Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > Iskustva s IT trgovinama
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.12.2011., 11:59   #871
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Ako di naprave zamjenu u poslovnici, onda je procedura takva. Inače ako želiš reklamaciju klasičnu, onda možeš praktički i bez ambalaže ali ona reklamacija traje oko 3 tjedna.
Nope, u krivu si. Ako je unutar 7 dana nema nikakvog čekanja reklamacije. Znači odmah ide zamjena za novu komponentu
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2011., 15:16   #872
ShanTech
Banned

Datum registracije: Apr 2011

Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 07.12.2011. u 22:13.
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2011., 00:27   #873
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ja danas kupovao neke usb bedastoce za poklone i jos par stvarcica i cujem da daju gratis filmove nekom kupcu. Pitam dal ima koji za mene a on kaze samo za kupce laptopova i konfiguracija. Ja mu kazem pa kupio sam ja ovdje vec valjda 5 konfiguracija. Ode frajer po robu i vrati se i da mi Linksclub karticu koja daje 5% popusta na sve artikle i sve nacine placanja, osim na R1. Kaze evo poklon od Linksa,
Eto svaka cast Links. Tako treba.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2011., 21:59   #874
ShanTech
Banned

Vikend akcija.

Igra za PC, Heroes of Might & Magic V Collector's Edition - 129kn (redovna cijena 149kn)

nabava.net
Model iz akcije je najjeftiniji u Portio (=Links) - 141,55kn

**************************************************************************************
Tipkovnica + miš LOGITECH MK220 Wireless Desktop - 149kn (redovna cijena 179kn)

nabava.net
Model iz akcije je najjeftiniji u AjTikupi - 141kn

**************************************************************************************
Digitalni fotoaparat OLYMPUS VG-130 - 719kn (redovna cijena 799kn)

nabava.net
Model iz akcije je najjeftiniji u Portio (=Links) - 665,10kn

Akcije
Staro 19.12.2011., 20:17   #875
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Evo da i ja napisem svoja iskustva...

1. Odlucio klokat svog athlona 3000+ i posto nisam mogao u st recem ocu da mi kupi cooler. Zapisem ja njemu sifru proizvoda i on to kupi. Ja sav sretan idem inst. cooler kad ono vidi se da je cooler bio otvoren i falilo je skoro pola bundle-a! Sva sreca pa nije falilo nista za sck 939.

2. Kupio Razer Lachesis, dosao doma, ukopcao ga kad ono kursor ( dok mis stoji mirno na stolu ) se mice sam od sebe! Ja gledam ono WTF? i skinuo druge drivere, novi fw nista ne pomaze. Zovem ih na tel. i opisem problem i pitam mogu li zamjernit za drugi ( zvao par h nakon kupnje ) a oni meni da to nemoze tako nego da moran cekat servis i "otpilu me".
Na kraju poslao mail Vedranu i covjek rekao da ce on to sredit Nakon30ak min zovu me na tel. da dodem po drugi mis.

3. Kupovao ja LCD monitor i odemo ja i stara u Links, udemo u ducan ( nije bilo nikoga ) lik stoji na blagajni, bulji u komp i nista, nije rekao niti "Dobar dan"
Gledamo mi monitore i ja pitam koji bi bio dobar za igranje a on nista, ingnorira nas Na kraju otisli ca kupit na drugo misto. ( nakon ovoga moja stara ih zove "mumije" )

i biser na kraju

4. Prije cca 2 mjeseca kupovao grafu, i dodem ja u links i kazem trebao bih 6850 Toxic, lik kaze moze nema problema i da on meni grafu te me pita koje napajanje imate? Ja odgovaram xfx 550w a on meni, citiram: " aa to Vam je napajanje preslabo, ako nebudete mogli upalit PC nemojte doc i rec da grafa nevalja" Kazem ja ( pravin se lud ) koje bi Vi preporucili, lik gleda, gleda i kaze lc power office 600w za 240kn! Kazem ja njemu, samo grafu hvala. Joj da mi nije bilo hitno za grafu nebi je ni uzeo

Toliko od mene, ima jos sitnica ali neda mi se pisat. Kod njih kupim sitnice do stotinjak kn, ostalo kupujem preko druge firme.

Zadnje izmijenjeno od: QuidZz. 20.12.2011. u 13:21.
QuidZz je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2011., 20:24   #876
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor QuidZz Pregled postova
Evo da i ja napisem svoja iskustva...

1. Odlucio klokat svog athlona 3000+ i posto nisam mogao u st recem ocu da mi kupi cooler. Zapisem ja njemu sifru proizvoda i on to kupi. Ja sav sretan idem inst. cooler kad ono vidi se da je cooler bio otvoren i falilo je skoro pola bundle-a! Sva sreca pa nije falilo nista za sck 939.

2. Kupio Razer Lachesis, dosao doma, ukopcao ga kad ono kursor ( dok mis stoji mirno na stolu ) se mice sam od sebe! Ja gledam ono WTF? i skinuo druge drivere, novi fw nista ne pomaze. Zovem ih na tel. i opisem problem i pitam mogu li zamjernit za drugi ( zvao par h nakon kupnje ) a oni meni da to nemoze tako nego da moran cekat servis i "otpilu me".
Na kraju poslao mail Vedranu i covjek rekao da ce on to sredit Nakon30ak min zovu me na tel. da dodem po drugi mis.

3. Kupovao ja LCD monitor i odemo ja i stara u Links, udemo u ducan ( nije bilo nikoga ) lik stoji na blagajni, bulji u komp i nista, nije rekao niti "Dobar dan"
Gledamo mi monitore i ja pitam koji bi bio dobar za igranje a on nista, ingnorira nas Na kraju otisli ca kupit na drugo misto. ( nakon ovoga moja stara ih zove "mumije" )

i biser na kraju

4. Prije cca 2 mjeseca kupovao grafu, i dodem ja u links i kazem trebao bih 6850 Toxic, lik kaze moze nema problema i da on meni grafu te me pita koje napajanje imate? Ja odgovaram xfx 550w a on meni, citiram: " aa to Vam je napajanje preslabo, ako nebudete mogli upalit PC nemojte doc i rec da grafa nevalja" Kazem ja ( pravin se lud ) koje bi Vi preporucili, lik gleda, gleda i kaze lc power office za 240kn! Kazem ja njemu, samo grafu hvala. Joj da mi nije bilo hitno za grafu nebi je ni uzeo

Toliko od mene, ima jos sitnica ali neda mi se pisat. Kod njih kupim sitnice do stotinjak kn, ostalo kupujem preko druge firme.
Čisto informativno...koja poslovnica?
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2011., 20:25   #877
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Split
Staro 19.12.2011., 21:13   #878
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Zato je polovnica u Vž za svaku pohvalu
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2011., 22:04   #879
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Mi nismo te srice
Staro 24.12.2011., 15:24   #880
fratartucko
Just married!!!!

fratartucko's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
"Badnjak u Linksu"

Pa evo da ih ja pohvalim, naime došao sam kupiti Prestigio tablet, obzirom da je kod njih cijena najpovoljnija. Dočekala me gužva (da ne spominjem da je osim mojeg auta, na "divljaka" bilo sparkirano još 6-7 tutača), ali sam u međuvremenu sa police zgrabio Mass effect 2 za xbox i stao u red. Djelatnik me ljubazno uputio na drugu blagajnu ako ću samo kupiti igru, kad sam mu spomenuo tablet odmah je provjerio da li ga imaju na lageru, naravno imaju ga. I tako pričekam ja pola sata, dođem na red kod drugog djelatnika, koji mi kaže da nema tog tableta. Ispričao se u ime kolege, i dotični kolega se ispričao više puta.

OK izgubio sam bezveze pola sata i zakasnio na ručak, ali ko radi taj i griješi, uostalom ko mi kriv kaj idem na Badnjak nekaj kupovati

Ovo mi je bila valjda dvadeseta kupovina u Linksu, i nipošto posljednja, uvijek ih mogu preporučiti.
fratartucko je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2011., 20:08   #881
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Zato je polovnica u Vž za svaku pohvalu
Apsolutno
Bravo je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2012., 10:29   #882
ShanTech
Banned

Staro 05.01.2012., 12:32   #883
Nacki
Faktor nesreće
Moj komp

Nacki's Avatar

Datum registracije: Nov 2011
Links u Zagrebu mi nikad nije stvarao probleme, dapace, kolko god da je guzva uvijek su ok i nikad nije bilo problema. Malo su skupi, al ono, sta sad.
Nacki je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2012., 10:50   #884
ShanTech
Banned

Vikend akcija.
Kućište COOLERMASTER Elite 343, RC-343-KKN1 - 249kn (redovna cijena 315kn)

nabava.net
Model iz akcije je najjeftiniji u Portio (=Links) - 277,20kn
7970
Staro 10.01.2012., 23:49   #885
skfrik
Premium
Moj komp

skfrik's Avatar

Datum registracije: Aug 2010
Citiraj:
Autor QuidZz Pregled postova
i biser na kraju
Identicno se i meni dogodilo, doduse ne s monitorom
skfrik je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2012., 00:05   #886
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Ja mrzim kad me prodavači ometaju u kupovini...bez uvrede dečki, al doma se napravi domaća zadaća i onda se ide u kupovinu...i po mogućnosti se "skokne" do weba vidjet jel artikl dostupan u poslovnici..al ajde to sam samo ja
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2012., 00:06   #887
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor skfrik Pregled postova
Identicno se i meni dogodilo, doduse ne s monitorom

Mogli bi napisati o kojoj se poslovnici radi Izgleda da varira od poslovnice do poslovnice dosta.

Citiraj:
Autor skyman Pregled postova
Ja mrzim kad me prodavači ometaju u kupovini...bez uvrede dečki, al doma se napravi domaća zadaća i onda se ide u kupovinu...i po mogućnosti se "skokne" do weba vidjet jel artikl dostupan u poslovnici..al ajde to sam samo ja

To si samo ti i jako malo drugih. Teško je svima ugoditi, a mislim da ipak ima više onih kojima treba objasniti, a uostalom lakše je tebi reći da netrebaš pomoć nego 99% ostalih da trebaju.
Staro 11.01.2012., 00:16   #888
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Citiraj:
To si samo ti i jako malo drugih. Teško je svima ugoditi, a mislim da ipak ima više onih kojima treba objasniti, a uostalom lakše je tebi reći da netrebaš pomoć nego 99% ostalih da trebaju.
U ovom sam slučaju mislio na kolege s ovog foruma (naravno da većini treba pomoć), na kojem se btw. mogu nać i zatražit sve korisne i potrebne informacije za kupovinu, tako da...iskreno u životu nisam išao kupit nešto u većoj vrijednosti a da se nisam o tome bar djelomično raspitao prije kupovine...ne branim prodavače, nego čisto kritiziram način kupovine...banut u dućan i ostavit oko 1000 kn za monitor na osnovi savjeta prodavača...
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2012., 13:28   #889
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
U trgovini mi prodavač izbaci ponudu za nešto s cifrom koja taman ulazi u 5 znamenki...i kaže da se vratim sljedeči tjedan kad dođe iz ZGa.

5 sekundi nakon toga meni pogled padne na nešto iza pulta pa pitam jeli imaju drugi model te stvari.
Čovjek kaže da nemaju u trgovini a kako ionako sve uvjek dolazi i ZGa pitam jeli se to može naručiti.
Čovjek kaže da mi ne može napravit naruđbu jer artikal nije u skladištu več u prodavaonic ...Ja gledam u nevjerici i pitam zbog čega oni to ne mogu dostaviti u prodavaonicu.
Čovjek kaže je to artikal ranga 500kn a oni to ne rade za artikle te cifre.
Na kraju savjetuje "ako to želim , najbolje mi je da naručim s njihovog veb shopa pa mi dode doma na vrata"

I tako ja stojim par trenutaka i govorim njemu da mi nije jasno da ču se sljedeči tjedan vratiti i iskeširati puk kur. novaca za nešto a da oni ne žele uz to dostaviti neku sitnicu. A čovjek govori govori kako on tu ne može apdsolutno ništa napraviti jer oni to tako rade.

