|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Prvo što mi je palo na pamet da bi ja za te pare složio bolju... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Znači i kod vas je bio ![]() Sve OK ali ja sam zinuo kad sam vidio napajanje koje su utrpali u stroj.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Za te novce se može kupit SB svemirski brod ![]() Preskupo. Podsjeća me na vrijeme kad su izašli prvi i7 procovi, samo što nisu bili baš tako papreno skupi. Nemojte mi zamjeriti, al ja samo stavim jaču grafu i to je to, a puno manje novaca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Vrlo dobar test ali fali mi ono najbitnije zasto bi uopce razmislio o takovom setupu, Real world app Rendering speed ![]() Mogli ste skinuti Cinebench (besplatan je) pa makar to probati ako vec nemate neki od komercijalnih 3D paketa ili Blender.
![]() |
#7 |
Moderator
|
Pa ono i jest SB space ship. Unutra je SB-E. Konfa je odlična samo što ima poddimenzioniran grafički podsustav. A vezano za cifru, uzmi sve te komponente i doći ćeš blizu te cijene, možda koju tisuću manje. A MSAN ionako ima dosta visoke cijene. Također reci mi koliko je koštao LGA1366 Core i7 Gulftown kada je stigao?
![]() |
#8 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
A bogte, 16 000 za pilu u kojoj dobiješ 560 Ti ![]()
![]() |
#9 |
Moderator
|
A jeb ga kad od tih 16k 7,5-8 k ode na ploču + proc, još valjda 2k na napajanje, case je isto 1,5k. Skupi se ![]() A i MSAN nema baš cifre ko protis ![]()
![]() |
#10 |
Super Moderators
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Super Moderators
|
![]() |
#13 | |
Administrator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]() Cinebench nisam testirao jer sam ga provukao u testu i7-3930K procesora prije dva mjeseca, a sada rezultat ne bi bio puno drugačiji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Nema ni za dvije kilovat smisla ![]() Nitko nekaže da to napajanje nije odlično, al je nepotrebno.
![]() |
#15 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() Istina da ja ponekad volim predimenzionirati stvari (pogotovo kada je napajanje u pitanju), ali sudeći po SLI testu koji sam napravio dvije su GTX560 Ti dobrano potegle iz utičnice ![]() E sad, nadodaj umjesto 980X na standardnom taktu, jedan dobro OC-ani 3930K, pa još malo OC-aj grafike i vidjet ćeš da će 750W nekako brzo postati premalo u ekstremnim situacijama ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Ja to gledam malo iz drugog kuta. Recimo da sam korisnik kalibra koji ću otić u trgovinu i kupit si gotovu konfiguraciju, kolika je vjerojatnost da ću dizat taktove i bavit se oc-om? Minimalna. Isto tako, kolika je potreba za OCat to računalo? (opet iz pogleda korisnika koji će otić u trgovinu i uzet gotovu konfiguraciju) No dobro, ako baš inzistiraš, HX1000 je 500kn jeftiniji od Seasonica. Za tih 500kn može se uzet 2Gb kartica, i treba naći još 500 za drugu od 2Gb od kojih će ta konfiguracija puno više profitirat od jednog skupog napajanja. Da se razumijemo, Seasonic je vrhunsko napajanje, i sam imam jednoga, ali ovdje nije potreban. EDIT: Naveo sam tog HXa jer mi je prvi pao napamet, vjerujem da ima i drugih koji bi zadovoljili a da su u tom cjenovnom rangu. AX850 i sl.
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 23.01.2012. u 10:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() Jasno, Seasonic je skup pa mozes ustedjeti na necem jeftinijem a dobrom, no poanta je da bi ti ipak moglo zatrebati 1kW ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Moderator
|
Taj HX nema baš nikakve veze s ovim Seasonicom. To je zastarjelo napajanje. Vezano za dve GTX560Ti i to je po meni slab sustav za onakvu konfu zbog načina korištenja videomemorije u SLI-u. U onu bi konfu fino sjela jedna HD7970 ili GTX580. Citiraj:
DC-TC-QC nema neke IRL razlike.
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pa ne bi bilo loše ni sli 570ke sa nekim 3rd party stock kulerima. znam da nema tu puno razlike, ali eto šta ako kupujem komp i gledam memorijsku propusnost jer mi je bitna za 1fps u cod-u, a imam već 2500/2600... odustanem odmah ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
|
Takav stroj nema veze s gejmingom i suludo ga je kupovat za igranje. Pri tome naravno mislim na sam procesor. Iste rezultate u igrama možeš dobit uz puno jeftinije komponente.
![]() |
#22 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() |
#23 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Administrator
|
Ma naravno da jesam, ali sad sam ponovno "provlacio" zbog veceg takta koji sam ostvario, kao sto i pise u tekstu...nema potrebe sad sve testove ponovno vrtiti i zapunjavat tablicu. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|