|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2012
|
Spajanje laptopa na monitor i TV
Planiram povezati laptop na: 1. Kucni monitor - Dell U2412 (DVI, VGA, DP)...za surfanje i malo 2D autocad 2. Televizor - Panasonic (3×HDMI)...za gledanje filmova Zanima me kakav model laptopa moram zbog prikljucaka traziti? Mislio sam TV spojiti HDMI kabelom, a monitor DP kabelom. Vidim da su modeli koji imaju DisplayPort jako skupi, uglavnom top modeli od Della, HP-a i Toshibe. Jel postoji jos neka opcija, buduci da ne zelim spajat monitor preko VGA ulaza? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
Zar nitko nema spojen laptop na vanjski monitor i tv?! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
ima, ali ne na obje stvari istovremeno (ako, kao što si rekao, ne želiš koristiti VGA) ako ti nije velik problem "prešaltati" u lap priključak onoga koji ti u tom trenutku treba, ne vidim razloga zašto si komplicirati život (ili prazniti novčanik) dock je druga opcija
[ASUS ZenBook UX303UA - i7-6500U, 8GB RAM, Intel HD Graphics 520] What man is a man that doesn't make the world better Zadnje izmijenjeno od: daxxx88. 09.02.2012. u 18:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
I modeli, koji imaju displayport, obično imaju samo to i vga. Nisu baš uobičajeni laptopi sa oba izlaza (dp i hdmi). Pitanje je koliko misliš love dati za takvu egzibiciju. Ako baš mora bit laptop, onda uzmeš neki normalan + docking station. Tako ja imam spojen lap, na poslu, na sve živo, a ima hdmi, dvi, vga i displayport. Monitor mi je spojen na dvi, a projektor na hdmi. Naravno, samo kad testiram nešto. Lap+Dock je kombinacija iako bi ja, na tvom mjestu, kupio običan pc i riješio problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Ako sam dobro shvatio...ti kupujes laptop i njega mislis spojiti... Znaci ako je tako, onda jednostavno kupis laptop koji ima na sebi HDMI izlaz... i ljepo tv običnim hdmi kablom onda a monitor spajas ako nema hdmi nekim dvi-hdmi adapterom Mozda je moguce da oboje rade istovremeno ako laptop ima VGA + HDMI :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Kupujem laptop a ne stolno računalo (iz drugih razloga), ideja je da spojim laptop sa DP kabelom na monitor (na stolu, kratki kabel) a sa HDMI kabelom na TV (kabel od 15m). Radio bi na laptopu sa vanjskim monitorom, a navecer da mogu pogledat film na TV-u. Dakle, ne bi istovremeno pustao sliku na tv i vanjski monitor. Koliko vidim dell xps-ovi imaju dp i hdmi izlaz, samo me zanimalo da li postoji neka jeftinija opcija. S obzirom da mi je budget do 7500kn mozda bi cak bolje opcija bila jeftiniji lap + docking station (1500kn). ....edit Pronasao sam u sv http://www.svijet-medija.hr/p/XPS-L5...VGA540W/34852/ ima hdmi + mini displayport kabel mislim da je to to Zadnje izmijenjeno od: luksij. 10.02.2012. u 12:28. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|