|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
jel ga itko vidio kako radi i gejmao se na njemu? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Par review-a na temu ![]() http://www.techspot.com/story16352.html http://graphics.tomshardware.com/dis...015/index.html http://www.hardwarezone.com/articles...?cid=5&id=1287 Trenutno se bacam na čitanje ... komentari kasnije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Nakon Tomice .... 8 ms samo u teoriji ![]() Realno 20 ms je RT. 8 ms je samo u optimalnim uvijetima. Ipak ... poprilično dobar monitor. Nije lluudd, ali je dobar. Šteta kaj falša u filmovima ![]() Isto tako, kao i svi LCD-i, problem s crnom bojom ![]() Niu+ce, not thriling, but nice .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
Ali... i dalje se za iste pare ko npr. 19" LCD moze dobit 21-22" CRT sa BAD-ASS slikom (Samsung 1200NF i ekipa iz te klase). Frend neki dan uzeo bas taj Samsung, ogroman monitor, 1600x1200 u 95 Hz. Dobio ga je rabljenog (star 1.5 godinu) za 2000 kn!!!!. Nov je oko 3800, sto je negdje na razini boljih 17" ili losijih 19" LCDa... Koji su vasi argumenti za LCDe? IMHO, jedino slika u windowsima im kod mene drzi vodu...
![]() |
![]() |
#7 | |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Sve dok karakteristike LCD, osim oštrine i kompaktnosti, neće postat iste CRT-ima i cijena se ne spusti ne namjeravam zamjenit samsunga jer mi je važnija vjernost boja, brzina monitora i što ne moram bit točno ispred monitora. IMO još uvijek CRT rules |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Hrvoje je prije stalno nekaj pričal "Zwer ovo, zwer ono...", pa kad sam te videl na forumu sam se odmah njegovih riječi sjetil. Sad si mi samo potvrdio ![]() BTW Navodno su bila dva ta monitora, kaj se dogodilo s drugim? I koja je to marka? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Samo da vas obavijestim da sam vidio da zamzung razvija tanke crt-e. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
da, vidio sam i ja na VIPu, navodno će biti nešto malo deblji od LCDa, a cijenom između LCD i CRT ekrana. Ako će to funkcionirati ja uzimam. Kad bi došlo na tržište? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
crnjo
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
do you speak it?
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
Datum registracije: Aug 2004
|
Iz prve ruke LCD za gamere nikako. Jako slab odaziv, pišu 12,14, NS, a neki i brže. Što ni u kojem slučaju nije istina. Isprobavao igrice na LCD-u, spore još da ali brze (svakakve vožnje ajme meni.) Ili igranje u multi, onlain- ubiju te ko zeca. Zato još uvjek CRT za igranje ( imam iskustva u tome, zato i imam 22"). Lcd za koju godinu ustvari dolazi druga tehnologija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
crnjo
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#15 |
Treba kaj skurit??
|
A onda zamisli stol s jednim 19" monitorom, jednim 17" monitorom i s dva mia i dvije tastature i tak izgleda moj stol + tolko smeća po s tolu ko pol Jakuševca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Bome ja svoj Samsung 17" LCD koristim i za gledanje filmova(iako ovaj model-172x -ima malo losiju definiciju crne boje) i za igranje i nisam zazalio prelazak s 17"CRT na njega.Kad dode nForce4 MBO na trziste kupit cu jos jedan komp za koji sam vec skupio pare a sad skupljam za jos jedan LCD jer se nakon rada no ovom cudu (uf taj tanki izgled i dizajn!)jednostavno vise ne mogu prisiliti da kupim CRT. Sta se tice ghostinga mozda ne znam kako je na drugim LCD-ima ali ja sam ga na svom primjetio samo u jednoj igri (a strastveni sam gamer) nakon sta sam istu igrao na CRT-u sat prije no nakon sat vremena igranja se priviknes i ne vidis vise nista. Taj je "problem" na svim <25ms LCD-ima zanemariv i prenapuhan! |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
crnjo
|
Citiraj:
![]() ![]() Takodjer, nije mi jasno koja je poanta u dizajnu? Osim vece cijene za ljepse dizajnirani monitor ja ne vidim nikakve prednosti... ergo, dizajn je bullshit. Osobno bi radije imao najruzniji monitor na svijetu sa vrhunskom slikom nego super-posh-fancy dizajnerski sa osrednjom.
![]() |
![]() |
#19 | |
Moderator
|
Citiraj:
Meni osobno ne znaci nista ta brza slika (koja je u vecini igra neprimjetna )kao sta mi ni u igrama nista ne predstavlja neka ultra grafika(jos igram Civilization i Fallout2) a za rad u windowsima, officu i surfanje(na sta potosim najvise vremena) mi je puno ugodniji od CRT-a. Dakle puno ovisi i za sta monitor koristis ![]() Sta se tice rezolucije nevidim neki problem namjestis na jednu i miran si. Ako imas slabiji komp onda nemas ni novca za 17"LCD pa nece ti smetat previsoka nativna rezolucija. Ostale prednosti su: ekonomicniji je trosi do 10 puta manje el. energije nego CRT na istoj dijagonali,idealna geometrija slike(nijedan CRT nema potpuno ravni ekran),ekran se ne iscrtava non stop pa manje umara oci i ima "stabilniju" sliku,trajniji je, a ako si ekoloski osvijesten -manje stabla je potrebo za njegovu izradu i ista puno manje zagaduje okolis te je potrbno manje vode potrositi za izradu LCD-a,dizajn,manje zauzece prostora. Dakle jedino bolja definicija boja-crne pogotovo,cijena i taj ghosting drze jos CRT na zivotu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
crnjo
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
|
![]() Jos ces me nagovorit da kupim CRT-a i koristim dva monitora istovremeno pa za word bacim pogled na LCD za igre na CRT ![]() Za ono s potpuno ravnim ekranom mislio sam na sljedece: Normalno da dosta CRT-a ima potpuno ravno prednje staklo no iza njega je drugo koje je malo zakrivljeno jer inace elektronicki top ne bi mogao iscrtavati sliku na samim rubovima i kutevima zaslona(kod vecih modela morao bi biti na kraju sobe ![]() Trebao si vidjeti kakav sam ja sok dozivio: Imao sam 19" Sony-ev flat CRT koji mi je odnio brat kad je isao u USA pred godinu dana nisam imao para i montirao sam svoj tada 2 godine stari 17" ADI Microscan CRT koji mi je stvarao uzasne probleme-slika mu se suzavala i blijedila... pa sam u 10.mjesecu ove godine odlucio uzeti novi monitor (ovaj LCD koji sad imam).Da bi mi dok sam skupljao pare nepovratno otisao ADI(nije vise mogao iscrtavati sliku)pa sam morao iz podruma od frenda dovuci 14" LowRad Monitor s 386-tice. To je bilo prvi put da vidim da igre nerade zbog monitora(max refresh premali) i s njega sam nakon dva tjedna presao na ovaj monitor-nije ni cudo da sam toliko odusevljen s njim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Izgleda da bumo trebali kupiti još koji monitor od 19" i jedan u pričuvi od 17" nek se nađe ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|