|
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Definitivno bestbuy cooler za tu cijenu. Hladi jako dobro te je na 5 V maltene nečujan. Kad se stavi na 12 V, buka se dosta pojača, ali temp nije puno manja - max 5°C. Montaža je prilično jednostavna, gotovo ista kao montaža boxa, samo treba pazit dole na nosače da uđu svaki u svoju rupu. Čišćenje je također jednostavno, samo se vent lagano odvoji od pasivca i iščetka. Baza nije savršena, al to je manje bitno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
ghotic warrior
Datum registracije: Mar 2004
|
Pa moram priznat da me nije nesto ocarao nasparm mog, stock coolera... Iako nisam prije provjerio s stock coolerom taj dan kad sam ugradio freezera64 ali mislim da je 2-4 stupnja manja na trenutno stock frekvenciji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
jedno pitanje, jel ono na njemu 80 il 92mm vent? |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
A i Asrokica ima čudna mjerenja temperatura, pogtovo naprema pločama sa NF4 chipsetom. Ja imam non-PRO verziju koja ima manji vent (non PRO ima 74mm vent, ali kod mene je u službi 92mm vent) i koja je gora od PRO verzije mislim kojih 1°C. Meni je cooler super, dobro hladi ionako hladni A64 i svakako moja preporuka. Citiraj:
Model No.: Freezer 64 Pro Fan Spec: 300-2200RPM, 12V, 0.20A Fan Dim: 43x107x96mm Heatsink & Fan Dim: 116x95x104mm Na Non-PRO je 74mm mislim, a ovdje, valjda ovih 107mm : stoopid
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
|
Vent je 92 mm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
e da, i vidim po reviewima svi govore kako je vent ultra tih, this is one of the quietest stock ventilators i have heard i tak... kod mene baš i ne, ful se čuje, tek na 5v(oko 1100rpma) je nečujan.... na defaultnijh 2200 se čuje čak i više od stock coolera na defaultnih kolko ono 3000rpm, nije zujanje ni brujanje nego ko turbina onak neki dubok zvuk. |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
pa prakticki ste me uvjerili da ga kupim... mogo bi skociti po njega dok se jos ima para, hehe, jos samo zasto freezera 64 a ne zalmana 7000al-cu? nasao sam ga po istoj cjeni! kako znati jel ima problema sa ugradnjom dok ga ne kupim i pokusam staviti unutra, ako mi zasmeta nesto na maticnoj ili kucistu mozda ga prikacim na glavu, mozda pomogne i meni po ovim vrucinama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
|
Sa Zalmanom sam imao iste temp ko s boxom, a i Zalman je glasniji od Freezera kad usporediš istu brzinu i dimenzije venta. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
freezer PRO - topla preporuka, a i još jedna preporuka, odmah ga stavi na 7V ![]() Zalman - pregazilo ga vrijeme, ali po meni još uvijek jedan od najljepših coolera. ako ne i najljepši. za 140kn najbolji cooler koji možeš kupiti s kojim bi zamijenio Box cooler... a ja sam probao i zalmana, i sonic tower-a, i freezra starog... i box-a... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
EMP moderator
|
Nema 7 V neg ima 5 i 12 V. 7 V dobiješ kombiniranjem ta dva. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
a moš i prek biosa.... kad tamo podesiš daje više od 5v... meni je trenutno u biosu na defaultu i spoen na fan mate2 na min(koji daje min 5v) i vrti se oko 1100, dok kad sam regulirao prek biosa bez fan matea vrtio se oko 1500... |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
meni se nekako cini da je najjednostavnije fino ga spojiti na 12V pa ga usporiti seftwerski (koji programom najbolje?)... ili ga spojiti na 5V ako ok hladi i tako... ma kada ga uzmem javim se ako zatreba pomoc... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
neznam dali se vec govorilo o tome, ali da ne otvaram novu temu... koji je bolji za AM2+ procesor: ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev.2 ili ARCTIC-COOLING Freezer 64 Pro PWM ? razlika u cijeni je nekih 20Kn... u linksa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
pa malo ces teze staviti freezer 7 pro na am2 maticnu ![]() 7=s775 a.k.a. intel 64=amd am2/am3/939... provjeri jos kompatibilnost, al ja imam am2 maticnu i 64 pro pwm.. ![]()
![]() |
#25 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
ARCTIC-COOLING Freezer 64 Pro PWM moze samo na AMD sockete (AMD Socket AM3, AM2+, AM2, 939, 754) ak ti 20 kn nije problem mozda bolje uzet "7" jer ga mos koristit, danas-sutra, na intel ploci... al opet ak ne mislis prelazit sa amd-a uzmi "64"...jer se lakse mounta ![]() inace, osim mehanizma za postavljanje, ta dva coolera su identicna... edit: ovo sto je Rebbit napiso se odnosi na ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev.1.. taj je bio samo za 775, al se vise ne proizvodi... Zadnje izmijenjeno od: nathan.fake. 10.05.2010. u 14:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
@nathan.fake da, stoji sve sto si reka. a ovaj 7 pro rev.2 je jeftiniji od ovog 64 PRO za tih 20 Kn. =) ali ono sto me zanima je koji od ta dva ima bolje performanse na AMD socketima? jer vidim da su po dizajnu jako slicni, pa nisam siguran dali uopce i postoji neka razlika u praksi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
hvala sto ste i mene malo obrazovali ![]() ja vjerujem da su oba coolera ista, samo onaj 7. rev 2. ima vise onih mount opcija, i vjerojatno s tom pojavom ce se mozda i prestat proizvoditi ac 64.. znaci isti cooler, iste performanse... ja bih isao na ac 7 rev 2. = novije, vise opcija, malo se treba zahebavat sa mountom al oke....
![]() |
#28 | |
Od danas pa do sutra
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
ako ga budeš htio kasnije prodavat lakše češ ga moć prodat jer paše na intel i na amd To ja moje mišljenje. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|