Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 23.01.2011., 11:59   #451
dmd-0
Premium
Moj komp

dmd-0's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
domis, hvala..to me zanimalo...

coconut..zanimala me zasto ej ta razlika u podrsci za procesore a imaju isti chipset.. a ovo ostalo vidim i sam
dmd-0 je offline  
Staro 25.01.2011., 21:09   #452
New One
Premium
Moj komp

New One's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Pozz, gledam jeftinjak matičnu za celerona, socket 775.
Kaj uzet?
Ono što me zbunjuje je chipset g31, kaj on ve ima grafiku?? Dal se onda mlati sa klasičnom grafičkom ili kak?

Ono kaj sam našao je

http://www.diskont24.com/product.php...&cat=24&page=2

Mišljenja?
New One je offline  
Staro 25.01.2011., 21:39   #453
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ako ti je cilj čim jeftinije proći, ovo je ok odabir. Što god uzmeš, nećeš pogriješiti (osim ako ne očekuješ velike OC sposobnosti i slične stvari od ploče, što nema smisla ako tražiš čim jeftinije).
G31 ima integriranu grafiku i ne, ne radi probleme ako koristiš diskretnu grafičku.

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline  
Staro 25.01.2011., 21:55   #454
New One
Premium
Moj komp

New One's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
E odlično. Malo jedno vrijeme nisam pratio kaj se događa i novosti pa reko kaj je ovo
Nikakav OC, to je komp za starog lika za čitat vijesti i igrat solitaire
THX!
New One je offline  
Staro 25.01.2011., 23:08   #455
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor New One Pregled postova
E odlično. Malo jedno vrijeme nisam pratio kaj se događa i novosti pa reko kaj je ovo
Nikakav OC, to je komp za starog lika za čitat vijesti i igrat solitaire
THX!
ako je tako, preporučujem ti od srca ASRock G31M-VS2. Odlična ploča, za malo para. Ja je koristim svakodnevno po 8-10 sati, kao što vidiš u mom potpisu (3. kanta).

a kolega ima ASRock G41C-VS, tu ti preporučujem jer je DDR3 sada jeftiniji dosta od DDR2, a ploča je tu negdje.

koju god odabereš, nećeš fulati. odlične ploče za 300kn.
Brko je offline  
Staro 26.01.2011., 12:45   #456
VVedran
Premium
Moj komp

VVedran's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Pozdrav...
rješavam se svoje ploče i tražim neku zamjenu..
Čitam vaše postove, mislim uzeti tako neku za 350kn Asrock G41C-GS, bitno da je stabilno i možda malo OC...

Sad mene zanima, jel postoji ploča sa HDMI izlazom tako da mogu VGA koja nema HDMI (kao moja) spojiti sa TV-om, ako me razumijete? I jel to uopće moguće? I naravno, da nije skupa

Danke
VVedran je offline  
Staro 26.01.2011., 13:21   #457
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Možda OVA, ako je uspiješ gdje pronaći.
Brko je offline  
Staro 26.01.2011., 14:08   #458
VVedran
Premium
Moj komp

VVedran's Avatar

Nije dobavljiva
Ali hvala, teško je u toj šumi proizvoda nešto naći...
VVedran je offline  
Staro 26.01.2011., 15:00   #459
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

tu ćeš se više usrećiti ako bi se odlučio za AMD. ima veći izbor ploča sa HDMI izlazima, barem što se dućana u RH tiče.
Brko je offline  
Staro 26.01.2011., 15:15   #460
windfucker
Guest

@VVedran:
Hm.
Jedino što ja ne razumijem da li se zajedno sa pločom rješavaš i tih grafa pod "Moj komp", ili misliš zadržati jednu/obje na novoj ploči a integrušu koristiti samo za TV prikaz...ili što već?
Uglavnom, ja te baš nisam razumio...odnosno, ako si mislio koristiti 8800GT kao grafu za prikaz, bolje onda nabavi kakav DVI/HDMI adapter.
Pojasni malo

Staro 27.01.2011., 10:46   #461
VVedran
Premium
Moj komp

VVedran's Avatar

Link za pravila podforuma tržnica

Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 27.01.2011. u 12:03. Razlog: nema trgovanja van tržnice!
VVedran je offline  
Staro 27.01.2011., 11:26   #462
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

u tome i je poanta. to što ne možeš na tržnicu, ujedno znači da ne možeš obavljati bilo kakve prodajno-kupovne radnje mimo nje, bilo gdje na forumu.
Predlažem da malo izmjeniš svoj post. ako nekoga zanima tvoja ploča, javit će ti se. ovako samo riskiraš ban.

BTW, 8800GT može davati sliku preko DVI-to-HDMI adaptera. znam jer sam ja imao 8800GT i preko HDMI kabla sam gledao sve sa kompa na TV-u.
Brko je offline  
Staro 27.01.2011., 12:45   #463
Venomgamer
Premium
Moj komp

Venomgamer's Avatar

Datum registracije: Sep 2010
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
u tome i je poanta. to što ne možeš na tržnicu, ujedno znači da ne možeš obavljati bilo kakve prodajno-kupovne radnje mimo nje, bilo gdje na forumu.
Predlažem da malo izmjeniš svoj post. ako nekoga zanima tvoja ploča, javit će ti se. ovako samo riskiraš ban.

BTW, 8800GT može davati sliku preko DVI-to-HDMI adaptera. znam jer sam ja imao 8800GT i preko HDMI kabla sam gledao sve sa kompa na TV-u.
tako je dvi to hdmi adapter je dovoljan za gledat sve sto zeli,ja sam isto imao sli 8800gt bfg i spajao sam u jednu monitor a u drugu plazmu tv,cak nemoras ni sli iskljucivati
Venomgamer je offline  
Staro 27.01.2011., 13:09   #464
VVedran
Premium
Moj komp

VVedran's Avatar

Moja greška, pardon...neće više biti takih propusta...

Sad koristim DVI-HDMI, ali zvuk onda ide preko drugog kabla, imam cijelo more kablova iz kante koja je u dnevnoj sobi, pa mi je u interesu smanjiti broj kablova na minium.
Uglavnom idem po asrock G41 u najbliži dućan, i valjda će sve raditi kako spada...
Hvala svim na pomoći
VVedran je offline  
Staro 28.01.2011., 20:41   #465
VVedran
Premium
Moj komp

VVedran's Avatar

Evo, kupio OVU, stvarno je malecka, ali zato radi....za razliku od Strikera

Ukoliko ima netko zainteresiran da se poigra sa Striker Extreme i ustanovi zašto je radila probleme neka se javi slobodno. Teorija je da se ne voli sa Corsair ramom mojim, ali otom potom...

Hvala i pozdrav...za sad
VVedran je offline  
Staro 28.01.2011., 22:11   #466
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Što se tiče tvoje Striker Extreme, nisi nigdje spomenuo da si updateao BIOS. jesi li updateao BIOS na najnoviju verziju ili si cijelo vrijeme koristio ploču sa inicijalnim BIOS-om sa kojim je i bila isporučena?
npr, ja sam kupio P5Q-E čim je izašla i prva 2-3 BIOS-a su bili katastrofa. Srmzavanja, plavi ekran, neprepoznavanje periferije...užas.
Brko je offline  
Staro 28.01.2011., 22:55   #467
VVedran
Premium
Moj komp

VVedran's Avatar

Zadnji bios je iz 2010 svibnja i taj sam imao. Ne vjerujem da se tako to manifestiralo, ova bi radila super 2 tjedna, a onda odjednom bi pocela gnjaviti par dana i onda opet super. Ali zadnja 2 tjedna ne prestaje zezati. I sad je u ormaru.
VVedran je offline  
Staro 18.02.2011., 22:48   #468
DuHc
Premium

DuHc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Molio bih malu pomoć - zanima me koja je najjeftinija MBO s P67 chipsetom koja se može kupiti u HR,
a da na sebi ima USB 3.0 konektor za spojiti na front panel kućišta koje to podržava?
Unaprijed hvala na odgovoru!
DuHc je offline  
Staro 19.02.2011., 02:25   #469
Prcko Prcić
Banned
Moj komp

je li moguće da ne postoji ploča za i5 760 proc koja ima 2 sata3 utora, 2 usb3 utora, dobru faznu regulaciju i layout sa sata utorima koji nisu prema gore? U nekom normalnom cijenovnom rangu, dakle ispod tisuću kuna?
Prcko Prcić je offline  
Staro 22.02.2011., 09:38   #470
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor Prcko Prcić Pregled postova
je li moguće da ne postoji ploča za i5 760 proc koja ima 2 sata3 utora, 2 usb3 utora, dobru faznu regulaciju i layout sa sata utorima koji nisu prema gore? U nekom normalnom cijenovnom rangu, dakle ispod tisuću kuna?
kad smo ti preporučili P55 Deluxe3, razmišljao si u budućim platoformama i rekao kako ćeš preskočiti s1156 zbog grafike u procesorima. sad opet bi ploču...malo si neodlučan
BTW, te ploče više nema u Hrvatskoj, a bila je odlična cijena, cca 1000kn i ima sve navedeno što tražiš. eventualno da je nađeš polovnu, samo ne znam tko bi ju htio uopće sada prodavati.
A to što sada tražiš, novu takvu naći nećeš po svojim zahtjevima.
Brko je offline  
Staro 22.02.2011., 11:15   #471
raliSHA
Premium
Moj komp

raliSHA's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
nije li p67 transformer možda ta?
raliSHA je offline  
Staro 22.02.2011., 12:02   #472
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor raliSHA Pregled postova
nije li p67 transformer možda ta?
P67 čipset je defektan stoga nije baš preporučljivo kupovati tu ploču.
Brko je offline  
Staro 22.02.2011., 14:35   #473
raliSHA
Premium
Moj komp

raliSHA's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
ma znam, jasno, ali ako je relativno hitno i ako nema više od jednog diska plus dvd uzme pa kasnije zamijeni za novu reviziju
raliSHA je offline  
Staro 23.02.2011., 22:51   #474
Prcko Prcić
Banned
Moj komp

Citiraj:
kad smo ti preporučili P55 Deluxe3, razmišljao si u budućim platoformama i rekao kako ćeš preskočiti s1156 zbog grafike u procesorima. sad opet bi ploču...malo si neodlučan
i5 760 nema integriranu grafiku :Đ...enivej, odlucio sam uzeti amd ekvivalent, 880 Extreme3...
Prcko Prcić je offline  
Staro 24.02.2011., 01:11   #475
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Imho, mozda bi se bolje isplatilo malo pricekati (ako nije bas hitno narafno), pa viditi kako ce se razvijati situacija s "novim" P67 plocama i s druge strane AMD plocama s podrskom za Bulldozere...
Staro 24.02.2011., 07:50   #476
Prcko Prcić
Banned
Moj komp

pa bulldozer obecava, ali nista zbog cega bih zadrzao dah...za poneku igru koju odigram mi zbilja nije bitno jel mi proc ima dvije ili dvjesto jezgri...ali da ce uskoro postati zanimljivo, hoce...jedva cekam prve testove...
Prcko Prcić je offline  
Staro 25.02.2011., 07:24   #477
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
i5 760 nema integriranu grafiku :Đ...enivej, odlucio sam uzeti amd ekvivalent, 880 Extreme3...
sve se bojim da hoćeš

Citiraj:
pa bulldozer obecava, ali nista zbog cega bih zadrzao dah...za poneku igru koju odigram mi zbilja nije bitno jel mi proc ima dvije ili dvjesto jezgri...ali da ce uskoro postati zanimljivo, hoce...jedva cekam prve testove...
da, bulldozer obećava, ali to još nije vani. kad izađe, opet će netko napisati mane kao što ih svaka platforma ima (ne mane u smislu da ne valja, nego u smislu da je moglo bolje), a onda će opet biti "preskaćem, čekam Ivy Bridge".
da, uzmi sadašnji AMD ekvivalent i 880 Extreme 3 ploču, flešaj ju u 890GX i imat ćeš platformu koja će obavljat svoje zadaće još dugo vremena.
Brko je offline  
Staro 26.02.2011., 01:08   #478
Prcko Prcić
Banned
Moj komp

Citiraj:
sve se bojim da hoćeš

da, bulldozer obećava, ali to još nije vani. kad izađe, opet će netko napisati mane kao što ih svaka platforma ima (ne mane u smislu da ne valja, nego u smislu da je moglo bolje), a onda će opet biti "preskaćem, čekam Ivy Bridge".
da, uzmi sadašnji AMD ekvivalent i 880 Extreme 3 ploču, flešaj ju u 890GX i imat ćeš platformu koja će obavljat svoje zadaće još dugo vremena.
Prodao sam kantu iz moj komp i uplatio protisu za novi jos u srijedu. Mozda danas stigne. A prekopao sam sve ducane u hr uzduz i poprijeko trazeci plocu za i5 760 i nisam nasao niti jednu po mom gustu. Na savjet za deluksicu sam zaboravio, a ionako je nema, inace bih uzeo i5 i nju. Btw, zasto flash? Ako je samo zbog integrirke, mislim da se ne isplati riskirati. Ili se varam?
Prcko Prcić je offline  
Staro 26.02.2011., 12:38   #479
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Prodao sam kantu iz moj komp i uplatio protisu za novi jos u srijedu. Mozda danas stigne. A prekopao sam sve ducane u hr uzduz i poprijeko trazeci plocu za i5 760 i nisam nasao niti jednu po mom gustu. Na savjet za deluksicu sam zaboravio, a ionako je nema, inace bih uzeo i5 i nju. Btw, zasto flash? Ako je samo zbog integrirke, mislim da se ne isplati riskirati. Ili se varam?
Ne znam zašto nisi odna uzeo P55 Extreme4 (ok, za, ne paže ti jer ima okomite SATA utore i nema PLX čip, ali svejedno ploča je odlična).
A što se tiče flešanja 880G Extreme3, imaš u podforumu AMD temu o tome i više puta spomenuto pa malo prouči i vidi sam dal ti to treba ili ne.
Inače, čestitke na na novoj platformi, nadam se da će te dobro služiti
Brko je offline  
Staro 07.03.2011., 13:59   #480
Neqael
what the hell?
Moj komp

Neqael's Avatar

Datum registracije: Jan 2011
S time da sam za ASUS model P8P67 Pro na PCMark Vantage vidio dosta loše rezultate. Znam da nije to ista ploča ali malo me zabrinulo.

Molio bih vas ako netko ima kakvo mišljenje vezano za ove tri,
Gigabyte GA-H67A-UD3H-B3,
ASUS P8H67-M EVO,
MSI H67MA-ED55 (B3).

ili neku alternativnu koja bi bila dostupna kod nas.
Hvala!
-->
Namjeravam uzeti i5-2500

Razmišljam si kako mi "K" verzija ne bi donijela ništa više negoli mogućnost za overclocking a to definitivno ne bi iskoristio. I sad imam ovaj stari AMD Barton koji se vrti preko 7 godina i nikad mi nije palo na pamet petljati oko njega pa tako ne vjerujem da će mi niti "K" verzija pobuditi znatiželju. Koliko vidim i5-2500 dolazi na 3.3GHz, a uz turbo može do 3.7GHz, meni dovoljno. Tako da bi za njega bila dovoljna ploča s H67. H67 bi volio imati iz jednog "paranoičnog" razloga a to je da mi se slučajno jednog dana dogodi kvar na grafičkoj želim imati alternativni izlaz do nabavka nove kartice. Za grafičku namjeravam uzeti Gigabyte GTX 460 768MB.

Osim toga volio bi da na ploči ima IEEE 1394 pa sam tako našao Gigabyte model GA-H67A-UD3H-B3. Nažalost te ploče još nema kod nas tako da sam prelistao i ostale ponude. ASRock u ponudi nema ploču sa H67 i FireWire, ASUS daje model P8H67-M EVO a MSI nudi H67MA-ED55 (B3). Vjerujem (nadam se) da bi cijena tih ploča mogla biti oko 1000 kuna

S time da sam za ASUS model P8P67 Pro na PCMark Vantage vidio dosta loše rezultate. Znam da nije to ista ploča ali malo me zabrinulo.

Molio bih vas ako netko ima kakvo mišljenje vezano za ove tri,
Gigabyte GA-H67A-UD3H-B3,
ASUS P8H67-M EVO,
MSI H67MA-ED55 (B3).

ili neku alternativnu koja bi bila dostupna kod nas.
Hvala!
Neqael je offline  
Zaključane teme

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno