|
![]() |
#3151 | ||
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
Citiraj:
Preko Link2SD aplikacije koju dobiješ uz fundowsky rom možeš izbrisati svaku sistemsku aplikaciju pa tako i taj luncher. Što se tiče plastike, samo iznutra poklopca baterije zaljepiš par crta izolir trake i neškripi i mob bude opet čvrst na stisak Citiraj:
![]() |
![]() |
#3152 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2012
|
Hvala ti do neba, zbilja imas volje i strpljenja za pomoći ! Evo ugasen kad je na punjacu prvo pokaze Huawei logo i onda ikonu baterije kako se puni, to bi onda znacilo da je sve na tvornickom ROMu. Nadam se samo da ce Agramservis biti uljudan i popravit ga na garanciju. Hvala ti puno ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3153 |
Banned
Datum registracije: Mar 2012
|
koristim fundowsky 4.0 rom.sve radi više-manje ok uz par trzavica,ali baterija mi jako malo traje,niti 24 sata.ako isključim wifi,apn onda malo više od jednog dana.sa tele stock rom-om mi je trajao mnogo duže. zanima me ima li neki app koji može poboljsati trajanje baterije,i kakva su vasa iskustva u vezi izdrzljivosti baterije sa rom-om fundowsky 4.0 imam jos jedan problem,sa widgetima. postavim neki widget na screen i onda nakon restarta mobitela na mjestu widgeta dobijem poruku,error when loading windows. zna li netko kako da rijesim taj problem? zahvaljujem svima na odgovoru! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3154 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2012
|
Ja moram bit potpuno iskren, nije mi nikako jasno kako nitko nije u stanju napraviti custom ROM a da nema bugova, nakon XYZ ljudi koji prijavljuju, zbilja ne razumijem, tunira se tvornicki ROM koji je 99,9% ispravan i bez bugova i onda ga svi ti custom developeri idu napraviti da bude bolji i uvijek naprave gore, em jede bateriju, em mu treba 100 formatiranja, em ne radi neki vrag, em treperi ekran. I to je razlog zasto na svoj Galaxy S 2 nisam nikad stavio na custom ROM i nema sanse da ga ikad stavim, fino stavim original ROM i sa Titaniumom maknem sta mi ne treba i nemam brige. Btw. da ne misle ovdje aktivni developeri da se njihov rad ne cijeni ali ja sam jednostavno odustao od custom ROMova, ovaj Huawei sto mi je krepo je bio na tom savrsenom Fundowsky 3.0 Clean i bio je ok ali opet je jeo bateriju kao lud uz nikakvo koristenje, svako malo Viber pise da jede 12-15% baterije po settingsima dok ga kod mene ili nema ili je na 2%, a uredno se svaki puta izadje iz appa sa back tipkom. Ali ko voli svaki dan instaliravat nesta samo nek izvoli, ja sam pratio na xda jednom mjesec dana i svaki dan nova verzija za Galaxy S 2 i svaki dan 7-8 stranica ljudi kojima ne radi nesta nakon instalacije, pa kad se to popravi, ponovo flashanje, nisam toliki mazohista, ne razumijem se u prepravljanje ROMova ali ne kuzim kako svaki rom mora imat more bugova koji nikad ne prestaju, doslovno ne postoji custom rom koji je potpuno bug free i da radi kako spada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3155 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#3156 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
@SteveO: najveći problem su developeri koji to zapravo nisu. Oni znaju skuhati ROM i u njega ubaciti pokoji patch/skriptu, ali bilo sta ozbiljnije ne mogu rješiti. Isto vrijedi i za kernel makar tu bi mogao biti problem ako Huawei nije izbacio source... Svejedno, nakon par godina na Desireu tek sad vidim zašto xda zajednica propada. Nađe se šačica indijaca klinaca i idu raditi ROMove... Bugtracker ne postoji, naravno. Tužno. Imao sam očekivanja od ovog moba, a sad mi stoji u ladici jer nema rokletog ROMa koji nije lagano moddan stock/CM7. Snađi se druže, jer developeri se osjećaju uvrijeđeni kada prijaviš grešku.
![]() |
![]() |
#3157 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ja sam prešao sa Huawei-a na iPhone 4S i žao mi je ko psu. Mob sam dao curi i sad mi je glupo žicat ga nazad ![]() Huawei sam najduže koristio sa 2 ROM-a - Onaj a.warov Kinez modifikovani 1121(1) i na kraju KANG-ov Cyanogen v003. Cyanogena sam počeo koristiti od kad sam i sam na SMART tarifi jer CM pojede svaki službeni ROM kad se npr. surfa. Šteka sitno, dok je u pravilu kod original ROM-ova to muka (a da ne govorim da se slučajno sluša muzika dok se surfa na 3G-u, nastaje kaos). a.warov ROM mi je držao na 2G po 4-5 dana (nisam imao tada SMART tarifu) i ne sjećam se nekog prevelikog buga da je imao. CM sa stalnim korištenjem mobilnog neta izdrži 2 dana max, mada sam se na kraju igrao sa onim CPU tunerom i komotno dobio još jedan dan jer je imao odlične stvari za štednju energije.
