Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 01.12.2010., 21:00   #1351
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Ili ne. Onu pucačinu kaj si mi pokazao na ajfonu izgleda puno bolje na desieru. Frend kaže da NFS izgleda i radi bolje na desieru (ja ga doduše na iphoneu nisam vidio). Jedino kaj mi fali je Pro evolition soccer za desire tj. za androida.
To kak zgleda na većoj rezi (480 x 800 prema 320 x 480 koliko ima GS) je druga stvar, ja govorim o perfomansama i o tome kako se često ljudi žale kak im se igre koje su išle glatko na GS-u vuku na Desireu

Čuo sam da neki tvrde da imate ATI u Desireu, da nije do toga?

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline  
Staro 01.12.2010., 21:48   #1352
Liquid Snake
Premium
Moj komp

Liquid Snake's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Vidim da je SE počeo izbacivati update na Android 2.1 za Xperiu X8. Da li ima kakvih informacija kad bi trebao izaći za našu regiju tj. HR ?
Staro 01.12.2010., 21:56   #1353
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
WOOHOOOO
http://developer.htc.com/
HTC Legend!
rendula je offline  
Staro 01.12.2010., 22:02   #1354
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Imao sam prilike koristiti samsung Galaxy S i HTC Desire HD. Rekao bih da: tko želi lijep mob sa izvrsnim ekranom galaxy s je za njega. Tko želi kvalitetnu izradu, masivnost, dobru kameru sa bljeskalicom onda je Desire HD za njega. Meni je osobno Desire HD bolji mob, no velim, mislim da su tu negdje...
burmuz je offline  
Staro 03.12.2010., 20:23   #1355
logitek
Premium
Moj komp

logitek's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
xperia x8 screen lock

pozz svima,
par puta sam krivo unio kombinaciju i postavio mi je sigurnosno pitanje. Ali zaboravio sam sto je postavljeno za odgovor na to pitanje :S Sto sad?
Kako da popravim stvar?
logitek je offline  
Staro 03.12.2010., 23:31   #1356
Newbie Pro
Zule
Moj komp

Newbie Pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor Ladybug Pregled postova

@NewbiePro - I ja imala problem sličan tome, jednog dana se jednostavno prestao connectati s ruterom, čak i sa Open Networkom... Imala sam WPA-PSK, promijenila password i/ili spustila na WPA, forgettala mrežu na mobitelu i ponovno sve uspostavila. (ne sjećam se više kojim redom) I proradilo je.

Za sve ostalo tu je restart (ako niste UpTime nazis)...
Ma znam, sve je to iskušano vjeruj mi, skidanje, mijenjanje enkripcija, sve se svodi na to da moj desire bez problema lovi sve wirelesse, otvorene ili za koje znam pass i to radi bez greske, bilo kod frendova, u bircevima itd...

Stvar je sto posto u tome jer sam na metrocarnetu i imam speedtouch ruter konfiguriran na neki sjeban način samo da propušta moju vpn konekciju. Wireless je vidljiv ali ne mogu dobit net...

uostalom, kao sto rekoh, 20.0g stize iskonov gigaset pa cemo vidjet kako ce tad radit

Zadnje izmijenjeno od: Newbie Pro. 04.12.2010. u 10:56.
Newbie Pro je offline  
Staro 04.12.2010., 10:13   #1357
Sonic1984
Premium
Moj komp

Sonic1984's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Ima li tko kakve novosti o Motoroli Milestone 2. Navodno je izasao ali nemam nikakve informacije o njegovom dolasku u Hr.
Sonic1984 je offline  
Staro 04.12.2010., 14:25   #1358
ShebY
Premium
Moj komp

ShebY's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Newbie Pro Pregled postova
Ma znam, sve je to iskušano vjeruj mi, skidanje, mijenjanje enkripcija, sve se svodi na to da moj desire bez problema lovi sve wirelesse, otvorene ili za koje znam pass i to radi bez greske, bilo kod frendova, u bircevima itd...

Stvar je sto posto u tome jer sam na metrocarnetu i imam speedtouch ruter konfiguriran na neki sjeban način samo da propušta moju vpn konekciju. Wireless je vidljiv ali ne mogu dobit net...

uostalom, kao sto rekoh, 20.0g stize iskonov gigaset pa cemo vidjet kako ce tad radit
I ja bio na metocarnetu u stanu prije, isto je wireless bio vidljiv ali seniko živ nije mogo spojit (više lapova, windows xp,vista,7) Kolko sam skužio za vireless trebaš platit njima jednokratno neku paru, ali zboravih koliko.

ShebY je offline  
Staro 04.12.2010., 15:18   #1359
Newbie Pro
Zule
Moj komp

Newbie Pro's Avatar

Citiraj:
Autor ShebY Pregled postova
I ja bio na metocarnetu u stanu prije, isto je wireless bio vidljiv ali seniko živ nije mogo spojit (više lapova, windows xp,vista,7) Kolko sam skužio za vireless trebaš platit njima jednokratno neku paru, ali zboravih koliko.

Pa to se traži majstore, o tome se dakle radi.

Hvala ti puno
Staro 04.12.2010., 15:40   #1360
daki
amigo
Moj komp

daki's Avatar

Koristim MetroCarnet i preko Desirea sve radi ok. Uglavnom spojite se na wireless i zatim se spojite na VPN, prije tog naravno podesite VPN na mobu.

P.S. Router je Speedtouch s nekim njihovim firmwareom.
daki je offline  
Staro 04.12.2010., 15:51   #1361
Newbie Pro
Zule
Moj komp

Newbie Pro's Avatar

Citiraj:
Autor daki Pregled postova
Koristim MetroCarnet i preko Desirea sve radi ok. Uglavnom spojite se na wireless i zatim se spojite na VPN, prije tog naravno podesite VPN na mobu.

P.S. Router je Speedtouch s nekim njihovim firmwareom.
Opala, idem isprobat! Btw, jel moram biti disconnectan na kompu sa vpn-a? Jer Desire vidi wireless i pokusava se spojit na njega ali bezuspjesno. Idem kombinirat
Staro 04.12.2010., 16:08   #1362
daki
amigo
Moj komp

daki's Avatar

Meni uvijek radi net na Desireu iako je i komp spojen preko VPN-a dok recimo ak hocu spojit 2 kompa istovremeno na net, nekad prode da su oba dva spojena a nekad diskonekta jednog a drugi ostane spojen. Pa neznam zasto mi mi na desireu uvijek radi.
daki je offline  
Staro 04.12.2010., 19:29   #1363
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Zanima me informacija. Da li HTC Desire zaključan na TMobile mrežu?

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 32GB SK Hynix DDR4-3200 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5
SSD: Samsung 980 Pro Plus 1Tb NVMe M.2
SSD: Samsung 980 Pro Plus 2Tb NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 15" IPS @ 3840x2160

Lenovo ThinkPad T14 Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Micron 3400 1 TB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je offline  
Staro 05.12.2010., 16:24   #1364
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

koja je najbolja navigacija za android?
jurbAs je offline  
Staro 05.12.2010., 20:59   #1365
vip-terminator
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2004
Xperia x10 probemos

Pozzz!!!

Imam Xperiu X10 i problem sa Copilot navigacijom. Naime, sve mi je radio dok nisam updejto Android na 2.1 i tu mi se sad stvori problem.
Nikako nemogu ugasit u Copilotu da mi se pri upisivanju nekog odredista tipa zagreb ne upali neki riječnik ili neki vrag i kad bi htio upisat zagreb meni počne automatski dodavat riječi i to na kraju ispadne Zzazagzagrezagreb.
U telefonu sam podesio da mi je to ugašeno i kada pišem poruke ili surfam sve mi je ok ali ovdje ne kuzim.....

ima netko neku ideju?

tnx
Staro 05.12.2010., 22:27   #1366
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Citiraj:
Autor jurbAs Pregled postova
koja je najbolja navigacija za android?
Desire i koristim Motonav (iGo) i radi savršeno, doslovno..
Karte su od 3.mj ove godine, ali ako se ne varam ima i nešto novijih..
Ako što treba javi se na PM za info..
pozz
Staro 05.12.2010., 23:07   #1367
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Koji je najbolji "alternativni" FW za Desire? Trenutno koristim službeni
froyo, ali mi se baš ne dopada trajanje baterije.
Staro 05.12.2010., 23:17   #1368
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Koji je najbolji "alternativni" FW za Desire? Trenutno koristim službeni
froyo, ali mi se baš ne dopada trajanje baterije.
Umjesto mjenjanja FW-a, jesi probao sa SetCPU-om i laganim downclockom?

Ja sam dobio cijeli dan na trajanju baterije (standardnih dan i pol koliko je prije izdržao + još bar 24 sata)
Sada mi baterija na HTC HD2 traje 2 puna dana i još ostane 20ak %, umjerena upotreba - par poziva, po par minuta i 20ak poruka. (inače port Androida još više troši bateriju jer se koristi sa SD kartice a ne iz NAND-a)

Downclockao sam CPU sa 1 GHz na 845 MHz za 24/7 (nema SOD-a, niti ikakvih usporavanja u svakodnevnom radu ni u igrama, te nikakvog laga u aplikacijama) a kad baterija padne na 15% onda se uključi extreme powersave što dodatno downclocka sa 845 na 625 MHz-a.

Na tih 625 MHza se već lagano osjeti lag, ali na tih zadnjih 15% baterije ionako mi samo treba da izdrži baterija još 10ak sati za osnovne funkcije.

Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 05.12.2010. u 23:25.
hammer_of_thor je offline  
Staro 06.12.2010., 00:02   #1369
dekky
Premium
Moj komp

dekky's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor knez|boy Pregled postova
Pozdrav,

jel normalno da nakon punjenja preko cijele noci, Desire isprazni bateriju za 10% nakon 20 minuta koristenja WIFI-a ujutro?
Naišo sam na jedan trik sa baterijom, možda radi možda ne,
ja nisam siguran jer ubijam svog legendu pa nisam baš primjetio neka poboljšanja ali vrijedi probat.
Probajte pa javite niš ne košta!

To also help with Battery Life you can do these steps exactly: 1) Turn your device ON and Charge the device for 8 hours or more 2) Unplug the device and Turn the phone OFF and charge for 1 hour 3) Unplug the device Turn ON wait 2 minutes and Turn OFF and charge for another hour Your battery life should almost double, we have tested this on our devices and other agents have seen a major difference as well.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=712990
dekky je offline  
Staro 06.12.2010., 00:38   #1370
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
U zadnje vrijeme me zanima lagani prelazak sa iOS-a na android. Najvise me zanima razlika izmedju recimo Wildfire-a,Legend,Desire-a i SE X10. Jel velika razlika ili je prvenstveno stvar dizajna. I naravno,zanima me trajanje baterije, mora izdrzati od jutra do navecer uz dosta razgovora i koristenja 3g-a. I koji je po kvaliteti izrade najblizi iphone-u
spawn je offline  
Staro 06.12.2010., 01:54   #1371
dekky
Premium
Moj komp

dekky's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
U zadnje vrijeme me zanima lagani prelazak sa iOS-a na android. Najvise me zanima razlika izmedju recimo Wildfire-a,Legend,Desire-a i SE X10. Jel velika razlika ili je prvenstveno stvar dizajna. I naravno,zanima me trajanje baterije, mora izdrzati od jutra do navecer uz dosta razgovora i koristenja 3g-a. I koji je po kvaliteti izrade najblizi iphone-u
Wildfire je najlošiji
legend je srednji
desire , x10 su najbolji...
naravno od ovih što si naveo.

Ja imam legenda a ako voliš jače i brže uzmi desire ili x10 ako voliš puno fotkati, ako ne onda desire.
Meni je legend ok...nije velik ali nije ni moćan baš onako odmjeren je i sa stilom.
wildfire je bezveze najviše zbog male rezolucije ekrana.
x10- nemam pojma za njega baš al ima dobre specifikacije.

baterija bi ti trebala izdržat od jutra do mraka...tako meni bude barem uz dosta korištenja.
dekky je offline  
Staro 06.12.2010., 02:17   #1372
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Iz korištenja X10 nebih mogao reci da je kvalitetom izrade neš hajrajz.... Legend je u ruci osjetno "kvaliteniji". Pošto nemaš pojma o X10 nemoj ga ni preporučivat,zasad se treba klonit tog telefona zbog (pre)spore softwerske podrške(a i namjernog onemogučavanja nekih vitalnih stvari kod touch screena)....u najavi je 2.1 a HTC ti drajva već više mjeseci na derivatima 2.2.1 itd

Baterija bi bez customizacija skoro na svim androidima ove generacije (Hero,Desire,Legend,Xperia,raznorazni LGevi) traje od jutra do mraka uz intenzivno korištenje svih kerefeka koje je Google namjenio korisnicima. Uz par modova sa ROM-om i clockovima može se dovesti na 48 sati uz umjereno korištenje dok se vrijeme intenzivnog ne mijenja osjetno. Naravno,par dežurnih dušebrižnika bu ti reklo drugačija vremena no nemamo svi isti pojam intenzivnog korištenja tako da se u te rasprave neću upuštat. Čejnđam na 098 većinu androida dok me još najviše oduševljava moj Hero ko jedini stalni fon koji imam
trouble je offline  
Staro 06.12.2010., 02:22   #1373
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Ja imam desire isto tako baterija tj trajanje baterije je kriminal ko da imam laptop a ne mob. ja kontam isto svoj downclockat ako je 100% sigurno da nesto ne zeznem. Jel mi to netko moze potvrdit kako se uz par poziva i malo neta moze dobit bar 2 dana?! Ali da je nacin 100% siguran da ne sj telefon. Ili mozda neka aftermarket baterija koja traje 2-3dana koja je osjetno jaca od ove slabasne 1400mAh Da ne moram stalno hodat sa punjacem u dzepu ili USB kablom.....

Zadnje izmijenjeno od: jurbAs. 06.12.2010. u 02:27.
jurbAs je offline  
Staro 06.12.2010., 02:29   #1374
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Već po defaultu pomažu custom romovi sa svojim optimizacijama,e sad,neznam kako je sa Desireom jer ga nisam rootao,na Herou je potreban root da bi podešavanje clocka radilo. Overclock widget mi je za to najbolji. U biti,ako netrebaš rootat,nemreš niš zeznut. Baci oko na XDA developerse,možda ti koji ROM bude eye-candy pa se baciš na posao Tako sam i ja iz prve,samo zbog izgleda i teme,no na kraju se ispostavilo da mjenjanje ROMa donosi gro ostalih stvari koje su me ugodno iznenadile O pojmu brzine samog uređaja neću ni govorit jer su to sad dva različita svijeta
trouble je offline  
Staro 06.12.2010., 02:34   #1375
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

ma jooj uredaj je prebrz hahahah samo da baterija duze traje, root i ostalo me zasad ne zanima... ono sto jednostavnije i bez mogucnosti gubitka imenika tj podataka. samo to...
jurbAs je offline  
Staro 06.12.2010., 02:36   #1376
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Ja imam desire isto tako baterija tj trajanje baterije je kriminal ko da imam laptop a ne mob. ja kontam isto svoj downclockat ako je 100% sigurno da nesto ne zeznem. Jel mi to netko moze potvrdit kako se uz par poziva i malo neta moze dobit bar 2 dana?! Ali da je nacin 100% siguran da ne sj telefon. Ili mozda neka aftermarket baterija koja traje 2-3dana koja je osjetno jaca od ove slabasne 1400mAh Da ne moram stalno hodat sa punjacem u dzepu ili USB kablom.....
LG GT540 ima 1500mAh bateriju i na 2.1 Eclairu baterija uz intenzivno korištenje WLAN-a traje 24h.

Root-ao mobitel, stavio Overclock widget, postavio da se CPU spusti na 254Mhz (sa defoltnih 600) dok ekran ne radi, a dok radi da je na full brzini (ili 480Mhz, ovisno što trebam). Mobitel bi trebao to raditi sam, no očito mu power saver opcije nisu još dobro poriktane.
Dnevno prosječno razgovaram 10-20min, pošaljem 10-20 SMS poruka, WLAN je upaljen oko 30min (surfanje po netu + ako kad tražim neš po marketu od programa ili MSN/Skype), GPS rijetko kada no baš zadnji put kad sam testirao sam se nekih 4-5h igrao sa navigacijom i raznim programima koji koriste GPS (tipa speedometer).
Baterija je, kao što sam prije rekao držala 24h, sada sam dobio 3 dana otprilike bateriju (računam i noći jer ne gasim mob), a stvarno sam ga koristio više nego inače (dosta sam pričao preko Skypea i MSN-a). Stvarno se manje troši baterija jer ipak je valjda 80% vremena ekran ugašen. Inače koristim mobitel puno manje, pa tako mislim da mogu očekivati da će trajati i do 4-5 dana kad se prestanem stalno igrati po njemu (pod time ne mislim igre, jer to jedino ne radim na mobu, već stalno neš tipkam bezveze po njemu).

Nikakvih problema sa mobitelom nisam imao. IMHO, jedino što je negativno jest da se ekran malo duže pali kada se pritisne tipka (jedino zna nervirati kod dolaznih poziva, malo se duže čeka da se upali ekran i vidi tko zove).

EDIT:
Sad skinuo setCPU pa da vidim jel on bolji malo od widgeta. Vjerojatno je koliko sam vidio po pics-ima iz marketa.

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 06.12.2010. u 02:59.
Vuco je offline  
Staro 06.12.2010., 02:38   #1377
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Ja imam desire isto tako baterija tj trajanje baterije je kriminal ko da imam laptop a ne mob. ja kontam isto svoj downclockat ako je 100% sigurno da nesto ne zeznem.
Nemaš što zeznuti.
Jedino me evo kolega Mar kontaktirao da treba imati rootan Android.
Sa rootanjem ne mogu pomoći jer vozim već rootani Android port na HD2.

Ako se previše downclocka može se javiti screen of death - da se mobitel ne probudi iz locka, ali to se odmah riješi restartom moba, te lagani lag u izborniku ili aplikacijama.
Ali ja na 845 MHz nisam primjetio nikakav lag ni SOD, a tu frekvenciju i na XDA preporučuju kao najmanju koja omogučava ugodan rad.
Na bateriji sam dobio dosta, spram prije kad sam svaku noć norao puniti sad svaka dva i pol dana

Downclockom se ništa nemože zeznuti
A SetCPU je odličan program sa hrpom profila, mogu se namjestiti profili frekvencija procesora u svakom postotku baterije.

Ja vozim na 845 MHz kad je baterija između 15-100%, a čim padne ispod 15% SetCPU automatski downclocka na 625 MHza
Također čim je mobitel u locku odnosno ekran ugrašen CPU je na 245 MHza

Također u Advanced Task killeru namješteno da gasi sve procese iz kojih sam izašao te da ih ne drži u pozadini (osim nekih koji su na ignore-listu)
Staro 06.12.2010., 02:39   #1378
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Ocito da cu morat rootat mobac... jer ovo je uzas.. skonto sam ja da on jadnik nema stand-by mod jer sa ugasenim ekranom mi smazo popodne 20%...

pitanje kod roota moba jel se gube podaci???

Zadnje izmijenjeno od: Router. 06.12.2010. u 09:44.
jurbAs je offline  
Staro 06.12.2010., 02:49   #1379
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Keyword known to humanity for hundreds of years: HOLY BACKUP!

Kolko se sjecam,rootom ne,al flashom moba da. Ima u boot opcijama jednostavan backup....
trouble je offline  
Staro 06.12.2010., 03:06   #1380
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

da malo cackam po netu pa sam skonto....
pitanje jel itko rooto desire sa 0.93 Hbootom?! pretpostavljam da je SLCD
jurbAs je offline  
Zaključane teme

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno