|
![]() |
#1801 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Samo da se pohvalim ![]() Malo razocaranja tokom instalacije, jer sam ima dojam da ce to "letiti" u usporedbi s mehanickim diskom, ali nisam primjetija nikakve posebne brzine ![]() No, tek nakon instalacije windowza i drivera vidim da sve manje-vise pali instantno ![]() v.9,1 ![]() v.9,6RST ![]() Win performance index: ![]() (zanemarite cpu, jadnicak radi na 3.1 ![]() |
![]() |
![]() |
#1803 |
Premium
|
S dvd-a.. Kad malo bolje razmislim, mislim da mi prza otkazuje.. Sinoc prije inst windowsa, ubacim 2 razlicita dvd-a (nisu prazni ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1804 |
I'm nightrider
Datum registracije: Mar 2005
|
zato je i išlo sporo ![]() edit: ne zbog tvoje prže neg općnito, optika ne može čitat tolko brzo kolko ssd može pisat ![]() napravi instalaciju na usb sticku, pa instaliraj sa sticka, meni instalacija od boot-a do desktopa traje 10-15 min 8-) |
![]() |
![]() |
#1805 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Primjetio sam da je "krivulja" za write malo čudna, ali ništa da bi se trebao brinuti. Možda ima nekakve veze s tom kompresijom kod SandForce-a. Uglavnom, sa sticka bi to išlo jako brzo, ispod 15 min od paljenja računala uključujući i ona 2-3 restarta na kraju. |
![]() |
![]() |
#1806 |
Premium
|
Mahh da, nikad prije nisam inst windowse sa dvd-a ![]() ![]() Uvik kad se 1. puta loadaju windowsi pa kad vidim ono "windows is loading for the first time" po milijunti put - samo se nasmijem ![]() Btw, kad smo vec kod instalacije sa dvd-a, tih 15 min nije nista posebno - meni toliko traje i sa dvd-a (bez restartova naravno), a znam kako ide instalacija s USB-a, dosta puta sam i tako inst windowze.. Samo ovaj put mi se nije dalo pripremati dos fileove te sami stick, euforija me uvatila kad sam otpakira taj ssd ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1807 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
najbrze je instalirat windowse na SSD sa drugog SSD-a :P ne znam ko bi bio tak lud, al mozes eventualno napravit 2 particije na SSD-u i na jednu stavit windows instalaciju pa instalirat na drugu particiju, al tih jadnih 80gb ic particionirat bi bio zlocin ![]() ps. uzivaj u hardu ![]() |
![]() |
![]() |
#1810 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Ne smetaju, ali čemu? Tj. koja je poanta toga? Imas 1 particiju, sve organiziras kako windowsi zapovijedaju, backup je nista drugo nego image cijele particije od jadnih 80 GB ili koliko vec, koji refreshas jednom tjedno na neki HDD ili na mrezni disk. Mislim, limitiran si sa malim spaceom kod tog SSDa iovako ionako, zasto to jos dijelit na 2 dijela... Pa nekad oces instalirat igru od 12 GB ili neki program od 8 i onda gledas 2 particije, svaka po 3 GB free ![]()
#1811 | |
I'm nightrider
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() Ja na jednom stiku imam bootabilnu instalaciju xp+sp3, w7 i portabilni xp B-) |
|
![]() |
![]() |
#1812 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Details on Intel's Third-Gen SSD 25nm Refresh
Citiraj:
![]()
![]() |
#1815 |
Premium
|
Za 1400kn mozes uzeti MUSHKIN Callisto Deluxe 60Gb, nesto skuplji Corsair 60GB Force Series (ali po performansama identican) i na kraju ako se mozes rastegnuti jos 60-tak kn G.SKILL Phoenix Pro 80Gb (performanse identicne ovim navedenima ali uz 20Gb vise prostora ) |
![]() |
![]() |
#1816 |
Premium
|
Gledam za Corsair, u ADM-u je garancije 2 godine, a na službenoj stranici 3 god, pa me zanima da li netko zna kako se onda rješava garancija nekon 2 godine? |
![]() |
![]() |
#1817 |
Premium
|
Vjerojatno posaljes u Corsair. Ja sam imao slucaj sa svojim Kingstonom koji je imao 3god garancije u Msanu. Nakon sto je kao riknuo, odnio sam ga na reklamaciju i nazad sam dobio novi ali samo sa 12mj. jamstva. Msan je smanjio jamstvo sa 36 na 12mj.. Onda sam usao u dvotjedni rat sa Hg spotom i Msanom i sad sam dobio potvrdu da imam opet garanciju 36mj ali jos nisam dobio jamstveni list, trebao bi ga dobit u pon.. Najgore od svega je sto taj disk uopce nije bio riknuo, sto sam naknadno skuzio jer mi se ista stvar desila i sa HDDom. Trebalo ga je samo formatirat.. |
![]() |
![]() |
#1818 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
1.3GB/s Read Speed 8X OCZ Vertex 2 60GB SSD RAID 0 on LSI 9260-8i RAID Card Not bad, not bad at all. |
![]() |
![]() |
#1819 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 10.10.2010. u 23:27. |
![]() |
![]() |
#1820 |
Premium
|
Ako je SSD na Marvell-ovom SATA-III portu probaj prebacit na P55 Southbridge. Ako je na P55 onda probaj na Marvell. Ako u oba slučaja ne bude radilo dobro probaj na neku drugu matičnu spojit, jer znam da SSD-ovi u laptopima na toj platformi baš i ne radi kako treba. Javi rezultate, jer ako je ovo zadnje možda postoji riješenje. |
![]() |
![]() |
#1821 |
Premium
|
Nisu to cudni rezultati za SandForce u ta dva bencha.. http://www.thebestcasescenario.com/?q=OCZ+Agility+2+SSD Mozda nije najbolji primjer ali ta dva bencha bas i ne vole SandForce. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 10.10.2010. u 23:59. |
![]() |
![]() |
#1822 |
Premium
|
To je review Agility-a i ja to ne bih uzimao u obzir, jer je tu u igri "sporiji" FW i lošija memorija. Zapisivanje me ne čudi da je 140 MB/s (zbog DuraWrite tehnologije), ali čitanje ne bi trebalo biti tako. |
![]() |
![]() |
#1823 |
Premium
|
@Tomy B. Na P55-icu je prikljucen... Probat cu na Marvela ali koliko citam s neta, on je jos gori po perf.. Ali definitivno cu probati.. @MAGARAC Hmm, moguce... Iako taj Agility 2 ima capped firmware naspram mog, ali nebitno.. Koje bencheve onda preporucas uz naravno Atto, da testiram brzinu reada/writea i iopsa? |
![]() |
![]() |
#1824 |
Premium
|
Vidio sam to u vise navrata bas u ta dva bencha i mislim da te to nebi trebalo zabrinjavat. Hd tune se meni pokazao kao dobar pokazatelj za seqv. brzine i zdravlje samog diska. Tamo bi trebal dobit brzine od oko 220mb ak se dobro sjecam. |
![]() |
![]() |
#1825 |
Premium
|
Da, Marvell bi trebao biti sporiji. Probaj ATTO čisto da vidiš da li je sve u redu, tu bi rezultati trebali biti najveći zbog DuraWrite tehnologije. |
![]() |
![]() |
#1826 |
Premium
|
Atto je cisto ok: ![]() Ali s druge strane ovo mi je totalno off: ![]() ![]() ![]() Zasto mi ne dopusta write test nemam pojma, o health warningu da ne pricam ![]() Edit: sve vise mislim da nesto ne stima s mojim ssd-om, dali je moguce da mu je particija unaligned ili nesto slicno? Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 11.10.2010. u 00:32. |
![]() |
![]() |
#1829 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Sve si mislim uzeti taj G.Skill Pheonix od 80 GB ali me sad malo odbija. Neznam jel ovo tako sa tvojim primjerkom ili se češće događa...
![]() |
#1830 |
Premium
|
![]() Sn4k3, poslije SSD-a si sj...o i ovaj site za hostanje slika! ![]() Code:
Prišlo je do napake na strežniku! Ovdje na početku prvog posta je opisano kako provjeriti align diska, write ne radi jer bi trebao biti disk bez pariticija, health warning javi jer ne čita dobro S.M.A.R.T. (normalno kod SSD-a, osobito SandForce-a), a sutra kada budem mogao vidjeti slike ću natipkat još nekakav komentar ako budem imao šta pametno za reći. |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|