|
![]() |
#181 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
@Rista - slažem se |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
CRT LG Flatron 17'' |
![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Registered User
|
Stigao je. Opet sam imao sreće (kao i sa 2209WA). Dobio sam odličan primjerak (Puj! Puj! Da se ne ureknem). Htio sam kupiti u Kodeksu ali nemaju na lageru i rekao KGJ idem zvat Protis (nabavljaju od Megatrenda). Došao mi popodne. I? Revizija A01 :-) Backlight bleeding gotovo nevidljiv; pogotovo na brightnessu od 25 koji ja koristim jer je najčešće dosta mračno u sobi. Nigdje mrtvog, zaglavljenog, tamnog ili svjetlog pixela (tog sam se bojao jer sam baš picajzla). Provjerio sam više puta sa odgovarajućim testerima. Monitor na default postavkama malo vuče na plavu ali to je bilo i kod 2209WA. Nakon konzultacija sa legendarnim 10e s hardforuma monitor sam (uz njegove postavke) još malo dodatno "kalibrirao" (smanjio sam još više plavu). Postavke su: Red:96, Green: 93, Blue 84; Brightness 23 (nekom će ovo možda biti preniska vrijednost ali ja sam najčešće navečer za kompom i dosta je mračno pa mi to odgovara); Contrast: 75 (defaultno)....Monitor se jako malo grije i ne troši puno, posebno na niskim vrijednostima brightnessa koje ja koristim. Monitor ima klasično dobar minimalistički dellov dizajn (malo mi smeta kaj nije skroz crni već ima sivu "traku" po boku i "tjemenu", ali nije upadljivo), vrlo stabilno postolje, vrlo se lako montira (kao i svi novi ultrasharp modeli). Prednosti i mane IPS modela su vidljive i ovdje, ali ja sam recimo na onaj glow navikao a primjećuje se jedino ako u skoro totalnom mraku buljiš onak sastrane u crnu pozadinu. Kutevi gledanja odlični (boje), rezolucija i fizička veličina su taman. Igranje igara sad je još veći gušt. Nisam primjetio nikakve probleme spomenute ranije na ovom topicu. Probao sam svoje simulacije i BF3 i nema nikakvog ghostinga niti ičega sličnog. Izgleda fenomenalno. Input lag je, kao što znate, minimalan (neki su na hardforumu mjerili usporedo s CRT-om i ispalo je da je razlika gotovo neprimjetna). Dakle, kombinacija IPS matrice, niskog input laga, omjera 16:10, veličine i rezolucije, uz povoljnu cijenu čini ovaj monitor - super prilikom. Još ako ubodete A01 reviziju.... Dakle, trk u Protis (ili ko sve nabavlja od megatrenda) po A01! Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 03.11.2011. u 00:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Evo nedavno sam i ja kupio svoj primjerak (A00)... Ozbiljnih primjedbi nemam, jedino što matrica nije potpuno uniformna, boje na lijevoj strani su za nijansu svjetlije nego na desnoj. Vidi se na samo nekim bojama, npr. na boji posta na ovom forumu, lijeva strana je za nijansu svjetlija (ova boja iza teksta). Ali stvarno za nijansu, skoro neprimjetno i treba dobro gledati da bi se razlika primjetila. Na HardForumu je spomenut taj problem od jednog korisnika: http://hardforum.com/showpost.php?p=...postcount=1279 |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Registered User
|
Gnomisa, čestitam na prinovi i dobrom primjerku! ![]() Misliš li da su u Protisa i ostali A01? |
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ono što sam našao se nalazi na hardforumu. Ali mislim da su tamo uspoređivali A02 i A00. Zanimljivo je da se kod nas može kupiti uglavnom A00 i sad eto A01. A02 ni traga. Poboljšanja se uglavnom odnose na bolju uniformnost ekrana, osjetno manji backlight bleeding itd.... Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 03.11.2011. u 09:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Registered User
|
Citiraj:
percepcije se razlikuju čak i ako uzmemo jedan monitor u test... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Registered User
|
evo javio se čovjek koji je dobio A02 i mrtve/zaglavaljene pixele. Tražio zamjenu i opet dobio A02 s zaglavljenim pixelima. Opet tražio zamjenu i dobio A00 bez problema s pixelima :-) Kaže glow je malo primjetniji ali ništa strašno. Čista lutrija kao što rekoh, odn. kao što i Rista reče. |
![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Registered User
|
Po stoti put. Nije fora u reviziji već u lutriji. I oni sa A02 su dobivali s izraženim backlight bleedingom i mrtvim pixelima....a neki s A00 nemaju nikakvih problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
kao što Gnomisa reče, više je stvar lutrije nego revizije.
![]() |
![]() |
#199 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Kod mene se primjeti i to jako. Nije da nisam zadovoljan monitorom, ali mi to probijanje svijetla polako ide na živce, pogotovo u skroz mracnoj sobi (nekako iritira). Evo slika kako je to kod mene .... http://imageshack.us/photo/my-images/847/pb040255.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/585/pb040257.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/832/pb040258.jpg/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Premium
|
Pa to je dijagonalni glow a ne backlight bleeding. Potpuno normalno za svaki IPS bez A-TW polarizatora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Premium
|
Pogledaj ili poslikaj točno iz centra ekrana, ne pod ikakvim kutevima, i sa barem 1m udaljenosti, poželjno i više da se smanji dijagonalni kut i tako glow potpuno nestane. Ako i dalje probija svjetlo u kutevima onda je bleeding. Ako ne, obični glow i ne radi se o defektnom primjerku. Meni se ovako po slikama čini samo kao glow jer se pod baš tim kutem i pojavljuje. Jedino ako je bleeding skriven ispod toga... |
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
meni izgleda ok |
![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Registered User
|
teško je BB uhvatit fotićem ali evo iz ovih se slika vidi da je sve ok....slikano je gotovo u potpunom mraku....koji je brightness? ja sa 25 (na kompu sam navečer u sobi koja je skoro skroz mračna - tako volim) i BB mi je gotovo nevidljiv a IPS glow primjetim jedino ako gledam u totalno crni ekran (što je u praksi praktički nikad) i to ako se pomaknem u stranu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Premium
|
Ako išta, moguće da je mali bleeding u donjem desnom kutu, ostali su savim u redu. Možda čak ni to. Zapravo je vrlo jednostavno. Ukoliko probijanje osvjetljenja nestaje kada se gleda paralelno na taj dio ekrana, znači ne centar nego pomaknuti glavu na taj kut, onda je samo tipični glow. |
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Premium
|
Onda se radi samo o tipičnom glowu i zapravo si dobio dobar primjerak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Evo sam ja danas uplatio Della preko protisa trebao bi doći u utorak... nadam e da će sve bit ok... jel sam sa 20" delom prije 3 godine imao problema vratio sam ih 2 i na kraju uzeo HP LP2065 s kojim sam pre zadovoljan al od sada će mi 2065 bit za posal a ovaj dell za filmove i igrice... tako se nadam da ga neću morat vračati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|