|
![]() |
#721 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Nešto neštima, imao sam najmanje 3-4 GTXice, par Ultri, i neznam koliko 800GTS 320/640 i nikad nisam imao takve temperature. Sjecam se da sam jednom skidao hladnjak i ocistio onaj "prvi" sloj paste koji je tvornicki gore nebi li promijenio i to, ali nakon stavljanja svoje paste temperature su mi se jos povecale...dali to ima kakav utjecaj ili ne neznam. Jedino sto znam je to da ako ikad budem imao g80 grafu da gore ide accelero s1, koji toliko sam pcb ohladi da VRMove nije potrebno hladiti jer ih hladi temperaturna razlika njih i pcb-a ![]() I da boldam, 8800 g80 serije su u ovo vrijeme sve samo ne grijalice, jer koliko se ati/nvidia grafe griju ovih dana i to sa 2d klokovima sređenim, g80 bi bio led da ih ljudi znaju spimplat ![]()
![]() |
#722 |
interferometar
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Ja sa VF1000 na svojoj nisam imao takve temperature, a VF1000 je lošiji hladnjak od Musashija. Pogledaj još jednom da li je baza Musashija dobro sjela. Makni bakrenu pločicu ako je imaš.
![]() |
#724 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Teoretski je moguce i da si grijanjem fenom napravio neki kratki spoj negdje ispod BGA koji radi otpor i grije chip, ali nekim cudom kartica radi. Neznam, malo mi je cudno to sve... Da PCB nije tako vruc na dodir, rekao bih da si unistio senzor. Ipak Musashi nije neki shrot hladnjak pa da bas tako nece ohladiti karticu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Nije šrot, al svaki hladnjak ima granicu do koje može akumulirat toplinu a njegovi ventovi raspršivat. A očito to nije dovoljno za ULTRU. Isto ko da bi ja stavil kiler od motora na auto, auto stvara pun k više topl. eng. koju kiler od motora nebi mogel primit i raspršit...isti vrag sa musahshijem, dok S1 to radi puno bolje jer ima veču površinu deblje pipe i više njih, te ima veču bazu(za to nsisam siguran) |
![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
napokon zadovoljan ![]() prvo, danas sam odlucio opet raskopati graficku, jest da zahtjeva vremena i volje po ovoj vrucini, ali ajd. isao sam promijeniti pastu koja je inace stara niti tjedan dana, i sjetio sam se da nisam skinuo prsten oko procesora. na sljedecim slikama (prvoj zapravo po redu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sada se uostalom vidi koliko baza musashija prekriva procesor, ne fali puno. i da, nije bila nikakva plocica, nisam imao potrebe. maknuo ovaj prsten, stavio isto bluefrost spire koja se jako tesko nanosi na metal kad je vruce (nece se uhvatiti, zato onakvo poludrljavo nanosenje), no kad stegnem hladnjak - razvuci ce se ona. inace u buducnosti ce ici neka druga pasta, AC najvjerovatnije......... e, onda je opet islo testiranje. prvo slika bez bocne stranice: ![]() sa bocnom stranicom i ventilatorom koji vuce zrak iz kucista na njoj: ![]() isto bocna stranica, ali sada ventilator okrenut da puse unutra, jer sam prekinuo na 101°C proslo testiranje: ![]() i onda jos OCCT bench + testiranje memorije na grafickoj: ![]() ![]() ![]() uglavnom, jeeeeeeej!!!!! ja sretan, temp sa oba programa su ispod 100°C u zatvorenom kucistu. kad sredim onu mrcinu od big towera ici ce drugaciji raspored hardova, bit ce mjesta za napravit postenu ventilaciju, i ici ce ultra garant jos barem 5°C dolje. plus postoji mogucnost da stavim dva 120mm ventilatora sa vecim protokom zraka, i to ce skinuti barem par stupnjeva. za razliku kako je bilo, 101°C nakon dvije minute sa daljnim rastom - ovo je genijalno. uglavnom - meni ovakve temperature nimalo ne smetaju. sada bez opterecenja je po meni situacija vise nego dobra, s obzirom na 30°C u sobi: ![]() iako i S1 bi lako mogao doci na graficku, mislim da bi on jos bolje odradivao posao. u svakom slucaju po meni sve 5, ako se i pregrijava - nije kriticno. graficka se vratila iz mrtvih, oprastam joj 10-tak stupnjeva vecu temp ![]() inace da li je pasta krivac - jako jako sumnjam. vjerovatno onaj prsten + ventilator koji je vukao van. komentari, sada?
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#727 | |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Najgore je kod ovakvog oblika hlađenja što će ti dići temperaturu u caseu za 5 ili više °C Citiraj:
![]()
K: 7950GX2, 8800 Ultra, GTX295 Zadnje izmijenjeno od: fran123456. 17.07.2010. u 16:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#728 | |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Pa sad je sve jasno. Pasta koju koristiš, Spire Bluefrost, je najveće smeće od paste ikad sastavljeno; ne bih se čudio da imaš bolje temperature bez ikakve paste. Inače prsten nema nikakve veze s temperaturama, iste su sa i bez njega. Obavezno, što prije, riješi neku drugu pastu, ja ne bih "kompletirao" slučaj s tom pastom u igri. Inače ja sam sve stavio u kućište, temperatura u idleu je oko 47C, load još nisam mjerio, no budem, pa postam rezultate. Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Razer. 17.07.2010. u 16:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#729 | ||
Osobni opis - pitaj me
|
Citiraj:
![]() mah, u ovo veliko kuciste "u koje cu se preseliti" tako svejedno diskovi dobivaju svoj cijeli tunel sa dva 120mm venta, na pocetku i kraju. tunel ce biti zatvoren sa svih strana i nece ih se ticati da vatra gori ispod njih ![]() ![]() Citiraj:
![]() ali svakako bude isla druga pasta, vec sam rekao. ova sada ce morati posluziti, barem neko vrijeme (jer sam danas uzeo dvije tubice ![]() ![]() i da, daj bas load izmjeri na ultri? ili gtx-ici? bas me zanimaju temperature sa ACom. mozes i sada jebemu, to je 5 minuta..........
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! Zadnje izmijenjeno od: Burko. 17.07.2010. u 16:26. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
.
|
Nisi prije naveo koju pastu koristiš. Evo istestirao sam load temperature s Kombustorom... ![]() Idle je znači nešto viši trenutno - 51C jer brzinu ventilatora držim na 40% za 24/7, dok je najviši load bio 69C. Dakle to su temperature u kućištu, zatvorenom. Možda bi bilo i niže da sam se pobrinuo za bolji protok, tj ventilatore, ovi CM od Stackera su koma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Osobni opis - pitaj me
|
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Jel mi sada vjerujes da Spire ne valja? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Osobni opis - pitaj me
|
ocito imas pravo, ispricavam se na nepovjerenju i mojoj ustrajnosti ![]() iako kada uzmem neku bolju tubicu paste budem bas malo usporedio temperature, ova ultra je idealni kandidat za testiranje. trebali smo diablo i ja se malo poigrati pastama, narucio je on cak par komada iz linksa, no dobio je upalu pluca i od onda mi se ne javlja......... kako god, ja sam sada itekako zadovoljan sto temperatura ne dolazi do 100°C, rijetko koja igra moze zagrijati graficku kao kombustor i occt.
![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
.
|
Evo i ja sam se malo probati igrati, nisam dugo ![]() Danas sam probao igrati Battlefield BC2. Nakon sat vremena igre maksimalna temperatura, s ventom na 60% bila je 63°C, dok je s ventom na 75% bila 60°C. Znači Furmark optereti karticu za minimalno dodatnih 10-15°C ovisno o situaciji. A uzevši u obzir da ne vrtim Furmak za zabavu ![]() Inače igram BC2 na 1920x1080, sve stavke na High, sa upaljenim 2xAA, i vsyncom. Kartica je na gore spomenutim taktovima, a procesor je E2180 na 3GHz ![]() ![]() EDIT: evo sad ćemo vidjeti na 650/1566/1055MHz ![]() Evo istestirano, prolazi na 650/1620/1056MHz sve što treba; bilo igre bilo bencheve, ja sretan ![]() Zadnje izmijenjeno od: Razer. 21.07.2010. u 18:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Osobni opis - pitaj me
|
@Razer stavljena Cooler Master HTK-002 pasta, nasao sam nju u sisku ![]() ![]() nije neki pomak, pogotovo ako se uzme u obzir da je 27°C u sobi (na onom testiranju sa bluespire je bilo 30°C). tako da ne vjerujem da je toliko do paste koliko je razlika na onom linku sto si dao, sloj je CM-a toliko tanak da probija bakar baze kroz pastu........ i da, zavrnuta su sva cetiri serafa garant do kraja, hladnjak lezi 5/5. ali u buducnosti bude isla neka AC pasta, najvjerovatnije silver. ako i sa njom ne bude pretjeranog pomaka prema dolje sto se temperature tice, jebiga, bit ce da seru ovi na testiranju sa onoga linka. ja barem nakacim slike temperatura sa istim sistemom na istom testiranju, nemam razloga srati....... btw razer, imas jako dobre temperature ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
.
|
Čuj, uzevši u obzir da koristiš stock hladnjak i da se radi o G80-ici pod loadom Kombustora, vjerojatno ne može ići bolje od toga. S druge strane mislim da bi se temperature u igrama kretale oko 75-80C što je opet neloša temperatura za takvu karticu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Osobni opis - pitaj me
|
stock? ![]() musashi je na njoj ![]() ![]() i da, ne klokam ja, pogotovo ne kartice. morat cu se pozabavit sa procesorom, lako vjerovatno da bi dobio jos boost u igrama. moram reci kako je razlika izmedu 8800GT i ultre poveca, sa AA i AF ultra drzi BF BC2 na 30tak FPS-a, dok 8800GT na max 15. jos uvijek zvijer od kartice, napokon OCZ 700W ima sta raditi ![]() btw, koliko uopce ultra vuce struje, prosjek konfa? odokativno? gruntam ako jedna 9600GT nvidija vuce oko 70W, ova sama bi mogla pojesti 150-200W, s obzirom na zagrijavanje i stariju arhitekturu. naravno, pitam za load, idle mi je nevazan ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
.
|
My bad, još si ja mislim dobre su temp za stock ![]() ![]() ![]() Ja sam sad ubacio E8200, radi trenutno na 3.2GHz, budem ga dignuo na nekih 4GHz pa vidjeti razliku spram malog E2180. |
![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
@Burko - ja sam testirao 3870x2 vs 8800Ultra na staroj x2 4400+ pili sto se tice potrosnje. vrtilo se superPI8M+ Crysis ![]() 80C za takvu karticu nije nista, to je kartica koja je nepoderiva, nesto kao i redni šestak(pardon). Nemožeš poderat sve da hoces ![]() BTW moja palit trosi oko 75w a nekoristi 6 pinski, mislim da obicna torsi min. 85W
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 24.07.2010. u 22:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#743 | |
Osobni opis - pitaj me
|
Citiraj:
![]() inace temp su predobre, iako moram reci kako, ako zelis vidjeti koliko imas dobro hladenje na procesoru/grafickoj - koristis programe predvidene za testiranje. imas tu par postova prije moje temp ultre u occt-u i u msi kombusteru, sa jednim od njih ces definitivno dobiti vise od 58°C sto dobivas u cod-u. naravno, ako ti krepa graficka (jer je bilo slucajeva) - nitko ti nije kriv osim tebe samoga ![]() ali ponavljam, temperature su 5/5.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Osobni opis - pitaj me
|
i? koristio si i cod, pa si samo za njega naveo temperaturu...........
![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
@ Burko & Co Zar nikome nije palo na pamet da su te povećane temperature na ultri zbog "nečeg drugog" a ne samo zbog lošijeg coolera ili velikih sobnih temperatura. Recimo zbog: http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=705 ili http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=186 možda joj se nešto "spodrknulo" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Osobni opis - pitaj me
|
![]() onda bi bilo logicno da je i u idle-u toplija, da se ne izrazim - vruca od ostatka ovdje mjerenih ultri. razer je testirao sa S1 koji ima dva pajpa vise i vecu povrsinu rebra od musashija (a i dva 100mm su tanka na musashiju, brijem da jedan 25mm 120mm ventilator ima jednak ucinak), i sa accelero xtreme-om koji je brutalan hladnjak. ovo sto je Roby-V naveo temperature su onako, bez log filea gpuz-a ili slike u nekom od programa za testiranje u najmanju ruku - nepouzdane. samo on zna kako je mjerio temperature, na kojim postavkama igre, gledao za vrijeme igranja ili odmah nakon izlaska.......... kuzis, moze biti svasta. plus, ![]() ![]() full load imas par postova prije, sa dijagramom rasta temperature i tako. doslovce 5 sekundi nakon gasenja programa temp pada za 15-20°C, jednostavno musashi nije S1, pogotovo xtreme. stock je ubi boze........
![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|