|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
CANON PowerShot s51s problem
pozdrav.evo kupio sam fotoaparat CANON PowerShot s51s,i problem je u tome što mi se baterije isprazne,a da fotoaparat ni ne radi... ...kupio sam baterije koje se mogu puniti i one se isprazne u fotoaparatu,a fotoaparat nije bil korišten...stavio sam baterije punit i drugi dan stavim u fotić i onda normalno radi.ugasim fotić i za 2-3 dana idem opet slikat i baterije su prazne...onda sam probao kupiti normalne baterije i njih stavim u fotić da vidim koji je to k......upalim,normalno radi,upalim za 2 dana .ne radi.. ...onda odnesem fotić na servis da vidim kaj oni vele.i oni kažu da se baterije moraju vaditi DOK SE FOTOAPARAT NE KORISTI..meni to nema logike.....ja npr jedan dan slikam i ak na kraju ne izvadim baterije,drugi dan ne bude funkcioniralo.sve mi to malo glupo...KAKO JE MOGUĆE DA SE BATERIJE U FOTOAPARATU ISPRAZNE AKO NIJE NI KORIŠTEN.... ..HELP PLEASE!!! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ovo mi je jako čudno, ne bi to smjelo tako brzo, ali za takve namjene se danas uobičajeno koriste baterije tipa Sanyo Eneloop. http://en.wikipedia.org/wiki/Eneloop#Sanyo_Eneloop Ali, opet, ne bi to smjelo za 2 dana bit prazno nikako |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 |
|
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Frend je upravo imao problema sa Sanyo baterijama, praznile se prebrzo, a aparat je bio Canon A75, ja sam na svom Canonu A85 imao problem s brzim praznjenjem doticnih baterija iako nisu ista serija. Nije bas bilo 2 dana nego 5-6, ali opet prebrzo. Onda sam se malo raspitao i vidio da ima dosta ljudi problema s doticnim baterijama. U isto vrijeme kao drugi set sam imao Varta Photo Accu i drzale su solidno (do 2 tjedna), a zatim sam kupio set Panasonic i Duracell i dan danas rade. Duracell se nisu ispraznile ni nakon skoro mjesec dana nekoristenja, a Panasonic bi izdrzale nekih 15-20 dana.
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Ja za svoj Canon powershot A1000 koristim isključivo Sanyo baterije. Ove obične NiMH od 2500mAh(ne eneloop) izdrže više od 2 tjedna sa 20ak okidanja dnevno. Eneloop su mi bile više od mjesec dana u aparatu. Slikao sam svaki dan par slika. Nakon mjesec dana još sam slikao 70-80 slika na krstitkama i to dobar dio sa blicom. NiMH baterije inače gube kapacitat stajanjem ali nikako za 2 dana pa čak ni one najlošije. Međutim čudno je da su i obične (protpostavljam alkalne) baterije trajale tako kratko. One ne gube kapacitet stajanjem poput NiMH međutim sa njima snimim gotovo 3x manje snimaka nego sa NiMH. I da-one su gotove za 2 dana slikanja pogotovo ako je blic uključen. 50-ak slika i gotovo. Ovo sa vađenjem baterija nema veze sa ničim osim sa eventualnim curenjem Meni su stalno u aparatu. Međutim ako me sjećanje služi čitao sam o serijama fotića koje su nemilosrdne prema baterijama. Ako se ne varam tu je bilo i nekih Canon modela. Za početak kupi alkalne i ostavi ih par dana u fotiću bez slikanja pa onda probaj. Ako rade problem je u konkretnim baterijama(možda i punjaču). Ako ne onda je stvar u fotiću. Ponavljam- najbolje alkalne(one Ultrablabla Duracell) maksimalno 80 snimaka. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
| Uređivanje | |