Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.08.2011., 18:24   #1
Charmed
Foxy lady

Charmed's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Acer Aspire 5738zg ventilator

Pozdrav, trebala bi jedno mišljenje. -naime, prije neki dan mi se lap sam od sebe zgasio, i primjetila sam da je bio kipuć (u predjelu procesora - ventilatora)
E sad, zagledala se i primjetila da na mjestu di bi trebale biti rupe za usis zraka, samo rebrasta plastika (bez rupa) kao na slici.
E sad, malo sam pogledala service manual i tamo na slici definitivno postoji otvor za ventilator (što je i logično)
http://www.scribd.com/doc/35474164/s...536-5536G-5236
slika 2.

E sad da li je to tvornička greška ili je to tako za moj model, zanima me vaše mišljenje (btw. lap je star već 2g, i pod produženom je garancijom)

Hvala!
Staro 30.08.2011., 00:16   #2
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Najbolje ga odnesi na servis da ga očiste od prašine. Ovaj service manual je i od 5536 modela, kojeg sam imao u rukama i isto tako nema rupe na tom predjelu nego je ista ta rebrasta plastika. Valjda stavljaju rupe samo na modelima sa snažnijim procesorima. Ta serija laptopa je jedno vrijeme bila pravi VFM, ali je na kraju krajeva loše dizajnirana i pregrijava se nakon nekog vremena (čitaj kad se nasauga prašine). Uostalom, kao i većina jeftinih Acera.
tutix je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.08.2011., 06:51   #3
Charmed
Foxy lady

Charmed's Avatar

4000 meni nije bilo jeftino
Ma šala. Piše na manualu 5738zg. Glupo mi je kaj ga sama nemrem rastavit da dođem do ventilatora, mislim mogu, ali garant bum pogubila bar jedan od 1000 šarafa koje moram odšarafiti da bi došla do njega, pa bum ga ipak nosila na servis.
Hvala na odgovoru!
Staro 31.08.2011., 18:24   #4
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

A mislim, možeš i sama ali pazi jer je sav plastičan pa pucaju one kopče kod otvaranja. Ipak, za 150 kuna (cca) i ako možeš bit koji dan bez prijenosnika preporučam servis, a preporučam i da ga odneseš barem svakih 12 mjeseci na čišćenje.
Staro 05.09.2011., 23:05   #5
Charmed
Foxy lady

Charmed's Avatar

Imam osjećaj da tu nekaj ne štima, ili je pun prašine ili nešto jer mislim da ovo baš i nisu normalne vrijednosti koje se javljaju dok gledam video. Mislim da mi čišćenje(pregrijavanje) pokriva produljena garancija...

Zadnje izmijenjeno od: Charmed. 05.09.2011. u 23:32.
Charmed je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2011., 07:10   #6
Charmed
Foxy lady

Charmed's Avatar

Kopala po netu i našla da ljudi imaju iste probleme. I dali su si izbušiti rupe dole na laptopu za bolje hlađenje. Mislim da ću ja napraviti isto kad mi istekne garancija...(jučer mi je temperatura ploče dosegla 89 stupnjeva gledajući tv)

http://forum.notebookreview.com/acer...-closed-4.html
Staro 08.09.2011., 01:43   #7
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Pročitaj malo dalje, jedan lik kaže da je više manje svejedno sa rupama ili bez. Veći dobitak za hlađenje je nova termalna pasta.
Staro 08.09.2011., 20:31   #8
microsoft66
Premium
Moj komp

microsoft66's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
ja isto imam 5738zg sad ravno godinu dana i (jos) nemam ovih problema koje si ti opisala.laptop radi (kuc u drvo) odlicno,kao i prvog dana a svaki dan u prosjeku sat vremena se vrti za njega najveci napor,COD 4.
microsoft66 je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2011., 20:58   #9
Alvin
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
Nije svejedno dali su rupe otvorene ili ne, tvoj laptop ima problem s hlađenjem a s sigurnošću mogu reć da nije problem u tim rupama
Prvo promjena paste i čišćenje hladnjaka
Alvin je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2011., 21:00   #10
Charmed
Foxy lady

Charmed's Avatar

Kaj ja znam, ja fakat imam peh sa tim Acer-ima. Prvo je riknulo napajanje na matičnoj koje mi je skurilo bateriju, sad ovo pregrijavanje, samo znam da Acera više nebum kupovala u budućnosti (a stvarno nisam neki zahtjevan korisnik, jest da je lap upaljen sigurno cca 6h dnevno, ali sve se svodi na net, grafiku tu i tam i serije i filmove...)
Oglas

Oglas
Staro 08.09.2011., 21:12   #11
Alvin
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
Napajanje na matičnoj skurilo bateriju? hmmmm....
Taj model nebi smio bit loš, možda peh više sreće drugi put(s nekom Toshibom,Dell-om)
Šta kažu u servisu?
Alvin je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2011., 00:18   #12
Old friend
Premium

Datum registracije: Dec 2008
Dobro za matičnu ni moja amd ne ide na 89 ali amd proc i na 95, ti bi poludila na amd-u hehe,

nema to veze koja je firma svaki lap je poželjno očistiti i zamjeniti termalne paste, ni jedan se sam ne čisti
Old friend je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2011., 07:11   #13
Charmed
Foxy lady

Charmed's Avatar

Citiraj:
Autor Alvin Pregled postova
Napajanje na matičnoj skurilo bateriju? hmmmm....
Taj model nebi smio bit loš, možda peh više sreće drugi put(s nekom Toshibom,Dell-om)
Šta kažu u servisu?
Tek u pon ga nosim, pa javim.
Ma to sa baterijom - jedan dan mi samo javio da neće puniti i da trebam zamijeniti bateriju. Ispalo da napajanje na matičnoj crklo, i nekako uspjelo uništiti bateriju (trajala je samo 10 min) pa sam matičnu i bateriju dobila novu.

Ma na zadnjem aceru sam imala AMD i za njih znam da se griju,ali taj model je bilo ful lako otvoriti, počistiti i zamijeniti pastu, a sa ovim trebaš otšrafiti valjda sve živo da dođeš do hladnjaka (već bi ja to sama napravila, ali kad je pod garancijom, neka serviseri to naprave)

Sljedeći put definitivno neka Toshiba...
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno