|
![]() |
#1 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Realtek AC'97 ili Creative Live 5.1 ?
Kupio sam novu ploču (GA K8NF-9 nforce4) koja na sebi ima integriran Realtekov AC'97 audio chip. Je li bolje koristit njega ili da ipak vratim Creative Live 5.1 PCI karticu koju sam imao prije ? ( komp je spojen na HI-FI sa quadro zvučnicima tako da mi 7.1 ili 5.1 ne igra ulogu nego mi je bitna kvaliteta zvuka u igrama i gledanju DVD-a) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
live-ica ima bolju kavlitetu zvuka, a ova integrirana ti mislim podrzava vise kanala... al to ti je uglavnom nebino |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Dark side Moderator
|
neznam koju livicu imas ali ja sam imo neku 5.1 bulk verzija i zamracio sam snjom jer nikako nisam mogao dobit 5.1. Samo 5 a woofer ili centralni nerade. Inače ako nekoristis 5.1 kuzimda je dobra jer je zvuk puno jaci. Sad koristim Realtek na matičnoj i ok sam zadovoljan. Bitno da mi daje sve efekte.
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Trebao si samo enejblat "cmss" u Creative Media Playeru, i proradio bi centralni, a na zadnje zvučnike bi se čuo odjek prednjih...inače se centralni čuje samo u 5.1 snimkama. @autor: Ja koristim soundstorm na ploči i live istovremeno, pa kad slušam na komponente, samo prebacim i CP na željenu zvučnu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
razlika izmedju realteka i liveice je nebo i zemlja, imam na ploci integrirani realtek ALC850 cip 8kanalni 7.1 podrzava, ali imam i live 5.1 digital i razlika u kvaliteti je vise nego zamjetna, live daj cistiji zvuk |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Dark side Moderator
|
Moj frend ima 7.1 livicu i radi odlično i rade svi zvučnici. Zvuk je prva liga, čist i puno jači od integrirene. Ja si sito razmišljam o toj kartici samo mi je trenutno još malo preskupa. Mislim da je bila oko 700 kn. Jel netko možda probao one Trust ili Audiotrak zvučne kartice i kakva su iskustva s njima??
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|