![]() |
#3158 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
ja sam ostao na cyanogenu isto, soundfix i v6 supercharger. ako 3g nije uključen i štedim(čitaj na poslu sam) bude i po 3 4 dana ![]() to je to, ovo je moj stalni rom, sve radi!, bar zasad sve što mi je trebalo dosad, još nisam naišao na nešto da ne štima |
![]() |
![]() |
![]() |
#3159 |
Moderator
|
Taj soundfix je za što ? Za one jake basove ili za slušalicu/mikrofon ? Jer na KANGu jako dobro čujem na slušalicu i oni mene (što je prije bio problem) pa pretpostavljam da je to za pojačani bas rješenje.
![]() |
#3161 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3162 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Generalno, proizvođači sami rade pomutnju i opet se na Androidu dešava ono što se već dugo dešava Linuxu. Nema standarda, svi furaju svoju neku politiku, masa distribucija, masa desktop okruženja. Isto tako i mobiteli sa tim silnim promjenama u softveru. Umjesto da su radilo na boljem iskorištavanju resursa - sve se usmjerilo na razvoj sučelja. Na prste jedne ruke možeš nabrojat one telefone koji imaju pravi vanilla GB ili ICS ROM bez dodatnih gluposti. Za ovaj uređaj ne možeš ni očekivat da će se napravit neke genijalne stvari. Hardverski je zaostao, prodaje se u zemljama u koje baš i nisu aktivne u developingu, jedino što ga čini zanimljivim je cijena. Sreća u nesreći je što je stock ROM sam po sebi još u početku i prilično brz ako ga se ne zakrči svačime. Kada staviš recimo Supercharger skriptu, dodaš podršku za podizanje skripti na startu (init.d), središ si Link2SD za memoriju dobiješ prilično upotrebljiv telefon. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3163 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
to je soudfix za tihu slušalicu, meni je bila nebitna, jer sam čuo i tak i tak, ali evo sad je s fixom ista kao i na stock romu. druge bugove nisam pronašao. sve radi, prepun aplikacija, mjesec dana i dalje sve leti, samo treba dobro podesiti v6. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3164 |
Moderator
|
Ma pod bas sam mislio pojačani zvuk zvonjave na mobitelu. Malo ga krči jače nego ROM-ovi temeljeni na Huawei stock ROM-u. ![]()
![]() |
#3166 | |
Registered User
|
Citiraj:
nemoj shvatit kao osobno, ako tebi radi super onda odlično, al meni nijedan nije bio ni blizu fundowskom 3.0 ili originalnom 2.3.6 s update 200 driver ![]()
![]() |
![]() |
#3167 |
Moderator
|
Ja sam u pravilu na KANGa stavio samo google apps. Supercharger sam okinuo iz ROM-a i to je to. Napravi se backup dok je sve friško i kasnije nema brige ako se išta dogodi, sve je spremno za rad u 5 minuta. Dok nisam imao SMART tarifu na Telcu, bili su mi ok original ROM-ovi. Sa SMART tarifom samo Cyanogen.
![]() |
#3168 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3169 |
Banned
|
pa j*** te,nitko da odgovori na moj upit. svi su kao nešto stručnjaci,a stalno vrte istu temu već 100 i nesto stranica. 100-tinu i prvi put kako se instalira custom rom. nemojte ni pokusavati,jer su svi puni nekih bugova,ili nedorađeni,potrebni fix-evi. kupite si galaxy s3. ovo postaje dosadno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3170 |
Moderator
|
Pričaš gluposti. Sve je već odgovoreno i zato i topik ima 100 stranica kad Vam se neda srčat. Nemoj stavljati appove koje imaju widgete na SD karticu i neće ti se gasiti. Imao sam 10ak ROMova i uvijek imam 3-4 ekrana puna widgeta i niti sa jednim nisam imao problem taj tvoj. Niti jedna aplikacija ti neće poboljšati bateriju. Imaš app CPU tuner, snizi taktove CPU-a, stavi ga na 2G, ugasi data promet i wireless preko noći. Napravi si profile po vremenu i stanju i bok. Ili se vrati na original ROM koji se uspori kako ga napuniš i kako mu ca smanjuje memorije dok ga koristiš duže bez reboota Custom ROM-ova ima koji rade odlično i pouzdano. I brže !
