Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.05.2010., 17:16   #3811
Flikoman
Guest
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor gbijelic Pregled postova
Samo bih dodao da za dobar izvor zvuka treba imati i pojačalo i zvučnike i naravno odgovarajuće kabele da bi se mogla donijeti konačna odluka...tako da džaba ti ulaganje u super ultra izvor kad nemoš čut njegov maximum
Rotel RA-971 MK2 + Diamond 9.2

Samom promjenom opampa na bivšoj X-Fi Extreme Music sam skužio razliku u promjeni zvuka, a sad se dvoumim što kupiti od navedenog.

1400kn je gornja granica.
Flikoman je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2010., 17:38   #3812
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Pa recimo slučaj kod mene je bio promjena zvucne audigy se na DAC koji sam opisao u prijašnjim postovima...razlika u zvuku mi je ta što sam dobio veću zvučnu sliku te dubinu (neznam kako da to slikovito opišem ) i to mi je i bila namjera i zadovoljan sam dobivenim u odnosu na uloženo...ono sto bih htjeo rec je da promjenom izvora ne mozes dobiti drastičan pomak...nisam slušao modanu karticu kao sto je tvoja ali odokativno bih mogao rec da ce pomak biti minimalan jer pomak koji bi ti htjeo na ovom sistemu ne mozes dobiti, za to ti ipak trebaju i zvučnici i pojačalo više klase
gbijelic je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2010., 17:42   #3813
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Pa recimo slučaj kod mene je bio promjena zvucne audigy se na DAC koji sam opisao u prijašnjim postovima...razlika u zvuku mi je ta što sam dobio veću zvučnu sliku te dubinu (neznam kako da to slikovito opišem ) i to mi je i bila namjera i zadovoljan sam dobivenim u odnosu na uloženo...ono sto bih htjeo rec je da promjenom izvora ne mozes dobiti drastičan pomak...nisam slušao modanu karticu kao sto je tvoja ali odokativno bih mogao rec da ce pomak biti minimalan jer pomak koji bi ti htjeo na ovom sistemu ne mozes dobiti, za to ti ipak trebaju i zvučnici i pojačalo više klase
Da da, naravno. Sve bi se to s vremenom promjenilo, no korak po korak Trenutno imam to u planu, i sad je najednom ST i STX nedostupna u HR, a naručivati preko ebaya je preskupo. 10% carina + 23% PDV na to i još neke sitnice, popne se na preko 2k kuna

Eto, zato i tražim vaš savjet, da vidim što mi se najbolje isplati.
Staro 10.05.2010., 18:33   #3814
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

Ha eto...po mome ako si u mogućnosti na svome sistemu poslusaj ovaj DAC od 900kn, ako nebus zadovoljan rezultatima lako ga vratis pa se onda odluci za asusovu karticu...meni je kad sam postavio ovaj svoj DAC bio zvuk sasvim čudan dok je drugi dan to sjelo na svoje tako da nemoj brzat ... isto tako na neki pjesmama pomaka nema a na nekima je proširena zvučna slika i dubina pa si nabavi materijala za testiranje...za DAC sam se iskljucivo odlucio poradi web radia jer ga volim slušat i tu se primjeti bitna razlika, jer na starnoj zvučnoj mi je izgledalo kao da slušam mono a ne stereo, a DAC je pridonijeo baš stereo slici...
Staro 10.05.2010., 18:40   #3815
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Ha eto...po mome ako si u mogućnosti na svome sistemu poslusaj ovaj DAC od 900kn, ako nebus zadovoljan rezultatima lako ga vratis pa se onda odluci za asusovu karticu...meni je kad sam postavio ovaj svoj DAC bio zvuk sasvim čudan dok je drugi dan to sjelo na svoje tako da nemoj brzat ... isto tako na neki pjesmama pomaka nema a na nekima je proširena zvučna slika i dubina pa si nabavi materijala za testiranje...za DAC sam se iskljucivo odlucio poradi web radia jer ga volim slušat i tu se primjeti bitna razlika, jer na starnoj zvučnoj mi je izgledalo kao da slušam mono a ne stereo, a DAC je pridonijeo baš stereo slici...
99% da ću uzet taj DAC. Pa kad opet ST dođe kod nas, onda ide u prodaju

Do kraja tjedna nadam se da dođe
Staro 12.05.2010., 12:25   #3816
Flikoman
Guest
Moj komp

Evo, stigao je Apparatus Supersonic USB DAC. Foobar ga prepoznaje kao Burr-Brown Japan PCM2702.

