|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ima li DVI kakve predosti pred D-SUB?
eto, može li se to primjetit u svakodnevom radu (ne profi korištenje za crtanje i obradu fotografije) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Da. Sve. Ukratko, lijepša, oštrija slika na DVI-u. Pogotovo kod večih rezolucija.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
U slučaju da imaš DVI izlaz na VGA kartici i DVI ulaz na monitoru - da. Ako imaš na jednom dijelu D-SUB - ne. Priliko korisštenja DVI-DVI video linka ili HDMI-HDMI slike je generalno gledano daleko bolja. S druge strane iskustva moja kao trgovca televizorima - ljudi ne raspoznaju panj od vrhunskog ekrana. Tako da ovisi o osobi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Da, ima i takvih, pogotovo se sjećam jedne spodobe koja mi je tvrdila, nakon što sam mu zamjenio DSUB kabel s DVI jer je imao i monitor i karticu s tim konektorima, da mu je slika nekako PREOŠTRA!? Vratim ja natrag DSUB i stvarno, slika mutna u odnosu na DVI ali on je bio sretan. Badava sam ja objašnjavao razliku analogno/digitalno i da piksel iz grafičke kartice "sjeda" točno na piksel na monitoru preko DVI. Njemu je sve bilo ljepše jer je u tom mutnilu od slike imao kvazi-antialiasing. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ukratko - D-SUB (VGA > VGA) je dosta podložan svakakvim utjecajima pa da bi dobio oštru sliku kao preko DVI/HDMI-a (DVI > DVI) trebaš često imati vrlo kvalitetan kabel (čitaj Bandridge 1m=90kn)...kod DVI i HDMI nije bitno jer je slika uvijek najbolja koju možeš dobiti. Imao sam prilike to isprobati i situacija je bila slijedeća: 1) Kabel vulgaris 20kn - slika mutna, slova dosta masna 2) Kabel cca 50kn 2m (normalan VGA kabel koji dolazi sa monitorima) - puno bolje od 1) , za nezahtjevnog korisnika čist ok 3) Bandridge 90kn 1m, oklopljeni, bakar (bar vele) - slika je ista kao preko DVI-a, oštra, fontovi oštri i zaglađni (ne nazubljeni) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2012
|
Sta da radim,imam Philipsov monitor a u trgovini su mi dali D- SUB kabel koji mi neodovara na kucistu od grafe dole na kucistu je ulaz DVI mada je crvene boje a na monitoru krem,bijela ali mislim da to nista neznaci |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Game Collector
Datum registracije: Jun 2010
|
A da probaš zamjenit taj kabel za dvi, možda ti daju ako nisi vec pokido pakiranje.
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Pogledaj još malo bolje po kutiji od monitora, možda se negdje skriva DVI kabel... Tako sam ja jedno 5 minuta mislio da šta ću sad, i onda našao kabel u kutiji... Ne znam baš s kojim monitorom ne bi dobio DVI kabel ako isti ima DVI ulaz... Za prvu pomoć možeš uzet ondaj DVI-VGA konverter (dođe sa skoro svakom grafom u bundleu, vjerojatno imaš neki doma negdje) i spoji monitor sa VGA kablom dok ne nabaviš/kupiš DVI. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2012
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
njub
Datum registracije: Oct 2011
|
ugl uskoro cu kupit monitor novi sa dvi a komp je star 150 tisuca godina ( novi si slazem i kupujem slijedeci mjesec), graficka mi je gf 6200 agp pa me zanima dal u nju mogu spojit taj dvi, vidim da ima utor za to kolko sam skuzio, sad ne znam jel to to jer je to gro stara gpu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
U 99% slučajeva dobiješ kablove sa monitorom, ako ima i DVI i VGA dobiš oba... Osim ako nije neka uber jeftina verzija monitora di se štedi na svemu... Ja sa svojim DELL-om dobio uredno sve... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|