|
![]() |
#601 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#602 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#603 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Citiraj:
ajde fino ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#604 |
Banned
Datum registracije: Aug 2010
|
hmm, bas gledam testove i vidim da ove kartice od 768 rama gube snagu tek nakon 1920*1200 reze...dakle po nekoj logici, 1gb modeli su potrebni samo ovima koji imaju ogromne monitorcine, iznad te reze enivej. And speaking of that, vidim da su u protisa stigle POV ultra charged 768mb kartice, sa procom na 820 i memorijom na 4000 mhz, po cijeni od 1830kn...moglo bi se to i ubost, ha? edit : na ovom testu 10% je brza od gigabajtice sa 1 gigom rama....a imao sam 8800 320 EXO POV-icu, i bila je odlicna...izgleda da bih mogao i ovo ubost... Zadnje izmijenjeno od: RobCo PIP-Boy. 09.09.2010. u 21:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#605 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Nikad vise grafu sa jednim, to je brusilica u sobi kad se navije vent ili kad sam počne zbog temp.. Ova moja Palit je necujna a temp ne prelazi 65 u full loadu, tako je i sa tvojom vjerovatno.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#606 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
To hoće li biti glasna ii ne ovisi o dizajnu samog gladnjaka, ventilatora i na kraju njegove regulacije. Ako kartica ima dva venta ona može biti jednako tiha li može biti i mnogo mnogo glasnija. Probao sam nedavno tri GTX460-ice s raznim rješenjima hlađenja (sve tri s jednim ventom) i niti jedna nije bila glasna. Citiraj:
Da sve grafe s hladnjacima s dva venta nisu tihe potvrđuje i npr Gainwardova 8800GT s isto tako dva venta koja je užasno glasna jer drugi vent nije reguliran pa se stalno dere.
![]() |
![]() |
#607 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
I jel imamo neki konzensus koja je najbolja za uzet od 1GB verzija ![]() Thx
![]() |
#608 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Evo za usporedbu koga zanima (Palit sonic 460 1gb vs 260 gtx 216sp): ![]() Za mene je trenutno najveći dobitak tišina, 260 je stvarno bila bučna. Svejedno nema trenutno pravoga rezona dok cijene ne dođu oko 1500 kn za zamjenu 260 vs 460 u realnom svijetu su razlike minimalne. Meni osobno jako odgovara Palit sistem sa molex izlazima s gornje strane i naravno standardni HDMI a ne mini je isto plus. |
![]() |
![]() |
![]() |
#609 |
Moderator
|
Kakvi molex izlazi? btw sve GTX4xx kartice imaju miniHDMI no ionako bundlaju adapter pa nije problem. OK mogli su stavit standardni HDMI ali očito su ove dobili po diskontnim ciframa ![]()
![]() |
#610 |
Moderator
|
Takav ''stil'' komunikacije zadrži za neki drugi forum. Lewis je objasnio što traži i zna se čime se on bavi. Grafe ne koriste samo gameri.
![]() |
#612 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovo ne govorim "samo tako" već iz iskustva, takva je bila moja stara Asus 8800GT (koju si i sam spomenuo makar nema veze sa GTX260 ili 460) i naravno ostale GTX-ice, tipa Zotac, XFX.. Nemožeš ne reć da Twin vent nije PRAVA STVAR, odnosno da je glasniji od jednog, jer to su gluposti.. Dvojici treba 3x manji broj okretaja da ohlade istu karticu.. Pitaj Geronima kako mu se čula GTX260 ![]() A druga stvar je što je Gainward s*ebao 8800gt ventove pa bruje, i to su vjerovatno oni maleni ventovi, o njima ne pričam.. Znači ja pričam o glasnoći ventova prilikom full loada, default me ne zanima.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Da, to sam istakao kao plus (da ima HDMI). Pod molex izlazi sam mislio da 2 * 6pin za napajanje nisu sa stražnje strane kartice kao kod većine nego s gornje strane što pogoduje nestvaranju gužve u kućištu mada ovdje to i nije problem zbog same dužine kartice. Vidim po forumu da je Palit na lošemu glasu. Vjerojatno to ovisi što se od njega očekuje. Prije korištenu Palit Sonic 260gtx nikako nisam mogao stabilno držati na jezgri 700 što je nekakav prosječan OC (napajanje Corsair VX550). Ova 460 dolazi 700/1400/900, digao sam ju do uobičajenih za Sonic platinum 800/1600/1000. Hladnjak sigurno nije nešto temperature u FurMarku su pod fullload 81 °C, tako da su druge (MSI, Gigabyte) tu sigurno puno bolje. Trenutno su velika očekivanja od novih drivera, http://forums.guru3d.com/showthread....328565&page=17 nadam se da će riješiti neke tekuće probleme, mene najviše muči L4D2 i bug sa shaderima Zadnje izmijenjeno od: vkosar01. 10.09.2010. u 16:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
These go to 11
Datum registracije: Apr 2007
|
samo da provjerim, da ne bude poslije nisam znao: HX520 će moći tjerati 460 (bez OC-a, sve default) u kompu pod Moj komp, ili da planiram i jače napajanje? hvala
![]() |
#615 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
moja zotac je bila prilicno glasna kad bi isao igrat jer sam je pucao na 80% vent, ali IMHO ne vise nego sve druge tog tipa "zatvorenog" hladenja da bacaju vreli zrak van kucista. u nekim slucajevima je to mozda bolje, ako imas lose kuciste bez nekakvih dodatnih ventova i grilas proc i mem do bola. IMHO oba sistema hladenja imaju prednosti i mane. u idle-u se nije cula i zagrijavala. sto se tice onoga bolje 2 nego 1, ponovo IMHO, sve ovisi o proizvodacu jer moze napravit dobar posao, a moze napravit i major fuc*up. pozdrav. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#616 | |
Moderator
|
Citiraj:
I da pogodim imao si ziher prvu referentnu verziju 8800GT sa single slot hlađenjem koja se derala ko luda i sad misliš da su sve takve. Jesi li čuo uopće referentnu GTX260 ili GTX460? btw ne moraš se derat u svojim postovima ![]() To nije molex nego PCIe naponski konektor btw post ti ima gomilu nepotrebnog koda, idući puta ti brišem cijeli post držat će bez problema
![]() |
![]() |
#618 |
Magnum P.I.
|
@Wolverine: potpis @Omerta 1 ili 2 ili n ventilatora... totalna glupost rasprave kad su drugačije odrađeni heatsinkovi+heatpipeovi. npr. Možeš ti stavit n ventova na neki heatsink bez pipeova, kad će jedan vent na maloj vrtnji održavati nize temperature ako je pod njim sustav sa heatpipeovima (to je samo najbanalniji primjer). Imao sam prilike u zadnje vrijeme dobro poslušati kako radi POV GTX460, (jedan vent ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#619 | |
Premium
|
Citiraj:
btw, ne derem se, već posve normalno diskutiram, ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#620 |
Moderator
|
Korištenje capsa na forumima smatra se deranjem ![]() btw evo recimo koliko je MSI twin frozr tiša od referentne HD5830 pod opterećenejm (ups, ipak nije tiša) Ili recimo tvoja GTX260 Sonic Ispada da je glasnija od referentne izvedbe i u idle i u loadu.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 10.09.2010. u 16:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#621 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#622 | |
Magnum P.I.
|
Citiraj:
Pa da, kad su stigla druga pošiljka gigabyteica GTX460 1GB (u ADM npr.), došla je s manje privlačnom cijenom. Sad mi je drago da ju nisam čekao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
Premium
|
Pa 1 GB modela u prosjeku ima, dok 768mb bas i nema, ocekuju ih sljedeci tjedan i trebale bi imati vecu cijenu. Konkretno u ADMu imaju samo PoV 1 GB uz cijenu 1880 kuna, malo previse, u Protisu imaju PoV 768 Charged ali trenutno samo jednu a meni trebaju dvije. Links je preskup odvijek bio, ostali svi koje zovem nemaju nista i ocekuju sljedeci tjedan. Mislim realno Gigabyte 460 768mb OC je daleko najjeftinija kartica u ponudi i uz to je jos OC i sve mi se cini da kada dodu da ce skocit na 1700 kuna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Premium
|
Bio do njih danas, nemaju nista osim http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=8914 |
![]() |
![]() |
![]() |
#626 |
Premium
Datum registracije: Sep 2010
|
Pozdrav,ekipa,ja sam jedan stari noob pa bi vas molio ako imate volje da mi odgovorite na pitanje: koliko mi se isplati kupnja jedne msi cyclone od 1 gb,ili ako nebi dobio neki znacajan pomak da ostavim ove dvije graficke i kupim neki hladnjak za proc i clockam ga na 3,5 gige.Namjena je za battlefield multi,posto mi je cod 4 nakon tri godine dopizdio.moze li ovo napajanje gurat quada na clocku visem od 3? Konfa je MBO EVGA , s. 775, 750i SLI FTW, Quad Q6600 clockan na 2.92 go , 2xBFG 8800 GT OCX clockane 740core,1836 shader,1100 mema; RAM, 2GB + 2GB, DDR 2, PC-6400, 800 MHz, MUSHKIN XP Series Arctic White Limited HDD WD Caviar 640 GB, 580 W HIPER Zadnje izmijenjeno od: Venomgamer. 10.09.2010. u 19:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#628 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Možda ne toliko u sirovom broju fps ali sam gamplay bi ti bio puno ugodniji a za BF2 je gtx460 taman grafa jer ganja sve kerefeke i dx11 i visoku rezu i aa, izuzetno glatko sa preko 50fps na najvišim postavkama. Meni je jedna 260 pružila bolji gaming od dvije 8800gt a kamoli 460 1gb koja je za klasu bolja grafa. |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|