|
![]() |
#2701 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
Svida mi se sto su fotografije vecih dimenzija bez nepotrebnih watermarkova i sl. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2703 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Baš zbog toga sam i uzeo tu soluciju za website. To je scaler website, odnosno prilagođava se rezoluciji ekrana od korisnika. Tako da je su slike jednako gledljive na monitoru od laptopa i na 27" monitoru. I sve fotografije su HD, što je veoma lijepo za prezentiranje. Jedini nedostatak je možda mala tromost na sporijim vezama, ali na 4mbita pa nadalje nebi trebalo biti nikakvih problema...
![]() |
![]() |
#2704 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
Kod pregledavanja fotki bilo bi dobro da se sljedeca fotka loada u pozadini. Ovak se stjece dojam previse loading screena. I ak moze jedna ostrija kritika - imam dojam da ti dosta oscilira kvaliteta radova. Neke fotke su wow, neke meh. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2707 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Slučajno sam naletio na seriju portreta iz Mongolije pa da podijelim http://fstoppers.com/pics-gods-and-b...-from-mongolia
![]() |
#2708 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
već nekih 2 tjedna stalno fotografiram timelapse osijeka....e sad zapao sam na jednoj sceni jel je snimljena točno kako sam i zamislio ali bilo je užasno puno vjetra i od recimo 16 sekundi videa na 4 mjesta zgrada kao da malo poskoči,...koristim photoshop cs5 za obradu fotki,...lightroom za obradu i spajanje timelapse u video,...i premiere cs5 za zadnje editiranje videa,....dali postoji neki program ili plugin za lightroom pomoću kojeg bih mogao riješiti taj flickering( nisam siguran da se tak zove problem točno..) hvala... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2709 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
"If everything seems under control, you're just not going fast enough." - Mario Andretti Zadnje izmijenjeno od: jopis. 04.03.2012. u 14:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2710 |
The mighty pirate
|
Upregni photoshop i iskoristi ruler tool da ih poravnaš kak spada. Zadnje dvije bi mogao i okrenuti za 90 ![]() Stavi fotke po horizontali, ovak previše mjesta zauzimaju na forumu, samo backspace prije svakog koda.
![]() |
#2711 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Volim fotkat onako kako vidim i da tako bude i na ekranu, ako me razumiješ, prirodne fotke bez ikakvih 'dotjeravanja'.... Ne mogu to više okrenut, fotke su uploadane prije 4 godine...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough." - Mario Andretti Zadnje izmijenjeno od: jopis. 04.03.2012. u 14:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2712 |
The mighty pirate
|
Badava ti onda fotkanje. Fotke ti vise, poravnanje nije dotjerivanje. Iz RAW-a ćeš izvuć sve ono što ti fali. Nema fotografije bez da provedeš sate u Lightroomu da ih dovedeš to savršenosti.
![]() |
#2713 |
gadget freak
|
Fotkam sebi za dušu.... Nemoj me krivo shvatit, hvala na dobronamjernom savjetu, ali tvrdoglav sam po pitanju ikakvog brljavljenja po fotkama sa fotošopom, jer to onda nije ono što sam ja vidio svojim očima i poželio fotkat.... https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...84850048_n.jpg Ovako nešto, meni je to to, ja ne želim 'dotjerivati' tu fotku, to je ono što sam vidio, fotkao, i takvu je želim prikazanu na ekranu, a ne umjetnu, uljepšanu, dotjeranu.... To ti je kao i žene, netko voli napirlitane našminkane fufe, ja volim prirodno lijepe žene ![]()
"If everything seems under control, you're just not going fast enough." - Mario Andretti Zadnje izmijenjeno od: jopis. 04.03.2012. u 14:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2714 |
The mighty pirate
|
Ja pričam o poravnanju, da je horizont = horizont, ravna linija, a ne kosina od 20 stupnjeva, a ti pričaš o svemu osim tome. Ne moraš ti dirati kontrast, svjetlinu, bijeli balans ako nećeš, ali bar poravnaj to da izgleda nečemu. Sigurno nisi vidio da je bina bila nagnuta na lijevu stranu i namjerno nagnuo aparat
![]() |
#2716 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() Hvala na tipu, nemoj se ti odmah ljutit, ja sam ti ovako, neozbiljan ![]()
![]() |
![]() |
#2718 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Svidja mi se ovaj zalazak u Osijeku. Nego, Domagoj, kojim ti programom sredjujes te slike? Vec sam prije primjetio, a mislim cak i pisao da mi nekako previse detalja fali. Kao da ti kompresija ubije totalno kvalitetu ili se to samo meni cini? ![]() PS, fotku stavi na skyscrapercity forum u fototeku ![]()
![]() |
#2719 | |
Banned
|
Citiraj:
:S može biti da internet zeza stvari gdje uplodam....a kad trebam stavit na forum fotku samo napravim u image resizer smanjenu fotku i kraj ^^ može biti da je zato... da tako je 13. kat ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: d0magoj_OS. 04.03.2012. u 19:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2720 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Vjerojatno je onda do ovog programa u kojem smanjis slike. Tako i ja napravim određene korekcije u PS-u, spremim u kvaliteti 12 i da bi stavio na fotozine koji dozvoljava max 300 kb, sliku otvorim u Irfanviewu i samo je spremim. Tako slika teska 1.2 MB padne na 250 kb ![]() Ugl. bude OK, ali nekad se detalji izgube skroz do neprepoznatljivosti. Svakako probaj s Irfanviewom.
![]() |
#2722 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
![]() |
#2723 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
A o kvaliteti fotografija, mislim da je to na subjektivnoj bazi. Nekim ljudima je arhitektura wow, a modna meh, pa tako i onda u tim područjima oscilira zadovoljstvo. Stavio sam samo neke radove online, a većina ih je primila do sad dobre kritike.
![]() |
![]() |
#2724 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Mislim da ti ne gine rucno trazenje fotki koje odsupaju i ravnjanje u PSu. Otvoris fino u infranu jpege i deri dok ne nades. http://forum.timescapes.org/phpBB3/v...php?f=8&t=3359 vidi tu mozda ima sta pametnog, nije mi se dalo citat. I sretno sa sklapanjem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2725 |
Banned
|
http://www.youtube.com/watch?v=XmkiX...ature=youtu.be evo neka test rana faza polugotovog timelapse na kojem radim...čisto spojio iz dosade da vidim kako otprilike izgleda i gdje stojim ![]() ![]() najgore mi dolazi sad fotkanje zvijezda i panorama od 5 ujutro do 4 5 popodne...pa se nagovaram još na to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2726 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2727 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
@domagoj_os: Meni se baš sviđa timelapse. Jest malo grublji ali s obzirom da je rana faza, to je očekivano. Stvarno svaka čast! Btw, one dvije "zvijezde" u zadnjem dijelu filma su Jupiter (višlja) i Venera (niža) ![]()
![]() |
#2729 |
Banned
|
ma moram hrpu stvari još editirati i obraditi ![]() recimo na onoj zadnoj sceni prijelaz iz oblaka u noćni time lapse...moraš imati prijelaz takav jel nemoguće je da snimiš sad sve to s istim postavkama :S |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|