![]() |
#3171 | |
Registered User
|
Citiraj:
Daj nabroji te bugove,nema tog androida koji se ne zblesira,i traži svaki povremeno restart.Meni cyan šljaka kao lud,i hvala bogu na onom fixu za slušalicu. ![]() Sa widgetima isto nikad problema,čak su mi i linkani na sd sa link2sd. Jel bi ovo šljakalo na našem mobu? Ko se kuži neka malo pogleda link: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1621808 Zadnje izmijenjeno od: dulesbj. 03.05.2012. u 23:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3173 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3174 | |
Banned
|
Citiraj:
i daj molim te reci mi kakva je svrha mijenjati svako malo rom-ove? odaberes neki koji ti odgovara i trebao bi biti zadovoljan sa tim,a tamo hrpa nedorađenog materijala.hvala na savjetu,ali nemoj pisat da neko govori gluposti. Zadnje izmijenjeno od: mark11. 04.05.2012. u 11:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3175 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Uvatija si se fundowskog 4.0 i sad pises proti svih drugih romova! Ako imas kakvih pitanja oko roma pitaj, ali nemoj vridat zato sta neko nije naisa na problem koji se tebi manifestira (mislim na drugim romovima). Mora bit da bi svi tribali imat taj rom jer je tebi najbolji? Ako nisi primjetija ljudi na forumu pokusavaju pomoc jedni drugima, a niko nije reka da sve zna i da moze svaki problem rijesit. PS Neznam koji je launcher na fundowsko 4.0, ali mozes probat s nekim drugim pa vidi jeli radi (Launcher pro, Zeam, ADW...). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3176 | |
Moderator
|
Citiraj:
Pazi, znao sam imati ROM koji nije radio niti jedan problem. Pa sam stavio neki drugi, treći, peti itd. I kasnije sam se odlučio vratiti nazad, a makar sam uvijek pazio da bude sve tip top kod čišćenja prije stavljanja tog prvotnog ROM-a prije, nemali broj puta se znalo dogoditi da jednostavno čista instalacije nije radila kako treba. Sitnice poput ovih što se tebi dešavaju, a 100% si siguran da je to prije šljakalo kako treba. Pa počistiš opet, staviš opet ROM i odjednom sve radi kako spada. Događalo mi se to sa original Huawei ROM-ovima, kao i Cyanogenom. Treba se počistiti sve - wipe data i cache, format system i boot, format dalvik te pobrisati određene foldere sa SD kartice (Android, Android secure i sl.). Mobitel sam nabavio dok još nije bilo pol ovih ROM-ova i naravno da kad sam vidio da ga CM ubrza 10x, da sam jedva čekao finalnu verziju dok se nije riješila slušalica (što su neki tvrdili da je riješeno prije pa se moralo probati osobno). Pa probaš Rusa jer kažu da ima notifikacije i slično. Lagano sad kad se zna da ima 2-3 ROM-a koja su odlična pa sad malo isprobavati. I kad ima 100 stranica o tome. Dobro ti je netko preporučio, probaj drugi Launcher. Probaj drugi ROM. Probaj reinstall trenutnog ROM-a ponovno, s time da počistiš ama baš sve. Tako da od toga da pizdiš nemaš koristi. Niti da drugima govoriš da su "eksperti" jer tebi nitko ne želi pomoći. I onda pljuvati još po custom ROM-ovima i kome sve ne. Da nema custom ROM-ova, i dalje bi velika većina nas bila na 2.3.3 verziji koja, kad se imalo napuni mobitel ili ga se ne restarta svaki dan, uguši. OK, custom ROM ima problem. Ali kad si jedini sa tim problemom na istom ROM-u, a ostalih 10 nema, koji zaključak izvaditi ? I to relativno jednostavan problem koji bi trebao svatko moć reproducirati kod sebe, ako je doista do ROM-a. Na kraju krajeva, imaš mogućnost vratiti se na original TELE2 ROM. Iskoristi je ako nemaš druge opcije.
![]() |
![]() |
#3177 |
Registered User
|
Ovo si odlično sročio,da je bolje ne bi valjalo-slažem se sa tobom u potpunosti. Najbolji rom je 2.3.3,vrati se na njega,nemoj ga rootati,i super,boljeg nema,ili si kupi kako si napisao galaksiju s3-he,he ![]() čudo da rom bolje radi na mobu sa gigom memorije,nego sa 170mb,baš me čudi kako to može biti,i sa 17-ero jezgrenim procesorom. Zadnje izmijenjeno od: nino. 04.05.2012. u 15:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3178 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#3179 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3180 | |
Banned
|
Citiraj:
To sto si ti nabrojia,to vec i ptice na grani znaju,ništa nova. Ja sam problem rjesia,ali sigurno ne zahvaljujuci tebi,stoga hvala na nicemu novom. vidim kako ti pratis postove kad govoris kako samo ja imam problem sa rom-om. procitao sam dosta na ovom forumu,i svaka cast,vidim da ima jako dosta ljudi koji su pristojni i žele pomoci,ali ima i onih bezobraznih. A sto se tice pljuvanja za koje me prozivas,opet ti ponavljam da samo iznosim svoje misljenje,na koje imam pravo kao i ti.to sto ti sve uzimas k srcu i slabih si zivaca nije moj problem. ali evo ne moras se vise muciti oko mojih problema,ni pomagati savjetima. mislim da si sve rekao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|