|
![]() |
#1351 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Čuo sam da neki tvrde da imate ATI u Desireu, da nije do toga? ![]()
![]() |
#1352 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Vidim da je SE počeo izbacivati update na Android 2.1 za Xperiu X8. Da li ima kakvih informacija kad bi trebao izaći za našu regiju tj. HR ?
#1353 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
#1354 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Imao sam prilike koristiti samsung Galaxy S i HTC Desire HD. Rekao bih da: tko želi lijep mob sa izvrsnim ekranom galaxy s je za njega. Tko želi kvalitetnu izradu, masivnost, dobru kameru sa bljeskalicom onda je Desire HD za njega. Meni je osobno Desire HD bolji mob, no velim, mislim da su tu negdje... |
![]() |
![]() |
#1355 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
xperia x8 screen lock
pozz svima, par puta sam krivo unio kombinaciju i postavio mi je sigurnosno pitanje. Ali zaboravio sam sto je postavljeno za odgovor na to pitanje :S Sto sad? Kako da popravim stvar? |
![]() |
![]() |
#1356 | |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Stvar je sto posto u tome jer sam na metrocarnetu i imam speedtouch ruter konfiguriran na neki sjeban način samo da propušta moju vpn konekciju. Wireless je vidljiv ali ne mogu dobit net... uostalom, kao sto rekoh, 20.0g stize iskonov gigaset pa cemo vidjet kako ce tad radit Zadnje izmijenjeno od: Newbie Pro. 04.12.2010. u 10:56. |
|
![]() |
![]() |
#1358 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#1359 | |
Zule
|
Citiraj:
Pa to se traži majstore, o tome se dakle radi. Hvala ti puno |
|
![]() |
![]() |
#1361 |
Zule
|
Opala, idem isprobat! Btw, jel moram biti disconnectan na kompu sa vpn-a? Jer Desire vidi wireless i pokusava se spojit na njega ali bezuspjesno. Idem kombinirat |
![]() |
![]() |
#1362 |
amigo
Datum registracije: Dec 2007
|
Meni uvijek radi net na Desireu iako je i komp spojen preko VPN-a dok recimo ak hocu spojit 2 kompa istovremeno na net, nekad prode da su oba dva spojena a nekad diskonekta jednog a drugi ostane spojen. Pa neznam zasto mi mi na desireu uvijek radi. |
![]() |
![]() |
#1365 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Xperia x10 probemos
Pozzz!!! Imam Xperiu X10 i problem sa Copilot navigacijom. Naime, sve mi je radio dok nisam updejto Android na 2.1 i tu mi se sad stvori problem. Nikako nemogu ugasit u Copilotu da mi se pri upisivanju nekog odredista tipa zagreb ne upali neki riječnik ili neki vrag i kad bi htio upisat zagreb meni počne automatski dodavat riječi i to na kraju ispadne Zzazagzagrezagreb. U telefonu sam podesio da mi je to ugašeno i kada pišem poruke ili surfam sve mi je ok ali ovdje ne kuzim..... ima netko neku ideju? tnx
#1366 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#1367 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Koji je najbolji "alternativni" FW za Desire? Trenutno koristim službeni froyo, ali mi se baš ne dopada trajanje baterije.
#1368 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Ja sam dobio cijeli dan na trajanju baterije (standardnih dan i pol koliko je prije izdržao + još bar 24 sata) Sada mi baterija na HTC HD2 traje 2 puna dana i još ostane 20ak %, umjerena upotreba - par poziva, po par minuta i 20ak poruka. (inače port Androida još više troši bateriju jer se koristi sa SD kartice a ne iz NAND-a) Downclockao sam CPU sa 1 GHz na 845 MHz za 24/7 (nema SOD-a, niti ikakvih usporavanja u svakodnevnom radu ni u igrama, te nikakvog laga u aplikacijama) a kad baterija padne na 15% onda se uključi extreme powersave što dodatno downclocka sa 845 na 625 MHz-a. Na tih 625 MHza se već lagano osjeti lag, ali na tih zadnjih 15% baterije ionako mi samo treba da izdrži baterija još 10ak sati za osnovne funkcije.
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 05.12.2010. u 23:25. |
|
![]() |
![]() |
#1369 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
ja nisam siguran jer ubijam svog legendu pa nisam baš primjetio neka poboljšanja ali vrijedi probat. ![]() Probajte pa javite niš ne košta! ![]() To also help with Battery Life you can do these steps exactly: 1) Turn your device ON and Charge the device for 8 hours or more 2) Unplug the device and Turn the phone OFF and charge for 1 hour 3) Unplug the device Turn ON wait 2 minutes and Turn OFF and charge for another hour Your battery life should almost double, we have tested this on our devices and other agents have seen a major difference as well. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=712990 |
|
![]() |
![]() |
#1370 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
U zadnje vrijeme me zanima lagani prelazak sa iOS-a na android. Najvise me zanima razlika izmedju recimo Wildfire-a,Legend,Desire-a i SE X10. Jel velika razlika ili je prvenstveno stvar dizajna. I naravno,zanima me trajanje baterije, mora izdrzati od jutra do navecer uz dosta razgovora i koristenja 3g-a. I koji je po kvaliteti izrade najblizi iphone-u |
![]() |
![]() |
#1371 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
legend je srednji desire , x10 su najbolji... naravno od ovih što si naveo. Ja imam legenda a ako voliš jače i brže uzmi desire ili x10 ako voliš puno fotkati, ako ne onda desire. Meni je legend ok...nije velik ali nije ni moćan baš onako odmjeren je i sa stilom. wildfire je bezveze najviše zbog male rezolucije ekrana. x10- nemam pojma za njega baš al ima dobre specifikacije. baterija bi ti trebala izdržat od jutra do mraka...tako meni bude barem uz dosta korištenja. |
|
![]() |
![]() |
#1372 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Iz korištenja X10 nebih mogao reci da je kvalitetom izrade neš hajrajz.... Legend je u ruci osjetno "kvaliteniji". Pošto nemaš pojma o X10 nemoj ga ni preporučivat,zasad se treba klonit tog telefona zbog (pre)spore softwerske podrške(a i namjernog onemogučavanja nekih vitalnih stvari kod touch screena)....u najavi je 2.1 a HTC ti drajva već više mjeseci na derivatima 2.2.1 itd ![]() Baterija bi bez customizacija skoro na svim androidima ove generacije (Hero,Desire,Legend,Xperia,raznorazni LGevi) traje od jutra do mraka uz intenzivno korištenje svih kerefeka koje je Google namjenio korisnicima. Uz par modova sa ROM-om i clockovima može se dovesti na 48 sati uz umjereno korištenje dok se vrijeme intenzivnog ne mijenja osjetno. Naravno,par dežurnih dušebrižnika bu ti reklo drugačija vremena no nemamo svi isti pojam intenzivnog korištenja tako da se u te rasprave neću upuštat. Čejnđam na 098 većinu androida dok me još najviše oduševljava moj Hero ko jedini stalni fon koji imam ![]() |
![]() |
![]() |
#1373 |
Premium
|
Ja imam desire isto tako baterija tj trajanje baterije je kriminal ko da imam laptop a ne mob. ja kontam isto svoj downclockat ako je 100% sigurno da nesto ne zeznem. Jel mi to netko moze potvrdit kako se uz par poziva i malo neta moze dobit bar 2 dana?! Ali da je nacin 100% siguran da ne sj telefon. Ili mozda neka aftermarket baterija koja traje 2-3dana koja je osjetno jaca od ove slabasne 1400mAh Da ne moram stalno hodat sa punjacem u dzepu ili USB kablom..... Zadnje izmijenjeno od: jurbAs. 06.12.2010. u 02:27. |
![]() |
![]() |
#1374 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Već po defaultu pomažu custom romovi sa svojim optimizacijama,e sad,neznam kako je sa Desireom jer ga nisam rootao,na Herou je potreban root da bi podešavanje clocka radilo. Overclock widget mi je za to najbolji. U biti,ako netrebaš rootat,nemreš niš zeznut. Baci oko na XDA developerse,možda ti koji ROM bude eye-candy pa se baciš na posao ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1376 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Root-ao mobitel, stavio Overclock widget, postavio da se CPU spusti na 254Mhz (sa defoltnih 600) dok ekran ne radi, a dok radi da je na full brzini (ili 480Mhz, ovisno što trebam). Mobitel bi trebao to raditi sam, no očito mu power saver opcije nisu još dobro poriktane. Dnevno prosječno razgovaram 10-20min, pošaljem 10-20 SMS poruka, WLAN je upaljen oko 30min (surfanje po netu + ako kad tražim neš po marketu od programa ili MSN/Skype), GPS rijetko kada no baš zadnji put kad sam testirao sam se nekih 4-5h igrao sa navigacijom i raznim programima koji koriste GPS (tipa speedometer). Baterija je, kao što sam prije rekao držala 24h, sada sam dobio 3 dana otprilike bateriju (računam i noći jer ne gasim mob), a stvarno sam ga koristio više nego inače (dosta sam pričao preko Skypea i MSN-a). Stvarno se manje troši baterija jer ipak je valjda 80% vremena ekran ugašen. Inače koristim mobitel puno manje, pa tako mislim da mogu očekivati da će trajati i do 4-5 dana kad se prestanem stalno igrati po njemu (pod time ne mislim igre, jer to jedino ne radim na mobu, već stalno neš tipkam bezveze po njemu). Nikakvih problema sa mobitelom nisam imao. IMHO, jedino što je negativno jest da se ekran malo duže pali kada se pritisne tipka (jedino zna nervirati kod dolaznih poziva, malo se duže čeka da se upali ekran i vidi tko zove). EDIT: Sad skinuo setCPU pa da vidim jel on bolji malo od widgeta. Vjerojatno je koliko sam vidio po pics-ima iz marketa.
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 06.12.2010. u 02:59. |
|
![]() |
![]() |
#1377 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Jedino me evo kolega Mar kontaktirao da treba imati rootan Android. Sa rootanjem ne mogu pomoći jer vozim već rootani Android port na HD2. Ako se previše downclocka može se javiti screen of death - da se mobitel ne probudi iz locka, ali to se odmah riješi restartom moba, te lagani lag u izborniku ili aplikacijama. Ali ja na 845 MHz nisam primjetio nikakav lag ni SOD, a tu frekvenciju i na XDA preporučuju kao najmanju koja omogučava ugodan rad. Na bateriji sam dobio dosta, spram prije kad sam svaku noć norao puniti sad svaka dva i pol dana ![]() Downclockom se ništa nemože zeznuti ![]() A SetCPU je odličan program sa hrpom profila, mogu se namjestiti profili frekvencija procesora u svakom postotku baterije. Ja vozim na 845 MHz kad je baterija između 15-100%, a čim padne ispod 15% SetCPU automatski downclocka na 625 MHza Također čim je mobitel u locku odnosno ekran ugrašen CPU je na 245 MHza Također u Advanced Task killeru namješteno da gasi sve procese iz kojih sam izašao te da ih ne drži u pozadini (osim nekih koji su na ignore-listu)
![]() |
#1378 |
Premium
|
Ocito da cu morat rootat mobac... jer ovo je uzas.. skonto sam ja da on jadnik nema stand-by mod jer sa ugasenim ekranom mi smazo popodne 20%... pitanje kod roota moba jel se gube podaci??? Zadnje izmijenjeno od: Router. 06.12.2010. u 09:44. |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|