Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > Telemach
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.10.2011., 11:11   #2881
azure
Registered User

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor bruno_x Pregled postova
ma to mi je jasno cijena-telefon uopce ne koristim tako da kad bi mogao telefon nebi ni uzimao.
ali me zanima brzina interneta pucanje veze i tako to
jer na t-com-u sam vec 5 god i nikad nije bilo problema znaci nikakvih problema i brzina je od prvog dana 4mbita
a sad da predem na optimu i potpisem ugovor na dvije godine i dobijem probleme to mi se ne nikako ne isplati
Koliko znam Optima ako imaš učestale probleme daje raskid bez naknade stoga nije problem ako se i dogode poteškoće. Gledajući sve operatere svi oni imaju otprilike isti broj kvarova i problema u odnosu na broj korisnika.
azure je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2011., 11:26   #2882
azure
Registered User

Citiraj:
Autor rockstar16 Pregled postova
Evo konačno i kod mene stigla optima. Bila teta danas i nudila baš taj O2 surf paket za 169kn.
E sad mene zanima dali ja ako pređem na optimu moram i dalje plaćat pretplatu onih 60kn (s pdvom 73) tcomu?
Ona tvrdi da ne da je to sve uračunato u onih 169 a ja znam da je to nekad bilo, da ako si otišao drugom operateru morao si i dalje plaćat tcomu.
O2 surf ako uzmeš nemaš dalje ništa sa HT-om.
Staro 27.10.2011., 12:40   #2883
tskarda
Premium
Moj komp

tskarda's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
teta ima pravo, kada pređeš na optimu, t-comu ne plaćaš apsolutno ništa.
tskarda je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2011., 14:04   #2884
bruno_x
Premium
Moj komp

bruno_x's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
a evo ja cekam ugovor za o2. pa cemo vidit vidit sta u ugovoru pise.....
ako mi se nesto ne bude svidalo ostajem na t-com-u.
jer sa njima nisam potpisao novi ugovor kad je stari istekao. kupio sam modem o svom trosku kad se stari modem pokvario.
ko zna mozda se uspijem sta dogovorit sa tetom iz optime

Zadnje izmijenjeno od: bruno_x. 27.10.2011. u 20:39.
bruno_x je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2011., 17:47   #2885
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Nema vise placanja t-comu. SAd dobivas samo jedan racun i to ti je to
vga killer je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2011., 23:43   #2886
tskarda
Premium
Moj komp

tskarda's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor bruno_x Pregled postova
a evo ja cekam ugovor za o2. pa cemo vidit vidit sta u ugovoru pise.....
ako mi se nesto ne bude svidalo ostajem na t-com-u.
jer sa njima nisam potpisao novi ugovor kad je stari istekao. kupio sam modem o svom trosku kad se stari modem pokvario.
ko zna mozda se uspijem sta dogovorit sa tetom iz optime
Ako želiš ugovor, mogu ti ga ja mailat.
tskarda je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2011., 14:53   #2887
santos
Premium
Moj komp

santos's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
ima mozda ko kakve inside informacije kaj bi t-com mogao nudit za produljenje ugovora sad za bozic? ak bude neko sranje, razmisljam o prelasku na neki o2 ili o3 paket, jer razlika u cijeni za flat 4mbita + dsl je oko 100 kn.

znaci ne puca na optimi previse veza za dsl?
santos je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2011., 15:23   #2888
panda505
(╯°□°)╯︵ ┻━┻

panda505's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Na jetru mi idu i oni i njihovo pucanje veze i veza dok je spora u pm!

Sad mi je nešto operater namljeo da me stavio na signal direkt iz centrale bla bla bla bla bla

još ću morat do centrale da se žalim -.-

I'm only here to see how the story unfolds. Any self-respecting leading man would do the same.

panda505 je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2011., 11:02   #2889
ojpi
Premium
Moj komp

ojpi's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor santos Pregled postova
ima mozda ko kakve inside informacije kaj bi t-com mogao nudit za produljenje ugovora sad za bozic? ak bude neko sranje, razmisljam o prelasku na neki o2 ili o3 paket, jer razlika u cijeni za flat 4mbita + dsl je oko 100 kn.

znaci ne puca na optimi previse veza za dsl?
Pucanje veze ti ovisi lokalno o tvojoj parici, ne puca veza generalno kod svih. Ja im jedino zamjeram usporavanje veze nekad u večernjim satima na području vž-a, ostalo je sve više nego ok. Korisnik sam već 4 i pol godine. O t-comu ni ne razmišljam jer na optimi imam 8mbita koje plaćam 149kn, a kod t-coma bi 10mbita platil 259kn.
ojpi je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2011., 23:05   #2890
-_Bad$ector_-
Premium
Moj komp

-_Bad$ector_-'s Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Jesmo susjed i ja jedini kojima je ping u igrama odjedanput skočio sa 50-60 na 120-130? Stvarno ću morati ići radit haos u optimu, nikako nisam zadovoljan njihovom uslugom, ali eto nije da imam neke opcije...

Pucanje veze sam riješio promjenom modema, imao sam ono najveće sranje od huaweia s kojim mi je veza pucala svakih sat vremena, nabavio dlinkov router i sad je to u redu...
Ping je bio jedno vrijeme ok(iako uvijek imam najveći ping na serveru u odnosu na T-comovce i ostale providere), ali sad je skroz popizdio..

E da, zvali smo službu za korisnike i dobili odgovor da je ping od cca. 120 sasvim normalan.

Šta reći, kakvu posluku porati..pali smo u depresiju obojica kad smo čuli odgovor i nadamo se boljem

Zadnje izmijenjeno od: -_Bad$ector_-. 07.11.2011. u 23:16.
-_Bad$ector_- je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2011., 00:50   #2891
borisko
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor panda505 Pregled postova
Na jetru mi idu i oni i njihovo pucanje veze i veza dok je spora u pm!

Sad mi je nešto operater namljeo da me stavio na signal direkt iz centrale bla bla bla bla bla

još ću morat do centrale da se žalim -.-

kakve krafne valjaju korisnicima, to je prestrašno. stavio te na signal "direkt iz centrale"? a iz čega inače ide, iz kirgistana?
nema takve stvari kao promjene u signal direktno iz centrale.

Imam katastrofalna iskustva s njima. Neki dan sam kod kolege slao veću količinu mailova za newsletter, katastrofa, throttlaju slanje mailova, zabranjuju spajanje na port 25 bilo kojeg drugog mail servera, nakon 20 mailova njihov mail server blokira pošiljatelja....a njihovi frfljavi uplašeni agenti u SZK nemaju POJMA o bilo kakvim zabranama, pa onda provjere sa drugim kolegama, pa počnu trabunjati, itd.
borisko je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2011., 14:46   #2892
azure
Registered User

Citiraj:
Autor borisko Pregled postova
kakve krafne valjaju korisnicima, to je prestrašno. stavio te na signal "direkt iz centrale"? a iz čega inače ide, iz kirgistana?
nema takve stvari kao promjene u signal direktno iz centrale.

Imam katastrofalna iskustva s njima. Neki dan sam kod kolege slao veću količinu mailova za newsletter, katastrofa, throttlaju slanje mailova, zabranjuju spajanje na port 25 bilo kojeg drugog mail servera, nakon 20 mailova njihov mail server blokira pošiljatelja....a njihovi frfljavi uplašeni agenti u SZK nemaju POJMA o bilo kakvim zabranama, pa onda provjere sa drugim kolegama, pa počnu trabunjati, itd.
Spajanje na port 25 drugih mail servera je moguć , samo treba uputiti mail na podrska@optinet.hr ili nazvati službu za korisnike da se omogući.
Na klasični modemski ulaz ili ADSL uslugu moguće je slanje puno više mailova, samo je pitanje koliko konekcija se otvara.
Staro 08.11.2011., 14:51   #2893
azure
Registered User

Citiraj:
Autor -_Bad$ector_- Pregled postova
Jesmo susjed i ja jedini kojima je ping u igrama odjedanput skočio sa 50-60 na 120-130? Stvarno ću morati ići radit haos u optimu, nikako nisam zadovoljan njihovom uslugom, ali eto nije da imam neke opcije...

Pucanje veze sam riješio promjenom modema, imao sam ono najveće sranje od huaweia s kojim mi je veza pucala svakih sat vremena, nabavio dlinkov router i sad je to u redu...
Ping je bio jedno vrijeme ok(iako uvijek imam najveći ping na serveru u odnosu na T-comovce i ostale providere), ali sad je skroz popizdio..

E da, zvali smo službu za korisnike i dobili odgovor da je ping od cca. 120 sasvim normalan.

Šta reći, kakvu posluku porati..pali smo u depresiju obojica kad smo čuli odgovor i nadamo se boljem
Ako u tom trenutku napraviš tracerute , gdje raste vrijednost naglo?
Staro 09.11.2011., 17:21   #2894
matsx
Registered User

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor -_Bad$ector_- Pregled postova

I ja sam imao nakon prelaska na Optimu problema s pingom, ali su to momci rijesili na cemu im zahvaljujem.

Kao sto je kolega iznad mene savjetovao, radi redovno tracert kad uocis problem. On ce ti pokazati gdje taj problem nastaje . Mozes i ovdje paste-ati screenshot pa cemo ti protumaciti.

Kad detektiras gdje steka onda prijavis kvar i neka se oni dalje pobrinu da sve radi.
matsx je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2011., 03:43   #2895
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Jedno pitanje, imam li ja pravo tražit od njih da mi povećaju brzinu na ugovorenih 4096 kbps? Trenutno je oko 20% manja. Gledao sam na nekoj stranici koju bi teoretsku brzinu mogao imati sa svojim DSL linkom i izračunato je preko 20 gbps tako da oni zavrću pipu.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2011., 06:04   #2896
BlackDwarf
BIND SOFT d.o.o.
Moj komp

BlackDwarf's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Ne zavrcu oni. Pogledaj si u routeru/modemu da ti stoji 4Mbps.
HAKOM zavrce... Nazovi optimu i ako imas srece da razgovaras sa osobom koja je upucena u to povecat ce ti profil na 5Mbps i onda ce ti brzina biti normalna.
BlackDwarf je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2011., 14:25   #2897
azure
Registered User

Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Jedno pitanje, imam li ja pravo tražit od njih da mi povećaju brzinu na ugovorenih 4096 kbps? Trenutno je oko 20% manja. Gledao sam na nekoj stranici koju bi teoretsku brzinu mogao imati sa svojim DSL linkom i izračunato je preko 20 gbps tako da oni zavrću pipu.
Nema "zavrtanja pipe" sve ovisi o nekoliko parametara ali u stvarnosti je pitanje udaljenosti i kvalitete parice.
U modemu se mogu očitati parametri parice od centrale do tvog rutera.
Najbitniji parametri koje se gledaju su :
Atenualcija u downloadu ,margina sinkronizacije (što je veća , manje puca veza, ref:15 dB)...
Jesi ih kontaktirao da se malo raspitaš ?
Staro 11.11.2011., 15:02   #2898
Abon
Premium
Moj komp

Abon's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ja imam problem sa pucanjem veze identican ko i iza uskrsa to je trajalo nekih 2-3 tjedna.
Pukne mi veza i nece se spoi modem zblokira se sav, log pokazuje da mi autentifikacija na prolazi da provjerim password koj je isti vec 4 god bice od kad optima postoji onda izbaci jos neke strucne linije koje ne znam sto znace isto vezane za autentifikaciju. moje mišljenje je je do optima autentifikaciskog servera. Odem u opcije ponovo upisem password da se resetiraju postavke i onda mi radi do iduceg pucanja veze.Nekad se spoi al nemože dobit primarni dns.
Ista stvar se događa sa telsyem kojeg imam otpocekta i sa edimax. Dlink 542t nisam imao prilike testirat jer sam ga bacio kad mi se za vrijeme uskrsa ovaj problem pojavio prvi puta pa sam mislio da hardware nevalja.
Inace prije toga su i jedan i drugi modem radili ko sat iako su svi ti modemi na lošem glasu al uglavnom mi se čini da nije do njih.
Modem koj vrti torrent servis sa 50-100 tpc konekcija i ima ping 50-70 u Battlefieldu 3 i ne puca veza danima nije loš modem.
Ja sam na optimi od prvog dana, i moje iskustvo nikad nije bilo problema sa opremom, uvijek je bilo do optime i taj problem se sa vremenom popravi, a sada koliko problemi traju, njihovi uzroci i tehničari koji ih rješavaju nemam pojma znam samo da smo u njihovoj milosti.
Jedno vrijeme sam koristio i siemens s515 koj je isto radio bez problema al on je crko, odradio je svoje njega sam imao odkad postoi t-com adsl, davno prije otpime
Staro 11.11.2011., 21:39   #2899
azure
Registered User

Citiraj:
Autor Abon Pregled postova
Ja imam problem sa pucanjem veze identican ko i iza uskrsa to je trajalo nekih 2-3 tjedna.
Pukne mi veza i nece se spoi modem zblokira se sav, log pokazuje da mi autentifikacija na prolazi da provjerim password koj je isti vec 4 god bice od kad optima postoji onda izbaci jos neke strucne linije koje ne znam sto znace isto vezane za autentifikaciju. moje mišljenje je je do optima autentifikaciskog servera. Odem u opcije ponovo upisem password da se resetiraju postavke i onda mi radi do iduceg pucanja veze.Nekad se spoi al nemože dobit primarni dns.
Ista stvar se događa sa telsyem kojeg imam otpocekta i sa edimax. Dlink 542t nisam imao prilike testirat jer sam ga bacio kad mi se za vrijeme uskrsa ovaj problem pojavio prvi puta pa sam mislio da hardware nevalja.
Inace prije toga su i jedan i drugi modem radili ko sat iako su svi ti modemi na lošem glasu al uglavnom mi se čini da nije do njih.
Modem koj vrti torrent servis sa 50-100 tpc konekcija i ima ping 50-70 u Battlefieldu 3 i ne puca veza danima nije loš modem.
Ja sam na optimi od prvog dana, i moje iskustvo nikad nije bilo problema sa opremom, uvijek je bilo do optime i taj problem se sa vremenom popravi, a sada koliko problemi traju, njihovi uzroci i tehničari koji ih rješavaju nemam pojma znam samo da smo u njihovoj milosti.
Jedno vrijeme sam koristio i siemens s515 koj je isto radio bez problema al on je crko, odradio je svoje njega sam imao odkad postoi t-com adsl, davno prije otpime
Ovo je dijelom i u pravu...ono što si vidio u modemu da autorizacija ne prolazi je u biti loop konekcije kojoj server ne dozvoljava da se spoji.
Razlog tome je što nakon "Terminirane" konekcije (namjerno koristim tu riječ jer je konekcija pukla jer se signal nosioc prekinuo i nije bilo sesije koja bi odspojila modem koristiće protokol) centrala i dalje vidi da je korisničko ime spojeno te nakon kratkog perioda cca 10 min shvaća da je lažnjak i odspaja "viseću konekciju". Modem će se sam spojiti nakon desetak minuta... osim u pojedinim situacijama kada je softverski postavljen limitiran broj pokušaja spajanja u ruteru. ako se to često događa treba se javiti službi da provjere ima li errora na portovima.
Staro 11.11.2011., 22:09   #2900
Abon
Premium
Moj komp

Abon's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ovih par dana izmjenjujem telsey i edimax modeme, nije samo da modem nakon 10 min ne pokusava vise se spoit jer je sofwerski limitirani broj pokušaja nego se toliko zbune da ni hard reset ne uspostavi vezu nego moram nanovo sajvat adsl/wan postavke i napraviti reboot. To su ipak kućni uređaji napravljeni samo da rade nemožeš puno očekivat od njih osim port forwarda bilo kakve napredne opcije zaboravi.
Azure molim te ako možeš pojasnit ovo "ima li errora na portovima" jer namjeravam nazvat službu za korisnike pa da znam o čemu se točno radi ako mi ovi iz podrške počmu mudrovat.
U svakom slucaju hvala na infu sad bar djelomično znam koj se vrag dešava.
Staro 12.11.2011., 00:09   #2901
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
kod mene je jedno 2 mjeseca bilo da se modem nije htio sinkronizirati na adsl nakon pucanja linije, nego sam morao zvat szk da resetiraju liniju. nakon šta sam pred jedno tjedan dana prepodesio modem da koristi adsl2, a ne adsl2+ i od onda nema pucanja linije niti onih situacija da se neće spojiti, ali je signal drastično pao, sa kojih 11-12dB na trenutnih 5-6, ali veza je već tjedan dana stabilna i ne puca. linksys je u pitanju, isti linksys koji već 4 godine uredno radi na optimi i zbog kojega u slučaju bilo kakvih problema optimaši ne žele izać na teren.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2011., 03:35   #2902
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor BlackDwarf Pregled postova
Ne zavrcu oni. Pogledaj si u routeru/modemu da ti stoji 4Mbps.
HAKOM zavrce... Nazovi optimu i ako imas srece da razgovaras sa osobom koja je upucena u to povecat ce ti profil na 5Mbps i onda ce ti brzina biti normalna.
I gledao sam u modemu i ne stoji nego je manje, oko 3.4 Mbps. Ja bi samo ono što mi piše u ugovoru, a kako je to i tehnički moguće barem po onom što sam vidio (parametre od DSL linka iz routera, ispravka oko 20 Mbps, ne Gbps ). Nazvat ću ih ali slutim odjebaus u stilu da je to max koji fizički moguć.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2011., 16:18   #2903
panda505
(╯°□°)╯︵ ┻━┻

panda505's Avatar

idu mi više toliko na živce sa pucanjem veze i smanjenjem brzine da je to nevjerojatno

BRAVO OPTIMA!

Last Result:
Download Speed: 274 kbps (34.3 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 294 kbps (36.8 KB/sec transfer rate)
Latency: 87 ms

Last Result:
Download Speed: 147 kbps (18.4 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 257 kbps (32.1 KB/sec transfer rate)
12. studeni 2011 18:23:42

(to su dvije različite stranice)

I'm only here to see how the story unfolds. Any self-respecting leading man would do the same.

Zadnje izmijenjeno od: panda505. 12.11.2011. u 18:26.
Staro 12.11.2011., 18:34   #2904
BlackDwarf
BIND SOFT d.o.o.
Moj komp

BlackDwarf's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Ja bi samo ono što mi piše u ugovoru
I ako ti se javi jedna zenska koja se predstavlja kao Ivana onda ce ti reci da u ugovoru pise DO i mos se frigat dok se ona javlja.
Po njenom Optima reagira tek kada brzina padne ispod 3.2Mbps...
BlackDwarf je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2011., 00:13   #2905
panda505
(╯°□°)╯︵ ┻━┻

panda505's Avatar

Gotovo, nemam više živaca za njih, za pucanje veze i za njhovu usranu brzinu

nemam ni više namjeru zvati, u ponedeljak prvo idem tamo, ako ne riješe, ima drugih operatera

Staro 13.11.2011., 01:19   #2906
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Neznam bas da ce ti bit vece koristi od odlaska tamo.
Ja bi na Iskonu trebo imat 5, pa rijetko kad imam preko 4.

To ti je lako moguće limit parice, nije rijedak slučaj...a posto su parice HT-ove...
vga killer je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2011., 13:32   #2907
panda505
(╯°□°)╯︵ ┻━┻

panda505's Avatar

Citiraj:
Autor vga killer Pregled postova
Neznam bas da ce ti bit vece koristi od odlaska tamo.
Ja bi na Iskonu trebo imat 5, pa rijetko kad imam preko 4.

To ti je lako moguće limit parice, nije rijedak slučaj...a posto su parice HT-ove...
ma neznam

2 i pol godine je u redu, sad ovo, i to ono užas, trebo bi imat 2Mbps, imam jedva 200 Kbps

stalna prekidanja veze isto, užasno više!

Staro 14.11.2011., 17:20   #2908
azure
Registered User

Čisto da napomenem kako sam načio Optima ima nekakvu generalnu poteškoću sa spajanjem koja se otklanja (pojavila se prije par dana).Može se dogoditi da nekoliko puta se adls uređaj mora gasiti i paliti da se spoji.
@Abon
Ima više uzroka radi kojega dolazi do pucanja veze ali generalno uzrok je ili centrala sa "errorima na portu" koji mogu biti stvarno različitog uzroka te pucanje radi postavki u modemu, modulacije signala, nestabilnosti napona u kući etc...
Ponekad se začudim što sve vidim u modemu i njegovom log-u.
@panda505
Bilo bi dobro da pošalješ mail prema njima sa upitom ili se javiš u SZK...moguće je da je i tebe zahvatila generalna pa čisto pitaj da znaš. ja sam učestale poteškoće sa netom otklonio tako da sam izmjenio instalaciju unutar kuće i postavio svoje parice. E sad teško je reći što će pomoći jer uzroka je jako puno ali ne škodi pitati ih ili provjeriti modem.

Zadnje izmijenjeno od: azure. 14.11.2011. u 17:26.
Staro 14.11.2011., 17:35   #2909
panda505
(╯°□°)╯︵ ┻━┻

panda505's Avatar

Citiraj:
Autor azure Pregled postova
Čisto da napomenem kako sam načio Optima ima nekakvu generalnu poteškoću sa spajanjem koja se otklanja (pojavila se prije par dana).Može se dogoditi da nekoliko puta se adls uređaj mora gasiti i paliti da se spoji.
@Abon
Ima više uzroka radi kojega dolazi do pucanja veze ali generalno uzrok je ili centrala sa "errorima na portu" koji mogu biti stvarno različitog uzroka te pucanje radi postavki u modemu, modulacije signala, nestabilnosti napona u kući etc...
Ponekad se začudim što sve vidim u modemu i njegovom log-u.
@panda505
Bilo bi dobro da pošalješ mail prema njima sa upitom ili se javiš u SZK...moguće je da je i tebe zahvatila generalna pa čisto pitaj da znaš. ja sam učestale poteškoće sa netom otklonio tako da sam izmjenio instalaciju unutar kuće i postavio svoje parice. E sad teško je reći što će pomoći jer uzroka je jako puno ali ne škodi pitati ih ili provjeriti modem.
Da nisam već valjda 555 puta zvao SZK i uvijek njihov uobičajeni bullshit...

Malo je teško izmijenit instalacije u zgradi, jedino u stanu, ali ni u to ne vjerujem baš

Staro 14.11.2011., 18:36   #2910
azure
Registered User

@panda505
poslao sam ti privatnu poruku u nadi da će to riješiti poteškoće
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme