|
![]() |
#1 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
(riješeno) HDD i nevidljivi folderi
Dobio sam od kolege prijenosni disk. Disk je stavljen u ICY BOX kućište i spojen je usb kabelom. (može i externim sata kabelom). Na disku su nekoć bili folderi s raznim podacima, filmovima itd..cirka nekih 300GB Ti folderi su jednostavno nestali, dakle na disku ih nema, no kada se pogleda zauzeće samog diska, piše da je tih 300GB zauzeto. Posumljao sam da ih je netko stavio na hidden, no ne..kada se namjeste postavke da se hidden fileovi i folderi vide..svejedno ih nema. Igrom slučaja sam otišao na My Computer>Desni klik na disk i Properties>Tools>Backup i u samom backupu mi je prikazalo sve foldere koji fale. Uglavnom, skenirao sam disk na greške i ništa nije pomoglo. Fileovi i folderi postoje na tom disku samo se ne vide. Nisu hidden. Ima li tko ideju što se moglo desiti da se ne vide? Probao sam disk spojiti preko USB-a i preko SATA na dva različita računala i ista stvar se uvjek događa. Također sam probao na XP i na Win7 x64.
![]() |
#2 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Problem riješen sa: >CMD attrib -h -r -s /s /d drivename:\*.* Čisto ako netko bude imao isti problem. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Sam's
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Imam isti, tj. sličan problem ali sa USB stickom, znači Koristio sam USB i komp je nešto zaštemao i izvadio sam USB, kad sam ga ponovo koristio podataka nije bilo, kad ga otvorim kao da je prazan a na "properties" i zauzeću prostora pišđe urednbo da zauzima tib svojih 70MB podataka koji su nestali. Ima li spasa, kako da spasim podatke, vazni su za faks a da bude veca ironija sve se to i desilo na faksu(komp na TVZ-u)... ako netko može pomoći ili je imao isti problem pls help ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2011
|
Ako već nisi riješio ... u folder options omogući da se vide zaštićene sistemske datoteke. Na mapama nije moguće isključit skrivanje (zasivljena opcija) ali se sadržaj može iskopirati negdje drugdje pa formatirati stik. Imao prošli tjedan dva takva od kolega s posla. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|