Prva pjesma koju sam pustio je Riders Of The Storm i moram primijetiti da naspram X-Fi Extreme Music modane, te dvije "sprave" ne spadaju u istu rečenicu.

Prezadovoljan sam zasad. Sad se bacam opet u maraton slušanja 80's glazbe.
Staro 12.05.2010., 13:08   #3817
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

Ajde super...pokusaj ga jos malo slusat pa napisi malu recenziju razlike zvuka između zvucne i DAC-a...
Staro 12.05.2010., 14:50   #3818
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Ajde super...pokusaj ga jos malo slusat pa napisi malu recenziju razlike zvuka između zvucne i DAC-a...
Može može, par dana ću slušat, sad sam još uvijek pod dojmom
Staro 12.05.2010., 15:16   #3819
warlock25
Premium
Moj komp

warlock25's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
di ima za kupit taj dac i kolko je?

nemrem ga nigdje nac

warlock25 je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2010., 15:32   #3820
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor warlock25 Pregled postova

nemrem ga nigdje nac
To je, koliko je meni poznato, Home Made DAC, al je napravljen u više primjeraka. Al zaista, zvuči fenomenalno. Ako nekog zanima, slobodno dođe do Stubičkih Toplica na gemišt i čuti to čudo.
Staro 12.05.2010., 18:55   #3821
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Flikoman Pregled postova
To je, koliko je meni poznato, Home Made DAC, al je napravljen u više primjeraka. Al zaista, zvuči fenomenalno. Ako nekog zanima, slobodno dođe do Stubičkih Toplica na gemišt i čuti to čudo.
ne izazivaj
domis je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2010., 20:09   #3822
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

Citiraj:

nemrem ga nigdje nac
mogu ti slobodno preporucit ovaj moj DAC kojemu je cijena na ebay-u oko 300kn...cijena mu je niska posto dolazi bez kucista i napajanja koje moras sam slozit...kod mene je poboljsanje vrlo uočljivo tako da vjerujem da ces i ti bit zadovoljan...link za DAC, prednost mu je promjenjivi OPAMP što omogucuje promjenu zvučne slike pa ti vidi
Staro 12.05.2010., 23:03   #3823
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
mogu ti slobodno preporucit ovaj moj DAC kojemu je cijena na ebay-u oko 300kn...cijena mu je niska posto dolazi bez kucista i napajanja koje moras sam slozit...kod mene je poboljsanje vrlo uočljivo tako da vjerujem da ces i ti bit zadovoljan...link za DAC, prednost mu je promjenjivi OPAMP što omogucuje promjenu zvučne slike pa ti vidi
Imaš i adapter za kupiti, gledao sam link na ebayu, 10 dolara više dođe

@ domis

Ponuda vrijedi
Staro 12.05.2010., 23:16   #3824
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Jel zna netko gdje ima za uzeti vulgaris šiljke?
Chipoteka nema, susjeda tokara nemam :S

btw: interesiraju koga diamondi 9.1? Gledaju me dali concept 6, gledam i ja njih.
tech je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2010., 02:00   #3825
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:

nemrem ga nigdje nac
Kao sto je rečeno, toga nema za kupiti po trgovinama. Tvorac tog daca je g. Damir iz Bjelovara, a to je prvotno bio njego pokusni projekt koji se pokazao kao jako dobar proizvod i kako takvog ga je on počeo izrađivati i prodavati audiofilima. Nakon nekog vremena Damir i Bozo iz Pakraca su se dogovorili da ce Bozo preuzeti sva prava na dac, odnosno da ga Damir proizvodi samo za njega. U međuvremenu je dac dobio prednju stranicu od oraha, koja je laserom gravirana. Mene je zapala ta verzija
Aii sad koliko vidim, Bozo ga nema u ponudi

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2010., 08:05   #3826
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

Evo čitam na nekom forumu da je lik svoj DAC spajao preko Realtek HD zvučne (na njezin coax/opt) i kaže kako mu je zvuk preko nje muljav, dok preko USB-a radi bolje...ja na svojem DAC-u neam usb vec samo coax i optički te sam preko oba probao spojiti i razlike nema...sad jedino ako je njegova tvrdnja točna preostaje mi spajanje toslink kabela USB to Spdif...pa molim nekoga tko je isprobao ovakvu kombinaciju da kaze ima li u tome razlike?
Staro 13.05.2010., 08:25   #3827
reverzibilni
Registered User

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Evo čitam na nekom forumu da je lik svoj DAC spajao preko Realtek HD zvučne (na njezin coax/opt) i kaže kako mu je zvuk preko nje muljav, dok preko USB-a radi bolje...ja na svojem DAC-u neam usb vec samo coax i optički te sam preko oba probao spojiti i razlike nema...sad jedino ako je njegova tvrdnja točna preostaje mi spajanje toslink kabela USB to Spdif...pa molim nekoga tko je isprobao ovakvu kombinaciju da kaze ima li u tome razlike?
ili kupovina zvučne sa dobrim digitalnim izlazom...... što realtek i nije baš......
inače bi trebalo vrijedit obrnuto..... da dac bolje radi preko optike/koaks nego preko usb-a..... jer je usb implementacija kod dacova prilično loša.....
CA dacmagic sam spajao preko usb-a i digitalno preko M-Audio 2496 i onboard realteka....
usb i onboard su bili tu negdje (subjektivno malo bolje preko usb-a), a M-audio je bio uvjerljivo bolji od oba.....
reverzibilni je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2010., 08:36   #3828
newalss
Raindrops keep fallin'...
Moj komp

newalss's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Kao sto je rečeno, toga nema za kupiti po trgovinama. (Apparatus dac nap.a.)
Ima u trgovinama. Magnat u Brodu npr.
Citiraj:
A osloni se malo na svoje uši. Ako tebi valja boli te đon šta na tarabi piše.
Staro 13.05.2010., 08:55   #3829
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

Pa mislim da bolje ne moze i također mislim da pri toj tvrdnji treba ostat tvrdoglav jerbo novčanik strada u suprotnom ...al ko pita ne skita
Staro 13.05.2010., 09:31   #3830
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
U međuvremenu je dac dobio prednju stranicu od oraha, koja je laserom gravirana. Mene je zapala ta verzija
Daj pokoju sliku te verzije da vidim. Ja sam izgleda dobio prvotnu verziju. Znači, u tvojoj verziji je mijenjano samo kučište ili ima i promjena kod samih komponenti unutra?
Staro 13.05.2010., 10:29   #3831
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

Već duže vrijeme se mučim sa ASIO4ALL, naime kad prebacim da zvuk pici preko njega u foobaru te kada pustim pjesmu onda mi disk pišti onak lagano, al smeta u p...m...naime to sam primjetio kada prebacujem kod zvučne "Default Format" npr 16bit/44kHz isto tako pišti (kada ASIO nije ukljucen) a kod 24bit/44kHz radi bez pištanja...jel imao tko sličnu situaciju?

Htjeo bih to sredit jer sa ASIO-m je pjesma dosta vjernija
Staro 13.05.2010., 10:33   #3832
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Već duže vrijeme se mučim sa ASIO4ALL, naime kad prebacim da zvuk pici preko njega u foobaru te kada pustim pjesmu onda mi disk pišti onak lagano, al smeta u p...m...naime to sam primjetio kada prebacujem kod zvučne "Default Format" npr 16bit/44kHz isto tako pišti (kada ASIO nije ukljucen) a kod 24bit/44kHz radi bez pištanja...jel imao tko sličnu situaciju?

Kernel Sound, Wasapi, Asio = sve isto. Isprobavao sa Creative karticom, bez ikakve razlike, vjeruj mi.
Staro 13.05.2010., 10:35   #3833
theobromine
Premium
Moj komp

theobromine's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor tech Pregled postova
Jel zna netko gdje ima za uzeti vulgaris šiljke?
Chipoteka nema, susjeda tokara nemam :S
Kupio sam šiljke prije 2-3 mjeseca u Technomaxu u Dubravi (Garden Mall). Probaj ih nazvati da ti potvrde da imaju (tako sam ja napravio da ne lutam bez veze).
theobromine je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2010., 10:56   #3834
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

Citiraj:
Autor Flikoman Pregled postova
Kernel Sound, Wasapi, Asio = sve isto. Isprobavao sa Creative karticom, bez ikakve razlike, vjeruj mi.
Evo instalirao Wasapi i nema više pištanja...thnx usporedio odma ASIO i Wasapi...razlike ima ali je jako jako minimalna, bar sam ja kod sebe čuo..
Staro 13.05.2010., 11:33   #3835
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
@tech... šiljke sam vidio u maksimirskoj, nove boje zvuka... mislim da ni nije bila neka astronomska cijena za set, pa zovni i provjeri
syss je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2010., 12:15   #3836
reverzibilni
Registered User

Citiraj:

o kojoj je kartici riječ......
čisto probe radi usporedio sam reprodukciju (xonar ST) preko nativnih bitperfect ASIO drajvera od kartice.... i ASIO4ALL drajvera.......
ASIO4ALL drajveri ne daju bitperfect signal..... jer se očigledno događa neko hardversko resampliranje....
primjetan je šum ako signal ide preko ASIO4ALL (44.1kHz)..... šum se čuje samo kad dobro odvrnem pot na pojačalu.....
preko nativnih bitperfect ASIO drajvera šuma nema (na nijednom sample rate).......
WASAPI isto nije uvijek bitperfect ...... odnosno je, ako je signal istog sample ratea kao i u control panelu od kartice....u protivnom resempla se na onaj na koji je kartica namještena....
Staro 13.05.2010., 13:00   #3837
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

Riječ je o onboard Realtek HD, standardna koja dolazi sa novim pločama...preko wasapia nema nikakvih problema...a sad kakvi su ovi nativni neam pojma, ako imas neki link za instalaciju i podešavanja pa da i ja isprobam, bio bih zahvalan
Staro 13.05.2010., 13:16   #3838
reverzibilni
Registered User

Citiraj:
Riječ je o onboard Realtek HD, standardna koja dolazi sa novim pločama...preko wasapia nema nikakvih problema...a sad kakvi su ovi nativni neam pojma, ako imas neki link za instalaciju i podešavanja pa da i ja isprobam, bio bih zahvalan
realtek nema nativnu podršku za ASIO.....
osim toga nije ni bitperfect ...... interno kartica (čip) radi isključivo na 48kHz (96kHz je višekratnik od 48 pa i to probavlja)..... otud i šum kad ga preko ASIO4ALL ganjaš sa 44.1kHz signalom......
Staro 13.05.2010., 13:20   #3839
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

šum odnosno pištanje dolazi s harda...ako ova onboard nepodrzava nativnu podrsku za ASIO koje je najbolje rješenje (neka nova kartica)?
Staro 13.05.2010., 13:26   #3840
reverzibilni
Registered User

Citiraj:
šum odnosno pištanje dolazi s harda...ako ova onboard nepodrzava nativnu podrsku za ASIO koje je najbolje rješenje (neka nova kartica)?
pa skoro svaka diskretna zvučna unaprijedit će ti zvuk...... pogotovo ako koristiš analogne izlaze na realteku.....
na što ti je zvučna spojena..... da vidimo koliko ti se isplati potrošit.......
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno