam pod broj 2 ili onaj mini free calculator,2 je multitasking za 256mb rama.

Zadnje izmijenjeno od: dulesbj. 31.05.2012. u 20:44.
Staro 31.05.2012., 22:24   #3375
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Question

Citiraj:
To se meni dešava sa genkolarovim kernelom,apdejtanim,šta god promijenim u postavkama,vrati na defaultno.

Pitanje za vucu?
Da li ti nakon slaganja skripte stavljaš onaj faw,boot i browse as root,ali u system/etc/init.d na super99,evo zalijepiti ču tutorijal.

After restart, Open Script Manager and:1. Go to /system/etc/init.d
  • Favorites (Star Icon)
3. Tap on Save

Da li ovo gore napraviš,i na samom početku isto kaže da treba označiti i root i faworite,kada ju pokrečeš.
A koji kernel koristiš onda? Supertoastov ili neki treči? Jer ima još neki osim ta dva? Makar genokolarov je zadnji updejtan i ima sve u sebi.
Staro 31.05.2012., 22:42   #3376
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Citiraj:
A koji kernel koristiš onda? Supertoastov ili neki treči? Jer ima još neki osim ta dva? Makar genokolarov je zadnji updejtan i ima sve u sebi.
Genkolar sa 210mb particijom
Staro 31.05.2012., 22:46   #3377
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Citiraj:
Genkolar sa 210mb particijom
Jel se isplati stavljati 5.0.2.8 i to 210mb?
Staro 31.05.2012., 23:19   #3378
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Čoeče koji tutorial za supercharger. Ja sam kliknuo samo trojku za 256HP i radilo je super. Bulletproof launcher mi je usro mob, dok die hard nije.
Staro 01.06.2012., 00:42   #3379
goranszd
Registered User
Moj komp

goranszd's Avatar

Citiraj:
Autor SteveO Pregled postova

Hvala
fundowsky 3.0 , originalni yoigo 2.3.6 rom
Staro 01.06.2012., 01:32   #3380
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Citiraj:
Jel se isplati stavljati 5.0.2.8 i to 210mb?
Stavi samo u zip od roma boot.img,bez recoverya,meni je dobro,40mb više prostora,na ovaj rc3 mi nešto nije htio dići rom,dok nisam direkt boot.img stavio u zip i instalirao sa romom odma,razlika u recoveryu je nikakva,na 5.0.2.8 ti nisu touch tipke,samo potvrda(home tipka)-back ti je paljenje moba,skrolanje tipke za pojačavanje.

E,sad jedno pitanje za znalce,koju liniju koda treba promjeniti u build.propu da telefon ne zvoni samo jedanput u pozivu,to mi se događa na ovom RC3-CM-u,kad stavim od benrua build.prop,zvoni konstantno,a na njegovom originalnom samo jedanput,jel zna tko u čemu je kvaka sa tim build.propom
Jel se još nekome to dešava-recimo na melodiji terible twos,tak se nekak zove.Jedanput zazvoni i to je to.
Staro 01.06.2012., 01:39   #3381
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Citiraj:
Autor goranszd Pregled postova
fundowsky 3.0 , originalni yoigo 2.3.6 rom
Kaže fundowsky da je švaba najbolji od oficijale
Staro 01.06.2012., 10:24   #3382
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
E,sad jedno pitanje za znalce,koju liniju koda treba promjeniti u build.propu da telefon ne zvoni samo jedanput u pozivu,to mi se događa na ovom RC3-CM-u,kad stavim od benrua build.prop,zvoni konstantno,a na njegovom originalnom samo jedanput,jel zna tko u čemu je kvaka sa tim build.propom
Jel se još nekome to dešava-recimo na melodiji terible twos,tak se nekak zove.Jedanput zazvoni i to je to.
Poisonov RC3? Ako je taj, evo jutros stavio friški RC3 (nisam nikakve postavke stigao dirati) i u paru s tom melodijom zvoni u beskonačno. Nisam primjetio da je ovaj rom imao takvih problema u prošlim verzijama.
Staro 01.06.2012., 11:03   #3383
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Poisonov RC3? Ako je taj, evo jutros stavio friški RC3 (nisam nikakve postavke stigao dirati) i u paru s tom melodijom zvoni u beskonačno. Nisam primjetio da je ovaj rom imao takvih problema u prošlim verzijama.
meni samo jedanput odzvoni i šuti,nevjerojatno

Edit:
Sad sam obrisao liniju iz build.propa-ro.telephony.call_ring.delay=0,i zvoni beskonačno,za što je to linija,jel smeta što sam ju obrisao
Hvala na pomoći!!!
Staro 01.06.2012., 16:25   #3384
goranszd
Registered User
Moj komp

goranszd's Avatar

Citiraj:
Kaže fundowsky da je švaba najbolji od oficijale
isprobao sam ona dva i yoigo i švabu, meni jednaki, al sam stavio yoigo bio jer me živcira kod švabe u postavkama ono NFC a ja ga nemam... bte. sad sam vec mjesec dana na fundowsky 3.0
Staro 01.06.2012., 19:11   #3385
tadeii
Registered User

Datum registracije: Oct 2011
meni je supercharger skripta stalno na 75% vjerovatno nisam nešto dobro napravio, zanima me kako da sve poništim i da napravnim ponovno jer ne znam gdje je zapelo, pa vas molim pomoć...
tadeii je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2012., 08:31   #3386
maxtormaster
Registered User

Datum registracije: Jan 2012
narode di se nalaze wallpaperi na mobitelu tj di su slike da ih skinem u komp ? koja je destinacija?
maxtormaster je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2012., 10:32   #3387
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor maxtormaster Pregled postova
narode di se nalaze wallpaperi na mobitelu tj di su slike da ih skinem u komp ? koja je destinacija?
/system/app/*wallpaper*.apk. Ima više wallpaper.apkova pa pronjuškaj. Otvoriš .apk u Winraru i iščupaš jpg/png-ove. Nekih ima (mislim) i u framework-res.apku... To su samo sistemski wallpaperi.
Staro 02.06.2012., 12:11   #3388
tincha95
Registered User

Datum registracije: Jan 2012
ovak jedno pitanje....
nisam ga rootao ni stavljao custom rom vec duze vrijeme...

pa ako moze odgovor na pitanjca... zasto nemogu rootat 2.3.6 officialni yoigo rom sam onim root folderom sa prve strane?
kako po redu moraju ici koraci za stavljat custom rom!?

zahvaljujem!

P.S jer sam probao po onim koracima sa prve strane i nejde bas... a znao sam rootat i custom romat mob al velim nisam to dugo radio pa sam zaboravio vise!

EDIT: 1.dajte cim prije pomozite da si rootam ovaj 2.3.6 jer si nemogu inace preko titanium backupa vratit podatke a hitni su mi i jako potrebni :SS
2.kak se stavlja vendor od 2.3.6? (skinuo sam onaj germany ) vidim da je tu folder vendor al kak da ga stavim na sd da se i on instalira??

Zadnje izmijenjeno od: tincha95. 02.06.2012. u 13:01.
tincha95 je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2012., 21:19   #3389
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Datum registracije: May 2012
Poslao sam ti PM.POZZZ
Gongy je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2012., 22:17   #3390
summus
Premium

summus's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
@tincha95

Nemam pojma o androidu, pa ti samo mogu reći da je u novom Bugu detaljno opisan postupak rootanja i stavljanja Custom ROM-a za ovaj mobitel i sve ti je još prikazano na slikama. Metoda se razlikuje od ove iz prvog posta, a pošto neznam baš puno o androidu neznam koja je metoda bolja i da li će ti ovo uopće pomoći.
summus je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno