Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.09.2010., 08:29   #1
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Kvarovi - Samsung E250 i SonyEricsson K510

Pozdrav.

Trebam pomoć oko određivanja kvara i isplativosti popravaka.

1. Samsung E250 - slaba baterija, drži jedan dan i trebalo bi je mijenjati. Uz to zvuk ne radi - razgovori, glazba, nikakav zvuk da bi proizveo.
Ekran je malo napuknut uz gornji rub, ali nije bitno oštećenje za funkcionalnost mobitela.

2. SonyEricsson K510 - ne znam točno što je jer glazbu pušta skroz normalno, a u razgovoru se zvuk prekida, tonovi su povišeni i sl.

Mene zanima što je otprilike otišlo, isplati li se prodavati, koliko bi koštali popravci i može li se dobiti nešto love za mobitele u ovakvom stanju?

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2010., 22:06   #2
SE_HELP
Registered User

Datum registracije: Jun 2010
SE k510 neočekivano se isključuje ??? Jesi probao nadogradnjom softvera?
http://www.sonyericsson.com/cws/supp...0i?cc=hr&lc=hr
SE_HELP je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.09.2010., 09:59   #3
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Citiraj:
Autor SE_HELP Pregled postova
SE k510 neočekivano se isključuje ??? Jesi probao nadogradnjom softvera?
http://www.sonyericsson.com/cws/supp...0i?cc=hr&lc=hr
Kakvo isključivanje? Nisam to nigdje spomenuo.
U razgovoru ništa ne razumijem sugovornika, tonovi su čudni i isprekidani,, puno smetnji.

Staro 09.09.2010., 10:06   #4
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Na k510 po ovom što si rekao je neispravan zvučnik ali onaj koji se koristi za razgovore, zvucnik za zvonjavu i glazbu je na tom mobu posebno, mislim da je lociran iza.
A za e250 nisam siguran kaj bi moglo biti, ali isto neki zvucnik bi mogao biti krivac
Router je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2010., 10:12   #5
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Citiraj:
Autor Mobitel shop ****
Na Samsungu je flat kabel otišao popravak 200kn, baterija 100kn, Ericsson zvučnik 150kn.
Eto, mail od jednog servisa u Zagrebu (namjerno sam sakrio ime).
Ne znam što je flat kabel, ali 200kn? I 150kn za zvučnik na SE?

Pokušat ću nabaviti neispravne navedene mobitele, pa se malo igrati ili zamoliti nekoga ovdje ili od frendova za uslugu.
Inače, ako netko ima barem K510 neispravan, neka se javi na PM. Mob nije za mene, a osoba čiji je (bio) bi se jako veselila tom mobu.

Staro 12.09.2010., 10:31   #6
Campeonato
Premuim

Campeonato's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Polovni E250 se nabavi za cca 150 kn, a k510 za 100 kn... Pa eto, razmisli o nabavci polovnih, a baanju ovih u smece...

| Intel Core 2 Quad Q9650 @3,00 GHz, c.w. Noctua NH-L9x65 |
| Zotac 9300-ITX-WiFi | Mushkin 8GB DDR2 @800 MHz |
| Sapphire Pulse Radeon RX 570 4G, 4096 MB GDDR5 |
| Samsung 860 Evo 500GB SSD | Windows 10 Pro x64 |
| Seasonic Prime Fanless PX-450 | Phanteks Enthoo Evolv ITX TG |
| Dell UltraSharp U2419H @1080p | Dell KB216 | Roccat Kone Pure SE | Roccat Taito | Creative Pebble |
Campeonato je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2010., 11:36   #7
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Citiraj:
Autor Campeonato Pregled postova
Polovni E250 se nabavi za cca 150 kn, a k510 za 100 kn... Pa eto, razmisli o nabavci polovnih, a baanju ovih u smece...
Da, najlakše je baciti i kupiti "novo". Ova 2 mi stoje na poloci i ako ih mogu osposobiti za bitno manje od cijene polovnih, zašte ne?

Staro 12.09.2010., 12:43   #8
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor borny Pregled postova
Eto, mail od jednog servisa u Zagrebu (namjerno sam sakrio ime).
Ne znam što je flat kabel, ali 200kn? I 150kn za zvučnik na SE?

Pokušat ću nabaviti neispravne navedene mobitele, pa se malo igrati ili zamoliti nekoga ovdje ili od frendova za uslugu.
Inače, ako netko ima barem K510 neispravan, neka se javi na PM. Mob nije za mene, a osoba čiji je (bio) bi se jako veselila tom mobu.

Ako je zaista flat kabel, naruci ga sa neta i promijeni sam. Nedavno sam mijenjao na samsungu x530, trazili su me 150-200kn (problem je bio u ekranu pa se smrzavao, dosta tipicno za kvar kabela) a mob vrijedi ni 100kn, pa sam narucio sa neta, ispalo me 6dolara sa postrinom mislim, promijenio i udahnuo mu novi zivot.
Router je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2010., 09:42   #9
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Update: jučer stigao flat kabel iz Singapura (hvala khideg) i malo sam se poigrao time.
Uz pomoć jubitoa i kratkog videa, uspio sam promijeniti flat kabel (fu***** slide mobitel). Međutim, izgleda da sam nešto zeznuo. Zvuk sada radi (tj radio je kratko), ali nema slike na ekranu Sve sam vratio kako je i bilo, jednostavno neće...
Ako netko treba E250 za dijelove u zamjenu za ćevape (ne znam koje ako je vrisnuo ekran ili ploča ) neka se javi na PM,

Staro 29.09.2010., 15:23   #10
BSA<AK-47>
Napokon dočekao DNF :)
Moj komp

BSA<AK-47>'s Avatar

Datum registracije: Jan 2003
probaj vratiti stari flat nazad i ako "radi" kao prije,onda je flat zakur*c !
najvjerojatnije nisi ništa zahebao ,te telefone mogu djeca rastavljat ,možda je flat za drugu verziju moba!postoje dvije verzije ,jedna sa zelenom "pločom" i jedna sa smeđom (na kojoj je display),ako me pamčenje dobro služi!to je nas u servisu zafrkavalo,pogotovo kad ti gazda dofura 500kom iz kine pa ti vidi koji ti odgovara +određeni postotak nije uopće radio,ili si imao samo zvuk,ili sliku itd....

općenitno, slide mobiteli pate na te flat kablove,jer u večini jeftinijih modela je konstrukcija samog mobitela takva da ti nekakva plastika "grebe" po flatu ili se jednostavno koji put(ako padnu na pod) znaju odpojiti!

zato nikad nebudem kupio slide telefon,pogotovo samsung! to su nam bili najčešći telefoni na servisu,pa onda nokie,pa eriksoni i motorole!
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno