Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.11.2010., 16:10   #1
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Media player-BTclient-NAS...?

Ono sto bi ja htio:

- Da sluzi ko Download masina
- Da ima Mirror podrsku za 2 diska od po recimo 2TB
- Da se moze spojit na telku i cupat te filmove s diskova
- da kosta do 1000 kn bez diskova

Jel se moze nekaj skombinirat? razmisljam si cak i da slozim kakvu mini Atom konfu u kuciste koje ima mjesta za dva 3,5" diska... Ili da uzmem neki gotov NAS i nesto tipa WD-TV Live koji moze cupat mediu sa NAS-a... U krajnjoj liniji, treba mi doslovno HTPC sa RAID-om koji je dimenzija Mini, tipa ko MaxTV ona Atlanta... da mi stane u komodu ispod telke...
perich je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2010., 17:03   #2
Botlorn
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor perich Pregled postova
Ono sto bi ja htio:

- Da sluzi ko Download masina
- Da ima Mirror podrsku za 2 diska od po recimo 2TB
- Da se moze spojit na telku i cupat te filmove s diskova
- da kosta do 1000 kn bez diskova

Jel se moze nekaj skombinirat? razmisljam si cak i da slozim kakvu mini Atom konfu u kuciste koje ima mjesta za dva 3,5" diska... Ili da uzmem neki gotov NAS i nesto tipa WD-TV Live koji moze cupat mediu sa NAS-a... U krajnjoj liniji, treba mi doslovno HTPC sa RAID-om koji je dimenzija Mini, tipa ko MaxTV ona Atlanta... da mi stane u komodu ispod telke...
Ako ti nisu bitne dimenzije i ljepota, mozes i sam napravit masinu, kao sto si rekao.
Mozes kupiti neko slim microatx kuciste, maticnu s svim integriranim (da se nabaviti i grafa s HD podrskom integrirana - geforce i ati verzije), neki atom.

Unutra ubacis diskova koliko ti treba. A ako treba jos, kupis ladicu za dva diska i spojis dodatno na USB. Mogucnosti koliko oces.
A uvijek mozes kupiti gotove proizvode, kao Acer Revo.
Ja sam isto razmisljao o NAS-u, ali mislim da je preskup za multimedijske potrebe.
Oglas

Oglas
Staro 24.11.2010., 10:10   #3
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Datum registracije: May 2006
Ja upravo ovo naručio, dođe mi u Nedjelju.
http://geizhals.at/a488563.html

Setup je sljedeći:
1.Netbook
2.WDTVLive
3.NAS

Spojeni na bežićni router (umreženi).
Svi imaju pristup NASu pa čak i bežićni uređaji koji se naknadno spoje na WLAN.

Keep it simple.
Staro 24.11.2010., 11:41   #4
mahoona
Premium
Moj komp

mahoona's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Evo ti mog "razvojnog" puta, a to traje već nekoliko godina. Ja sam tražio još više, a to su slijedeće funkcionalnosti u što manje hardvera:

- firewall sa podrškom za multiwan, QoS, built-in FTP server, VPN server
- file share sa mogućnošću postavljanja raznih permissiona (NAS)
- da ima intergriran torrent klijent koji je "priznat" na svim torrent siteovima koje koristim
- da mogu gledati sav sadržaj sa kućne mreže na plazmi

Ono što sam isprobao je:

- Windows Server 2003 sa file shareom, RRAS-om itd....
- Linksys WRT54GL router sa dd-wrt firmwareom
- pfSense
- ClearOS
- WD TV Live sa original i custom firmwareom (da ima integriran torrent klijent, file share...)

Nakon križanja svih navedenih produkata, koji su bili međusobno slagani tako da budu zadovoljene gore tražene svari, trenutno sam na slijedećem:

- ClearOS na pentium4 (na njemu firewall, multiwan podrška, fileshareovi - dodana još nekoliko usb ladica sa diskovima plus interni diskovi, vpn, ftp server, transmission torrent klijent - koji je za razliku od raznih rtorrenta i inih priznat na svim trackerima)
- WD TV Live sa zadnjim original firmwareom 1.04.pojmanemam

Evo i ocjena svega što sam probao:

- Windows Server 2003 kao RRAS, file share, dial-in VPN, torrent mašina ocjena 4/5 - možda pretjerana ocjena, ali nikad ne bi otišao sa njega pošto sam iz Microsoft svijeta, samo da je malo "pametniji" po mrežnom pitanju, tu je MS iza Linux/FreeBSD rješenja svjetlosnim godinama u zaostatku
- Linksys WRT54GL - ocjena 5/5 - najbolji router za home upotrebu koji sam ikad imao/probao, u kombinaciji sa custom firmwareom postaje fantastičan mrežni central point u kući - ima ipak neke limite prvenstveno zbog ograničenih hardverskih resursa kojima raspolaže
- pfSense - produkt zbog kojeg sam zavolio open source, ocjena za ono čemu je namjenjen je čistih 5/5, nema nekih stvari out-of-the-box koje vjerojatno ja zbog nedovoljnog znanja nisam znao složiti
- ClearOS - zahtjevniji hardverski od pfSensa, vrlo lagan za konfiguraciju, ima više mogućnosti ponuđenih u startu - ALI dobrim dijelom je mišljenje takvo jer sam sad već iskusniji *nix command line korisnik nego pred par godina
Da bi se stvari posložile onako kako sam si ja to zamislio, bez command line štrikanja ne ide. Ali zato je community nevjerojatan, nema stvari za koju se ne može naći tutorial! Vrijedi i za pfSense i ClearOS.
- WD TV Live za kraj - najbolje potrošenih 1000 kuna - iako ocjena 4/5 - imao je u prvih par mjeseci mušica oko file shareova, pročitajte thread o tom uređaju od početka pa ćete vidjet o čem pričam. Kako prolaze mjeseci, a sad već i preko godinu dana, i deseci raznih firmwarea koji su na njemu bili, zaključak je da je fantastičan produkt, ali samo za ono čime se reklamira - audio/video player!
Na njemu sam radio i file shareove, i torrent klijent, ali to bi toliko zakucavalo taj mali komad plastike da bi browsanje kroz menije bilo nemoguća misija. O gledanju filmova da ne govorim. Iako, kolega i dalje ima takav setup i nema ovakvih problema - možda je moj uređaj u banani, ne znam, ali filmove, muziku, yubito i slično sad gledam bez greške.

Gledao sam i testirao i neka druga rješenja, poput recimo Synologyeva DiskStationa DS-411+, sve je to super, bogato opcijama i malo i troši pola watta struje, i funkcionalno,ali košta.....

Eto, ako kome pomogne, ili ima pitanja, vrlo rado ću mu pomoći.

LP
mahoona je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke