|
![]() |
#331 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Napravio danas 15 litara domaćeg cidera. Lijepo vrije, trebao bi imati oko 4,5% alkohola. Kad otkipi i izbistri se, probat ću ga i ako nije dovoljno sladak staviti mu umjetnog sladila tipa natren ( jer ga kvasci nemogu pojesti) ili slično, a nakon toga flaširati sa 7 grama šećera po litri da dobijem gaziranost. Ima da bude bolji od kupovnog.
![]() |
#332 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Ima tko možda kakvih saznanja hoće se održat Pivkan do kraja ove godine? |
![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Moderator
|
![]() |
#334 | |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Znam da je drugi tako završio jer sam se spremao drugi dan ić na njega, ali je bio otkazan. Sva sreća pa sam na prvog bio stigao. Nadam se da će se održat ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Pio sam Sarajevsko premium i meni je bilo ispodprosjecno. A cijena nije bas zanemariva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Onak,piva ko piva a platil sam ju 20 i kusur kuna ![]() Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Guest
|
Ne znam dal je to bio taj, ali svaki taj pifkan je takva enormna gužvetina da to po kratkom postupku odje i odemo dalje! |
![]() |
![]() |
#339 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Dok ovo pišem kraj mene lijepo bućka 15 litara cidera, a u šupi mi je napokon počela druga fermentacija 45 litara svijetlog piva. Još da mi krene fermentacija 15 litara ječmenog vina neznam gdje bi mi bio kraj. ![]() Sam još da pohvalim Panoramu. Bio je neki dan kod mene u gostima i nije došao praznih ruku nego je donio "Staro Češko Crveno". Odlično pivo.
![]() |
![]() |
#341 | |
Moderator
|
Citiraj:
Ali vjerojatno je pivo napavljeno od kombinacije ječmenih sladova i dodan je Belgian Candy Sugar. Po domaći, karamel šećer u koji se stavlja limunska kiselina. Zbog temperature limunska kiselina reagira sa sirupom i dobivaju se razne nijanse crvene boje. Prilikom vrenja kvasci pojedu jednostavne šećere, a ostanu kompleksni šećeri i crvena boja. Tak bi to trebalo ukratko biti, jer samo o Belgian Candy Sugaru je napisana cijela štorija.
![]() |
![]() |
#343 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Evo pojasnjenja : http://www.pivovara-daruvar.hr/vijesti.php?id=26 Za kupiti ili popiti : http://www.pivovara-daruvar.hr/prodajna-mjesta.html Po mojem skromnom misljenju, trenutno najbolje pivo u 'Rvata. Jedva cekam njihovo zimsko pvo koje je lani bilo iznimno dobro.
![]() |
#344 | ||
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#345 | |
Moderator
|
Citiraj:
Evo gledam cijenik: http://www.vrutak.hr/media/4255/cjenik.pdf Strana 27, kaže Staro Češko zimsko, cijena 3,99 kn. ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 20.10.2011. u 09:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
ako netko treba slada, hmelja, a imam i par kvasaca nek mi se javi do kraja tjedna da posaljem u ponedjeljak. Ja neću moći kuhati do ljeta pa ako nekome treba nek se javi. Cijena nabavna + ppt za pce ekipu. Ima oko 20kg NG slada, aurore i magnuma u rinfuzi + imam 5-6 vrsta hmelja u malim pakiranjima i jedno 4 kvasca. Kasnije ću detaljnije napisati sve kad za kompom budem EDIT: slad: ~25kg NG slad 5kn/kg hmelj ~180g Aurora rinfuza 15kn ~110g Magnum rinfuza 10kn 1 paket (28g) U.K. Challenger 20kn 1 paket (28g) UK Pllgrim 20kn 1 paket (28g) U.K. First Gold 20kn 1 paket (28g) Liberty 20kn 1 paket (28g) Czech Saaz 20kn kvasac: Safale S-04 22kn Safbrew T-58 18kn Safbrew S-33 18kn mislim da su cijene ok, ak netko misli da je nešto previše nek kaže pa ću eventualno korigirat. Što se tiče paketića hmelja, cijena je ta jer je shipping veći od same cijene. - paketići hmelja i kvasci su sa ebaya od ovog sellera - šaljem poštom sve, uz uvjet da si platite poštarinu - prednost imaju ljudi koji će me riješiti više stvari odjednom, tko što želi nek javi što prije da znam stavit neprodano na pivarstvo jer moram poslati do ponedjeljka robu. - gratis na više stvari To je više manje sve ovo sa slike, osim par stvari. ![]()
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 25.10.2011. u 21:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
driver
|
Jedna prigodna iz moje mladosti, vezana uz pivo : http://youtu.be/L9XiVIPV9xs
![]() |
#349 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Stavih popis dolje u post. Samo da kažem da netko nebi nešto pomislio. Neodustajem od pravljenja piva, oprema je spremljena i čeka, samo trenutno nisam u mogućnosti kuhati niti ću biti do ljeta pa se rješavam sirovina da mi nestoje.
![]() |
#351 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
http://danas.net.hr/hrvatska/page/20...8/0108006.html u istoj su zgradi kao i ja, trebo sam rađe tamo otići ![]()
![]() |
![]() |
#353 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
driver
|
Skuhao sam si danas 18 litara Božićnog, malo jačeg. Trebalo bi biti negdje 6-6,3 % alkohola. Boja će biti smeđkasta a sutra počinje vrenje. Naputak : Kuhajte pivo, jedite ljuto... ![]()
![]() |
#356 | |
Moderator
|
Citiraj:
Sve si razmišljam da napravim 50 litara svijetlog lagera. Niš nebi kompliciral, obični novogradiški slad, 20% svijetlog karamel slada, 5% biskvit slada. Možda pšeničnih, raženih ili zobenih pahuljica, ali ih nebi ošečerival. Koliko se ošećere prilikom ukomljavanja na 65 stupnjeva. Uz auroru za gorčinu stavio bih Cascadu za okus i miris. Kaj misliš da naravim Candy sugar i ubacim u pivo? Trebao bih dobiti lager sa laganim crvenim štihom. Prilikom vrenja održavao bih temperaturu na nekih 13 stupnjeva ili manje, a kad odfermentira pretočim u flašice i odležavanje cijelu zimu do proljeća na niskim temperaturama. U nedjelju budem pretakal u flaše 45 litara svijetlog i 15 litara cidera. ![]()
![]() |
![]() |
#357 |
driver
|
Zašto lager opterećivati s tolikim dodacima. Najbolji je kad je jednostavan. Eventualno dvije vrste slada, obični i 20 % karamela za boju a vrenje ti treba biti primarno do 10 C a sekundarno može i dva mjeseca na 3-5 C. Tko bu to dočekal...? Pahuljice ostavi za neki dobar Irish stout a i candy sugar se tu može fino uklopiti. Treba kaj pomoći delati oko pretakanja ? ![]() ![]()
![]() |
#358 |
Moderator
|
Imaš ti praf, ali neda mi vrag mira sve jedno budem metnul barem 30 dkg domaćeg biskvit slada. Prefino mi miriše na pržene bučine koštice. 9 kg novogradiškog i 2.5 kg karamela. Nek bude malo višeda se ne zaj...m sa ispiranjem. Malo isperem i to je to. Neću propast za kilu dve slada više. Mogu i na 10 držat cca 30 dana, a onda u sekundar. To bu piva za proljeće i ljeto. Možeš doći pomoći, imam još Starog češkog crvenog. ![]()
![]() |
#359 |
Moderator
|
Jučer i danas radio sam karamel slad. Ispao je tamniji nego što sam mislio. Definitivo ga više neću radit. Rađe ću ka kupit. Potrošeno vrijeme, struja, zašpricana pečnica, sljepljen protvan, popijene 3 staročeške crvene.
![]() |
#360 |
driver
|
Za potrebite : http://www.virovitica.net/pivovara-d...ko-pivo/17352/ Izaslo je Starocesko Zimsko, 6,3% Alc. danas je promocija u pivnici Hopdevil u Branimir centru.
![]() |
Uređivanje | |
|
|