|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
(riješeno) Gigabyte G31M-S2L CPU fan speed problem
Imam Gigabyte G31M-S2L ploču sa C2D E6300 i stock coolerom. Problem je što svako malo kada se procesor optereti 20% ili više odnosno i na svako povremeno malo veće opterečenje procesora koje traje par sekundi CPU ventilator se počinje čujno ubrzavati što iritira nakon nekog vremena. U BIOS-u uključeni C1E, EIST i Thermal Monitor 2. Očekivao bih da se ventilator ubrzava prema porastu temperature a ne prema povremenim opterečenjima procesora. SpeedFan ne pomaže. Da li se netko susreo sa sličnim problemom? Pretpostavljam da je jedino rješenje staviti nešto poput Zalmanovog Fan Mate-a? Zadnje izmijenjeno od: slack. 30.03.2012. u 17:59. Razlog: Riješen problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
ex zmaster76
Datum registracije: Dec 2007
|
provjeri dal je cooler lijepo sjeo na proc i mozda da promjenis termalni pastu Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: bamuja. 31.03.2012. u 13:07. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
![]() Valjda sam bio previše siguran da je sve unutar kučišta ispravno posloženo. U pravu si. Provjerom sam ustanovio da mi jedan push-pin od cooler-a nije bio dobro pričvršćen za ploču što je kada pogledam unatrag osim problema sa ventilatorom zadavalo i druge probleme (S3). Što se tiče paste, AS5 se drži solidno ali sam je ipak još malo stavio. Napokon sve radi kako spada i uši su mi pošteđene nepotrebne buke. ![]() Zahvaljujem se na savjetu, hvala puno. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|