|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Problemi sa BSOD-ovima i Aero temom
pozdrav svima ovako prije cca mjesec dana kupio sam novi komp intel core i5 2500 3,3ghz 4gb 160 mhz corsair ram 1tb samsung spinpoint disk asrock pro 3 p67 ploca- zamjenio je 21.3. za novu pro 3 plocu radi onog chipset buga... corsair napajanje 550w i grafu imam od frenda staru ati 3850)512gb dok ne kupim novu uskoro... otprilike 3. dana kako sam spojio komp, to je bilo oko 28.2. su mi se poceli pojavljivati bsod raznih naziva... imao sam i temu tu na forumu i mislio sam da sam to rjesio prije mjesec dana jer su mi ljudi pomogli kad mi se dva dana nije dogodio BSOD, onda sam bio na putu, vratio se 20.3. otisao u ADM zamjenio plocu i mislio mozda ce sad konacno biti gotovo sa bsodovima ... no, nista... cijeli prosli tjedan sam se zezao sa kompom,savjetovao sam se na stranim forumima, memtestom sam cekirao kroz 7 passeva nije bilo greske, brisao razne drivere, i KAO(tako sam mislio) konacno, rjesio sam to u subotu 26.3 tako sto sam izbrisao na savjet windows7forums.com forumaša driver fneturpx.sys i do danas nisam imao bsode... i opet danas me razHebao sugavi BSOD ujutro!!! htio sam siknit sve u pixlu marmelade!! da li mozda to ima veze sa STEAM-om?? hardwerski ipak mislim da nije nista, jer on radi kako treba do instalacije necega, koliko sam ja mogao shvatit .... ali nisam siguran bas u to jer nemam previse iskustva... simptomi koji mi se dogadjaju bez pravila i redosljeda prije kraha OSa... recimo, upalim komp, kliknem na google chrome, ono google chrome just crashed !! odmah znam da nesto nije u redu i da ce se sigurno dogoditi BSOD, jer je to nekakva procedura prije BSODa koju sam vec iskusio!! nakon toga gasim chrome, otvaram ga ponovno, radi, ali, mi se tada dogodi da se windows aero tema promjeni u obicnu, ne transparentnu... gledam koji K, surfam ja tako 5 minuta, kad odjednom vraca se ponovno na AERO temu... gasim chrome idem chekirat drivere od grafe , kliknem na start, ono windows explorer stopped working... zatvorim to, ponovno kliknem na start i ono pljas BSOD!!! ne vjerujem da chrome moze biti problem, ali vise stvarno nisam siguran u nista... od memory menagmenta do service exceptiona itd itd... vise ni ne znam... ugl, striktnog pravila nema kada se to dogadja, sinoc sam instalirao dawn of war 2 i steam i igrao 3 sata bez frke, i jutros su se pojavili problemi... pri instalaciji igara, prgorama koristio sam od magic disca zadnjih mjesec dana i sada zadnji tjedan bas sam stavio daemon toolse, ugl sptd nisam instalirao a izbrisao sam daemon toolse jutros i jos sam restorao komp na jucerasnji point prije instalacije DOW2.... znam da postoji tutorial na pocetku ovog threada, no sada idem na posao i mislim da ne posjedujem dovoljno znanja da ih sam razrjesim jer nemam iskustva s tim stvarim, ali cu sigurno kad se vratim i sam chekirat tutorial i pokusat rjesiti.... evo linka za minidumpove http://www.4shared.com/file/7ZGT5EBM/minidumps.html ako itko ima volju i zelju da mi pomogne nakon sto procita ovaj post, moze mi se slobodno obratit na PM, mail mujagawudakhi@gmail.com ili mobitel 091 600 15 61... nagradjujem covjeka koji mi rjesi problem cevapima, pivom, pizzom ,ma jamac za kredit cu bit ako treba ![]() ![]() ![]() hvala unaprijed... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Daj sve podatke o matičnoj, procesoru, memoriji. Sudeći po minidumpovima u pitanju je memorija, ili nekompatibilnost ili neispravna matična, možda je i memorijski kontroler u procu ali neznam da li je bilo slušajeva, makar teoretski može biti. Jesi li probao u BIOS-u podesiti na Load optimized defaults ili Default settings? Jesi li probao sve voltaže, brzine i druge parametre u BIOS-u podesiti na tvorničke vrijednosti? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
u biosu sam postavljao XMP profil i voltazu od RAM-a, ostalo nisam dirao, dakle i sa auto voltazom i bez tog XMP profila i sa njim BSOD se dogadja... ostavio sam memtest da vrti pa kad dodjem doma sa posla cu vidjet da li ima koja greska... tnx na replyu, postam cim dodjem doma |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
procitao sam postove i ne mogu reci da nemamo dodirnih tocaka ali mislim da problem nije bas slican...u svakom slucaju ja sumnjam na RAM ali cu vidjet kad dodjem doma sto memetest86 kaze pa onda sutra testirat svaku zasebno.... najgore je to sto sam ja imao isti problem i sa starom pro 3 p67 asrock plocom i sa ovom nove revizije... tako da bih ja za krivca proglasio RAM, ako je hardwareski nesto u banani... ugll... probat cu danas rjesit sto vise toga mogu... tnx |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
pozz ljudi, ostavio sam komp da radim memtest dok sam bio na poslu i za 9h 15 passeva i no errors... dakle koliko se cini, memorija je "izlgeda" ok!! na asrock stranici sam uvidio da na popoisu kompatabilnih memorija nema mojeg naziva, imaju corsair 1600mhz neke ali nije direktno moja... do sada niti jedan crash.. dakle izgleda da je nesto sto je prouzrocilo BSOD ili vezano uz STEAM drivere koje koristi pri procesiranju ili uz graficku karticu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
sve je bilo default prije tako da sam podesio samo voltazu, latenciju i brzine nisam dirao... evo podatci o procu maticnoj memoriji, ako si na to mislio... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|