Onda moja draga njemu ispali "a kako bi bilo da napravite novu ponudu s obje stvari zajedno"

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 11.01.2012. u 14:41. Razlog: par suvišnih slova
Imagine je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2012., 15:31   #890
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Onda moja draga njemu ispali "a kako bi bilo da napravite novu ponudu s obje stvari zajedno"

Lol.
I jeli napravio?
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2012., 19:28   #891
tomov
Premium
Moj komp

tomov's Avatar

Datum registracije: Feb 2011
Citiraj:
Autor ShanTech Pregled postova
Vikend akcija.
Kućište COOLERMASTER Elite 343, RC-343-KKN1 - 249kn (redovna cijena 315kn)

nabava.net
Model iz akcije je najjeftiniji u Portio (=Links) - 277,20kn
7970
Koje napajanje dolazi sa tim kućištem te iz prve ruke kakva je kvaliteta izrade?
tomov je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2012., 19:42   #892
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Pa lijepo ti piše kad klikneš na taj link da nema napajanja.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2012., 01:24   #893
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Danas sam bio u Linsku u Slavonskom Brodu. Strašno sam ispizdio zbog čobanina koji tamo radi. Zove se M.D. (tako mi piše na računu). Ulazim unutra i pitam zašto se niko ne javlja na teleon (zvao sam 4 dana po 30-40 puta svaki od 2 broja koji su navedeni na stranici, i naravno, niko se nije javio). Pitam ga zašto se niko ne javlja, kad on poče onako povišenim tonom meni o tome kako je stalno gužva i nemaju ni on ni kolega vremena da se jave. Ja sam samcijat u radnji, a on mi priča o gužvi koja ga sprječava da se javi na bar jedan od 100+ mojih poziva.

Pitam ga ima li na stanju nešto od Thermalrighta, kad on se pravi lud. Ja pogledam u njega, kad on meni: "Ja nikad nisam čuo za tako nešto, a ako ja nisam čuo za to, onda to ne postoji." (tim riječima)
Nakon 10ak sekundi tišine on nastavlja: "Nije Thermalright nego ThermalLight." Meni opet faca . I tako on nastavlja meni objašnjavati kako sam ja nepismen i kako ne znam pročitati šta zapravo piše.

Naduvano glupo derište. Stvarno mi nije jasno da može biti toliko glup i tako se ponašati... Sav je on pun sebe, našao se tu nešto objašnjavati a nema pojma kakve gluposti valja, i još se propinje na zadnje kad priča. Bezobrazno da ga treba tući.

Zadnje izmijenjeno od: buljo. 16.01.2012. u 17:04.
Milentije je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2012., 03:11   #894
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Milentije Pregled postova
Danas sam bio u Linsku u Slavonskom Brodu. Strašno sam ispizdio zbog čobanina koji tamo radi. Zove se xy (tako mi piše na računu). Ulazim unutra i pitam zašto se niko ne javlja na teleon (zvao sam 4 dana po 30-40 puta svaki od 2 broja koji su navedeni na stranici, i naravno, niko se nije javio). Pitam ga zašto se niko ne javlja, kad on poče onako povišenim tonom meni o tome kako je stalno gužva i nemaju ni on ni kolega vremena da se jave. Ja sam samcijat u radnji, a on mi priča o gužvi koja ga sprječava da se javi na bar jedan od 100+ mojih poziva.

Pitam ga ima li na stanju nešto od Thermalrighta, kad on se pravi lud. Ja pogledam u njega, kad on meni: "Ja nikad nisam čuo za tako nešto, a ako ja nisam čuo za to, onda to ne postoji." (tim riječima)
Nakon 10ak sekundi tišine on nastavlja: "Nije Thermalright nego ThermalLight." Meni opet faca . I tako on nastavlja meni objašnjavati kako sam ja nepismen i kako ne znam pročitati šta zapravo piše.

Naduvano glupo derište. Stvarno mi nije jasno da može biti toliko glup i tako se ponašati... Sav je on pun sebe, našao se tu nešto objašnjavati a nema pojma kakve gluposti valja, i još se propinje na zadnje kad priča. Bezobrazno da ga treba tući.

Za telefon je istina, ali i mogu prosvjedočiti da se stvarno nemaju kad javiti na telefon zbog konstantnog ulaženja nekih djedova i dječice kojima treba nešto objasniti
Inače uvijek ih je bilo dvojica, neznam otkud sad jedan.

Što se tiće tog prodavača, znam ga (kartica sa imenom mi nekako ostala u sječanju) a lik je svaki put bio pristojan pa i komunikativan, makar nije ni trebao biti jer ja nisam informatički nepismen i nisam došao nepripremljen kupiti nešto

Mislim ovo što se tebi dogodilo stvarno nije u redu al trebo si ga malo obrazovati po pitanju coolera

Zadnje izmijenjeno od: buljo. 16.01.2012. u 15:59.
hammer_of_thor je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2012., 12:44   #895
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Ma de, kad je na prvu onako nastupio stvarno nisam imao želju uopšte pričati sa njim. Pokupio sam što mi je trebalo i izašao vani.

Shvatam da imaju gužvu, ali brate mili. Zar je to tolika gužva da se on ne može javiti niti na jedan od 30-40 poziva dnevno koje napravim, i tako 4 dana zaredom. WTF? Za koji qrac onda imaju telefon, i to dva broja?
Staro 14.01.2012., 13:10   #896
Brzi Picek
Premium
Moj komp

Brzi Picek's Avatar

Datum registracije: Nov 2011
Mile... Links ima zakon da se na poslu nesmije "pričati" !

Dakle , nisu se mogli javiti jer moraju raditi , a ne pričati !

Moje iskustvo Linksom je , ajmo reći prolaze, ali im je cijena poprilično UP

Što se tiče reklamacija, nisam imao za sada priliku i to doživjeti, nadam se da i neču, no izgledaju OK
Brzi Picek je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2012., 13:52   #897
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Brzi Picek Pregled postova
Mile... Links ima zakon da se na poslu nesmije "pričati" !

Dakle , nisu se mogli javiti jer moraju raditi , a ne pričati !
Daj molim te ne...
Kaj će im telefon onda u poslovnici? I to dva broja?
Razgovor s potencijalnim kupcem spada pod rad.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2012., 14:04   #898
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Mile jesi provjerio jel radi broj?

Al ak si ih toliko puta zvao, nema izlike. Može bit gužva nekad, al nije sigurno cijeli dan.
Staro 14.01.2012., 18:45   #899
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Citiraj:
Mile jesi provjerio jel radi broj?

Al ak si ih toliko puta zvao, nema izlike. Može bit gužva nekad, al nije sigurno cijeli dan.
Trebao sam stati pred poslovnicu i onda zvati, pa da vidim da li trza na telefon koji zvoni ili kulira.

Doduše, rekao je da ako hoću da mi se odgovori na neko pitanje da pošaljem mail. Na to, kao, odgovaraju. Ali nabijem ga, čemu onda stoje dva telefonska broja na stranici.
Staro 14.01.2012., 19:30   #900
Mr.Ex.President
Torrent freek

Mr.Ex.President's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor Milentije Pregled postova
Danas sam bio u Linsku u Slavonskom Brodu. Strašno sam ispizdio zbog čobanina koji tamo radi...
Ja bi na tvon mistu posla mail; podrska@links.hr.
Šta je previše, previše je, a i da nam je svima mentalitet malo manje "šta ću ja drukat/šta ću ja tužakat/gledan svoj posa" bilo bi nan u globalu bolje.

CPU: AMD Ryzen 5 1600X MHz - cooling: Corsair H100x
MBO: MSI B450 Gaming Plus
RAM: 2x 8 GB DDR4 G.SKILL 3000 MHz (Aegis F4-3000C16D-16GISB)
VGA: Asus GeForce 970 4 GB STRIX
HDD: SSD Kingston 256 GB [KC400] || Toshiba 3 TB [DT01ACA300]
Case: NZXT S340 - Rear exhaust 120mm - 7V
PSU: Corsair RM550X 550W

Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300