|
![]() |
#661 |
Premium
Datum registracije: Jul 2010
|
imam xfx 5850 i kod igranja Splinter cell-a na fullu sve temperatura ide do 78 stupnjeva a vent se vrti na 35%,malo mi se čini previše s obzirom na temperature drugih ovdje,kučište je CM 690 sa jednim prednjim i jednim stražnjim ventom. inače kartica radi na tvorničkim postavkama. molim vaše mišljenje o ovom problemu ako se to uopče može nazvati problemom,možda vlasnici XFX kartica znaju više.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#662 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Mislim da sam napokon otkrio problem zašto mi se igre brake-aju, ventove od musashi-a sam u tim slučajevima držao na oko 50-60%, a kada sam ih zakreno do 90-100% više me neizbacuje iz igara i nejavljaju se nakon toga artefakti u desktopu. Neznam zašto je to tako, jer i kada se ventovi vrte na 50-60% temperature su niske (gledano prema stock cooleru)... DomagojX može link na asusov bios?
![]() |
![]() |
#663 |
Premium
|
Pogledaj si temp VRMova . Btw. na 58xx je temperatura samog gupa najniža od svih . VRMovi mogu radit probleme iznad nekih 90c ,više ili manje ovisno o katici . Vani je jako vruće i sve to skupa ide jako gore, ponajviše VRMovi jer oni kod aftermarket hladnjaka nisu baš najbolje hlađeni. Kod mene je temp VRMa otišla sa 60 na 70c a na njima su pasivci i 80mm s-flex. Da mogu nabavit VRM-R5 bilo bi super ali ovak se krpam sa polovičnim rješenjima. temp samog gpua je zakucana na 45c u igrama i najviše što je gpuz zabilježio je 47c (Spitfire zvijer). |
![]() |
![]() |
![]() |
#667 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Premium
|
Da u idleu . Otvori GPUz i stavi kvačicu na continue refreshing while.... .Ostavi ga tak i igraj neku igru koju najviše igraš i kad izađeš pogledaj temp na gpuz. Na svakoj temp,kad staviš kursor iznad nje, imaš opciju max pa vidi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#670 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2010
|
Citiraj:
dali se što gubi ako vratim drajvere na 9.5,odnosno koja je prednost ovih 10.6 koje imam u odnosu na 9.5 koji su uopče najbolji izašli do sada,ono odnos temperatura,performansi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#671 |
Banned
|
ja sam bio na driverima 10.6 i imao sam problem sa velikom temperaturom..išla mi je do 92 u igri onda sam se vratio na 10.5,u međuvremenu sam stavio novi bios...vratio se na 10.6 i sad je sve u redu sa temperaturama... da li je bios za matičnu riješio stvar,ili sam možda nešto pogriješio prilikom 1. instalacije/reinstalacije 10.6 drivera...neznam ali uglavnom sad radi... i novi bios sam stavio iz 12. mjeseca za sapphire karticu uglavnom znam imat malo nekakve artefakte u gta4 eflc(igram motore)...pojma nemam da li je to zbog igre,gubljenje tekstura ili zbog grafičke? |
![]() |
![]() |
![]() |
#672 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Baš me zanima od kuda tako velika razlika u OC-u između tog ASUS-ovog i MSI-evog BIOS-a. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#676 | |
Banned
|
Citiraj:
btw gdje je magarac da pogleda onaj gpu-z |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#677 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() evo i kolegi minox-u sam objasnio kako promijenit bios i mislim da je kolko tolko zadovoljan ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Premium
|
Oko 70-90C su u igrama, ali kartica bez problema drži 100-105C u occt gpu testu. (u furmarku se manje grije) Naravno temperatura jezgre je manja. Kartica više nije vani nego u kućištu sa jednim ispušnim 120mm ventilatorom. Pošto negledam stalno temperature moguće je da su vrm-ovi ipak. Budem smontirao 1x92mm na stranicu chiefa pa možda bude bolje.
![]() |
#680 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Evo i ja se ponovio sa 5850 Sapphire ![]() Sad imam par pitanja,do koliko otprilike ide jezgra,vidim da neki idu do 850 neki do 1000?? Što s biosom,moddat sadašnji ili stavljat novi,ako da,koji? Stavljati Accelero na nju ili ostaviti ovaj stock? EDIT:I kako da spojim TV-out?Prije sam imao sa S-video na činč a tu nema toga..TV je CRT,ima činč ulaz i SCART. Zadnje izmijenjeno od: Veki-os. 10.07.2010. u 17:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Ostavi stock kuler, s takvom karticom se nebi igrao a ionak se ne griju one. Bios ne diraj dok radi, staro pravilo,( bar ja nebi bios dirao ) , a sto se tice dokle ide, msi afterburner i lagano gore po 10 mhz ![]()
![]() |
#682 | |
Premium
|
Citiraj:
Sa biosima sam uvijek čačkao tako da to nije problem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Ma i da ga imam nebi ga stavljao, samo pastu promjenio , jer mi bolje izgleda sa stock kulerom a i manje se, kao sto kazes, griju VRM-ovi.Sto se biosa tice, neznam, nikad to nisam volio raditi , pogotovo ne na novoj 5850, ali od volje ti ![]()
![]() |
#684 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Premium
|
Ne znam,radilo je super na 4870 koja se više grijala,zašto ne bi na ovome?To se stvarno tako jako grije na ovoj kartici? |
![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Premium
|
Mislim da na 48xx vrmovi podnose više temp nego na ovima . Ne budeš dobio ništa osim par c gpu a overklokat nebuš mogao kao sa stock hladnjakom jer ćeš bit ograničen s voltažom zbog VRMa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#687 | |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Da znaš to radit i znaš za kaj ti treba nebi tu ispitival, a kolega ti oče ljepo objasnit da skidanje kulera i stavljanje BIOSa na 5850 nema smisla. Jer puno zajebancije a za niš, jer i ovak je kartica pretiha/prehladna/ i sve tjera na MAX detaljima, kaj ćeš više?! PS. i sa ovim hladnjakom ide do 900MHz bez problema, kaj ti je i više neg dosta za 24/7...a bios znaš promjenit i objašnjeno je x puta(koji je najbolji i kaj se dobi s njim) tak da ti to nije problem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
Premium
|
Stavio sam unlockani Asus bios od 5850 http://www.overclock.net/ati/671675-...5850-bios.html i namjestio u RBE default taktove 850/1200,igrao BC2 1h-sve u redu ![]() Sutra ču probati ovako staviti Accelero,da mi ostane original backplate http://www.silentpcreview.com/forums...ic.php?t=57795 pa javim rezultate. Jel mi može netko reči kako spojiti TV-out na CRT TV? |
![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Sad kad si kupio novu grafu-vrijeme ti je i za telku sa HDMI ulazom ![]()
![]() |
Uređivanje | |
|
|