|
![]() |
#931 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#932 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Svjestan sam toga, ali razlika izmedju 768MB i 1GB modela je manja nego razlika izmedju dva primjerka GF104 GPU-a koja se razlicito clockaju. Hocu rec, nekog moze sa 768MB karticom potrefit takav GPU da ce nakon overclocka kartica biti brza od nekog naclockanog 1GB modela, samo zato sto 768MB model izvuce 20-30MHz vise. ![]() A ako se ijedna kartica dobro skalira overclockom, onda je to GTX460. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#933 | |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#935 | |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Uz svo poštovanje prema tvojoj grafičkoj kartici, ona ima 768 Mb memorije koja radi na 192-bitnom busu, ova MSI je "puna" N460 sa 1 Gb koji rade na 256-bitnom busu. Mislim da ipak postoji razlog zašto je MSI vrijedan tih novaca, nije samo clock važan... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#936 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
btw. štajeto? windows millenium? Dali su igrice zapinjale na defaultnim postavkama talon attack gtxice? Da znam moram li i ja ovrklokat prije neg instalirnem koju igru? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Došla doma GTXica. Hawk Talon Attack. Kupljena u instar inf. Ljudi su skroz ok tam. Ostala je poslje mene još samo jedna, tak da požurite ![]() Ma pogledal sam sve testove na techpowerup stranici u vezi gtx 460 i Hawk je najtiša od svih. Nema jedino Gigabytove, ona bi mogla biti isto tiha. Zotac Amp je isto tiha ali ona je preskupa. Cyclone je ok isto. @SRV u redu su tvoje primjedbe @sinac ti si mi još dodatno potvrdil tišinu ove grafe. Sad je u kompu i ne vidim potrebu kupovanja vodenog bloka za nju. Hladnjak je bomba.
![]() |
#938 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Premium
Datum registracije: Sep 2010
|
jučer baš kupio 460 hawk i grafa ne stvara buku jedino kad ništa ne radi, a kad krene radit, onda se i lijepo čuje. Spašava ju to što radi jako, jako dobro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#940 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
NVIDIA Makes GeForce GTX 460 SE Official
Nova inačica GTX460. Citiraj:
![]() |
![]() |
#941 | |
...samo te gledam...
|
Citiraj:
![]() Nadam se da se snalaziš u Afterburneru, javi ako zapneš pa ti izdiktiram svoje postavke uz napomenu da te postavke ovise i o kućištu tj. hlađenju kućišta... EDIT: dax-lax - Sada vidim da pod "Moj komp" imaš upisano MSI N470GTX Hawk Talon Attack. Je li u pitanju N470 ili N460? Baci pogled na http://www.anandtech.com/bench/Product/180?vs=160 pa usporedi potrošnju i zagrijavanje N470 u odnosu na N460, već sam u jednom od prošlih postova napisao da je N460 bolja grafička u odnosu na uloženo/dobiveno + potrošnja i temperatura. Svejedno, što se tiče buke Afterburner popravlja stvar... Zadnje izmijenjeno od: Sinac. 17.11.2010. u 12:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#942 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
GeForce GTX 460 SE silently inserted into retail Citiraj:
MSI N460GTX SE Cyclone Series Graphics Card Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#943 | |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
@SRV: Znači ti želiš reći da će neka GTX-ica 768 MB potegnuti kao MSI-ca Talon Attack i da će imati jednake performanse, uzevši u obzir da ova ima bolje latencije, kvalitetnije je građena i koja je u mom slučaju postigla 1012 MHz/2350 MHz (core/memory)? Mislim da govoriš gluposti, bez uvrede. Ova je grafička rađena sa samo jednom namjerom, a to je da je clockaš i clockaš, i kad misliš da je dosta, isključiš sigurnosne zaštite (tipke koje ima na sebi) i onda još clockaš, a temp ne prelazi 55°C u loadu. Pa se ti tješi koliko god želiš. ![]()
"Who is your daddy and what does he do?" Zadnje izmijenjeno od: Ivo_Strojnica. 17.11.2010. u 17:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
