Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.10.2010., 10:55   #541
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Tuner odličan (odlično hvata sve frekvencije; LG telka kod staraca ne hvata sve primjerice; Nytrobox PRO je isto hvatao sve; moj komp također hvata sve), hvatam doslovno sve što mogu (HRT1,2, Nova TV, RTL, Kapital, Z1, Jabuka, Net TV, Nova HD, HD Promo, TV4Rijeke).
Ovo sve loviš na Trešnjevci?

Ja na Trnju hvatam HRT1,2 RTL NOVA (sve X2) + HrtHD, Kapital i Nova HD (1X) Maloprije skenirao ponovno i ni traga z1, Jabuci (šta je ovo ), NetTV-u i Rijeci .

Idem sad instalirat stick za komp, možda on bolje vidi. Edit: jok, isti programi i na kompu, a spojio sam bolju/veću antenu

Zadnje izmijenjeno od: murina. 17.10.2010. u 11:40.
murina je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2010., 11:44   #542
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor murina Pregled postova

Ja na Trnju hvatam HRT1,2 RTL NOVA (sve X2) + HrtHD, Kapital i Nova HD (1X) Maloprije skenirao ponovno i ni traga z1, Jabuci (šta je ovo ), NetTV-u i Rijeci .

Idem sad instalirat stick za komp, možda on bolje vidi. Edit: jok, isti programi i na kompu, a spojio sam bolju/veću antenu
Trebaš antenu zakrenut, ak ja udaljen 130km od zagreba hvatam Z1, i jabuku onda bi i ti trebo.

pinkskin je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2010., 11:50   #543
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

S kojeg odašiljača su koji programi?

Imam sobnu antenu i lovim 2 odašiljača (pretpostavljam da su HRT dom i Sljeme). Sa oba je Strength 95-99% a Quality varira od 75-90%

Edit: našao, Sljeme. Ne znam zašto mi ne nalazi Jabuku i Z1.

Edit:

Kanal 25: Hrt 1, Hrt2, Rtl i Nova
Kanal 48: Hrt 1, Hrt2, Rtl, Nova i Kapital
Kanal 56: HDTV Promo i Nova TV HD

Zadnje izmijenjeno od: murina. 17.10.2010. u 12:08.
Staro 17.10.2010., 12:18   #544
divacic
Premium

Datum registracije: Feb 2007
Da li je netko sa Strongovima (81xx, vivax 410 ili slični) probao staviti Lifeview NotOnly LV6TMPVR4 firmware gore? Radi li daljinac nakon toga?

Ili još bolje: molio bih vlasnike da isprobaju mogu li sa Lifeview daljincem raditi na strongovima, vivaxu, ili obrnuto: mogu li sa strong daljincem raditi sa Lifeview.

S obzirom na građu i dužinu lifeview firmwarea ispada da se radi o još jednom strong klonu poput ABEO, AKIRA, XORO i cijelog niza sličnih kineza.

Zadnje izmijenjeno od: divacic. 17.10.2010. u 12:29.
divacic je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2010., 15:32   #545
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Prvi prijedlog / molba i nije baš pametan jer ako se ne radi o klonu a kontrolni mehanizam je loše napisan ili ga nema dobit ćeš nefunkcionalnu ciglu.
Proba sa daljincem može jer nema potencijalne štete, ili radi ili ne.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2010., 17:27   #546
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Z1, Jabuka i Net su na 642 MHz

Staro 17.10.2010., 17:39   #547
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Nisam uspio naći programe na 42. kanalu, a navodno postoje dva i na 57. Najvjerojatnije mi treba jača antena. Trenutno imam malu od 10ak cm Naivno sam mislio da će to biti dovoljno za sve digitalne programe grrrrr

Edit: u biti nije mi jasno. Ako hvatam odlično ove na 48. sa Sljemena, zašto nema ni naznake ovih na 42. (ako je to isto sa Sljemena)

Zadnje izmijenjeno od: murina. 17.10.2010. u 17:51.
Staro 17.10.2010., 19:58   #548
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Citiraj:
Nisam uspio naći programe na 42. kanalu, a navodno postoje dva i na 57. Najvjerojatnije mi treba jača antena. Trenutno imam malu od 10ak cm Naivno sam mislio da će to biti dovoljno za sve digitalne programe grrrrr

Edit: u biti nije mi jasno. Ako hvatam odlično ove na 48. sa Sljemena, zašto nema ni naznake ovih na 42. (ako je to isto sa Sljemena)
link
Izgleda da ćeš morat jaču antenu.

Zadnje izmijenjeno od: pinkskin. 18.10.2010. u 09:36.
Staro 17.10.2010., 20:32   #549
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Tek sad vidio. Jes, i to valjda sa 3 različite pozicije. Kod mene, bake i kod cure. Svi hvataju sve.
Staro 17.10.2010., 21:22   #550
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Vuco, to mi je bila prva vijest o tim programima uopće Sad me žulja što ih ne mogu uhvatiti.

Jedino šta mogu zaključiti je da postoje 2 odašiljača na Sljemenu, ako jedan kanal vidim odlično, a drugi nikako. Sad od dosade pokušavam spojiti 2 antene, jednu ću izbaciti na balkon

EDIT: Ništa. Balkon/lođa je prema istoku, a kad izbacim antenu, mislim da bi trebala i vidjeti Sljeme. Signal na 42. kanalu - 0 (nula)

Pitanje je postoji li sobna antena kojom bih dobio ta 3 glupa programa, razmislit ću još o penjanju na zgradu Siđiite s krovova - FAIL

Zadnje izmijenjeno od: murina. 17.10.2010. u 23:21.
Staro 17.10.2010., 21:31   #551
divacic
Premium

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Prvi prijedlog / molba i nije baš pametan jer ako se ne radi o klonu a kontrolni mehanizam je loše napisan ili ga nema dobit ćeš nefunkcionalnu ciglu.
Proba sa daljincem može jer nema potencijalne štete, ili radi ili ne.
Ako se ne radi o klonu stroj neće primiti firmware. Uostalom, to sam spreman prvi istestirati ukoliko radi daljinski.

Sudeći po veličini firmwarea (a i nazivu) 99% sam siguran da je klon!

Dakle, molim nekoga da istestira daljinski...
divacic je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2010., 22:55   #552
baban
Premium
Moj komp

baban's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
problem?

imam dva dvb-t prijemnika (radi se o nytru 4001t usb i infinityju 6000t)
antena je spojena na zidnu ant. uticnicu/splitter (1 in/ 2out) i dalje na oba prijemnika
e sad, od jucer pocelo sa sr****a i to na nytru (i prije je znao kenjat ali sad ide na zivce dobrano)
dakle, ako na oba prijemnika gledam isti program sve u redu, ali cim promijenim programe nytro pocinje blokirati, krcati, kockice...
na infinityju signal 98/82 , a na nytru 17/60 (probao zamijeniti prijemnike i opet na nytru lose a infinity super)
takodje na nytru najnoviji f/w (stavljen novi cim je pocelo sr*** medutim isti qur**)

napominjem do jucer sve radilo bez problema

jel ima ko slicnih problema?..ili mozda rjesenje

da me cuje onaj ko je uveo digitaliju mislim da bi se krstio i rukama i nogama

Zadnje izmijenjeno od: baban. 18.10.2010. u 21:01.
baban je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2010., 02:03   #553
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ajde si probaj isključit napajanje antene ako je slučajno uključeno na bilo kojem prijemniku. Možda zbog toga imaš smetnje.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2010., 10:01   #554
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

@agent orange
Kakva zidna utičnica ? Obično su bile TV + Radio splitter dakle ne 2 TV i generalno ih treba izbjegavat zbog velikog gušenja.
Ako trebaš dijelit signal na dva prijemnika onda stavi kvalitetan razdjelnik, sve spajaj F konektorima uključujući i F-RF Adapter jer tako imaš najmanje gubitke / gušenje signala.

@All
Odašiljači za lokalce tj. MUX D radi sa manjom snagom u usporedbi sa MUX A i B i zato ih je teže ulovit u nekim situacijama / lokacijama.
Staro 18.10.2010., 10:48   #555
sajko
Premium
Moj komp

sajko's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Našao sam novi program. Televizija 4 rijeke. Jel to samo do položaja antene ili svima naleti malo kockica po ekranu zbog slabog odašiljanja. Hvatam Slovence savršeno, a ovdje kockice svakih desetak sekundi iako ide iz Karlovca
Isto, a u Karlovcu, udaljen od odašiljača oko pet km, samo nema optičke vidljivosti (smeta jedan brijeg). No, nemam za čim žaliti.
sajko je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2010., 18:33   #556
baban
Premium
Moj komp

baban's Avatar

2tutix
iskljucio/ukljucio - ista stvar

2nikky
evo ovakva slicna uticnica http://mke.hr/shop/product_info.php?...roducts_id=544 i onda sam ovim http://mke.hr/shop/product_info.php?...roducts_id=321 dalje razdijelio

evo probao sam staviti od kolege prijemnik strong 5200 umjesto nytroboxa i sljaka bez problema

izgleda da cu kupiti novo prijemnik, a nytrobox reklamirati kad budem isao u zg

decki hvala na savjetima

Zadnje izmijenjeno od: baban. 18.10.2010. u 21:01.
Staro 18.10.2010., 19:19   #557
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Svakako baci / nekom drugom uvali taj razdjelnik i stavi gore sugerirani, baš nekidan susjedu na kabelskoj napravio istu stvar (isto djeljenje u stanu) i signal mu se značajno popravio (prije mu se pol kanala kockalo).
U vezi nytro prijemnika, najbolje je da ga pri reklamaciji trampiš za Strong 520x.
Staro 18.10.2010., 20:41   #558
baban
Premium
Moj komp

baban's Avatar

svakako cu staviti taj sto si linkao
daj me samo molim te ispravi ako grijesim
dakle na ovaj razdjeljnik idu 3kom f-konektora, a f-rf adaptere muske ubadam u digi prijemnike?
sorry ne vidim bas najbolje sa slika

edit: 2mymoon - ispravljeno

Zadnje izmijenjeno od: baban. 18.10.2010. u 21:02.
Staro 18.10.2010., 20:53   #559
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
prijemnik.
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2010., 21:29   #560
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

@agent orange
Da, ispravno si zaključio, pri nabavci F konektora obrati pažnju da odabereš po coax kabelu tako da sjedne kako treba. Ako zbrajaš koliko F - ova ti treba onda dodaj i ove prema prijemnicima (na kabelu prema prijemniku F konektor + F-RF adapter).
Staro 18.10.2010., 21:50   #561
baban
Premium
Moj komp

baban's Avatar

2nikky
ok, sutra budem potrazio po lokalnim trgovinama
zahvaljujem se na trudu

edit:
Citiraj:
stavi kvalitetan razdjelnik, sve spajaj F konektorima uključujući i F-RF Adapter
evo spojio ovako i signal se popravio i trenutno nema smetnji na nytroboxu
jos jednom zahvaljujem na savjetima

Zadnje izmijenjeno od: baban. 19.10.2010. u 20:05.
Staro 20.10.2010., 18:38   #562
babac
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2008
nytrobox scart usb 4001t za 64 kune sa kuponom! jedino mi je našo tv plus i 4 rijeke osim ovih standarnih 4 kanala

prva liga za babu.
babac je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2010., 01:36   #563
axel007
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Na preporuku Iv@n-a, kupio Lifeview NotOnly LV6TMPVR4 i oduševljen. Sve što je obećano da uređaj može - to i doista radi.

TUNER

Tuner odličan (odlično hvata sve frekvencije; LG telka kod staraca ne hvata sve primjerice; Nytrobox PRO je isto hvatao sve; moj komp također hvata sve), hvatam doslovno sve što mogu (HRT1,2, Nova TV, RTL, Kapital, Z1, Jabuka, Net TV, Nova HD, HD Promo, TV4Rijeke). Koristio sam ga nekih sat i pol dok sam sve isprobavao, niti jednom nije bilo kockica niti slamanja slike, čega je na Nytroboxu znalo biti tu i tamo. Ima Hrvatski jezik i pretraživanje po HR regiji

Jedino nisam našao kako se poredaju programi, ali baš po brojevima. To je i na nytrobox-u bio problem. Na listi je program 5 po redu, no ako se oće brojkama doći do njega (a ne sa PROG + i -), onda je on npr. broj 12.
EPG hvata instant (jučer vidio neki digimax kojemu je trebalo pol dana da uhvati EPG, a onda je još i pol slova falilo).

Odozada ima 1 HDMI, 1 SCART, činčeve te RF ulaz i izlat brijem (uglavnom 2 štekera za antenu, jedan valjda ulazni, drugi izlazni). USB je naprijed.

SNIMANJE

Isprobao snimanje - ručno na REC tipku, ručno preko timera i preko EPG-a -> sve radi odlično. Moguće šaltanje programa i snimanje dokle god je na istom mux-u. Ako se prebaci mux, javlja obavijest da se snima i crni je ekran (ne prekida snimanje). Kvaliteta signala je na HD programima najniža (oko 51%, ostali su 68% i 77%), no sve radi bez trzaja, loma slike, kockica. Snimao i HD programe na 16GB USB - sve odlično radilo tih par sekundi (sutra ide duže snimanje).

Isprobali Timeshifting (BTW, stari oduševljen sa time ). Radi sve kako treba, može se premotavati i sve.

MULTIMEDIJA

Reprodukcija snimljenoga materijala radi besprijekorno. Prvo ga pokrene, onda imate gumb za full screen. Očitavanje je relativno brzo, ovisi o USB-u, jer razlika između mojeg i burazovog sticka je bila očita u par sekundi (tipa 2sec naprema 4; nije ništa duže).
Isprobao reproducirati divx-e (neki obični, neki su imali AC3 zvuk; nemam doma niti jednu matrosku ), sve odradilo. Titlovu u početku bili crveni i sitni, no da se to fino u bijelu boju i povećati. Ima podršku za hrvatska slova i čini mi se da mi je već update-an softver jer nema problema sa gubitkom zadnjeg reda na titlovima kad je najveća veličina slova. Opet - odlično!

Slike i MP3 nisam probao, to mi manje važno. Glavno da imam snimanje i gledanje drugog programa na istom mux-u, da to radi dobro i da mogu gledati divx-e i slično. A to uređaj radi odlično.

KONTROLE

Jedina mana jest daljinac. Treba ga uperiti baš u uređaj i nekako je lagan, plastičan. Nytrobox PRO ima puno ugodniji daljinac i bolje malo tipke hvataju IR. Tipke su dobro raspoređene, lagano se upamti raspored.
OSD sa EPG-om i sličnim informacijama na ekranu stoji dugo (4-5 sec), to se jedino neda smanjiti, no može se maknuti sa tipkom EXIT.

Jedini je problem nabaviti ga, nema ga nigdje. U MagazinRS-u su me zeznuli - jučer mi rekli na telefon da će ih biti danas nakon 15h, stari došao par minuta kasnije i nije mu htio prodati niti jedan jer su kao svi rezervirani. Stari probao rezervirati (kao nova pošiljka dolazi za 12 dana), dečko mu odgovorio da ne može jer će kao on (radnik MagazinRS-a) zaboraviti !? Veliki minus za MagazinRS. Ne bitcham previše oko usluge, ali ako se nešto obeća, onda se to mora i ispuniti, IMHO.

Izgleda da ćemo uskoro ići i po drugoga kada dođe nova pošiljka, dole za starce da imaju zamjenu za stari video.

EDIT:
Sada slijedi malo duže testiranje, kako snima duge snimke, snimke sa tajmerom iz standby-a te jel se smrzava ili slično (kod cure se danas Vivax npr. smrznul). Za sada jako visoko kotira.
Ukoliko je nekome važno, uređaj nema nikakav zaslončić gdje bi pokazivao koliko je sad dok je u standby-u.

Kakva je situacija s većim HDD i čitanjem MKV formata,s istih.Kupio sam taj aparat u protisu al me je strah kupit veći hdd ak ne prolazi NTFS

pozz
axel007 je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2010., 01:47   #564
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Sutra ili prekosutra (ako će ići po planu) kupujem za starce eksterni disk od 320GB, pa ako ti se da - pričekaj malo.

No što se NTFS-a tiče, ako se dobro sjećam, sve je radilo normalno sa burazovim stickom koji je bio formatiran na NTFS-u i ima 8GB kapacitet.
Staro 03.11.2010., 09:27   #565
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Gdje u ZG ima Infinity 8000 HD?
Prošao HG spot, Mercatone itd, nigdje ni traga
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2010., 11:13   #566
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Prosat, Ronis ?
Staro 03.11.2010., 15:42   #567
GT3
Premium

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Gdje u ZG ima Infinity 8000 HD?
Prošao HG spot, Mercatone itd, nigdje ni traga
prodam ti ga ja, nisam bas zadovoljan s njim. star je oko 3 tjedna...
GT3 je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2010., 15:45   #568
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor axel007 Pregled postova
Kakva je situacija s većim HDD i čitanjem MKV formata,s istih.Kupio sam taj aparat u protisu al me je strah kupit veći hdd ak ne prolazi NTFS

pozz
Ja imam 640 GB WD pun filmova i serija spojen. Nikakvih problema nema. Samo navali.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2010., 21:51   #569
liliboi
Premium
Moj komp

liliboi's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
ja baš nemam neka dobra iskustva s infinitijem 8000 samo šteka gubi sliku više je na servisu bio nego kod mene!
liliboi je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2010., 11:10   #570
assasin82
Premium
Moj komp

assasin82's Avatar

Datum registracije: Aug 2010
I ja dajem glas za NytroBox NB-4001 T USB. Vrti sa USB-a i divx i xvid (ne podržava ac3 ali to se da brzo i lagano srediti u v. dub-u).
assasin82 je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno