|
![]() |
#1021 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Pozdrav svima. Htio bi kupiti DSLR fotoaparat i zapeo mi je za oko Canon 350d sa 18-55 objektivom. U fotografiji nemam nikakvog iskustva, najveći doseg mi je bio uzeti mobitel ili digitalac i opaliti par slika. Ono što me zanima je dali se isplati kupiti ovaj fotoaparat za 1300 kn sa 4 BG CF karticom (polovni)? Razlog zašto bi htio DSLR je čisto da imam ukoliko se prilika za potrebom ukaže. Naravno, fotoaparat bi se koristio, ali čisto za neke potpuno amaterske stvari. Znam da će netko reći bolje da si uzmem pošteni digitalac ali kažem, htio bi DSLR TIA
![]() |
#1022 | ||
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1025 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
350D je dosta star model, ali osobno nije da su noviji modeli neka teška evolucija, pravilo glasi, objektivi na prvom mjestu, pa potom aparat, barem što se tehnološkog dijela tiče. Ako imaš neke afinitete u fotografiji ili misliš da će te slikanje pejzaža/portreta/sporta/* većinu vremena okupirati, napiši, pa moguće ti je dati neke smjernice za možda neku drugu kupovinu, ali kit objektiv u ovom slučaju 18-55 je put kojeg više manje svi prođu, pa potom kupuješ ono što ti treba. Kad je riječ o polovnom aparatu, ono što znam jeste da bi bilo poželjno provjeriti da li je senzor čist (nebo/zid, f/22, iso100) od mrlja, kako rade autofokus točke, ako imaš pri ruci laptop da odmah provjeriš slike (EXIF -> Shutter Count), itd. Najbolje kad bi imao nekog iskusnijeg da malo pogleda, da te spasi eventualne glavobolje. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1026 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Na kraju, nakon puno čitanja reviewa, odlučio sam se za malo skuplju opciju u vidu Sonya Alpha A200 sa 18-70 mm objektivom. Nekako mi se čini da je najbolje ocjenjen entry level DSLR
![]() |
![]() |
#1027 |
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
Stari si je kupio Pentax k-r. Prije se dosta bavio fotografijom, al kako su došle obiteljske potrebe, to je zanemario. Ovo mu je prvi DSLR. Naime on ima neke navodno odlične stare objektive; koje bi koristio s ovim aparatom. Sve je ispitao i pregledao i sad mu treba ovaj adapter. Ako netko zna, ima li takvo nešto negdje kod nas, po manje više sličnoj cijeni ili baš mora kupiti preko e-bay-a? EDIT: hvala, prenijet ću. Spomenutom kolegi možda pošaljem PM. Zadnje izmijenjeno od: Tomtam. 21.07.2011. u 20:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1028 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
Podosta je skuplji od kopija, dok ovaj na aukciji je originalan, ali je početna cijena u pitanju, tako da može te doći skuplje nego iz prodavnice. Možda budeš morao pokriti kontakte objektiva sa al. folijom za potvrdu fokusa ili je to za focus-trap (aparat slika čim je objekt u fokusu), nemam iskustva sa tim tako da nisam siguran, prije da je ovo drugo (rekao/rekla). Rib@ bi trebao znati više oko Pentaxa i M42. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1029 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Mozes uzeti najjeftinijji s ebaya, ali moras paziti da nije ovakav. S tim neces imati besknoacni fokus. Negdje sam procital da ovi jeftinjaci po koji put ne sjedaju u mount i da ih treba malko izbrusiti, ali ja sam probal nekoliko kineza i s niti jednim nisam imal takvih problema.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
![]() |
#1030 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Prodajem Tamron 28-75 mm, za Nikon. BIM verzija. A na prodaju ce vjerojatno i Nikkor 50 mm F/1.8D te Nikkor 18-105mm VR. Pa eto, ako je tko zainteresiran neka se javi na PM za info.
![]() |
#1031 | ||
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Citiraj:
Kupljen za 10 funti preko amazona, stiže nadam se kroz tjedan-dva. Hvala na inf. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1032 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Ispričavam se sto trpam ove stvari u ovu temu, ali mislim da ce fotografi ipak prije ovdje gledati nego na trznicu ![]() ![]() http://fotozine.org/?knjiga=oglasnik...=11&list=11133
![]() |
#1033 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
da li je moguce provjeriti brok "okinutih" slika na dslr-u ,u pitanju je Pentax K10 ?
![]() |
#1037 |
Premium
Datum registracije: Dec 2010
|
Bok! Imam pitanje? (A tko nema) Pošto sam gledao da si kupim dslr(polovni) Zanima me što sve moram gledati pri kupovini polovnog dslr-a?? Za oko su mi zapeli EOS 450D i EOS 400D, Više mi se sviđa EOS 400D! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1038 |
Premium
|
Ima li itko kakvu preporuku za neki jeftiniji wireless flash trigger??? Za sada su mi ova dva cine ok... Pixel Knight TR-332 http://www.gadgetinfinity.com/produc...cat=317&page=2 Cactus V5 http://www.gadgetinfinity.com/produc...cat=317&page=1 I naravno moralo bi radit na Canon 50d i Speedlite 580EXII |
![]() |
![]() |
![]() |
#1039 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ma pusti te preskupe. Ako ti ne treba TTL (a većinom baš i ne služi ničemu ako znaš koristiti aparat), uzmeš kineske za puno manje love. http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=yon....c0.m270.l1313 http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=bla....c0.m270.l1313 Prijatelj i ja koristimo 2 triggera i 3 receivera koji imaju zglobove: http://www.ebay.com/itm/Blazzeo-4-Ch...item3caa914c89 Full zgodno i radi dosta dobro te radi neovisno o brandu aparata/blica.
![]() |
#1040 |
undercover
|
![]() Nije DSLR pitanje ali valjda nitko neče zamjerit... Treba mi electronic viewfinder za Oly E-PL1 Jeli bolje uzeti vf-2 ili sačekat vf-3 ? Novi model je jeftiniji od VF-2 ( cca 180 vs 250 dolara) ali nakon malo lurkanja vidim da če situacija u europi i kod nas biti drugačija te da se očekuju veče cijene za VF-3 ( VF-2 je kod nas cca 1500kn) VF-3 mi se čini mali korak unazad po pitanju rezolucije ( 920.000px vs. 1.44 million px ) ali ima riješenu onu kopču protiv ispadanja te , koliko sam uspio iskopati , bolji rifreš rate od VF-2. Koliko je to važno / što je bolje?
![]() |
#1041 |
Premium
|
vf2 je odlican viewfinder i na tvojem mjestu ne bih cekao dolazak vf3. probaj otici u ducan i isprobat vf2, pa vidi dal si zadovoljan i dal ti cvrsto stoji u utoru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1042 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1043 | |
undercover
|
Citiraj:
Ne vjerujem da vf-2 sjeda toliko lagano da može tek tako ispasti sam od sebe. Kako o tom vf čitam samo pozitivno možda zaista nema smisla čekati nešto što se čini lošije...
![]() |
![]() |
#1044 |
Premium
|
Stizu novi bojektivi od Panasonica za MicroFourThirds. Super je kaj su uspjeli smanjiti 14-42 na velicinu Panasonic 20mm i istodobno, navodno, povecali kvalitetu slike. Da bar izbace nesto ko 12-60mm F2.8-4.0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1045 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() |
#1046 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
razmisljam o kupnji DSLR fotica,imam sony DSC-HX1 i da sam znao,dodao bi jos 1000kn i kupio DSLR,ovak sam se zeznuo poprilično.. u uzem izboru su mi http://ronis.hr/?nikon/683/fotoapara...D5100AF18-55VR http://ronis.hr/?nikon/683/fotoapara...18-55VR+TAMRON i http://ronis.hr/?canon/682/fotoapara...18-55IS+TAMRON pa bih molio pomoc u vezi odabira , zahvaljujem ps. najviše me interesira fotografiranej portreta,divljih životinja,te fish eye slike ![]() također volio bih znati koji su jeftiniji objektivi,negdje sam citao da su za sonyje jeftiniji nego za canone,pa me zanima neko misljenje i o tome |
![]() |
![]() |
![]() |
#1047 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako te sony zanima baci oko na ovaj novi model Alpha SLT-A65 navodno nije los ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1048 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Znam da nije popularno ali više šanse ću imati ovdje! http://forum.pcekspert.com/showthrea...58#post1970158 Prodajem svog ljubimca jer eto lovu trebam! Hvala na gledanju!
![]() |
#1049 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Da li koristite zamjenske baterije za svoje aparate? Naime, originalna baterija za moj fotić košta preko 500kn što mi je suludo za dat jer se fotografijom ne bavim profesionalno. Na ebayu ih nema ili ako ima, idu preko $100 sa poštarinom. Na bhphotovideo je $50 ali je zato dostava još $50 tako da mi ne preostaje ništa nego uzeti neku zamjensku za desetak dolara. E sad, čitao sam dosta priča o tome da se te zamjenske znaju grijat i generalno raditi probleme. Kod mog fotića konkretno niti jedna zamjenska baterija ne prikazuje stanje napunjenosti što mi i nije neki faktor s obzirom da ću je koristiti u krajnjoj nuždi kada pocuclam glavnu bateriju. Bitno mi je da mi ne zapali fotić ![]() Ako koristite zamjenske, ima li neka firma koja je preferirana za te zamjenske baterije koja je generalno bolja od drugih ili je to individualno? Radi se o Panasonic GH2 fotiću ako to ikome išta znači...
![]() |
#1050 |
Premium
|
Imam 3 zamjenske baterije za canon 50d i sve rade cak i bolje nego ona orginalna (traju duze). Jedna od njih je noname a druge dvi su Phottix (neka firma sta kopira od canona sve i svasta). Svaka je oko 10-15 dolara kostala. U glavnom meni dobro rade, a i iman kolegu koji isto ima par slicnih i njemu sve radi Ok. Po meni ako aparat nije high-end ne isplati se kupovat orginale. |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|