@SRV: da i ja potvrdim da nisi u pravu... i ja kazem da se ne isplati kupit hawk nego obicnu i nackloka se bez problema na taktove od hawkice i bit ce isti rezultati, ali za jaci overclock obicna nece biti dovoljna... ali to sve ako usporedjujes 1gb modele... 768mb model je dosta losiji i nikako ne moze postici iste rezultate... pogotovo ako koristis rezoluciju 1920x1080, nema sanse da neces vidjet razliku... |
![]() |
![]() |
![]() |
#946 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
768 je prema techpowerupu 7% slabija od 1GB modela na stock vrijednostima. Razlika u cijeni je 1150(768) te 1400(1) [cca za najjeftinije modele] ili ti ga 22%. E sad kome se koji model sviđa, boja, firma, dostupnost, blizina dućana... Fail bi bil po meni kupiti Zotac AMP za 1800. Ostali modeli su tu negde i ovise o tome kakav imaju hladnjak i prema tome cijena raste gore. Malo o buci. Na minimumu (40% 1620rpm) sa trenutno otvorenom stranicom ne kužim da sam stavil grafu sa ventovima. Na 45% 2100rpm već se lagano čuj hum. Budem javil kak je dok zatvorim kučište. Obzirom da mi je grafička na defoltu dovoljno jaka probal sam ju deklokat na minimum 605/1210/1460 koliko afterburner dozvoljava. W3 Dota: grafa ne ode preko 30C i vent na minimum (40%) Dirt2: 48C na 40% vent. (igra mi je super) ![]() Moja regulaciju venta i idle stanje ![]() Kak se kloka moj model javim sutra. Smešno mi je ono "military grade". Ako je tak onda nebi grafa ni trebala imati garanciju jer se nebude pokvarila ni ako ju sa švas aparotom mazimo. Razum&Srce te došla Sokolica doma ![]()
![]() |
#947 |
Premium
|
A nije ni to istina...ima bolje probranu elektroniku talon attack. Čak i moja gigabyte koja je OC edicija, (ok, nažalost ne ova OC2 ili SOC edicija, ali ipak nije stock..) neide kao ova druga talon attack... izvlači gigabajticu doduše to što je tiša, a i tako ih držim nisko na taktu gigabajtice jer su u sli za moj ukus jako blizu jedna druge. |
![]() |
![]() |
![]() |
#948 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2010
|
Citiraj:
EDIT: nisam pronašao nigdje za što služe one dvije mikro-sklopke s druge strane na pcb-u? Zadnje izmijenjeno od: dax-lax. 18.11.2010. u 01:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#949 | |
PRO
|
Citiraj:
Meni NAJDRAŽA opcija! ![]()
![]() |
![]() |
#951 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#952 | |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
Grafa je odlična, mala mrcina. Definitvno ugodno iznenađenje.
![]() |
![]() |
#953 | |
...samo te gledam...
|
Citiraj:
Ovako, s time da imam Antec P182 kućište koje je tiho i ima dobru zvučnu izolaciju a i stavio sam malo agresivnije hlađenje. Mislim da bi se komotno moglo pustiti da ode temperatura na 70°C, ovako mi ide od 42-63°C uz 40-48% okretaja (vidi sliku). I to su temperature nakon što sam 4 sata vrtio TF2... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#954 |
Premium
|
A oke. Nisam dosad kupovao msi, pa mi se ucinilo kao da fali kakav dio kutije ![]() Ja se necu tim bavit zbog sli, ali znatizelje radi; - jel tko stvarno izmeltretirao tu talon attack, dakle sa otkljucanim thermal i overcurrent protection, i sa tweakin overvoltanjem kontroliranim sa unimetrom? Kolko relano takva kartica moze potegnut iznad stocka 1GB? Do gtx470? Nisam naletio po webu na test, samo najave i osvrte. |
![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
Premija
|
Da li obična HAWK ima tu funkciju?
![]() |
#957 | |
PRO
|
Citiraj:
Uglavnom, sa isključenim OCP-om i XC-om, uspio sam skromnih 1096 MHz core i 2400 MHz memorija. Za ovu bebu ipak treba LN2 ako se misli ići dalje, mene je osobno bilo strah. A može se ići dalje.... ![]()
![]() |
![]() |
#959 | |
Premija
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#960 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
http://gor-info.com/webshop/index.ph...product_id=670 jel se ovo meni čini il je nekako mala cijena? |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|