|
![]() |
#2044 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2046 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() |
#2047 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Zadnje izmijenjeno od: jed2i. 19.01.2011. u 21:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2051 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Meni cura živi malo na povišenom mjestu u Zgu, i kad sam bio kod nje, magle nije bilo ništa, idem doma i kad sam se spustio do Dubrave, recimo dnove bolnice, magla ogromna, i tad mi je palo na pamet otić na sljeme i sad kad vidim slike užasno mi je žao što nisam išao. ![]()
![]() |
#2052 |
Premium
|
meni je žao kaj popodne nisam stigao, zalazak + magla lagana = mljac, sad je temperaturna inverzija gotova, pa je i na sljemenu zahladio, inače bilo je 4-5 stupnjeva razlike u odnosu na grad, u gradu 0 a gore +5 ništa sad se moraš strpit do slijedeće temperaturne inverzije, uz koju naravno treba biti vlažno vani ![]() ![]() e da i puhalo je bilo gore dosta...stativ mi se tresao malo, kod ekpozicija od 20 sekundi je to ipak vidljivo pa sam ih okinuo gro i birao najbolje a stativ mi je bio natovaren sa tijelom koje ima kilu i pol, i još sa telcem koji ima isto tak negjde....da imam neki lakši fotić nebi se baš dalo snimit sa tolkim ekspozicijama |
![]() |
![]() |
![]() |
#2053 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja kad sam išao na fax, bilo je malo prije 4, i bio sam na Av Gojka Šuška, pogled prema maksimiru, vidi se sunce kao mjesec bijelo, gornji dio naranđast, donji dio uz polje bijeli od magle, došlo mi je da se vratim doma i uzmem fotić i stalak i slikam al nisam bio sam u autu pa nisam mogao. Zato sam prošle godine kod frenda u slavoniji u pol 5 kad sam išao na wc (puno pive se popilo tu večer ![]() ![]()
![]() |
#2054 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#2056 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#2057 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
ova sa katedralama je savrsena,predobra atmosfera,kao da je iz HP filma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2058 |
Premium
|
Evo dvije nove od neki dan: http://nitros-db.deviantart.com/art/...nitros-db&qo=1 http://nitros-db.deviantart.com/art/...nitros-db&qo=0
![]() |
#2060 |
Premium
|
Yap. Drugu sam provukao kroz efex pro, radi tog efekta boje. Malo sam digao contrast i to bi bilo to. Magla i ptice su bile tamo. Baš sam bio na odlasku, kada odjednom preleti jato ptica 5 metara od moje glave. Okrenem se i uhvatio sam ovo. Evo stock: http://img202.imageshack.us/i/dsc0737stock.jpg/
![]() |
#2064 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2065 | |
Premium
|
Citiraj:
Samo cu se nadovezat na ovaj quote. Cijenim kad netko stavi fotku u nekoj normalnoj rezoluciji, a posto su danas monitori sve veci i veci, puno je bolje kad se fotografija vidi na vise od 50% ekrana, a ne kad je full view skoro ko thumbnail, vecinom zato jer je autor paranoican da mu netko ne bi ukrao njegovo remek djelo. Takvi bi trebali znati da ima i daleko boljih fotografa koji svoje fotografije stavljaju na net, bez watermarkinga. Uostalom, sam watermarking, ako je nenametljiv, lako se makne u photoshopu, a ako watermark predstavlja vec tezu intervenciju na fotografiji, onda se gubi gust gledanja same fotografije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2066 |
Premium
|
je je to je šalata fino se vidla, šteta kaj nisam remote imao pa je maks ekspozicija bila 30 sec da malo dobijem na tamnijim tonovima pa da izblendam slike, mislim da bi tako efektnije ispalo vezano za watermark - nije to stvar da ja ili bilo tko drugi koji fotkamo mislimo da smo najbolji fotografi na svijetu, ali zamisli kakav bi osjećaj prouzročila situacija kada bi svoju fotku vidio na nekom webu, reklami ili kaj ja znam čemu bio je nedavno slučaj neke zagrebačke studentice čini mi se čiju su fotku "ukrali" da bi ju stavili na reklamu ja se ne želim uopće izložiti tom riziku, jer sam uložio u opremu, uložio sam svoje vrijeme i svoj trud, samim time imam pravo sa svojim fotkama radit što god želim, nije to stvar ega, niti umišljenosti, nego jednostavno zaštita svog djela da se razumijemo, nisam nervozan niti išta slično, samo objašnjavam svoj način razmišljanja Zadnje izmijenjeno od: jed2i. 27.01.2011. u 11:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2067 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Na to sam i mislio. ![]() Jer ova oprema koju Mar ima nije uopce jeftina, pa nije ugodno kad se opet dogodi zgb. studentica ![]()
![]() |
#2068 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2069 |
Premium
|
al nije ugodno zvat odvjetnika, navlačit se sa sudovima i pi*darijama sve zbog čega? zbog tvog osobnog gušta koji ti netko pokušava oduzet ovo sranje sa kraljicom, imaju najbogatiji nagradni fond a nemaju za platiti jednom fotografu fotku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2070 | |
Premium
|
Citiraj:
kada i ako ukradu, onda ih tuzis. ti uvijek imas original s EXIFom, mozda cak jos par fotografija s iste lokacije u isto vrijeme, u punoj rezoluciji, da ne govorimo ako imas RAW. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|